В Конгреса на САЩ в четвъртък беше представен нов законопроект, целящ да внесе регулаторна яснота по отношение на криптовалутите, CNBC съобщава.

Най-иновативната технология на века, определена от законодателството от десетилетия

Сметката, наречена „Закон за таксономия на жетоните,”Беше воден от конгресмените Уорън Дейвидсън от Охайо и Дарън Сото от Флорида и се фокусира върху две изменения.

По-конкретно, законопроектът предлага криптовалутите да не се класифицират като ценни книжа въз основа на съществуващия Закон за ценните книжа от 1933 г. и Закона за борсите с ценни книжа от 1934 г. и вместо това да се добави ново определение за „цифрови токени“.

Освен това законопроектът включва данъчни корекции за обмена между криптовалути, както и освобождаване от данъци за капиталови печалби, възникнали при продажбата на цифрови валути.

Членовете на криптоиндустрията постоянно изразяват своите опасения относно това как остарялата регулаторна рамка може ефективно да класифицира новия клас цифрови активи.

Инициативата на конгресмените следва петите на кръглата маса, която се проведе във Вашингтон само няколко месеца по-рано, на която участници като Fidelity, Nasdaq, State Street, Andreessen Horowitz и Търговската камара на САЩ обсъдиха регулаторни въпроси по отношение на цифровите валути.

Целта на измененията е да попречи на предприемачите да мигрират своите проекти

Конгресменът Дейвидсън заяви, че законопроектът има за цел да укрепи конкурентоспособността на САЩ спрямо други водещи държави в блокчейн технологиите като Сингапур и Швейцария.

Той заяви:

„В ранните дни на интернет Конгресът прие законодателство, което осигурява сигурност и устоява на изкушението да се регулира прекомерно пазара. Нашето намерение е да постигнем подобна победа за американската икономика и за американското лидерство в това иновативно пространство. “

Законопроектът очертава определението за цифров маркер, което зависи от степента на неговата децентрализация.

Докато Bitcoin и Ethereum се считат за стоки и следователно се регулират от CFTC (Комисия за търговия със стокови фючърси), ICO понастоящем се третират като ценни книжа, поради което са обект на разпоредбите на Комисията за борса с ценни книжа (SEC).

Според Закона за таксономията на токените цифров маркер:

„… има история на транзакции, която … се записва в разпределена, цифрова книга или цифрова структура на данни, в която се постига консенсус чрез математически проверим процес; и … след постигане на консенсус не могат да бъдат съществено променени от едно лице или група лица под общ контрол; … може да се търгува или прехвърля между лица без междинен попечител … “

Кристин Смит, ръководител на Blockchain Association, поздрави хода на Конгреса на САЩ.

Тя подчерта, че одобрението на законопроекта може да обезвреди авторитета на SEC върху криптовалутите и да даде право на FTC и CFTC за техен надзор. „Тези децентрализирани мрежи не се вписват добре в съществуващата регулаторна структура. Това е стъпка напред в намирането на правилния начин за тяхното регулиране “, добави тя.

Регулаторите на ценни книжа твърдят, че всякакви промени трябва да имат фокус върху защитата на интересите на инвеститорите

Джо Ротонда, директор по изпълнението на Тексаския държавен съвет по ценни книжа, каза пред Blokt.com относно предстоящия законопроект:

„Първо, Законът за таксономията на жетоните може да има едно от най-интересните имена в тази история на законопроекти, отнасящи се до регулирането на ценните книжа, очевидно поемайки ръководството пред NSMIA от 1996.

Второ, вярвам, че всякакви значителни промени в кооперативната регулаторна рамка, установена от федералните и държавните закони за ценни книжа, трябва да се предприемат само след много внимателно, внимателно и задълбочено обсъждане.

Първият закон за синьото небе е приет през 1911 г., за да предпази обществеността от рояци крадци, които плячкосват отчаяни инвеститори. Първият смислен федерален закон за регулиране на ценните книжа е приет през 1933 г., след срива на фондовия пазар и в отговор на Голямата депресия. Заедно държавните и федералните закони за ценните книжа управляват пазара повече от век. През това време много утвърдени бизнеси и предприемачески стартиращи фирми представиха нови, уникални и креативни продукти на пазара. Законите за ценните книжа се оказаха гъвкави при регулирането на тези продукти, а съдилищата разработиха силна съдебна практика, предлагаща насоки и насоки. Тези устави, заедно с инструкциите, предоставени от съдилищата, продължават да защитават възрастните граждани, пенсионерите и други инвеститори. Всички съществени промени в обхвата на тези изпитани във времето закони трябва да гарантират, че регулаторните органи могат да продължат да защитават тези възрастни граждани, пенсионери и други инвеститори.

Трябва да отбележа, че тези изявления са мои собствени мнения и че не говоря за комисаря по ценните книжа или Съвета за ценни книжа. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me