Международната правителствена блокчейн асоциация с желание да стартира GBA Token

Правителствената блокчейн асоциация (GBA) планира да пусне GBA токен, предназначен да възнаграждава членовете на GBA, участници и лидери за усилията им в общността. Според Forbes, ако GBA успее, тя ще се превърне в първата бизнес асоциация или търговска организация, която стартира свой собствен цифров маркер.

Първата бизнес асоциация, която стартира токен икономика

Според уебсайта на GBA, Асоциацията е базирана в САЩ организация с нестопанска цел, която свързва свързаните с блокчейн решения на проблеми, пред които са изправени правителствените организации. Идеята е да се насърчава и насърчава използването на блокчейн технология за държавния сектор. В момента GBA има хиляди активни членове от правителствени организации и индустрията на блокчейн, с над 70 глави в света.

Токенът GBA е предназначен да възнаграждава хората за извършване на дейности, които осигуряват стойност за общността GBA. Те включват водещи глави, представяне на презентации, създаване на съдържание и дори публикуване на статии. С течение на времето токените ще бъдат достъпни на публични борси и могат да бъдат изразходвани за предимствата и услугите на GBA, като присъединяване към GBA, работа по специални проекти, преминаване на обучение или дори член на публично-частни партньорства. Целта е да се наградят хората въз основа на техния положителен принос към GBA общността.

Четирикратно предназначение на GBA токените

Според GBA Whitepaper, токенът ще бъде токен ERC-223, изграден в мрежата Ethereum. Тези символи няма да бъдат пуснати чрез първоначално предлагане на монети. Вместо това в рамките на 10 години в икономиката на GBA ще бъдат пуснати 1 милиард токени. Двадесет и пет хиляди ще бъдат разпределени всяко тримесечие за 10-годишния период. Токените ще се разпространяват чрез интелигентни договори, които се задействат от измерими показатели като рейтинги на общността. GBA реши да използва интелигентни договори, защото това ще помогне да се намали всяка възможност за корупция, измама или човешка грешка.

Въпреки че идеята е да се стимулира доброто поведение, проектът има четирикратна цел. Първо, тя създава самодостатъчна икономика, основана на стимули, която позволява на общността да процъфтява от текущите положителни вноски. На второ място, това е чудесен пример за използването на блокчейн технология, тъй като също така показва на правителствата и големите организации как те могат да използват подобен подход, основан на стимули. Трето, това дава възможност на GBA да се трансформира в разпределена автономна организация. И четвърто, това е чудесен начин да се тества дългосрочната визия на организацията за използване на токен за свързване и подхранване на между- и междуправителствени транзакции.

GBA Token повдига много въпроси

Тъй като много криптовалутни токени не запазват стойност, съществува опасението, че токенът на GBA може да не работи. GBA обаче вярва, че тъй като през последните две години е успял да изгради доста голяма мрежа от членове, е успял да създаде голяма общност и мрежа, изисквани от символна екосистема.

За да работи символна екосистема, Forbes съобщи че мрежата от потребители е силна необходимост. Мрежата също трябва да бъде достатъчно голяма, за да генерира инерция и скорост и да подхранва непрекъснатото търсене на криптовалутния маркер. Тъй като GBA токенът ще бъде излъчен през децентрализирана мрежа, която вече съществува, той може да се разглежда като помощен токен, който ще му позволи да съществува, без да е необходимо да се регистрира като ценна книга.

Въпреки че има голям потенциал за маркера, съществуват редица правни проблеми. Forbes не е сигурен как регулаторите на ценни книжа от различни юрисдикции ще видят и определят излъчването на GBA токена. Освен това, тъй като членовете на GBA са от много различни страни, ситуацията може да стане много объркваща и объркана. Използването и притежанието на криптовалути от държавни служители също е друга голяма грижа, особено ако страната е категорично против криптовалутите.

Шаблон за постиндустриални търговски асоциации от епохата

Докато Джерард Даче, президент на GBA, е развълнуван да види как GBA токен икономиката оживява, той обаче е наясно, че може да не се получи точно както е планирано. Той спомена, че това е експеримент с продължителност десетилетие и нещо, което никога преди не е било правено. Независимо от това, това е чудесна възможност да опитате и да видите дали даден маркер може да работи между различните юрисдикции.

Ако експериментът се окаже успешен, това може да бъде чудесен начин асоциациите в постиндустриалната ера да бъдат структурирани и да позволят на тези организации и дори предприятия да се свържат по нов глобален начин.

В заключение Даче каза:

„Знаем, че ще научим много и планираме да използваме този експеримент, за да създадем нови модели за разпределено управление. Надяваме се, че това ще бъде голям принос за социално-икономическото бъдеще, станало възможно благодарение на блокчейн технологията. “

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map