Слуховете избухнаха Twitter, и крипто Reddit след потребител Hayden Otto (@haydenotto_) туитва видеоклип, показващ лобито на централата на Tron, пълно с поне девет служители на реда и няколко ядосани странични наблюдатели.

Видеото с дължина почти минута включва неидентифицирано индивидуално заснемане и коментиране на китайски, докато се разхожда спокойно във фоайето на централата на Tron, а също така заснема част от офиса, където служителите на Tron са на бюрата си, на пръв поглед фаза.

Полицейски набези в #Tron офиси в Пекин? Освен това там се събраха много ядосани хора, които казват неща като "Tron е измама". $ trx #trx @justinsuntron pic.twitter.com/qFykQErQu6

– Хейдън Ото (@haydenotto_) 8 юли 2019 г.

Втори видеоклип, също туитнат от Хейдън Ото малко след това и дълъг само 16 секунди, изглежда показва разстроена жена, която крещи страстно на околните, с логото на Tron, ясно видимо на стъклените врати зад нея.

Какво става тук? @justinsuntron pic.twitter.com/GOHLOTmgy3

– Хейдън Ото (@haydenotto_) 8 юли 2019 г.

Спекулации от крипто общността

Криптовалута потребителите в социалните медии побързаха да стигнат до заключения относно естеството на инцидента, като слуховете включваха всичко, от разследване на измама от китайските власти до обвинение Трон за изпълнение на схема на Понци.

Ако тези твърдения бяха верни, Трон щеше да се сблъска с огромни трудности през следващите седмици, тъй като финансовите престъпления се приемат особено сериозно в Китай. Според Трон обаче истината зад тези видеозаписи всъщност е различна от въртящите се слухове.

Слуховете и спекулациите в Twitter бяха подхранвани отчасти от движението на огромни суми TRX, на обща стойност 23,5 милиона щатски долара, в неизвестен портфейл, който бе отбелязан от Whale Alert (@whale_alert) Twitter акаунт. Акаунтът, който следи движенията на големи суми от крипто и предупреждава общността, публикува в Twitter около 2:45 AM UTC, че са преместени 675 милиона TRX токени. Тази транзакция може да се види тук.

? ? 675 531 298 #TRX (23 582 727 USD) прехвърлени от неизвестен портфейл в неизвестен портфейл

Tx: https://t.co/krLL0Z4ZMh

– Сигнал за китове (@whale_alert) 8 юли 2019 г.

Естествено, с видеото, което показва, че униформени полицаи блокират входа на офисите на Tron, много инвеститори предполагат това Трон беше разследван от Китайски власти.

Това беше силно заподозряно, че е свързано със слухове, че Tron е имплицитен в скандал, разиграл се по-рано през годината, струващ на нищо неподозиращите инвеститори 200 милиона китайски юана или 30 милиона щатски долара и подтикващ един сериозно засегнат инвеститор да отнеме живота си трагично.

От reddit: "група използва производно от китайското име на Tron, за да проведе понзи тип измама, която много ентусиасти на Tron си паднаха заради загубата на милиони, една жертва се самоуби. Жертвите обвиняват Трон & Джъстин Сън, защото не потвърди дали групата работи с Tron."

– Хейдън Ото (@haydenotto_) 8 юли 2019 г.

Скандалът включва компания, наречена „Wave Field Super Community“, като „Wave Field“ е китайското име на Tron. Джъстин Сън категорично отрече каквото и да било участие или сътрудничество между Tron и измамата на Wave Field Super Community, като се обърна към Twitter, за да предупреди потребителите, че тази организация използва името на марката Tron за извличане на средства от жертвите си.

Като водещ блокчейн протокол, се използват схеми на Понци #TRON, #BitTorrent или #uTorrent имена като „MMM #bitcoin, #Ethereum пирамида & #EOS екосистемни схеми “. Никога няма да ви помолим да изпратите пари. Бъди внимателен & ходл си $ TRX/ $ BTT

– Джъстин Сън (@justinsuntron) 5 юли 2019 г.

Защо наистина бяхме униформени офицери в офисите на Tron Пекин?

Така че, ако това не беше истинската причина полицията да беше в сила във фоайето на Tron тази сутрин, какво беше?

Изглежда полицейските служители всъщност са били извикани от Трон в офисната му сграда в Пекин, разкрива публикацията на Tron Medium. Те бяха извикани да отстранят хората, които се опитват да влязат и да обезопасят офиса.

Редица хора се опитаха да влязат в офиса на Raybo technology, партньор на TRON в континентален Китай. v / Видео в интернет показват сцени от инцидента и полицейски отговор, който ги е отстранил и обезопасил офиса. Подробности: https://t.co/XGkCPjjdl1

– Джъстин Сън (@justinsuntron) 8 юли 2019 г.

Хората, които се опитват да влязат, са протестиращи от общността на Wave Field – следователно е необходимо голямо количество полиция. Изглежда, че това беше напълно оправдан отговор, тъй като друг китайски потребител на Twitter също публикува свое собствено 15-секундно видео, показващо двама мъже, които физически се бият във фоайето, заобиколени от голяма тълпа.

Последствията от неприятностите на Трон

Макар че това обяснение се различава от слуховете, които се носят в целия крипто-стих, то по някакъв начин обяснява защо видеото също така показва работници на Tron, които седят спокойно и продължават с работата си – а не в разгара на криза с правоприлагане.

Независимо от естеството на спора, той носи нов кръг противоречия за китайския блокчейн проект, преди благотворителния обяд на Джъстин Сън с легендарен инвеститор Уорън Бъфет.