Стартъпи, собственици на малък бизнес и дори големи корпорации търсят алтернативни проекти за биткойн и блокчейн. Технологичните предимства на интегрирането на системи за плащане на криптовалути или използването на технологията на блокчейн за специфичната им индустриална цел се оказват световни.

Съществуващи решения за блокчейн

Понастоящем тези решения включват приемане на традиционни биткойн плащания и непрекъснато подобряващата се система за разплащания с биткойн мълния, която решава проблема с мащабирането на биткойни с решение от втори слой. Други текущи решения включват изграждане върху съществуваща верига като Ethereum.

Става все по-очевидно, че приемането на биткойн чрез системата за разплащане на мълния ще реши много решения за плащания. Но много компании също се стремят да използват технологията блокчейн, която биткойн първоначално предостави, за да създадат свои собствени уникални решения.

Вече има някои платформи за разработка на блокчейн, които предлагат решения за плащане, като Ethereum, където можете да създадете свой собствен токен за плащане отгоре на блокчейна Ethereum. Това работи до известна степен, но мнозина виждат, че този метод само създава пречка с ограничени възможности.

Това оставя много стартиращи фирми и фирми все още да търсят решение извън обикновените плащания или да бъдат обвързани с други правила или ограничения на други вериги. Наличието на собствена блокчейн и лесно приспособима система за приставки е това, което повечето проекти и фирми искат. Нека си признаем, изграждането на собствена блокчейн, която може да осигури всичко, от което се нуждаете, включително плащания, е това, което искате, и ако в бъдеще може да се адаптира с плъгини и други, това е точно това, което всеки иска. Подобно на това, което WordPress направи за създаването на уебсайт, ще видите, че тази способност за създаване на блокчейн се превръща в стандарт в света на блокчейн.

Някои по-големи организации като Facebook, IBM и Wells Fargo дори разполагат с обширни бюджети за научни изследвания и разработки за създаване и проучване на блокчейн. Някои дори стигат до купуване на цели блокчейн проекти и екипи, за да се опитат да спечелят надмощие.

Предимства на Blockchain

Този голям тласък в света на блокчейн не се дължи на спекулации или печалби от търговия; тя се основава на основите. Разпределените счетоводни книги се оказаха изключително полезни и предлагат впечатляващи предимства пред обикновените бази данни.

Пример за предимствата може да бъде логистиката или по-конкретно контролът на запасите. Представете си голям бизнес на дребно и неговите системи за проследяване на запасите. Тази система е изключително скъпа и е склонна към човешки грешки, кражби или дори повреда на базата данни. Преминаването към базирана на блокчейн система за разпределена книга би осигурило неизменни записи и няма повреда в базата данни, като същевременно ще позволи достъп по целия свят по всяко време, независимо от компютърни грешки или престой в интернет. Записите винаги са там и не могат да бъдат фалшифицирани.

Този пример за контрол на складовите наличности може също да се превърне в токен за плащане в магазина. Търговецът може да издаде собствена монета в отделна блокчейн. Всяка покупка, използвайки собствен токен и верига, друга криптовалута, кредитни карти или дори фиат, може да предизвика корекция на инвентара във веригата на запасите, автоматизирайки цялата им система. Те биха могли да направят веригата на запасите частна, а платежната верига публична, позволявайки на своите клиенти да си взаимодействат и да виждат техните покупки, като същевременно елиминират необходимостта от физически разписки в някои случаи.

Това е само бърз пример и може да бъде много по-сложен или много по-малко сложен. Има много предимства и много други примери. Всичко това се свързва с лесно създаване на блокчейн.

Много скорошни стартиращи компании избраха да надграждат съществуваща верига, за да получат токен за плащане. Това причинява подуване на веригите за доказателство за работа (PoW) като Ethereum. Надграждането върху чужда верига ви позволява само да използвате специфичните параметри на тази верига. Ако тази верига стане прекалено пълна, прекалено бавна или се спусне по някаква причина, вие сте останали с това и слизате с нея.

Създаване на собствена блокчейн

Създаването на собствена блокчейн е това, към което се стремят много стартиращи компании, но в нашето пространство има недостиг на компетентни разработчици, които могат да направят тази цел изключително скъпа и отнемаща време. Трябва да има по-лесно влизане в създаването и управлението на блокчейн. Тук влизат в действие проекти като ARK.

ARK ви позволява да създадете свой собствен блокчейн, публичен или частен, и ви позволява напълно да го персонализирате за вашите специфични нужди. Можете да зададете собствено време за блокиране или собствени такси. Можете дори да добавите свои собствени плъгини и типове транзакции, което би било чудесно за горния пример, тъй като би позволило създаването на конкретна транзакция, която може да бъде спусъка за корекция на инвентара. Мислете за това много като код на продукта.

С тази система за създаване на блокчейн всеки може да създаде колкото може повече блокчейни, позволявайки на всички тях да работят паралелно и лесно да комуникират помежду си и дори други големи вериги като Bitcoin и Litecoin. Това е, от което се нуждаят стартъпите и от което ще се интересуват много текущи проекти.

Тази статия не е предназначена като тактика на продажбите и пълно разкриване: Аз съм съосновател на ARK. Но това не е случайно, тъй като наистина вярвам, че това е бъдещето, заедно със способността за взаимодействие и кръстосана комуникация между всички вериги.

Някои други проекти вървят в същата посока като ARK, като Wanchain и Комодо. Всеки проект запълва нуждата в това пространство и предлага решения или работи към бъдещи решения. Тук се насочва бъдещето на нашата индустрия и много стартиращи фирми и фирми извън нашата малка индустрия очакват лекота на използване, за да започнат да използват технологията на блокчейн. След като има интуитивни решения като графични потребителски интерфейси (GUI), които могат да улеснят лесното създаване на блокчейн, ще видим, че много екипи и стартиращи компании започват да преминават към тези решения.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me