Криптовалута на монети Tezos и номерата на аритмометъра. Концепцията за XTZ. - Изображение

В момента делегатите от Тезос (хлебопроизводители) гласуват, за да одобрят или да не одобрят повишаването на Атина А в мрежата. За да може общността да приложи този нов ъпгрейд, трябва да има свръх мнозинство в подкрепа и участието трябва да достигне кворума.

В момента е постигнато необходимото свръх-мнозинство в полза и се приближава до достигане на кворума за участие. С историческото гласуване, което трябва да предостави доказателство за концепцията за Tezos като самоизменяща се книга, това може да увеличи търсенето на монетата.

Tezos е на по-малко от 20 процента от внедряването на подобрение в Атина

Процесът на изменение на Tezos има четири основни стъпки, които трябва да бъдат следвани, преди да бъде приложено предложение за надстройка в мрежата. Актуализацията от Атина вече е преминала първите три стъпки, а именно; предложение, проучване и тестване.

На последния етап, наречен промоция, предложението за надграждане трябва да достигне 80 процента праг за гласуване „за“ за супер мнозинство и 81,39 процента кворум за гласуване. Атина А постигна 100 процента глас за свръхмажоритарност и понастоящем има 65,49 процента глас за кворум.

В края на периода на гласуване за повишаване, ако участието достигне кворума и тестваното предложение има свръхмажорита в полза, тогава Атина А ще бъде приложена като новия протокол. След около 16 дни до приключване на процеса на гласуване е много вероятно предложението да достигне необходимия праг на кворума.

Очаква се да гласуват общо 45 398 делегати, а до момента са гласували 36 530. От 36 530 подадени гласа, 20 303 са в подкрепа на надграждането, докато са записани 16 227 гласове за преминаване.

Надстройката в Атина е предлагане две промени в мрежата на Tezos. В първото предложение ограничението на газ ще бъде увеличено. При стартирането на блокчейна беше зададен лимитът за газ за защита на блокчейна. Идеята обаче беше да се увеличи лимитът на газ чрез процеса на изменение. Увеличението на ограничението за газ на Tezos се очаква да улесни потребителите при внедряването на интелигентни договори в мрежата.

Във второто предложение ограничението за газ Tezos ще бъде увеличено, докато доказателството за размера на ролката ще бъде намалено до 8 000 XTZ. В момента пекарът трябва да разполага с 10 000 XTZ монети, за да има шанс да бъде избран да предложи или поддържа блок. Второто предложение на Athens A ще намали това изискване до 8 000 XTZ монети, като по този начин ще улесни хората да станат пекари в мрежата.

Nomadic Labs извършва обширни тестове в Атина A

Екипът, който стои зад предложението в Атина, Номадски лаборатории разкриха, че са извършили задълбочен преглед, за да се уверят, че предложените промени действат по план и да се уверят, че преместването в Атина А няма да отнеме много време и дисково пространство.

Nomadic посочи, че ще има еднократно увеличение на дисковото пространство и времето когато блокчейнът Tezos се движи от стария протокол до Атина. Според резултатите, получени от тестването на двете предложения, Nomadic заяви, че всякакви разлики в ефективността между тях са без значение.

Дали гласуването ще увеличи цената на Tezos?

Tezos (XTZ) постигна страхотно представяне през 2019 г. до момента, като в момента е над 158% от началото на годината, което го прави един от най-добре представящите се. Това се дължи на много положителни събития, включително Обявяване на попечителството на Coinbase подкрепа за печене (залагане) на Tezos за неговите институционални клиенти.

Tezos / USD дневна графика

Прилагането на Атина А ще бъде основен етап в управлението на блокчейн и доказателство за концепцията за Tezos, тъй като успешно се демонстрира като самоизменяща се книга. Това е нещо, което неговият конкурент Ethereum, и други блокчейн проекти са се опитвали да се справят и които мнозина очакват да доведат до увеличаване на търсенето на Tezos.

Tezos непрекъснато изгражда репутация като най-добрата алтернатива на Ethereum и подкрепя някои известни инвеститори, включително Тим Дрейпър, близнаците Winklevoss и Polychain Capital. Tezos все още не е включен в списъка Coinbase за клиенти на дребно, нито е включен в списъка Binance, макар и с настъпилите положителни събития и силна общност зад тях, мнозина вярват, че това вероятно ще се случи скоро, което ще отвори вратите за огромен брой потенциални инвеститори.

Понастоящем Tezos се търгува на $ 1,3 с пазарна капитализация от $ 863 милиона, а според gate.io XTZ е регистрирал рекордна висока цена от $ 7,5 на 4 януари 2018 г., която по това време би била пазарна капитализация от около $ 4,9 милиард. Понастоящем най-близките конкуренти на Tezos, Ethereum и EOS, имат пазарни капачки съответно от 20,4 млрд. Долара и 4,96 млрд. Долара..