Когато се опитвате да вземете решение за най-добрите борси за криптовалута, не става въпрос просто за класиране по обем или за извършване на широко сравнение според таксите, достъпността, инструментите за търговия или други общи характеристики.

10-те най-добри биткойна & amp; Крипто борсиНамерете обмен на биткойни, който отговаря на вашите нужди

Повечето борси имат за цел да подкрепят определен тип клиенти въз основа на тяхното местоположение, опит, начин на плащане, необходимост от анонимност и т.н., докато много малко могат да се считат за широкообхватни борси, предназначени за несъществуващ „среден потребител“.

Например, ако сте в Европа или САЩ и сте за първи път потребител на криптовалута, може да искате да започнете с Coinbase или Kraken. Ако се намирате в Азия, можете да изберете Bitfinex. Ако вече имате биткойн и искате да купите алткойни, може да изберете Binance. И ако искате да търгувате на марж, може да изберете Bitmex, Bitfinex, FTX или Binance.

Ето защо решихме да предложим списък с най-добрите Биткойн и криптовалутни борси, за да покрият нуждите на всички наши читатели.

Ще включим най-големите големи борси, които предлагат най-широк спектър от услуги, както и някои по-малки борси, които се фокусират върху по-специфични видове клиенти.

По този начин всеки читател ще може да намери най-доброто криптовалута или обмен на биткойни за техните уникални нужди.

Тъй като Фед изпомпва трилиони долари в американската парична система през последните седмици, сега е подходящ момент, както винаги, за закупуване на биткойн или други криптовалути. В крайна сметка биткойнът не участва в количественото облекчаване, нали? Нека започнем с нашия списък с най-добрите борси.

12-те най-добри борси за криптовалута

Тази таблица включва 12-те най-добри биткойн и крипто борси:

Ранг

Обмен

Методи за депозиране

Фиат Приет

Поддържа се криптовалута

HQ

Търгувайте сега

1 Coinbase [Пълен преглед] Кредитна карта, дебитна карта, банков превод, Paypal, крипто USD, EUR, GBP, AUD, CAD & много повече BTC, ETH, XRP, LTC, BCH, ETC, ZEC, BAT, USDC, ZRX Сан Франциско, САЩ ОТИВАМ
2 Binance [Пълен преглед] Крипто, кредитна карта, дебитна карта GBP, EUR, AUD, CAD и други (15 фиатни валути) BTC, BNB, ETH, EOS, XLM, ADA, LTC, XRP & 140+ повече алткойни Валета, Малта ОТИВАМ
3 FTX (Пълен преглед) BTC, ETH, стабилни монети Нито един BTC, ETH, LTC, BCH Хонг Конг ОТИВАМ
4 CEX.io Кредитна карта, дебитна карта, банков превод, крипто USD, EUR, GBP, RUB BTC, ETH, XLM, XRP, LTC, BCH, DASH, ZEC, BTG, GUSD Лондон, Великобритания ОТИВАМ
5 Местни биткойни Пари в брой, банков превод, Paypal, BTC + много други USD, EUR, GBP, AUD, CAD & много повече BTC Финландия ОТИВАМ
6 Bitfinex Банков превод, крипто USD, EUR, GBP, JPY ETH, BTC, LTC, EOS, XRP, NEO, DASH, XMR & повече (общо 40) Хонг Конг ОТИВАМ
7 Bittrex Банков превод, крипто щатски долар BTC, ETH, LTC, XLM, XRP, PIVX, POLY, REP & повече (общо 238) Вашингтон, САЩ ОТИВАМ
8 Coinmama [Пълен преглед] Кредитна карта, дебитна карта, банков превод, пари в брой USD, EUR BTC, ETH, LTC, XRP, ADA, QTUM, BCH, ETC Братислава, Словакия ОТИВАМ
9 Кракен банков трансфер USD, EUR, GBP, CAD, JPY BTC, ETH, XRP, XLM, USDT, LTC, EOS, ADA & повече (общо 20) Сан Франциско, САЩ ОТИВАМ
10 Changelly Кредитна карта, дебитна карта USD, EUR BTC, ETH, XMR, XRP, LTC & много повече Валета, Малта ОТИВАМ
11. Prime XBT [Пълен преглед] Крипто Нито един BTC, ETH, LTC, EOS, XRP Сейшелски острови ОТИВАМ
12 BitMEX [Пълен преглед] Крипто Нито един BTC, ETH, LTC, BCH, EOS, XRP, ADA, TRX Хонг Конг ОТИВАМ

Най-добрите борси за криптовалутаПрочетете, за да разберете спецификата на всеки обмен

По-долу включваме всички подходящи подробности за всеки отделен обмен, за да можете да решите кой обмен е подходящ за вас. Изборът ни за най-добрите платформи за крипто търговия е както следва:

Coinbase

Coinbase е създаден, за да бъде най-довереното име в борсите за криптовалути и в това отношение е повече или по-малко ненадминато на пазара.

Coinbase е регулиран като американска финансова институция, включително застраховка FDIC за депозити в САЩ от 250 000 долара или по-малко, и е в съответствие с ключовите финансови разпоредби на ЕС. Coinbase също се подкрепя от големи основни инвеститори, като банки и инвестиционни фондове.

„Най-доверената платформа за цифрова валута“ – Източник: Coinbase

Това ниво на доверие гарантира, че Coinbase е обмен на избор за повечето начинаещи инвеститори в криптовалута и се отличава с прост дизайн, за да приспособи тази клиентска база.

За съжаление, този фокус върху доверието означава, че Coinbase търгува само с ограничен брой криптовалути, въпреки че търгува с всички най-добри имена. Клиентите също са ограничени до относително малък брой държави на произход в Северна Америка, Европа и Океания.

Coinbase има фантастичен опит в областта на сигурността, като само 2% от средствата на своите клиенти се държат онлайн във всеки един момент. Заедно със своята застрахователна политика, това прави Coinbase една от най-безопасните борси за използване за потребители, които искат да закупят криптовалута.

Наскоро Coinbase предприеха проактивен подход за добавяне на нови цифрови активи, а също така поддържат повече фиатни двойки за търговия – особено за европейски и британски клиенти.

Например Coinbase има само съобщи търговска поддръжка за Algorand, Chainlink, Tezos и добавени търговски двойки в GBP и EUR.

Coinbase също започнаха да се възползват от нарастващия децентрализирано финансиране (DeFi), което е една от най-големите тенденции в цифровите активи до момента. Coinbase наскоро добавен Съединение (COMP) търговия, предлагаща на своите клиенти достъп до някои от най-вълнуващите проекти в крипто.

„В Coinbase нашият първи приоритет е да гарантираме, че работим с най-сигурната и съвместима обменна валута в света.“ Брайън Армстронг, съосновател & Главен изпълнителен директор на CoinbaseБрайън Армстронг

Отидете на Coinbase Пълен преглед на Coinbase

Binance

Binance е основан от Changpeng “CZ” Zhao, китайски разработчик на софтуер, който преди това построен системи за Токийската фондова борса и разработи софтуер за търговия с фючърси за Tradebook на Bloomberg.

Въпреки че първоначално е базиран в Китай, a репресии в регламентите за криптовалутите там накара борсата да се премести в Япония. Когато обаче FCA на Япония издаде Binance a внимание, те решиха да се преместят в Малта.

Binance е избраната борса за търговия с криптовалута монета към монета с някои от най-големите числа за налични двойки монети и обеми на търговия в индустрията. Въпреки това, тъй като за първи път написахме тази статия, тя добави много нови функции и сега много я използват за търговия на маржове и деривати. Преди само една година трябваше да използвате Bitmex или Bitfinex, за да направите това, но сега всичко това може да бъде направено, без да напускате борсата.

Снимка на екрана на „усъвършенствания“ обмен на Binance – Източник: Binance

Binance също добави фиатна търговия с валута към своята водеща борса, което означава, че вече не е строго базирана на криптовалута борса. Потребителите вече могат да търгуват и осребряват в 15 фиатни валути.

Binance може да се похвали и с ниски такси за сделки и тегления. Таксите за търговия се отстъпват, ако потребителят държи Binance Coin (BNB).

Ниво

30d обем на търговията (BTC)

&

Холдинги на БНБ

Създател

Taker

Създател

Taker

Общ < 100 BTC или ≥ 0 BNB 0,10% 0,10% 0,08% 0,08%
ВИП 1 ≥ 100 BTC & ≥ 50 BNB 0,09% 0,10% 0,07% 0,08%
ВИП 2 ≥ 500 BTC & ≥ 200 BNB 0,08% 0,10% 0,06% 0,08%
ВИП 3 ≥ 4500 BTC & ≥ 1000 BNB 0,07% 0,09% 0,05% 0,07%
ВИП 5 ≥ 20000 BTC & ≥ 3500 BNB 0,05% 0,07% 0,04% 0,05%
ВИП 8 ≥ 150000 BTC & ≥ 11000 BNB 0,02% 0,04% 0,02% 0,03%

През 2017 г. Binance се превърна в борсата с най-голям обем на търговия, до голяма степен благодарение на огромния си избор от крипто активи, достъпни за търговия. През февруари 2020 г., в опит да поддържа впечатляващия си растеж, Binance представи маржин търговия, която вече е достъпна за BTC, ETH XRP, BNB, ETH и TRX.

Binance направи няколко интересни придобивания през годините, включително Trust Wallet през 2018 г. и CoinMarketCap през април 2020 г..

През юли 2020 г. Binance отпразнува a 1 милиард щатски долара обем на покупки от техния обем на търговия Binance USD (BUSD), който е деноминиран в щатски долар стабилен монет Етапът от милиарди долари за BUSD е свидетелство за това колко популярни са станали търговските продукти на Binance, тъй като BUSD е лесен начин за влизане и излизане от позиции.

Отидете на Binance

FTX.com

FTX.com е революционно нов обмен, който нахлу на сцената през последните 6 месеца.

Основана от Alameda Research, фирма за квантова търговия с криптовалути, тя направи куп нови страхотни продукти. Прочетете пълния ни преглед за това тук: FTX обмен на обмен

FTX има много невероятни нови крипто продукти

Токени с ливъридж – Специални токени, базирани на Erc-20 etheruem, наречени „бик“ или „мечка“, които представляват или 3x дълъг, или 3x къс за основна криптовалута.

Индекси – Кошници с монети, които заедно представляват определен индекс и могат да се търгуват по договори за перп. Например „индексът на Шиткойн“, който съдържа 58 алткойни.

Безсрочни договори – Доскоро те наистина бяха достъпни само в Bitmex, но FTX изведе тези договори на ново ниво, предлагайки ги на много по-малки монети (LEO, TEZOS, BNB, ETC, само за да назовем няколко.

Президентска 2020 г. – Фючърси за президентски избори в САЩ, които ви позволяват да съкратите или удължите предпочитания от вас кандидат.

Фючърси на BTC Hashrate – Което е фючърсен договор, базиран на биткойн копаещи цени.

Те също имат спот пазари в BTC, ETH, BCH, TRX и други, но фокусът е повече върху договорите за деривати.

Един от най-иновативните – и може би забавни – продукти за търговия на FTX.com е техните Shitcoin Perpetual Futures. Този индексен фонд проследява кошница от криптовалути с ниска пазарна капитализация, които обикновено се наричат ​​„лайна монети‘, За да се даде на търговците дълъг или кратък достъп до 50 различни активи наведнъж.

Това са само някои от страхотните функции, но има още куп. От пускането на FTX.com той постоянно се представя като една от най-големите борси за крипто деривати и също така постигна голям напредък в надеждността и производителността.

Отидете на FTX.com

CEX.io

CEX.io е fiat-to-crypto борса, която предлага някои усъвършенствани функции за търговия, като същевременно е много удобна за начинаещи.

В противен случай опитни инвеститори, които са нови в криптовалутите, често използват CEX.io за вида търговия, с който са свикнали с традиционни ценни книжа и платформи.

Причини за избор на обмен на криптовалута CEX.io – Източник: CEX.io

CEX.io позволява безплатни банкови преводи за проверени сметки и начислява малка такса за непроверени сметки, използващи VISA или Mastercard. CEX.io предлага и ниски такси за търговия.

Повечето потребители на CEX.io са привлечени от усъвършенстваните функции за търговия, които традиционните борси за криптовалути обикновено не предлагат. CEX.io предлага и маржин търговия, което е от съществено значение за много търговски стратегии.

CEX.io има ограничено предлагане на криптовалути, въпреки че обхваща всички основни монети. Той също така позволява различни двойки монети към фиат, включително EUR, GBP и RUB, които повечето борси не.

Отидете на CEX.io

Местни биткойни

най-добрите биткойн борси„Купувайте и продавайте биткойни близо до вас“ – Източник: LocalBitcoins

LocalBitcoins е обмен между партньори за търговия между фиатни валути и биткойн.

Като обмен между партньори, Местни биткойни действа като посредник между две страни, които сами решават колко биткойни да търгуват, на каква цена и чрез кой метод.

Това означава, че хората могат да извършват лични преводи както на фиатна валута, така и на биткойн, като същевременно избягват всякакви разпоредби или данъци, с които биха могли да се сблъскат при извършването на една и съща сделка на традиционна борса.

LocalBitcoins позволява на хора от цял ​​свят да търгуват с биткойни за всяка фиатна валута, базирана на peer-to-peer система, независимо от местните закони за криптовалута или финансовите регламенти.

LocalBitcoins работи, като позволява на продавачите да пускат реклама за процентни разходи от общата стойност на предложената сделка. След това купувачите могат да изберат да търгуват с тези продавачи въз основа на предложените условия.

Купувачите и продавачите имат и репутационни оценки въз основа на минали транзакции и потребителите трябва сами да решат на кого да вярват.

Отидете на LocalBitcoins

Bitfinex

Bitfinex е сред най-модерните платформи за търговия fiat-to-crypto и crypto-to-crypto, като се похвали с едни от най-високите ликвидност и обеми на търговия сред борсите.

Bitfinex има малко съперници по отношение на търговците на криптовалута, които се стремят да внедрят усъвършенствани техники за търговия и да търгуват големи обеми.

Bitfinex предлага пълната гама от функции, които търговците очакват от дадена платформа, включително усъвършенствани видове поръчки, маржин търговия и широк спектър от монети и фиатни валутни двойки.

Екранна снимка на платформата за търговия Bitfinex – Източник: Bitfinex

Bitfinex може да се похвали и с ниски такси, които са насочени към търговци с висока стойност, като таксите драстично намаляват с увеличаването на стойността на търговията. Той е супер популярен сред големите търговци в Азия и вероятно има най-дълбоките книги за поръчки сред всички борси за криптовалути.

Bitfinex претърпя два основни хака в миналото, тъй като огромните му обеми го превърнаха в основна цел, но оттогава те изплатиха всички загуби на клиентите и значително подобриха сигурността си, създадена да бъде сред най-добрите в бранша.

Отидете на Bitfinex

Bittrex

Bittrex е крипто-за-крипто обмен, който е проектиран с един приоритет предвид преди всичко: сигурността. Bittrex е една от малкото борси, която е основана и се управлява в Америка, така че е чудесна възможност за търговци в САЩ и е напълно в съответствие със законите на САЩ.

Bittrex е проектиран от екип с десетилетия опит в сигурността за големи разработчици на софтуер, като Microsoft и Amazon. Bittrex също така поддържа по-голямата част от своите клиентски средства в хладилно хранилище (недостъпно за хакери) и има стабилна система за проверка.

Bittrex очертава основните си ценности „сигурността на първо място“ & „Стабилна търговия“ – Източник: Bittrex

В допълнение към сигурността, Bittrex се фокусира върху предлагането на огромен набор от двойки крипто-към-крипто търговия. Преди имаше най-голям обем в бранша, но в наши дни наистина изостава и губи голяма част от предимството си за първи път.

Въпреки че Bittrex може да не е първият избор за опитни търговци на криптовалути, които искат да търгуват с големи монети, това е може би най-добрият обмен за търговия с по-малко популярни монети.

Bittrex има малко по-високи такси за търговия от повечето борси и сметките могат да бъдат финансирани само с помощта на Bitcoin, Ether или Tether.

Отидете на Bittrex

Coinmama

Coinmama е прост брокер за криптовалути, който предлага на потребителите бърз и лесен начин за закупуване на монети с помощта на фиат валута, без да е необходимо да ги съхранявате на борса на трета страна.

Coinmama е идеален за хора, които просто искат да закупят криптовалута, използвайки фиатни пари без закъснения, главоболия, продължителна регистрация или хакерски риск.

„Честният начин за закупуване на криптовалута“ – Източник: Coinmama

Най-често хората правят първоначална покупка на криптовалута с помощта Coinmama, и след това депозирайте получените монети от личния им портфейл в обмен на крипто към крипто.

В началото на 2020 г. Coinmama обяви a програма за лоялност за техните потребители с най-голям обем, предлагайки начин за намаляване на таксите с до 25%. Coinmama предлага тристепенна програма за лоялност, която стартира след минимална сума за покупка от 5000 до 18 000 щатски долара за период от 90 дни. Потребителите могат да станат „крипто любопитни“ на най-ниското ниво, чак до „крипто вярващ“ на най-високия ниво на членство.

Coinmama начислява относително високи такси за своите услуги, така че се препоръчва само за потребители, които са готови да платят премия за бързина, дискретност и простота.

Отидете до Coinmama Пълен преглед на Coinmama

Кракен

„Търгувайте по-умно. По-бързо. По-лесно ”- Източник: Kraken

Kraken е една от най-старите и най-големите борси за криптовалути. По едно време усещахме, че изостава, но напоследък много се подобри. Също така се счита за най-надеждният обмен в цялото пространство. Той е много добър както за фиат на рампа, така и извън рампа.

Той търгува както с криптовалути, така и с фиат валути, с по-голям брой двойки на разположение от повечето подобни борси, макар и не с огромна сума.

Кракен обслужва напреднали търговци на криптовалута, като предлага функции като маржин търговия, извънборсови пазари и фючърси, въпреки че се стреми да бъде достъпен и за начинаещи.

Напредналите търговци ще намерят всички функции, които очакват от усъвършенствана платформа, както и относително ниски такси, които намаляват с размера на обема.

Kraken популяризира основните си характеристики като:

  • Всеобхватен подход за сигурност
  • Интуитивна платформа за крипто търговия
  • Такси до 0%
  • Глобален денонощен екип за поддръжка
  • Редица възможности за финансиране

Kraken имаше някои проблеми с производителността през 2018 г., които му донесоха малко лоша репутация, но оттогава се представи безпроблемно.

Отидете до Kraken

Changelly

Changelly предлага рядка услуга в криптопространството: бързи и анонимни крипто-към-крипто трансфери без притежание на трета страна.

Changelly не е предназначен за инвестиране или търговия, а по-скоро като бързо, дискретно и ефективно средство за обмен на монети в личните ви портфейли.

Changelly е една от най-добрите борси за криптовалута„Най-бързият начин за обмен на крипто“ – Източник: Changelly

Changelly работи, като ви предлага конкурентни обменни курсове за голям набор от монети и след това извършва прехвърлянето директно между вашия личен портфейл.

За тази услуга Changelly начислява по-висока такса от повечето борси за търговия и инвестиции, но не прекомерно. Платената премия е за анонимността и простотата в сравнение с по-традиционната крипто-към-крипто обмяна.

Changelly също така позволява фиат-за-крипто обмен, но те имат прословуто високи и непрозрачни такси и тази услуга не се използва широко.

Отидете на Changelly

Prime XBT

Prime XBT е следващо поколение fiat-to-crypto борса, която предлага авангардни инструменти за търговия, изключително висок ливъридж и обединена ликвидност от други борси за криптовалути.

Тази комбинация от функции прави Prime XBT най-добрият избор сред напредналите търговци, които искат да се възползват от краткосрочните движения на цените в топ 5 монети.

Екранна снимка на уебсайта Prime XBT – Източник: Prime XBT

Сметките на Prime XBT могат да бъдат пряко финансирани с биткойн или косвено чрез Changelly с помощта на фиат или други монети.

Prime XBT предлага най-ниските такси за търговия в бранша, както и най-високата ликвидност, като използва обемите на търговия от топ 12 на съществуващите борси.

Prime XBT също има изключително усъвършенстван интерфейс, възможност за къси крипто / фиат двойки и до 100 пъти ливъридж, което е много повече от 2 до 3 пъти лоста, предлаган дори от най-конкурентните платформи за търговия.

Отидете на Prime XBT

BitMEX

За тези, които искат да увеличат покупателната си способност в търсене на по-големи и бързи печалби, BitMEX несъмнено е кралят в тази област със своята платформа за търговия с деривати за криптовалута, която осигурява до 100 пъти ливъридж.

Това означава, че ако салдото на вашата сметка е било на стойност 10 000 долара или 1 BTC, ще можете да търгувате със средства на стойност до 1 милион долара или 100 BTC съответно благодарение на предлагания ливъридж. Не препоръчваме да използвате 100x лост, тъй като това е хазарт и по същество е същото като игра на рулетка в биткойн казино.

BitMEX – „Следващото поколение продукти за търговия с биткойни“

Можете да видите как това има потенциал да увеличи значително печалбите и също така масово да увеличи загубите! И с широко разпространеното съобщение, че „95% от търговците се провалят“ и губят пари на повечето финансови пазари, този лост определено трябва да се използва с повишено внимание.

Независимо от това, ливъриджът със сигурност има своите предимства и BitMEX е изключително популярна платформа за търговия, така че определено прави много правилно. BitMEX има отлична сигурност, лесно е да се регистрирате и позволява на потребителите си да търгуват с 8 различни криптовалути, дълги и къси.

Така че, независимо дали сте агресивен търговец, който търси голяма възвращаемост, или просто търсите начин да освободите някакъв капитал за търговия или да излезете, BitMEX определено е водеща борса, която си струва да се провери.

Актуализация от юни 2020 г. – Bitmex започна да губи най-високата си позиция в областта на дериватите поради засилена конкуренция и някои големи събития за ликвидация. Ще бъде интересно да видим как ще се развие бъдещето за него.

Отидете на BitMEX

Препратки

  • Форбс – Kraken може да нарушава разпоредбите
  • Пазителят – Клиентите на Bitfinex да споделят 36% загуба
  • Бизнес тел – Coinbase обявява мост между фючърси и крипто

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me