Основан през 2013 от Леон Ли, бивш компютърен инженер в Oracle, Huobi Global е цифров актив и обмен на криптовалута със седалище в Сингапур. Huobi също има местни борси в Южна Кореа, Япония, и чрез стратегическия си партньор, Съединени щати (също под името на марката Хуби).

Huobi Exchange ПрегледHuobi Exchange Преглед

В 2018 г., Bloomberg съобщи, че Huobi обработва между 600 милиона долара и 1,4 милиарда долара на обем дневно.

The Huobi Group, компанията-майка на Huobi Global, също е получила финансиране на рисков капитал от известна компания в Пекин ZhenFund, и американски VC фирма Капитал Секвоя.

През петгодишната си история на търговия Huobi търгува 1,2 трилиона щатски долара в дигиталните активи и по едно време това беше водещата световна борса по обем, улавяйки 50% от целия обем на търговията.

Сега, с неотдавнашното пускане на собствената платформа за пускане на монети на Huobi, наречена Huobi Prime, инвеститорите могат да бъдат настроени да се стичат на борсата на тълпи, за да хванат най-горещите нови Direct Direct Offering (DPO).

Докато Huobi Prime, платформата DPO, споделя някои прилики с първоначални предложения за обмен (IEO) като Binance Launchpad, той е уникален с това, че не е платформа за набиране на средства и всички монети, закупени в платформата, се депозират незабавно в портфейлите на потребителите и се търгуват в Huobi Global.

В този преглед ние изследваме какво прави Huobi толкова популярен обмен, а сега и първият DPO приключихме успешно, разглеждаме Huobi Prime’s уникално ценностно предложение. Първо обаче нека се потопим и да разгледаме функциите за обмен на Huobi.

Huobi Global Exchange и Huobi OTC

Борсата на Huobi Global е основното предложение на Huobi, обслужващо търговците в 130 държави. През Huobi Global, търговците имат достъп до почти 200 крипто и стабилни активи.

Борсата Huobi Global има един от най-чистите и професионални потребителски интерфейси за обмен в бранша.Борсата Huobi Global има един от най-чистите и професионални потребителски интерфейси за обмен в бранша.

Борсата Huobi Global позволява ежедневно теглене до 2000 долара за търговци, преминали ниво 1 проверка, и месечен лимит от 10 000 долара, което би могло да се разглежда от по-ниската страна в сравнение с някои други борси.

Huobi’s OTC обмен е нова функция, която, въпреки че в момента не е виждала никъде близо толкова голям обем, колкото борсата на Huobi Global, непрекъснато набира популярност. The Извънборсова борса на Huobi позволява на потребителите да търгуват със средства peer-to-peer, като другите децентрализирани борси. Ползите от извънборсовите борси са, че те не оказват влияние върху пазарната цена на базовия актив.

В допълнение, Huobi Global също се грижи за търговци на маржове, с доста разумни дневни лихвени проценти по 0,1%, което започва в момента, в който сключите сделка с ливъридж. Търговците могат да търгуват с до 20x лост На Huobi Global.

Отидете до Huobi

Фючърсни договори на Huobi

Въпреки че Huobi отне повече време на някои от техните конкуренти, за да предложи фючърсни договори за криптовалута, борсата вече разполага с широка гама от фючърси за много основни крипто активи. 

Фючърсните договори позволяват на търговците да закупят договор за дълга или къса позиция върху определен актив, вместо да търгуват самия базисен актив. 

По време на писането на фючърсните договори на Huobi са обработени над 7,5 милиона щатски долара само за 24 часа, което показва колко популярни са станали тези договори.  

Търговците могат да използват фючърси на Huobi, за да отворят позиции в редица криптовалути, включително Bitcoin, Ethereum, Ripple, EOS, Bitcoin Cash, Litecoin, както и крипто с по-малка капитализация като Tron, Cardano и Ethereum Classic. 

Ако сте редовен фючърсен потребител, Huobi също има официална общност в Telegram и WeChat за търговци. 

Обявено на 15 юни 2020 г., Huobi също наскоро въведени двумесечни фючърсни договори по време на тяхната версия 4.2.0 ъпгрейд. 

Нов тип договори за деривати, двумесечните фючърсни договори на Huobi, които позволяват на трейдърите да използват позициите си до 125x. 

Налични са девет договора, които покриват повечето основни криптовалути, над 36 търговски двойки – както фиат, така и крипто двойки. 

Добавянето на двумесечни фючърсни договори изгражда съществуващите опции за деривати на Huobi, които също включват седмични, двуседмични и тримесечни фючърси.

Достъпност на борсата Huobi

Потребителите могат да изтеглят приложения за iOS и Android, за да търгуват на мобилно устройство. Освен това Huobi предоставя и изтегляния на клиенти за своите Huobi OTC, Huobi Global и Услуги за чат Huobi. Понастоящем няма опции за изтегляне за потребители на Linux.

Потребителите на Huobi могат да изтеглят клиенти за търговия както на мобилни, така и на настолни устройства.Потребителите на Huobi могат да изтеглят клиенти за търговия както на мобилни, така и на настолни устройства.

Такси за размяна на Huobi

Борсата Huobi има справедлива структура на таксите за търговия, която е невероятно лесна за запомняне. Всеки актив, търгуван чрез Huobi Global, е обект на a 0,2% търговска такса, както за маркетмейкърите, така и за вземащите.

Такси за размяна на Huobi - Източник: Shutterstock.comТакси за размяна на Huobi – Източник: Shutterstock.com

Наскоро в Януари 2019 г., Huobi Global обяви диференцирана система за такси, която предлага конкурентно по-ниски такси за търговци с голям обем. По същия начин могат да станат изключителни търговци на борсата Huobi Global VIP членове, което се улеснява чрез месечен ‘Абонамент’ заплаща се в токена Huobi, цената на който се определя от VIP членство ниво. VIP членството дава достъп до различни намаления на такси и други предимства.

Huobi Global не начислява такси за депозит, но като почти всички борси, начислява такси за теглене и минимални суми за теглене.

Качество на поддръжката

Huobi има история на предоставяне на качествено обслужване на клиентите. Потребителите на борсата Huobi имат достъп 24/7 чат на живо, както и да се обърнете към обширни F.AQQ чрез Помощния център на Huobi. Тези, които са изправени пред проблеми, също могат да отворят a билет за поддръжка, да разреши проблема им от истински експертен представител.

Качество на поддръжката - Източник: Shutterstock.comКачество на поддръжката – Източник: Shutterstock.com

Въпреки Азиатските корени на Huobi, тя е силно ангажирана да предоставя глобални оперативни екипи, които могат да поддържат своите потребители в други големи държави. По същия начин екипът на Huobi редовно публикува важни актуализации на множество езици в своя специален блог за средни акаунти и ZenDesk.

The Huobi Group също има много активен YouTube канал, с участието на Huobi Talk, където публикува потребителски уроци, подробни ръководства и информация за криптовалута за търговци.

Отидете до Huobi

Huobi Exchange Security

Естествено, търговците са предпазливи от хакове на борси, с някои много забележителни примери в миналото, когато потребителите на някои високопоставени борси са загубили много средства. За щастие, за потребителите на борсата Huobi Global, Huobi Group поставя сигурността на първо място и се справя добре.

Huobi Exchange Security - Източник: Shutterstock.comHuobi Exchange Security – Източник: Shutterstock.com

По отношение на предотвратяването на атаки, Huobi е приел децентрализирана структура за обмен, която помага да се противопоставим DDOS атаки.

Въпреки това, както Huobi Global признава, хакове могат да се случат дори на най-добрите борси за криптовалути. Huobi обаче е въвел „Резерв за сигурност Huobi,’, Което е широко подкрепен ход, в който Huobi е отделил 20 000 BTC запазено за потребители, които са загубили средства или поради хакове, или при неуспешни обмени.

Този ход е признат от мнозина като отлична превантивна мярка, която показва Huobi’s pro-active подход към управление на риска.

Huobi Prime

Създаден като конкурент на други платформи за поддръжка на борса, като например Binance Launchpad, Huobi Prime предлага на своите потребители ранен достъп до монетите от премиум проекти, които могат да бъдат закупени с помощта на нейната родна криптовалута, Huobi Token.

Huobi PrimeHuobi Prime

В официална публикация на Medium, екипът на Huobi каза за чисто новото си предложение:

„„ Huobi Global предоставя по-добър начин за достъп до авангардни крипто проекти … не само за джобните и добре свързани, но и за обикновените търговци на дребно. “Huobi Global Team, Huobi.coГлобален екип на Huobi

Така че, защо биха инвеститори изберете да участвате в продажби на символи в Платформа Huobi Prime, вместо да участва в независим ICO или IEO? Ето някои от основните и уникални характеристики на платформата:

  • Закупените токени незабавно се депозират в акаунтите на потребителя, което означава, че те също са на разположение за незабавна търговия Хуби Глобално срещу Huobi Tokens.
  • Тъй като проектите стартират изключително от Huobi Prime от първия ден, неговите директни премиум предложения са достъпни за инвеститорите на дребно, избягвайки частни предварителни продажби, което означава, че всички потребители получават активи на най-добрата цена.
  • Разрешените ценови ограничения на платформата предпазват както инвеститорите, така и проектите от незабавно сметища за продажба на символи или масови разпродажби. Това също е предимство от незабавната търговия, която осигурява по-добро откриване на цената на новите проекти.
  • Инвеститорите не трябва да се притесняват за лоши или измамни проекти. Huobi проверява проекти, които кандидатстват за стартиране чрез Huobi Prime, изстрелвайки само най-доброто, чисто нови проекти.

Първият жетон на проекта, стартиран чрез Huobi Prime беше ВРЪХ, родния знак на ТОП мрежа, пълноценна, децентрализирана компания за комуникация в облак.

ТОП продажбата беше успешна, най-малкото, с първата 300 М ТОП монети, продавани през платформата Huobi Prime само за 7 секунди. Цялата продажба на токени, която беше пусната на три етапа, продължи общо само 19 секунди, с 3764 участника. Рос Джанг, ръководител на маркетинга, Tweeted за успеха на продажбата „300MM $ ТОП за 7 секунди … Това е лудост.“

300 мм $ ТОП след 7 секунди … Това е лудост.

– Рос (@ross_zhang) 26 март 2019 г.

Huobi Prime планира да подкрепя непрекъснато нови висококачествени проекти и да участва; инвеститорите трябва да държат 500 токена Huobi.

Outlook

Съдейки по Huobi Prime’s две изключително успешни стартирания на ТОП маркер и НОВ маркер, очакваме, че други предстоящи събития за стартиране на символи ще видят сериозно включване на нови инвеститори. Тъй като средствата ще станат незабавно достъпни на Потребителите на Huobi Global обменят акаунти, това осигурява чудесен път за влизане и стимул за потребителите да останат и да използват Размяна на Huobi.

Планът на Huobi Global за бъдещето на обменната им екосистема изглежда яръкПланът на Huobi Global за бъдещето на обменната им екосистема изглежда ярък

Макар и ежедневно и месечно теглене лимитите са ниски, Huobi предлага огромен набор от активи и много щедри бонуси и структури на такси за редовни и големи търговци. Хуби Global’s план за бъдещето на крипто екосистема изглежда ярко и остава днес като един от водеща борса за криптовалута.

Отидете до Huobi

Препратки