Въведение

Монфекс е търговия с криптовалута платформа, която позволява на своите потребители да търгуват с марж. Monfex стартира за първи път през Декември 2018г, с мисия да се превърне в една от най-достъпните платформи за търговия в крипто.

Платформата за търговия MonfexПлатформата за търговия Monfex

С нови потребители, които могат да се регистрират в борсата само 15 секунди, и някои от най-ниските комисионни на която и да е платформа за крипто търговия, Монфекс със сигурност има всички съставки, за да успее. Но с други утвърдени играчи като BitMEX, които доминират на пазара, какво ще направи Monfex по различен начин?

Като новосъздадена борса, подробните отзиви за Monfex бяха оскъдни досега. Тук ще предоставим един от най-изчерпателните отзиви за Monfex, изследване на това, което отличава платформата за търговия Monfex от конкурентите.

Отидете до Monfex

Маржин търговия

Търговия с марж е практиката на „Заем“ средства от брокер, в случая Monfex, за използване за търговия. Това е известно като „Лост“. Ливъриджът увеличава печалбите, тъй като потребителите по същество търгуват с повече пари, отколкото всъщност притежават, но може да доведе и до по-големи загуби за капитала на търговците.

Маржин търговия - Източник: Shutterstock.comМаржин търговия – Източник: Shutterstock.com

Използването на ливъридж означава, че по време на висока волатилност на пазара, търговците могат да бъдат обект на a марж обадете се, когато „Стойност на сметката“, първоначалните им средства плюс всяка нереализирана печалба или загуба, пада под определен неустойчив праг.

Тогава извикайте маржа ликвидати тяхната позиция, което често води до загуби с по-голям мащаб от нормалната търговия без ливъридж – така че потребителите трябва да внимават да спазват техните ограничения. По-високите позиции на ливъридж ще повлияят на цената за ликвидация на търговците.

Monfex предлага до 50x лост, което е по-ниско и донякъде по-безопасно от 100x лост предлага се от BitMEX, което може да унищожи неопитни потребители. Потребителите на Monfex обаче никога не могат да загубят повече, отколкото депозират на платформата.

Търговската платформа на Monfex – Общ преглед

Преди да се впуснем в това как функционира обменът, нека разгледаме какви активи са налични, поддържани валути, такси и поддържани юрисдикции.

Търговската платформа на Monfex - Общ прегледТърговската платформа на Monfex – Общ преглед

Налични активи

Monfex предлага на търговците излагане на 12 различни криптографски активи. Важно е да се отбележи, че потребителите не купуват основния актив. Вместо това потребителите са спекулирайки с цената на базовия актив.

Налични активи - Източник: monfex.comНалични активи – Източник: monfex.com

Пълната гама от активи Monfex предлага договори за:

 • Биткойн (BTC)
 • Биткойн Кеш (BCH)
 • Ethereum (ETH)
 • Litecoin (LTC)
 • Пулсации (XRP)
 • Тире (DSH)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Нео (NEO)
 • OmiseGO (О, БОЖЕ МОЙ)
 • Еосио (EOS)
 • Zcash (ZEC)
 • Монеро (XMR)

BitMEX, за сравнение, предлага 8 актива, включително Tron (TRX).

Освен това Monfex планира да стартира Телеграма фючърсни договори. Както може да знаят търговците на крипто, ICO на Telegram беше едно от най-очакваните събития в 2018 ICO календар. В резултат на това ICO на Telegram достигна своята твърда граница, без дори да стартира публична продажба и много търговци пропуснаха.

Сега, с Телеграма стартира точно зад ъгъла, Monfex предлага на търговците достъп до ГРАМ фючърсни договори, добра възможност за тези, които са пропуснали първоначалния Telegram ICO продажба.

Поддържани валути

Макар че Монфекс заяви, че възнамерява да разреши фиат депозити в близко бъдеще, в момента търговците могат да правят само биткойн депозити на платформата.

Минимални сделки & Такси

Няма такса за депозиране на биткойн към платформата Monfex, въпреки че имайте предвид, че ще плащате такси за транзакции, които да изпращате от портфейла си. Тъй като платформата Monfex предлага продукти за търговия с ливъридж, потребителите ще плащат това, което е известно, „такса за поддръжка“.

Таксата за поддръжка се заплаща, когато търговецът държи сделка с ливъридж отворена за една нощ, както за дълги, така и за къси.

Monfex обяснява таксата си с този пример за дълго:

„Краткото финансиране може да бъде 0,027%. Ако биткойн се търгува на $ 6,000, ще получите $ 6,000 X 0,027% = $ 1,62 за всеки ден, в който имате краткосрочен договор от 1 BTC / USD в 17:00 ч. Ню Йорк. “Monfex, Monfex.comМонфекс

По същия начин потребителите ще плащат или комисионна за вземане или вземане на участник при сделки, изчислена като процент от условната стойност на тази сделка. Освен това няма такси за теглене Монфекс.

Обслужвани юрисдикции

Огромен брой юрисдикции се обслужват от Монфекс, въпреки че на американските потребители е забранено да търгуват на платформата. Други страни, които може да нямат достъп до платформата, са тези, определени като „OFAC’Държави, като например Балкани, Куба, Иран, Северна Корея и още.

Отидете до Monfex

Търговия на платформата Monfex

Регистрация в Monfex

Регистрация в Монфекс е проста и бърза, изискваща само кратка форма, както е показано по-горе. Веднъж типопълних всички съответни полета, това е. Вашият акаунт ще бъде готов за получаване на средства.

Процесът на регистрация е много лесен на платформата на MonfexПроцесът на регистрация е много лесен за платформата Monfex

За да започнат да търгуват обаче, от потребителите се изисква да потвърдят имейла си и да преминат KYC / AML изисквания чрез предоставяне на доказателство за пребиваване.

Преди потребителите да се регистрират, те трябва да се уверят, че не пребивават в никоя от ограничените юрисдикции и да прочетат условията за ползване.

Биткойн депозити

При създаване на акаунт, потребителите ще бъдат подканени да депозират Биткойн в тяхната сметка. Бутонът за депозит може да бъде намерен в горния десен ъгъл на интерфейса за търговия.

Когато се регистрирате за първи път, Monfex ще ви подкани да депозирате средства в сметката си.Когато се регистрирате за първи път, Monfex ще ви подкани да депозирате средства в сметката си.

След като щракнете върху бутона, ще се появи лайтбокс с вашия уникален адрес за депозит, както е показано по-долу.

Много е лесно да депозирате BTC във вашата търговска сметка в Monfex.Много е лесно да депозирате BTC във вашата търговска сметка в Monfex.

Потребителите могат просто да копират и поставят BTC адрес, или сканирайте QR код, за изпращане на биткойн до Monfex. Това може да стане лесно от платформа като Coinbase например. Monfex също така дава на своите потребители подробно обяснение как да купят биткойн.

Търговски интерфейс

Интерфейсът за търговия в Monfex е елегантен и лесен за интерпретиране. За разлика от Bitmex, което е забързано, а за неопитни търговци може би малко поразително Монфекс Потребителски интерфейс е далеч по-опростена.

Въпреки това, той има някои страхотни функции. Графиките не са извлечени само от изгледа за търговия. Вместо това те дават на потребителите възможност да търгуват на огромен интервал от време, от 1 месец до „1 отметка“, привлекателен както за високочестотни вътрешнодневни търговци, така и за заелите по-дългосрочни позиции.

Monfex предлага елегантен и прост потребителски интерфейс, който улеснява търговиятаMonfex предлага елегантен и прост потребителски интерфейс, който улеснява търговията

Търговците могат да избират от пет типа диаграми, включително свещи, барове, линии, площ или Хейкин Аши диаграми. По същия начин Monfex предлага добра гама от индикатори, включително популярни инструменти като RSI, Ленти Болинджър и няколко вида Магистър.

Отидете до Monfex

Поддръжка и сигурност

Като нова борса, целяща да бъде най-добрите крипто борси за търговия с маржове, Monfex все още не е напълно „тестван в битка“, но подходът му към сигурността е силен. Потребителските депозити отиват в хладилно съхранение, така че те са достъпни в платформата само когато активно търгуват.

Поддръжка и сигурност - Източник: Shutterstock.comПоддръжка и сигурност – Източник: Shutterstock.com

В настройките потребителите могат да се регистрират за 2-факторно удостоверяване (2FA), за да добавите допълнителен слой от сигурност към тяхната сметка.

Налична е поддръжка 24/7, целогодишно. Понастоящем потребителите могат да оставят съобщение за екипа за поддръжка и да прикачат съответните файлове към билета си или да се свържат с екипа по телефона. На уебсайта на Monfex има и обширен F.A.Q.

Заключение

И така, трябва ли да използвате платформата за търговия Monfex? Въпреки че са ранни дни, Monfex се справя отлично в правенето на прост Потребителски интерфейс за търговците да започнат с тяхната платформа.

Заключение - Източник: Shutterstock.comЗаключение – Източник: Shutterstock.com

Регистрацията отнема секунди и Биткойн депозити са бързи и лесни дори за крипто начинаещи. Потребителите трябва да преминат KYC и AML да продължите, но това е стандартно за борсите. За съжаление потребителите от САЩ не отговарят на условията за използване на Monfex, но това важи и за BitMEX.

Потребителският интерфейс на Monfex е чист, минималистичен дизайн, което е освежаваща промяна от някои от другите водещи платформи за търговия; които са забързани и много често отклоняват ключовите елементи на търговията.

С до 50x лост, впечатляващо 12 активи и ниски такси, Monfex се стреми да бъде привлекателна платформа за търговците. С предстоящото издание на ГРАМ фючърси, Monfex потенциално се стреми да спечели сериозно сцепление през цялото време 2019 г..

Отидете до Monfex

Препратки