С бума на добива, който се случи през 2010 г., ще бъде трудно да се намери човек, който поне да не е чул за процеса. И докато много хора не се занимават с технически подробности, тези, които следят крипто и майнинг, са склонни да знаят нещо за най-доброто оборудване за копаене.

С напредването на видеокартите в копаенето, много хора пренебрегват добрите стари процесори, въпреки че те все още са валидна опция, ако искате да копаете. Сега, без повече шум, нека се потопим в топ 5 на най-добрите ни процесори за майнинг през 2020 г..

Какво представлява процесорът и работи ли процесорното копаене все още?

CPU е съкращение от Central Processing Unit или процесор. Това е част от вашия компютър, която разпределя и използва ресурсите на вашите компютри, за да направи това, от което се нуждаете. Това е може би и най-рентабилният начин да си изкопаете малко крипто. Докато добивът на GPU може да бъде по-бърз и по-продуктивен, видеокартите не само струват по-скъпо като цяло, но и изискват повече енергия, увеличавайки сметката ви за електричество. И тъй като искате да станете по-богати, а не по-бедни, добре … Имате идеята.

Така че, да, ако искате да влезете в копаещата сцена, добра отправна точка би било да откриете добър, продуктивен процесор във вашия ценови диапазон и добра криптовалута за копаене. В крайна сметка, докато Биткойн звучи доста страхотно, времената, когато можете да го добиете самостоятелно, отдавна са минали. Сега се изисква да имате или няколко платформи, или екипаж за добив, за да се опитате да получите BTC. Не се отчайвайте обаче!

Наскоро някои алткойни решиха да получат по-лесен за процесора, а някои дори категорично забраняват използването на множество платформи наведнъж, така че начинаещият все пак да има шанс да получи награди. Ще ви разкажем повече за това в раздела за процесора, така че вкачете се и нека стигнем до него.

Топ 5 на процесора за копаене за използване през 2020 г.

# 1. AMD Ryzen Threadripper 1950X

cpu илюстрация threadripper 1950x

 • Ядра: 16.
 • Теми: 32
 • Основен часовник: 3.4 GHz
 • Boost Clock: 4.0 GHz
 • Съвместими монети: Monero (XMR), Epic Cash (EPIC), Electronium (ETN), Ravencoin (RVN), ZCash (ZEC)

И ние започваме нашия списък с мощната мощност на семейството процесори AMD. Със 16 ядра, 32 нишки и 32 Mb кеш L3, това е звяр за добив на процесор. Неговата способност за многопоточна обработка го прави идеален избор, въпреки че цената му малко потиска настроението. Ако това е първият ви набег в добива, най-добре би било да потърсите повече бюджетни варианти. В крайна сметка винаги можете да надстроите по-късно. И все пак, ако искате да започнете с най-добрия процесор за копаене, този тук е за вас.

# 2. AMD Ryzen Threadripper 1920X

илюстрация на процесора

 • Ядра: 12
 • Теми: 24
 • Основен часовник: 3,5 GHz
 • Boost Clock: 4.0 GHz
 • Съвместими монети: Monero (XMR), Epic Cash (EPIC), Electronium (ETN), Ravencoin (RVN), ZCash (ZEC)

Макар и по-малко мощен от предишния запис, този процесор е по-рентабилен, тъй като е много по-евтин. Освен това, въпреки че има по-малко ядра от Threadripper 1950X, той все още е истински двигател за обработка на много нишки. Със способността си да изчислява множество процеси наведнъж и същия обем L3 кеш (32 Mb) като другия процесор, AMD Ryzen Threadripper 1920X е добър избор както за опитни, така и за начинаещи търговци. Той има добър баланс между разходите, консумацията на енергия и скоростта на обработка. Като цяло, добра бюджетна версия на първия запис.

# 3. AMD Ryzen 5 1600X

AMD Ryzen 5 1600X

 • Ядра: 6
 • Теми: 12
 • Основен часовник: 3.6 GHz
 • Boost Clock: 4.0 GHz
 • Съвместими монети: Monero (XMR), Epic Cash (EPIC), Electronium (ETN), Ravencoin (RVN), ZCash (ZEC)

Сега знам какво си мислите: „Какво, ДРУГ процесор на AMD?“ Е, виждате ли, AMD просто добри процесори за копаене, както и за всякакви нужди на многопоточност. Докато Intel има по-добра производителност за игри и графичен дизайн, AMD блести тук. Но не се притеснявайте, ще стигнем до Intel достатъчно скоро. Засега обаче нека разгледаме Ryzen 5 1600X. Това е добър процесор от среден ценови клас с достатъчно мощност за използване в добива. Може да не е най-мощният, но е дори по-евтин от предишните записи, така че ако просто искате да се забъркате малко в копаенето и не искате да харчите много пари за това, това е добър избор.

# 4. Intel Core i5-7600K

илюстрация на процесора intel i5 7600k

 • Ядра: 4
 • Теми: 4
 • Основен часовник: 3.8 GHz
 • Boost Clock: 4.2 GHz
 • Съвместими монети: Monero (XMR), Epic Cash (EPIC), Electronium (ETN), Ravencoin (RVN), ZCash (ZEC)

И тук е първият ни Intel в списъка. Както можете да видите, той има по-малко ядра и нишки от своите аналози на AMD, докато струва почти 3 пъти повече от тях, почти наравно с Threadripper 1950x. Той обаче има свои собствени предимства, като всяко ядро ​​е по-мощно от всичко, което AMD може да предложи, и е по-лесно за овърклок за още повече мощност. Като цяло не е лош избор, ако искате да закупите процесор за копаене и игри.

# 5. Intel Core i7-9700K

илюстрация на процесора intel i7 9700k

 • Ядра: 8
 • Теми: 8
 • Основен часовник: 3.6 GHz
 • Boost Clock: 4.9 GHz
 • Съвместими монети: Monero (XMR), Epic Cash (EPIC), Electronium (ETN), Ravencoin (RVN), ZCash (ZEC)

По-мощен (и МНОГО по-скъп) вариант на Intel i5-7600K по-горе. Този може да се нарече процесор за добив, тъй като е много по-мощен и може да обработва по-добре многопоточни задачи. Недостатъците му по отношение на добива обаче също се увеличиха, така че се прилага същата присъда: ако искате да се занимавате с майнинг като страничен концерт и се нуждаете от добър игрален процесор, този е за вас.

Обобщение

С това завършваме нашия преглед на процесора за добив. Използвайки който и да е процесор от списъка, можете да започнете ефективно добив. Разбира се, нашият списък не обхваща всички варианти, тъй като почти всеки съвременен процесор работи за добив, но ние решихме да ви дадем крема на културата сред тях. Трябва също да се отбележи, че с някои криптоси (като Monero), които променят алгоритъма, за да бъдат по-лесни за процесора, със сигурност имате повече шансове да получите монети за вашата хардуерна работа. И да, това беше игра на думи.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me