Създадена от един от основателите на Ethereum, Gavin Wood, мрежата Polkadot е блокчейн протокол от следващо поколение. Целта му е да свърже няколко вериги в една мрежа. През 2020 г. проектът Polkadot процъфтява, така че хората започнаха да говорят за него. Тъй като популярността на DOT се е повишила, има голямо търсене на портфейла Polkadot.

Тази статия ще обясни основите на мрежата Polkadot и основите на криптовалутата и ще покаже най-добрите места за съхранение на вашите Polkadots и ще го запази в безопасност.

Относно крипто монетата Polkadot

Криптовалутата Polkadot стартира през 2016 г. Почти веднага през 2017 г. разработчиците проведоха ICO, когато събраха почти 500 000 ETH, продавайки пет милиона DOT монети.

Polkadot е агрегиран набор от валидатори, които използват хетерогенни парчета. Това е блокчейн, който се състои от три основни части:

  1. Основната релейна верига или самата блокчейн Polkadot.
  2. Парачаини, които секат и прехвърлят жетони, а също се свързват с външни вериги чрез Bridges.
  3. Мостове.

Криптовалутата Polkadot изглежда е добър актив за вашето портфолио. Разберете прогнозите за цените на DOT в нашата статия.

Поркадотски портфейли за съхранение на вашите DOT монети

Портфейлът е място за съхранение, прехвърляне и получаване на вашите DOT монети. Някои портфейли ви предлагат платформата за залагане на криптовалута или дори гласуване за управлението. Има много портфейли за монетата DOT. Налични са мобилни, уеб, настолни и хардуерни за различни платформи.

Подписващ паритет

Parity Signer е мобилен крипто портфейл с отворен код, достъпен както за Android, така и за iOS. Портфейлът е създаден за използване офлайн. Без мрежата той може да създава и управлява акаунт, да сканира транзакции с QR-код, да ги преглежда и подписва. Портфейлът може да генерира и съхранява множество частни ключове.

Polkawallet

интерфейс polkawallet с четири скрийншота

Polkawallet е мулти портфейл за Polkadot, Acala, Kusama и много други цифрови активи. Този портфейл ни позволява да преглеждаме заключени, резервирани, обвързани активи и да прехвърляме всеки от тях във всеки акаунт с QR-код.

Лесно е да залагате DOT криптовалута за валидатори и номинатори поради цветни диаграми и история на всеки валидатор. Polkawallet също така позволява на потребителите да участват в управлението на конкретния маркер. Приложението ще изпраща известие за всеки направен референдум или предложение.

Mathwallet

mathwallet интерфейс с портфейл и диаграми върху него

Mathwallet е мултиплатформен портфейл за криптовалута, който позволява на потребителите да съхраняват BTC, ETH, ERC-20 токени, Cosmos, Polkadot и др. Портфейлът е много достъпен от всяко устройство, което искате, тъй като поддържа iOS и Android за мобилни устройства и можете да го използвате като разширение за Chrome или уеб портфейл. Има раздел Новини, където можете да получите всичко, което се чупи точно в приложението.

Lunie Wallet

lunie портфейл интерфейс на мобилно приложение с баланс и възможни активи

Портфейлът Lunie много прилича на Polkawallet. Това е портфейл с отворен код, чийто код се проверява от охранителни фирми от световна класа (поне това твърди официалният уебсайт). Портфейлът е достъпен за мобилни устройства (макар и в бета версия) и като уеб портфейл.

С портфейла на Lunie потребителите могат да управляват портфейла от залози, да теглят награди и да гласуват за управление. Екипът на разработчиците планира да пусне известия за промени в наградите или нови предложения. Портфейлът не е личен, така че само потребителите имат достъп до ключовете.

Доверете се на портфейла

доверете се на интерфейса на портфейла и екранните снимки от мобилното приложение с интегриран суап

Trust портфейлът е децентрализиран обмен и браузър за DApps, всички превърнати в една платформа. Доверете се на крипто портфейла също се поддържа официално от една от най-големите платформи за търговия Binance. Компанията придоби това приложение от разработчици преди две години и от 2019 г. портфейлът е съвместим с Binance DEX и системата Binance Chain.

Портфейлът е съвместим с Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Ripple, Stellar, Polkadot и работи с типове токени ERC20, BEP2 и ERC721.

Портфейл Ownbit

mobilebit портфейл мобилни екранни снимки с активни активи

Портфейлът Ownbit работи като горещ портфейл за монети Polkadot. Това е HD портфейл, който генерира мненимична фраза от 12 думи, семе на портфейла и частни ключове. Цялата лична информация се съхранява от страна на клиентите.

Портфейлът Ownbit е добро място за съхранение на всички ваши цифрови активи, защото позволява да се съхраняват BTC, ETH, ERC-20 и много други цифрови активи.

Портфейл Safepal

Safepal е напълно офлайн хардуерен портфейл, който поддържа DOT монети. Портфейлът има механизми за самоунищожаване и изтриване на ключове. Помага да запазите активите си на 100% в безопасност. Самото устройство има 13 ′ екран с висока разделителна способност. Той се свързва лесно с вашия iPhone или телефон с Android, за да извършва транзакции със сканиране на вашия пръстов отпечатък.

Safepal е мулти портфейл, който поддържа BTC, ERC-20, BEP2, Tron токени, NEP5 и EOS. Портфейлът е много достъпен; това е само $ 40. Safepal има страхотно рецензии на Amazon, така че може би е точното място да държите вашите DOT монети в това хладилно хранилище.

Полкадот (DOT) Портфейл – Обобщение

Както можете да видите, има доста портфейли на Polkadot, от които можете да избирате. Решете целите си – ако искате да имате бърз достъп до активите си, изберете горещия портфейл. Ако сте холинг тип, вземете хардуерния портфейл, така че никой да не може да наруши вашето спокойствие.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me