Кои са Топ-10 криптовалути през 2019 г.?

Днес има повече от 1000 криптовалути котирани на борси и са в обращение. От тези многобройни криптовалути само около 100 струват вашата инвестиция. А от 100-те монети има десет монети от световна класа, които се справят много добре през 2019 г. И така, какво отличава една добра крипто монета от ужасна, неефективна валута?

Характеристики на добра крипто монета

Сигурност

Добрата монета трябва да има изградени, сигурни системи в основата си. Системата за сигурност трябва да защитава както информацията на потребителите, така и самата монета от кражба.

Незабавни транзакции

Добрата крипто монета трябва да гарантира незабавни транзакции. Всяка монета, която вижда закъснения в обработката на транзакциите, няма да се хареса на бизнеса или потребителите и няма да спечели сила на пазара.

Минимални такси за транзакции

Всяка монета, която начислява високи такси за транзакции, няма да се провали на пазара. Най-добрите монети в момента на пазара изискват ниски такси (или никакви), което прави транзакциите с тях евтини.

Безкрайна мащабируемост

Крипто монетите трябва да се основават на мащабируеми модели, които позволяват безкраен растеж на мрежата, както вертикален, така и хоризонтален. С безкрайна мащабируемост една монета може да нарасне, за да се използва навсякъде по света, без да изчерпва мрежовите резерви.

Сега, когато имаме характеристиките на монета от световна класа, кои са топ 10 крипто монети за 2019 г.? Ето преглед на най-добрите монети.

Топ 10 криптовалути от 2019 г.

Биткойн

Основана от Сатоши Накамото през 2009 година, Биткойн остава най-популярната виртуална валута в света. С най-висока стойност на пазарна капитализация, най-голям брой потребители по целия свят и най-голям обем на търговия, Bitcoin все още е кралят на крипто.

Похвали се с всеобщото приемане от много фирми, особено в развлекателния сектор, и сигурна финансова система е лесно да се разбере защо Биткойн е водещата монета в света на криптовалутите. Въпреки че цената му падна от 20 000 долара през декември 2017 г. до днешната цена от 5800 долара, монетата остава най-добре представящата се крипто и най-добрият заместител на фиатната валута.

Ethereum

Ethereum продължава да доминира в света на първоначалните предложения за монети, като дава шанс на разработчиците да наберат капитал за своите криптовалутни стартиращи компании. С модел, малко по-различен от биткойните, Ethereum обещава по-голяма децентрализация, място за иновации и вълнуващи технологии навсякъде. Ethereum има пазарна капитализация от 17,9 млрд. долара, а пазарната му цена днес е 169,86 долара. Днес Ethereum може да играе втора цигулка на биткойн, но бъдещето му несъмнено е светло.

Ripple Token (XRP)

Токенът Ripple придоби популярност в света на цифровите валути, защото предлага бърза, безпроблемна и безгранична платформа за прехвърляне на средства. В резултат на това XRP е много популярен сред банки, доставчици на плащания и малки потребители, които искат да прехвърлят пари в световен мащаб. XRP работи на много напреднала технология и е безкрайно мащабируема. Днес XRP има пазарна капитализация от $ 13 милиарда, а цената на XRP на живо е $ 0,31.

Litecoin (LTC)

Подобно на Биткойн, Litecoin е равностойна цифрова валута, която има обширна мрежа по целия свят. С един от най-добрите модели на пазара, Litecoin предлага незабавни транзакции, сигурност и широко разпространение, които повечето крипто монети не се радват.

Като един от пионерите в крипто света (основан през 2011 г.), представянето на Litecoin на пазара е огромно. Litecoin има пазарна капитализация от $ 4,9 милиарда, а текущата му цена е $ 79. Ако се продава по-добре, Litecoin лесно може да свали някои от големите момчета, споменати по-горе. Litecoin има толкова голям потенциал и все още не е достигнал своя връх.

EOS

Въпреки че все още е в ранна детска възраст (стартира през 2017 г.), EOS превъзхожда повечето монети, които са съществували преди да дебютира в света на криптовалутите. Днес EOS има пазарна капитализация от $ 4,8 милиарда, а единичната цена е $ 5,09.

Накратко, EOS е конкурент на Ethereum, който предоставя на разработчиците на приложения платформа за създаване на децентрализирани приложения. EOS работи на много сигурна платформа, има иновативен, уникален модел и обещава мащабируемост.

Binance Coin (BNB)

Binance coin е откровението на 2019 г. и е нараснал с 300% за малко повече от пет месеца. Монетата е създадена за първи път за използване на Binance Crypto Exchange, но се използва извън платформата за p2p транзакции. Тази гъвкавост направи монетата прескачане на повечето от наличните криптовалути, а пазарната й капитализация от 3 милиарда долара я печели място в топ 10 на списъка.

Tron (TRX)

TRON (TRX) се стреми да изгради бъдещето на истински децентрализиран интернет и глобална система за развлечение с безплатно съдържание, която използва технологията blockchain. Според фондацията TRON, екосистемата, заобикаляща тази мрежа, е специализирана в предлагането на масивна мащабируемост и обработка на транзакции с висока скорост чрез високопроизводителни изчисления. Докато Tron изглежда е един от най-стабилните активи и пазарната капитализация на монетата достига над 1,8 милиарда долара, TRX определено заслужава да бъде в Топ 10 на най-обещаващите списъци с активи.

Биткойн Кеш

Bitcoin Cash е чип от стария блок (Bitcoin). Bitcoin Cash е разработен с помощта на преработена версия на кода на Bitcoin. В резултат на това транзакциите на Bitcoin Cash са по-бързи, по-безопасни и цялостният модел е по-мащабируем, което го прави по-привлекателен за масите. Bitcoin Cash все още може да е в сянката на Bitcoin, но през последната година е нараснал до пазарна капитализация от 5,2 милиарда долара, а единична единица струва 294,27 долара.

Звезден лумен (XLM)

XLM на Stellar се присъединява към дългия списък с монети, опитвайки се да преодолее пропастта, оставена от традиционните международни медии за парични преводи. XLM обещава бързи, сигурни и безгранични плащания по целия свят, задвижвани от много усъвършенствана платформа. Монетата се оценява на 0,10 долара и има пазарна капитализация от 1,9 милиарда долара.

Тетър (USDT)

USDT е монета за криптовалута, която се опитва да свърже традиционната фиатна валута с цифровите валути. USDT превръща обикновените пари в дигитални монети. Стойността му е обвързана с цената на конвенционалните валути като долара. Монетата може да се похвали с прозрачност, бързи транзакции и 100% обезпечаване на всички единици USDT с парични еквиваленти. USDT струва $ 1,01, а пазарната му капитализация в момента е $ 2,8 милиарда.

Посочените по-горе монети в момента са с най-високи приходи на пазара, въпреки че колебанията в пазарната капитализация и цените винаги са неизбежни. Ако искате да инвестирате в криптовалута, горните монети може да са добър избор за вас, те се представят много добре и обещават още повече в бъдеще.

Тази статия е подготвена специално за блога Changelly от гостуващия автор – Джулия Байерс. Придобивайки богат опит в писането на статии за тенденции и перспективи за развитието на игралната индустрия в света, Джулия се оказва като журналист на свободна практика. Сега тя пише за тенденциите в блокчейн и криптовалутите, понякога отразявайки значението на биткойните за различни други индустрии.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map