Ако планирате да закупите малко Steem или да замените крипто за този цифров актив, определено ще трябва да си вземете надежден портфейл, където вашите Steem монети ще бъдат на сигурно място.

Но преди да преминете директно към избора на Steem портфейла на мечтите си, първо, нека да разгледаме по-отблизо какво представлява Steem, опитайте се да анализирате малко пазарната капитализация на монетата и след това ще направите списък с тези крипто портфейли, които заслужават вашето доверие . Приятно четене и абониране за нашия блог, в случай че нашите статии са полезни.

Какво представлява Steem Crypto и Steemit Platform?

Платформата Steemit е основана през 2016 г. от Нед Скот и Дан Лаример. Платформата е построена върху блокчейна Steem.

Steemit е мрежа от социални медии, където създателите на съдържание могат да публикуват собствено съдържание и да гласуват за парчетата, публикувани на платформата от други потребители на платформата, като по този начин взаимно се възнаграждават с монетата. Колкото повече гласове получава издателят – толкова по-голяма награда от Steem печели. Така че на практика Steem действа като източник на доходи за потребителите на Steemit, а също и като „гориво“ на мрежата, което мотивира блокчейн журналистите или редовните крипто ентусиасти да реализират печалба, като доставят новини за криптовалута, Q&A, и дори дъски за работа. Заслужава да се спомене, че тези, които притежават повече монети, могат да гласуват с по-голямо влияние.

Няма да навреди да споменем, че има няколко типа Steem монети, които са:

 • Традиционна Steem монета (STEEM);
 • Steem-power (SP) – родната валута на платформата Steemit, чиято цена следва цената на оригиналната монета. SP монета обаче не може да се търгува на крипто борси. Но може да се преобразува в Steem за целите на търговията.
 • Steem-долари (SBD) е друга валута, работеща на блокчейна. Активът, предназначен за получаване на награди на Steemit. Цената на SBD се счита за стабилна (обаче не е подкрепена от щатския долар).

Както Steem-power, така и Steem-доларите могат да се считат за производни на традиционната монета. Потребителите на Steemit получават награди както в SP, така и в SBD. Те могат да изберат да получават печалба само в Steem-power или 50-50 и в двата актива.

стръм

Когато Steem се появи през април 2016 г., цената му беше около $ 0,9. Първият избор на цена се случи през юли 2016 г., когато цената на монетата за пръв път достигна бариерата от 4 долара, а пазарната капитализация на Steem надмина границата от 380 милиона долара. Подобно значително покачване на цените привлече много внимание към проекта. Хората започнаха да разглеждат Steem не само като актив за награждаване на участници в Steemit, но и като източник на лични крипто инвестиции. Въпреки това, както често се случва на пазара на криптовалути, моментът на славата не продължи толкова дълго. До началото на ноември 2016 г. цената на монетите падна под $ 0,01. Следващото покачване на цените се случи през юни 2017 г. Не беше толкова голямо, колкото това през юли 2016 г. Както и да е, цената на Steem почти достигна цената от $ 2,5. Но най-голямата ценова помпа се случи през януари 2018 г., по време на „златната ера“ за криптовалутите. По това време стойността на Steem нарасна с 8000% и цената на монетата достигна рекордния рекорд от $ 8,5.

Днес ситуацията със Steem изглежда доста стабилна, въпреки че цената на активите поддържа марката под един долар. Ценовият диапазон на Steem се поддържа между $ 0,05 и $ 0,2.

5 най-добри портфейла за Steem монети

И така, решихте да прехвърлите спестяванията си в Steem в частен крипто портфейл от вашата борсова сметка. Това има доста смисъл. Акаунтите могат да бъдат хакнати. Всъщност, когато съхранявате крипто в личен портфейл Steem, вие сте единственият човек, който има достъп до вашите крипто спестявания и единственият човек, който държи личния ключ на портфейла. Отново, когато желаете да направите теглене от борсова сметка, трябва да направите заявка, да получите одобрение и след това ще можете да манипулирате със средствата си. Тук няма нищо за анонимност или свобода на криптовалутата, нали? Когато създавате личен портфейл, получавате адрес на портфейла, който действа като вашата лична банкова сметка, като по този начин ви позволява да манипулирате със средствата си по всяко време, без да искате разрешение от трета страна. И така, събрахме 5 най-добри портфейла за съхранение на Steem. Ето ги и тях.

Платформа Steemit

За тези, които създават съдържание и го споделят чрез платформата Steemit, може би най-удобният начин е да съхранявате монети направо в акаунта на Steemit. Подобно на всеки друг обикновен крипто портфейл, Steemit ви позволява да изпращате и получавате Steem от други портфейли. За този вариант говорят няколко причини. Съществуват обаче и няколко спорни точки.

Професионалисти:

 • Както вече споменахме, основният плюс на този тип съхранение на Steem е, че не е необходимо да прехвърляте крипто спестяванията си другаде, след като ги спечелите. Портфейлът се създава автоматично, когато създавате акаунт в платформата.
 • Платформата е децентрализирана, което я прави доста сигурна, тъй като не може да бъде хакната като централизиран крипто обмен. Също така, благодарение на децентрализирания характер на платформата, вашите частни ключове са в спестяване, тъй като никога не се съхраняват на едно място.
 • С портфейла Steemit винаги знаете колко монети имате в щатски долари.
 • Друг основен плюс е, че когато правите теглене, трябва да изчакате 3,5 дни. Това може да изглежда неудобно. Но ако някой получи достъп до вашия акаунт и се опита да изпразни всичките ви спестявания в Steem, ще бъдете повече от доволни от възможността да спрете изпълнението на транзакцията.

Минуси

 • Въпреки че запазвате личните си ключове по децентрализиран начин, можете да ги видите, когато въвеждате акаунт в Steemit. Това означава, че ако някой получи паролата за вашия акаунт, той ще получи достъп и до вашите лични ключове, по този начин до вашия портфейл.
 • Друго липсващо е, че портфейлът на платформата не поддържа двуфакторно удостоверяване. Означава, че няма допълнителен защитен слой при въвеждане на акаунт, като код, генериран в приложението за удостоверяване на Google.

Портфейл CLI

Въпреки че портфейлът Steemit изглежда подходящ вариант за съхранение на STEEM, той не е най-сигурният. Може би най-безопасният начин да съхранявате вашите монети е да си вземете портфейл CLI, който също е официална версия на портфейла Steem като гореспоменатия, но има свои отличителни характеристики.

Професионалисти

 • Известно е, че портфейлът CLI е най-безопасният вариант за съхранение на Steem монети. Следователно, той определено ще отговаря на тези, които трябва да съхраняват огромни количества крипто.
 • Когато задава портфейл CLI, потребителят се свързва директно с Steem blockchain клиента. Благодарение на това CLI позволява да се правят много повече функции с блокчейна, за разлика от онлайн портфейла Steemit.

Минуси

 • Името на портфейла говори само за себе си. CLI означава интерфейс на командния ред, който се отнася до програмирането на командния ред. Най-просто казано, за да настроите този портфейл и да започнете да манипулирате с блокчейна, ще трябва да имате фон за програмиране. Бърз поглед към интерфейса на портфейла CLI може да е достатъчен, за да продължите да търсите друг тип портфейл.

стрийм портфейл

Както и да е, ако сте запознати с програмирането на CL, ето статия, която ще ви помогне да настроите портфейла на Steem CLI.

ESteem Wallet

Esteem е най-добрият вариант за тези, които предпочитат да изпращат, получават и извършват всички манипулации с крипто в движение. Това приложение за мобилен портфейл е достъпно за изтегляне както в App Store, така и в Google Play. Разработчиците на портфейли обаче се стремят да пуснат и версия на настолен портфейл.

Професионалисти

 • Портфейлът е доста лесен за използване. Дори крипто начинаещият няма да се затрудни да настрои портфейла и да започне да манипулира със средства. Освен това портфейлът е подходящ не само за съхраняване на Steem монети, но и за достъп до съдържанието, създадено на платформата Steemit.

Минуси

 • Тъй като портфейлът на Esteem е фиксиран към потребителски акаунт на Steemit, той дублира адреса на портфейла и частните ключове на портфейла на акаунта. Това означава, че ако някой хакне акаунта ви, той практически ще хакне и портфейла.

Портфейл за съдове

Vessel е тип десктоп портфейл, без официален уебсайт. Следователно, за да настроите портфейла на Vessel, трябва посетете следната страница на GitHub. Не се притеснявайте, че Vessel е толкова сложен, колкото портфейла на CLI. Не е, освен това, за да зададете Vessel, няма да е необходимо да изтегляте цялата Steem blockchain на вашия компютър.

портфейл за кораб

Професионалисти

 • Най-голямото предимство на кораба е, че това е единственото място, където се съхраняват частните ключове. Означава, че вашите частни ключове не се прехвърлят към блокчейна, когато изпращате средства от портфейла на Vessel.
 • Друг основен плюс е, че можете да импортирате всичките си акаунти в Steemit на едно място благодарение на портфейла Vessel. Няма нужда да имате предвид вход за всеки акаунт.
 • Портфейлът Vessel също позволява да се пазят блокчейн адреси от странични борси. Тази опция улеснява много изпращането и получаването на средства в портфейла на Vessel за настолни компютри.

Минуси

 • По време на писането на този материал не открихме критични проблеми по отношение на портфейла на Vessel.

Портфейл Steem Paper

Какво може да бъде по-основно от това да си вземете хартиен портфейл? И все пак това е един от най-добрите начини за запазване на сигурността на средствата. Когато създавате хартиен портфейл, просто оставяте личните си ключове и парола върху лист хартия, като по този начин изключвате възможността за онлайн достъп до него. За да генерирате хартиен портфейл на Steem, отворете тази връзка в GitHub и изтеглете Steem offline Paperwallet Generator.

Професионалисти

 • Отново хартиеният портфейл е в безопасност, тъй като няма начини да хакнат парче хартия.

Минуси

 • Когато държите частни ключове на лист хартия, вие сте този, който поема отговорността за загубата му. Така че, изберете добро място за съхранението му, например бюро, където съхранявате важни документи.

Долна линия

В тази статия разгледахме 5 най-добри портфейла за съхранение на Steem. Надявам се, че това съдържание Ви е било полезно. Сякаш е публикуван в платформата Steemit, вие ще дадете своя глас за него.&# 128521; Пуснете коментар, ако имате друг добър пример за безопасно съхранение на Steem монети. След като разбрахте достатъчно за различни видове портфейли, можете също да прочетете статия за прогнозиране на цената на Steem в нашия блог. Благодаря за четенето и приятна размяна!