Крипто-приятелски държави

Пазарът на криптовалути представлява интерес не само на крипто общността, но и на световните политици и икономисти.

Има много разпоредби, свързани с търговията, продажбата, покупката и притежаването на крипто. Все още има места, където всякакъв цифров актив е забранен. Вече написахме статия за данъците и крипто регулациите в различни страни. Сега, нека поговорим за страните с най-високо ниво на крипто доверие.

Топ 7 крипто-приятелски държави

Много напреднали страни вече са внедрили криптовалутата в икономически механизми или дори в ежедневието. В някои страни е възможно да използвате крипто за плащане на сметки, купуване на чаша кафе или дори пазаруване. Нека да разберем кои са най-крипто-приятелските държави днес.

# 1. Швейцария

Крипто приятелски страни

Швейцария е една от най-богатите страни в света. Въпреки че е член на Европейския съюз, Швейцария е единствената наистина неутрална държава в Европа със своята криптовалута (швейцарски франк). Швейцария беше сред първите страни, приели криптовалута.

Цуг, най-големият град и столица на Кемптън, е известен още като „Крипто долината“. Няколко крипто компании като Shapeshift и Xapo се намират в Zug. Градската администрация публикува няколко иновативни закона относно криптовалутите и свързания бизнес. Гражданите дори могат да плащат сметките си за комунални услуги чрез BTC.

Много държавни банки като Falcon Private Bank и Julius Baer работят директно с криптовалута. Банката Vontobel дори предлага фючърси на швейцарската фондова борса.

През 2018 г. Швейцария беше класирана на първо място в списъка на топ 10 европейски държави, отварящи блокчейн държави според BlockShow.

# 2. Япония

Крипто приятелски страни

Япония е третата страна в света с най-добра икономика. Освен това Япония беше сред първите, които приеха криптовалута и първата, която одобри цифровите активи като законно платежно средство. Първата голяма биткойн борса, Mt. GOX, базиран в Токио.

Сатоши Накомото, основателят на Биткойн, има японски псевдоним.

През 2016 г. правителството на Япония официално разпознат криптовалута като реални пари. След това през 2017 г. правителството установи данъчни правила. Правилата обаче не са толкова строги, за да ограничат растежа на цифровите валути.

В Япония някои магазини, кафенета и малки кафенета приемат биткойни. Откакто криптовалутата получи статут на Legal Tender, тя стана интересна за корпорации, включително някои от най-големите търговци на дребно в страната, като Yamada Denki.

Някои компании като GMO Internet Inc. предлагат на служителите си BTC като част от месечното им плащане.

Япония често се споменава като лидер по обем на крипто търговия, но това се дължи на нулевите комисионни на някои фондови пазари.

# 3. Словения

Крипто приятелски страни

Словения е друга крипто-приятелска европейска държава. Столицата на Словения, Любляна, е един от най-важните градове за съвременната крипто общност. Първият в света търговски център, подходящ за биткойни, Биткойн Сити, се намира в Любляна. В търговския център има до 500 магазина и всички те приемат BTC и използват блокчейн технология.

През 2018 г. Eligma, компания със седалище в Словения, пусна приложението Elipay. Elipay е система за лесни плащания с крипто, както онлайн, така и офлайн. В Любляна има над 240 местоположения, които поддържат Elipay, включително Биткойн Сити.

Капиталовият доход от криптовалута не подлежи на данъчно облагане на доходите за физически лица, което прави страната особено привлекателна за предприемачите в бранша. Законодателите имат ключова роля в създаването на среда, благоприятна за блокчейн. Правителството непрекъснато проучва административни области, които биха могли да използват блокчейн технологията.

# 4. Малта

Крипто приятелски страни

Като малка част от еврозоната, тази малка островна държава е крипто-приятелска. Правителството подкрепя цифровите валути, вярвайки, че това е нашето бъдеще.

През 2018 г. парламентът пусна законопроекти пусна проекти на закони, предоставящи основата за блокчейн технологията. Сред тях: Законът за органа за цифрови иновации, Законът за иновационното технологично устройство и услуги и Законът за виртуалното финансово имущество.

След като министърът на икономиката на Малта заяви, че страната възнамерява да се превърне в блокчейн остров. На среща в Европейския парламент премиерът обяви това Правителствата на ЕС трябва да удвоят използването на блокчейн технология. Той също така отбеляза, че правителството може да забави развитието на криптовалутите, но не може да го спре.

# 5. Сингапур

Крипто приятелски страни

Сингапур става независима държава едва през 1965 г., но икономиката му е сред най-развитите в света с един от най-високите брутни вътрешни продукти на глава от населението в света. Сингапур е класиран като „източноазиатски тигър“ за бързия скок на икономиката до нивото на развитите страни.

Правителството счете за важно да приеме няколко закона, регулиращи дейността с криптовалути в страната. Сред тях биткойните и алткойните се считат за стоки, а не за пари. Това означава, че всяка компания, работеща с цифрови активи, плаща само 7% данък.

# 6. Холандия

Крипто приятелски страни

Столицата на Холандия, Амстердам, е европейският център на свободата. Амстердам е дом на водещи стартиращи компании Bitcoin, а именно BitPlay и BitFury. В столицата различни магазини приемат биткойни и дори има биткойни Банкомати.

През 2015 г. Амстердам отвори своя прочут биткойн булевард, който е улицата, където всички магазини приемат биткойн. В Амстердам можете да посетите и посолството на Биткойн, което е място, където крипто общността популяризира Биткойн.

Счита се, че Амстердам има всички благоприятни условия за развитие на крипто стартиращи компании.

# 7. Чехия

Крипто приятелски страни

Крипто приятелски страни

Столицата на Чешката република Прага е известна като място, широко прието. Туристът може да плати за хотел или апартамент с криптовалута. Прага е вторият град в света, където апартаментът е продаден за BTC. Той се проведе през 2017 г. и струваше 35 BTC.

Има много ресторанти, кафенета и магазини, които приемат цифрови монети. Има известен еспресо бар, наречен Bitcoin кафе, където единственият приемлив начин на плащане е BTC.

Финални мисли

Много страни в света вече са започнали да използват криптовалута и да я интегрират в ежедневието. Все още има много места, където крипто е непознато или дори забранено. Всички очакваме, че популярността на криптовалутите ще расте и повече страни ще решат да използват цифрови пари.

Относно Changelly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map