Някои потребители смятат DOGE за несериозна валута, създадена през 2013 г. просто за забавление. Въпреки че по някаква причина той придоби популярност на пазара, мнозина смятат, че добивът на Dogecoin не е много обещаващ. В тази статия ще покажем, че добивът на DOGE е възможен и печеливш. Нека да разберем най-добрите пулове за копаене на Dogecoin и алтернативните начини за неговото копаене.

Какво е Dogecoin (DOGE) Mining?

Dogecoin има същия алгоритъм като Litecoin, но с някои модификации.

Dogecoin има някои разлики от Litecoin:

 • Блоковете се създават веднъж в минута, т.е. 2,5 пъти по-бързо. Следователно времената за потвърждаване на транзакциите са по-бързи, отнемайки около 6 минути. Междувременно транзакциите с биткойн преминават за един час, а тези с лайткойн отнемат около 15 минути.
 • Трудността на копаенето на монети се преизчислява на всеки 240 блока, актуализира се приблизително на всеки 4 часа. С всяка актуализация валутата става по-малко уязвима от набези на миньори. Ако обменният курс стане изкуствено завишен от нападение, след 4 часа той отново ще бъде стабилен.

Dogecoin е разработен по алгоритъма Scrypt. Криптовалутата не може да бъде получена с помощта на специализирани ASIC чипове, които вече са били използвани при добива на биткойни. Това обаче не продължи дълго и от около средата на 2014 г. ASIC, работещи на базата на алгоритъма Scrypt, започнаха да се използват широко. Сложността на добива на Dogecoin нараства почти през цялото съществуване на мрежата и вече е трудно за CPU и GPU миньорите да се конкурират с по-енергийно ефективни ASIC миньори.

трудност за копаене на dogecoinГрафика на трудност за копаене на Dogecoin (DOGE)

Хеш мрежата на Dogecoin и сложността на тази валута се повишиха. Сега добивът на тази криптовалута поотделно не е печеливш и мнозина преминават към пулове, които поддържат комбиниран добив на Doge и Litecoin. Всяка цифрова валута, и по-специално Dogecoin, имат свои собствени индикатори за трудност при добива. Броят на монетите, добивани за единица време, зависи от тези данни. Колкото по-високи са тези числа, толкова по-малко монети ще бъдат добивани.

дож хешрейтГрафика на хешрейта на Dogecoin (DOGE)

Как да добивам Dogecoin (DOGE)?

За да добиете DogeCoin, първо трябва да получите адреса на портфейла, на който ще бъдат изпратени монетите. Трябва да инсталирате портфейл на Doge на вашия компютър.

Самият процес на копаене на dogecoin е изчисляване на хеша на заглавните блокове, използвайки ресурсния капацитет на самото оборудване. Съответно компютър или ASIC се занимава с извличането на пари. Ако ключът бъде взет първо, тогава цялата награда за решаване на блока ще бъде прехвърлена в портфейла.

Има три основни начина за добив на Dogecoin:

 • Използване на компютър.
 • Присъединете се към пул за копаене.
 • Наем на облачен капацитет или облачно копаене.

За разлика от други криптовалути, процесът на решаване на догекойн блокове и получаване на награди остава случаен. Едва през 2014 г. ситуацията се променя и миньорите започват да получават фиксирано количество монети за своята работа.

Топ 5 Dogecoin (DOGE) Майнинг пулове

# 1. AikaPool

Един от най-популярните пулове за услуги. Просто и ясно. Предимствата са средният размер на басейна и вградените инструкции за настройка на миньора. Платформата начислява комисионна от 1%.

 • Текущ хешрейт: 3,523 MH / s
 • Тип награда за добив: PPS
 • Такси: 1,0%
 • URL: https://aikapool.com/

# 2. Прохашинг

Prohashing е мулти пул. Следните монети могат да се добиват в пула Prohashing: BTC, ETH, LTC, DASH, XMR, VTC, ZEC, FTC, BTG, MONA. Пулът има алгоритъм, който можете да използвате, който автоматично ще превключи вашата хешираща мощност към най-печелившата монета.

 • Текущ хешрейт: 1,682 TH / s
 • Тип награда за добив: PPS
 • Такси: 4,99%
 • URL: https://prohashing.com/

# 3. GHash

Услугата работи от 2013 г. Тя има прилежащ проект за платформа за обмен с изгодни цени. Възможно е да се произвежда облачно копаене на ASIC. Освен DOGE има широка гама от монети: можете да копаете BTC, ETH, LTC.

# 4. Multipool

Един от най-старите пулове за съвместно копаене е multipool.us. Това е мултифоркова платформа с 20 различни монети. Има функция, която автоматично определя коя криптовалута е най-изгодна за копаене в момента.

Сред важните предимства е режимът Merged Mined Currencies, който ви позволява да копаете няколко различни токена, като същевременно поддържате мощността.

Услугата за поддръжка работи чудесно. Те отговарят своевременно на въпроси и помагат за отстраняване на евентуални проблеми със софтуера и настройването на работата, тегленето на спечелените пари и други процедури, които съпътстват добива.

# 5. Litecoinpool

LitecoinPool.org използва алгоритъма Scrypt, което позволява да се проверяват нови хешове във връзка с Litecoin. Следователно е възможно в него да се копае Dogecoin. Това е най-старият пул за копаене на Litecoin, стартиран малко след представянето на най-дигиталната валута през ноември 2011 г. Леснотата на използване и надеждността на този пул бързо придоби популярността си сред потребителите, което им позволява непрекъснато да въвеждат различни нови функции.

Dogecoin (DOGE) Соло копаене

Самостоятелното копаене е извличането на монети самостоятелно, тоест процесът на търсене на блокове само на вашия собствен компютър. В момента не е ефективен; той беше популярен по времето на създаването на криптовалутата Dogecoin.

За такъв добив се нуждаете от мощен суперкомпютър, който непременно ще консумира много електричество. Недостатъците на този метод са, че може да отнеме много време, за да се намери блок. И ако даден блок не бъде решен, няма да се получи награда.

Dogecoin (DOGE) Cloud Mining

Облачният добив на Dogecoin е представен в Интернет като наем на специализирано оборудване. Рентабилността на облачния майнинг зависи от капацитета и броя монети, добити по текущи разходи, т.е.при завършване на договора за покупка, инвестицията ще донесе определен дял от печалбата.

Този вид добив е популярен, защото много потребители не искат да купуват скъпи ASIC, да конфигурират видеокарти и да прекарват много време на компютъра. Има достатъчно платформи, които предоставят такъв тип услуга, просто трябва да намерите проверена и надеждна такава.

Долна линия

Копаенето на Dogecoin на графична карта в момента има смисъл само когато се извършва като част от общност. Дори тогава ще трябва да изградите ферма от 6-8 продуктивни съвременни графични процесора. Дори наличието на ASIC не гарантира стабилни печалби, така че трябва да имате няколко от тези чипове и да ги поддържате постоянно да ги актуализирате.

Преди да започнете да копаете, трябва да получите приблизителна информация за това колко можете да спечелите от вашия хардуер. Използвайте калкулатор за добив, в който въвеждате информация за оборудването, неговата консумация на енергия, алгоритъма за добив и цената на електроенергията. Програмата ще замести липсващите критерии, например текущата сложност на мрежата, и ще даде прогнозна сума на печалбата за даден момент.

[add-changelly-widget от = usd до = doge]

Относно Changelly