Най-големите крипто общности

Чудили ли сте се някога колко хора се интересуват от определена криптовалута и как общуват помежду си? Общността е просто група от хора, обединени около обща идея. Ако в информационното пространство се появи нова идея, неизбежно възниква общността, която я подкрепя. Така че имаме толкова много крипто общности, колкото крипто валути има в мрежата.

Крипто общностите са съществена част от днешното развитие на блокчейн. Значението на това явление за блокчейн индустрията не може да бъде надценено. Е, криптовалутите не се използват широко в нашето ежедневие. Съществуват обаче големи криптовалутни общности, които се състоят от програмисти, криптоанархисти, инвеститори и обикновени търговци.

Нека да открием света на крипто общностите, техните цели и функции заедно с Changelly!

Първо и най-важно

Нека започнем с определение за общност. Според речника на Merriam-Webster, общността е „група, обвързана от обща политика“ или „група от хора от общи и особено професионални интереси, разпръснати из по-голямо общество.“ Втората идеално отговаря. Всички тези хора са обединени от един общ интерес към криптовалутите.

Има и някои мерки на общността. Въпреки че дори малка група хора може да бъде общност, ще говорим за най-значимите. Нека обобщим мерките, които са от решаващо значение за дефиницията на съществена и функционална общност.

 1. Годеж. Една добра общност трябва да бъде продуктивна. Това, че сте в общността на биткойн, не означава да чакате излитане или нови актуализации. Всичко е свързано с участието в процеса на усъвършенстване и постоянно развитие.
 2. Присъствие. Общността живее, докато има достатъчно форуми, телеграм канали и други социални мрежи, където можете да обсъдите любимата си криптовалута.
 3. Уместност. Разработчиците могат по някакъв начин да подтикнат общността да говори по темата за обожанието, но не само за колебанията на цените. Новите издания, актуализации и общи новини могат да стимулират общността да расте.
 4. Движеща сила. Това не е за пари. Верният член на общността трябва да мисли за развитието и реалните ценности.

Най-голямата крипто общност

Както всички знаем, криптовалутите се появиха, когато бяха пуснати първите цифрови пари, Биткойн. През 2011 г. алткойните оживяват. Те се основаваха предимно на кода на Биткойн с отворен код.

Форум за BitcointalkИнтерфейс на форума на BitcoinTalk

Форумът Bitcointalk се превърна в най-значимата крипто общност в света. Създаден от Сатоши Накамото под прякора „сатоши“, той е посветен на биткойни. Той обаче се превърна в свещено място за всеки крипто търговец. Първата по рода си транзакция с биткойн беше организирана на форума от софтуерния програмист Ласло Ханиец. Сега форумът има отделни теми за всяка монета, която формира микрообщности във форума на всеки наличен език.

Ако искате да научите повече за историята и спецификациите на форума, моля, посетете страницата BitcoinWiki, посветена на BitcoinTalk.

Биткойн общност

btc лого

Биткойнът е създател на тенденции сред всички останали криптовалути. Това е парадигма за повечето крипто и блокчейн иновации. Ето защо биткойнът има най-голямо количество поддръжници. Да си поддръжник не е само да си ходър. На първо място, биткойн общността се застъпва за трите стълба на блокчейна: децентрализация, анонимност и криптиране.

Биткойн има най-активната общност. Членовете на биткойн общността се отличават с дълбоки познания по въпроса и повечето от тях с отдаденост на криптовалутата BTC. Много членове са там от самото начало.

Едно от най-вълнуващите неща, които толкова привличат хората, е огромното количество недокоснати пари, притежавани от Сатоши Накамото. Това показва стойността на идеята за криптовалута. Докато значителна част от разработчиците на алткойни са нетърпеливи да спечелят пари от тяхната разработка, един милион биткойни все още са в безопасност и здрави в портфейла на създателя си.

Биткойн общността започва да излиза в реалния живот през 2014 г. Тогава в Хага, Холандия, е създаден така нареченият Биткойн булевард. Има няколко магазина, където можете да платите с биткойни. Първоначално осем ресторанта и барове, както и художествена галерия, се присъединиха към проекта за популяризиране на Биткойн сред собствениците на търговски обекти. Днес обаче броят на търговците вече е много по-голям.

Карта на биткойн булевардКарта на биткойн булевард. Хага

Тук се провеждат различни биткойн семинари и срещи, докато мнозина наричат ​​най-загадъчната институция магазин за ориенталски килими с пълното име Lord of Silk Road.

Властелинът на копринения пътВластелинът на копринения път за килими

Подобни инициативи се изпълняват в Амстердам, Мадрид, швейцарския Цуг, както и в редица градове в Белгия. През 2016 г. същият булевард Bitcoin се появи в Париж. Намира се в голям триетажен пасаж с доста впечатляващ набор от магазини. Тази идея е предназначена да стимулира собствениците на магазини и други търговски предприятия да приемат криптовалута като плащане, както и да популяризира основната блокчейн технология. Както разбирате, всички тези проекти са инициатива на крипто общността на Биткойн.

Общност на Ethereum

Лого на Ethereum

Общността на Ethereum е специално нещо за разработчиците. Тези, които някога са работили върху платформата Ethereum, инвестират в нея огромни суми пари.

Ако Bitcoin е простор за крипто-анархисти, тогава Ethereum е за разработчици. Платформата стана номер едно в областта на децентрализираните приложения и нейната общност има много верни членове.

Обществен фонд Ethereum е организация с нестопанска цел, създадена от много от първите проекти, работещи с Ethereum. Целта му е да осигури финансиране и развитие за подпомагане на екосистемата Ethereum. Общността се състои от следните проекти:

 • Космос
 • Голем
 • OmiseGo
 • Web3
 • Създател
 • Ethereum
 • Състояние

Може би сте чували за Devcon. Разработчиците, изследователите и ентусиастите на Ethereum се провеждат всяка година. През 2019 г. това е вече 6-ият Devcon. Първата конференция се проведе през ноември 2014 г. и се казваше Devcon-0. Разработчиците на Ethereum се срещнаха в Берлин, за да обсъдят някои технически теми. Шест години по-късно това е едно от най-значимите събития в сферата на криптовалутата.

Общност на Dogecoin

лого на дож

Известният Dogecoin е създаден през 2013 г. и веднага спечели сърцата на потребителите. Криптовалутата се основава на вирусния дож мем. Криптовалутата има една от най-големите общности сред всички крипто. Една забавна шега създаде голяма група хора и ги направи лоялни към валутата въпреки тъмните времена.

В самото начало на монетата никой не е мислил, че това може да помогне за печалба. Общността е развила култура на безплатно разпространение на монети. Това е запазило стойност повече от обикновеното ходене.

Общността дори има така наречената гордост на Шибе. Този термин се отнася до всяка възможна похвала (в положителен оттенък) на принадлежност към общността.

шиба гордостПример за Shiba Pride от потребителя на Reddit

Общност на Monero

лого на monero

Monero изглежда е най-частният крипто проект, създаван някога. Стартира през 2014 г. и спечели много последователи. Monero е известен като даркнет монета, която помогна за продължаване на много транзакции с контрабанди. Можете да наречете Monero най-справедливата валута. Копаенето му отговаря на параметрите на равенството. Monero привлича потребителите със способността си да криптира адреси. Популярността на монетата се оправдава от желанието на хората да скрият адресите на транзакциите си, подателите и получателите.

Общността на Monero има своето специално събитие, наречено Monero Coffee Chat. Провежда се почти всеки месец от лидерите на общността под формата на видеоконференция в Youtube. Можете да видите пример за съобщението тук. След срещата водещият публикува видео в клон на общността в Reddit.

Общността има и среща на работната група на общността, където членовете обсъждат актуализациите и дават отчет за извършеното. Ето пример за план за среща на работната група.

Общност на Binance

лого на binance

Както се казва на началната страница на Binance, ние не сме просто обмен. Ние сме общността. ’Един от най-богатите хора, според Forbes и създателят на Binance, Changpeng Zhao, е създал не само обмен, но и видна и активна общност. Членовете имат своите уебсайт, подобен на форум, по който потребителите могат да коментират и оспорват всякакви съобщения и нови обяви.

Общността също издава седмична дискусия на Клон Reddit. Има актуализации за токена на BNB, промените в цените му, Binance-веригата и свързаните с Binance новини.

Binance дава на своите потребители някои бонуси като BNB подаръци за акаунти, търгували над 1 BTC.

Долна линия

Бихме могли да споменем и Litecoin, Waves, Zcash, Dash и много други. Сферата на криптовалутите обаче е едно голямо пространство на ума, което е обединено от една основна идея. Ние уважаваме всички крипто общности и оценяваме всички усилия в процеса на създаване и подобряване на криптовалути по целия свят. В статията описахме най-популярните и най-значимите крипто общности, техните характеристики и функции.

Опровержение: Тази статия не трябва да се разглежда като предлагаща препоръки за търговия. Пазарът на криптовалути страда от висока волатилност и от време на време произволни движения. Всеки инвеститор трябва да проучи множество гледни точки и да е запознат с всички местни разпоредби, преди да се ангажира с инвестиция.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map