Обяснен криптовалутен тракер и списък на най-полезните сайтове за проследяване на цените на биткойн

Когато попаднем на криптовалути, често ни се налага да се справяме с диаграми и рейтинги. Графиките ни помагат да разберем много за монетата и дори могат да помогнат да предскажем бъдещето на определена криптовалута. Избрахме 10-те най-полезни сайта и приложения за мобилни телефони, които ви позволяват винаги да сте наясно какво се случва с криптовалутата!

Какво е Crypto Price Tracker?

На пазара има над 2000 криптовалути с над 84 милиарда щатски долара за 24 часа комбиниран обем на търговия. Графиките на цените и графиките могат да спестят на инвеститорите както време, така и пари.

Има и нещо като биткойн и алткойни за проследяване на цени. Това е основен инструмент както за напреднали инвеститори, така и за любители. Такива тракери са разработени, за да помогнат на търговците да наблюдават монети и да управляват портфейли. Те също така помагат да следите загубите и печалбите си.

Топ 10 най-добри биткойни & Списък с алтернативни цени на алткойни

Само един конкретен тракер не може да направи перфектен анализ на всичко, което трябва да се знае. Затова е по-добре да изберете няколко услуги, за да сте напълно наясно с промените в крипто цените. Ето преглед на някои от най-популярните тракери:

# 1. Coinmarketcap

CoinMarketCap е безплатен инструмент за анализ на повърхността на криптовалута. Ако нова монета се появи на пазара, основната информация за нея скоро ще бъде достъпна на този сайт.

С помощта на тази услуга можете да разберете най-важната информация за всяка конкретна криптовалута: историческа динамика на цените, пазарна капитализация, промени в цената и общия брой монети на пазара, както и списък с нови криптовалути на борсите, рейтинги на Най-големите печалби и най-големите губещи и много повече.

По подразбиране главната страница показва рейтинга на монетите по капитализация, като се показват техните цени, дневни обеми на търговия, сумата на всяка валута, която в момента е в обращение, и други данни. Информацията се актуализира на всеки 5 минути.

Като щракнете върху конкретна монета, можете да проучите по-подробно графиката на нейната цена, да отидете на официалния уебсайт на проекта или да видите данните за разработката. CoinMarketCap работи стабилно, има опростен и ясен дизайн, бързо предоставя необходимата информация и не дразни потребителя с ненужни функции.

Услугата разполага с безплатни приложения за iOS и Android. Тя може да ви помогне да проследите любимите си криптовалути като Bitcoin, Ethereum, XRP или всякакви символи, които искате да следвате. Уебсайтът предлага ценови предупреждения, диаграми на свещници и конвертор на криптовалути. Можете също така да проследявате портфолиото си абсолютно безплатно.

cmc екран

# 2. CryptoCompare

крипто сравнение

Услугата предлага много метаданни за всички представени криптовалути. Те предлагат безплатен API с уникални данни. Cryptocompare е информационен портал, предназначен за хора, които инвестират в криптовалути.

Сайтът има раздели за търговци, миньори, инвеститори и обикновени потребители. Има отзиви и рейтинги на крипто борси, портфейли, ASIC, видео карти и ICO проекти.

Услугата демонстрира доста точни цени онлайн, графични и пазарни анализи, всички чрез събиране на данни от 65 от най-добрите борси за криптовалути по света. Мощен, информативен ресурс, който включва рейтинги на портфейли, борси, пластмасови карти, майнинг пулове и други.

Мобилното приложение е безплатно. Позволява на потребителите да правят свои собствени персонализирани списъци с монети, включително Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin, XRP, Dogecoin, IOTA и други. С приложението можете да сте в течение с всички важни крипто новини в движение.

екран за сравнение на крипто

# 3. Монета360

монета360

Сайтът представлява единична диаграма с плочки, където на всяка монета е определен правоъгълник, чийто размер съответства на нейния пазарен дял. Освен това цветът на плочката зависи от обменния курс: ако цената падне, плочката става червена, ако се покачи, става зелена и ако не се промени, остава сива. Стъпката на цветното кодиране е 5%.

Когато задържите курсора на мишката върху плочка, се появява прозорец с ценова графика, дневни промени и обем на търговията, пазарна капитализация и протокол, върху който работи определена криптовалута.

В страничното меню можете да филтрирате данни по тип валута и време, да премахвате ненужни монети и да конфигурирате други параметри. Ако искате да видите най-малките алткойни, трябва да увеличите графиката с помощта на бутоните + и – в горния десен ъгъл.

Въпреки доста малък брой функции, Coin360 е много полезен, тъй като може бързо и ясно да представи както състоянието на целия пазар, така и конкретна валута. Сайтът изглежда особено впечатляващ в периоди на тотален спад или растеж.

# 4. TradingView

TradingView е услуга, която предоставя на потребителите технически анализ с едно кликване. Той разполага с всички необходими показатели за професионалните търговци. Има система за уведомяване и чат. Той също така има добре организирана система от блогове на търговци, което им дава възможност да публикуват технически анализ. Тези диаграми се наричат ​​идеи. Потребителите могат да се абонират за авторите на такива идеи и да използват техните препоръки при търговия.

Платформата TradingView е отличен инструмент за анализ на цените на различни активи, който се характеризира с гъвкави настройки, богат набор от индикатори, инструменти, шаблони и типове диаграми. Платформата предлага много широк спектър от класове активи, включително криптовалути. Като цяло, TradingView съчетава богата функционалност и интуитивен интерфейс.

Платформата заслужава вниманието на всички поддръжници на солиден подход към техническия анализ.

екран за търговски преглед

# 5. Investing.com

investingcom

Уебсайтът за инвестиране е мощен аналитичен инструмент. Той разполага с пълен икономически календар, анализи за всички пазари и собствен скрининг на акции. Сайтът предоставя изчерпателна информация за форекс, фондовия пазар, криптовалутите. Можете да анализирате петрол, валутни двойки, метали, акции, индекси, ETF. – всичко, от което може да се нуждае търговец, събрано на едно място.

В допълнение към всички класически раздели за търговия, има и един, който ни интересува най-много. Разделът Cryptocurrency предоставя цялата полезна информация за цифровите пари. Има списък с криптовалути (информация за капитализация, стойността на монетата се показва – същата като на CoinMarketCap).

Уебсайтът има и отделно приложение за криптовалута както за iOS, така и за Android. Той предлага общ преглед на крипто пазарите, като помага за проследяване на пазара и обменните курсове. Приложението също има функция за предупреждение, за да бъде винаги в течение.

Investing.com Crypto App

# 6. Cryptowat.ch

крипто часовник

Cryptowatch е агрегатор на различни борси за криптовалути. Той показва информация от различни платформи, включително фючърси за някои монети. Повечето инструменти са изброени на борсата Poloniex (повече: Bitfinex, Kraken, Bittrex, Quoine, BitMEX, BTC-e, Bitstamp, Bithumb, GDAX, OKCoin, QuadrigaCX, BitFlyer, CEX-IO, Qryptos, Bitsquare, Gemini и Luno). Това го прави удобен за наблюдение на данни в реално време като цена, обеми, поръчки, както и списък на завършени транзакции. Той също така предлага API.

Мобилното приложение CryptoWatch ви позволява да създадете свой собствен списък за наблюдение и да преглеждате данни на живо безплатно. Можете също да видите ефективността на портфолиото си с лесни за използване графики.

екран cryptowat.ch

# 7. Блокфолио

блок портфолио

Blockfolio е основан през 2014 г. от един от членовете на борда на Dash Foundation. Той се превърна в едно от най-популярните приложения в крипто сферата. Той няма определен уебсайт. Той обаче разполага с удобни приложения за iOS и Android, които са безплатни с всички налични функции.

Можете да добавите няколко портфейла към приложението. Много сделки трябва да се добавят ръчно поради липсата на API. Приложението обаче може автоматично да импортира сделки от следните борси: Binance, Bitfinex, Bittrex, Coinbase, Okex и Poloniex.

Функцията за сигнал на Blockfolio позволява на приложението да изпраща предупреждения до потребителите, което ги поддържа в течение.

приложение за блокфолио

# 8. Coincodex

Coincodex е подобен на Coinmarketcap, но има по-чист интерфейс и приятна визуализация. Данните, взети от приблизително 100 основни борси, са представени от над 1500 монети. Услугата публикува уникални новинарски материали и ръководства, а също така е възможно да създадете свое собствено портфолио.

екран на coincodex

# 9. LiveCoinWatch

livecoinwatch

Основният противник на CoinMarketCap се появи през септември 2017 г. и вече успя да спечели част от аудиторията на състезанието. Сайтът работи подобно на лидера, но се опитва да го направи по-добре. Има актуализации на данни в реално време, лично портфолио, агрегатор на новини и други малки, но удобни функции.

Live Coin Watch (LCW) стана популярен, когато CoinMarketCap внезапно премахна данните от южнокорейските крипто борси от своята статистика, като по този начин леко спадна цените на криптовалутите. Създателите на LCW бързо се ориентираха и добавиха прост превключвател към сайта за информация от Южна Корея.

Също така, потребителите на LCW могат да променят периода на актуализиране на информацията в диапазона от 1 до 60 секунди, да плъзгат и пускат колони с данни и бързо да конвертират валути на страницата на определена монета.

екран на livecoinwatch

# 10. CoinCheckUp

Сайтът се позиционира като изследователска платформа за пазара на криптовалути. Неговият опростен интерфейс крие голямо разнообразие от интересни функции. Например, прогноза за цената за следващата година, обобщение на всяка рентабилност на всяка монета от момента на пускането й и рейтинг на криптовалути въз основа на куп обективни данни: дейност на разработчици, качество на марката и продукта, комуникация в социалните медии и други характеристики на определен проект.

Според създателите, CoinCheckUp се появи, за да направи пазара на криптовалути по-прозрачен. Разработчиците бяха ангажирани с инвестиции, не намериха подходящ ресурс и създадоха свои собствени с фундаментални алгоритми за анализ и прогноза.

Главната страница на СheckUp успява да побере на екрана данни, които са много по-полезни от тези на конкурентите.

екран за проверка на монети

Купете BTC на Changelly с USD, Euro или GBP

[add-changelly-widget от = usd до = btc]

Обобщение

Що се отнася до капитализирането на криптовалутите, възникват много въпроси относно справедливостта и точността на представената информация, която ни се излъчва от различни популярни услуги.

Надеждността на този вид данни е трудно да се провери за обикновения потребител и почти всички анализи на пазара на криптовалути често не са обективни. Проучването и независимото събиране на такова количество данни едва ли е възможно да се овладеят независимо. Един от начините да разрешите това е да изберете няколко услуги, тъй като определено може да ви помогне да следвате правилните тенденции.

Относно Changelly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map