Планирате да закупите биткойн от ненадеждно лице или компания? Можете да минимизирате рисковете, като използвате ескроу услуги за биткойн. Нека разберем как тези платформи могат да ви помогнат и кои BTC ескроу платформи заслужават вашето доверие и внимание.

Changelly продължава да обучава широката публика по теми, свързани с крипто. В тази статия ще се потопим в ескроу услугите на BTC и ще говорим за Топ 6 на пазара.

Какво е BTC Escrow Service?

Услугата за депониране на биткойни е посредник между участниците в крипто транзакция. Често се използва, когато човек купува стоки и услуги.

Как работи?

Когато човек реши да закупи нещо за BTC, той изпраща сумата до услуга за ескроу и тя се съхранява в системата, докато стоките / услугите не бъдат предоставени от продавача. След като непознатите приключат транзакцията, BTC, замразен в ескроу системата, автоматично се изпраща до друга страна.

Услугите за депониране на биткойни имат следните предимства:

  • Те гарантират безопасността на транзакциите и за двете страни;
  • Те начисляват умерена комисионна;
  • Скоростта на паричния превод е повече от приятна: след като купувачът получи това, от което се нуждае, продавачът автоматично ще получи печалбата.

Топ 6 биткойн ескроу услуги

1. BTC Азия

BTC Азия е ескроу услуга, базирана от Колбърт Лоу, чиято репутация може да бъде проверена на LocalBitcoins (100+ транзакции, извършени там). Това е един от редките уебсайтове за биткойн ескроу, които не изискват регистрация. Можете да започнете Escrow размяна само като изпратите имейл и BTC адрес.

Зарядът също е по-нисък в сравнение с ескроуте, споменати по-долу, определени само на 0,05% от обмена! Имайте предвид, че в случай на спорове BTC Asia не участва – проблемите се обработват от трети страни.

Процедурата е ясна и всеки етап може да бъде последван от „идентификатор за обмен“, предоставен от платформата. Те имат гаранция от 500 щатски долара, която се прилага в конкретни случаи, например хакване или кражба на сървър, грешки на платформата и т.н..

2. IBC Group

Това е услуга за набиране на средства в блокчейн, която предоставя и услуга за депониране на биткойни. Някои твърдят, че платформата се занимава с големи транзакции, но репутацията на компанията далеч не е ясна. Търговците обаче се задоволяват с услугата.

IBC Group е лицензирана Escrow организация и се придържа към международните стратегии KYC, така че може да поиска от вас да изпратите някаква лична информация. Въпреки че изключва възможността за анонимни транзакции, такъв подход гарантира по-високо ниво на безопасност.

Той предоставя на купувача предварително определен период от време за депозиране на пари, а средствата се прехвърлят само когато купувачът е проверил артикула и е доволен от неговото качество.

Платформата използва интелигентни договори, които ускоряват цялата процедура и позволяват на двете страни да извършват неограничен брой обмени без намеса, освен ако това се изисква по време на спорове.

И накрая, той разполага със системата за репутация на участниците, за да знаят дали могат да си имат доверие. Той начислява 1% такса за обмен.

3. Битрейт

Битрейт е по-скоро мултисиг услуга, отколкото ескроу платформа. Освен това той изисква определен брой подписи за активиране на трансфера на криптовалута. Например, когато портфейл се споделя от няколко души, по-голямата част от тях трябва да потвърдят транзакцията, за да бъде завършена.

По-просто казано, Bitrated позволява на купувачите и продавачите да извършват сделки с помощта на арбитри. Мултисиг портфейл за ескроу на биткойн е собственост на 3 души, 2 от които трябва да предоставят подписи за изпращане на средства. Битрейтът сам не може да контролира вашите средства, тъй като няма частния ключ към портфейла. Можете да изберете участниците в транзакцията, като проверите рейтинга им – има предоставена функция за обратна връзка.

4. Глобална ескроу

Глобална ескроу е Bitcoin Escrow със седалище в Сингапур. Той изисква данни за проследяване, ако се извършва транзакция с физически елементи. Като алтернатива се използва някакъв интерфейс за потвърждаване на ефективното реле на гарантираните елементи.

Условията за покупка могат да бъдат зададени както от продавача, така и от купувача – те определят дали транзакцията е успешна или неуспешна. Има 15-дневен период на автоматично възстановяване, в рамките на който търговецът трябва да предостави стоките / услугите, а купувачът трябва да ги одобри.

Освен това позволява „период на оценка“, който купувачът трябва да активира за всяка борса. Този период включва времето за доставка, през което купувачът трябва да провери качеството на пристигналите стоки.

Сцената не поддържа никакви регистрационни файлове и има само 1% такса за транзакция, независимо от таксата за обмен на биткойн. Записването е напълно анонимно.

5. Escrow My Bits

Escrow My Bits е една от крипто ескроу компаниите с приличен избор от налични видове депозити:

  • Редовната Escrow за криптовалута просто служи за прехвърляне на средства от едно лице на друго.
  • Редовен депозит, привързан към традиционна стойност
  • Регулярно депониране с много подписи (Редовното депониране + мултисиг).

Когато се използва мултисиг, монетите не могат да бъдат изпратени без одобрение на всички необходими подписи. Ситуацията е същата при „Multisig Escrow, фиксирана към стойност на Fiat“. Това е моментът, когато Omni или Nubits се използват за фиксиране на оценката на вашите монети.

Таксата за Escrow My Bits също е 1% и записването е напълно анонимно. Освен това те имат хладилно хранилище за монети, което гарантира тяхната сигурност.

6. Кардиране.WS

Carding.WS е Forum-Escrow, което предполага, че това е основно Carding Forum с допълнителна крипто ескроу услуга.

С около 130 000 лица и 1+ милиона нишки, платформата е абсолютно надеждна. Има обаче сериозен недостатък: таксата е относително висока, тъй като е определена на 5% от обменната стойност. Освен това не се възстановява, ако има нещо нередно при размяната. Таксата обаче се начислява само на редовни членове – VIP потребителите не трябва да я плащат.

Има малко повече ръчно писане и говорене в сравнение с другите роботизирани Escrows в нашия списък: в края на краищата това е форум и трябва да общувате и уреждате нещата с други членове.

Има период за изпит, но администраторите вземат всички окончателни решения. Осигурен е 5-цифрен Escrow PIN код, който може да се използва за проследяване на състоянието на отворени сделки за Escrow.

Между другото, Changelly предлага сигурен обмен на повече от 160 дигитални активи. Изберете плаващ или фиксиран лихвен процент, за по-добро преживяване при обмен! Ето статия за обменните курсове, обясняваща разликата между двете.

Можете също така да закупите Bitcoin (BTC) и над 160+ крипто активи за фиатни пари на Changelly с кредитна карта (Visa или Mastercard), банков превод или чрез Apple Pay. Ако искате да търгувате с крипто активи, разгледайте нашия страничен проект за търговци Changelly PRO.

Долна линия

С помощта на уебсайтове за ескроу на Bitcoin можете да правите покупки и транзакции в мрежата, без да се страхувате от измами – такива платформи гарантират, че BTC ще бъдат изпратени до продавача само когато доставят стоките и услугите, както е обещано.

Списъкът с наличните най-добри услуги за депониране на биткойни, споменати в нашата статия, може да бъде разширен – има богат избор от уебсайтове. Когато избирате такъв, обърнете внимание на неговия рейтинг и репутация, както и таксите, които те начисляват.

Относно Changelly и Changelly PRO

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me