Списък на най-добрите платформи за търговия с криптовалути

Крипто търговията продължава да бъде основен начин за печелене, така че въпросът за избора на надеждна борса все още е актуален. Изборът на този избор е много сложен, тъй като в мрежата има стотици опции. Как да изберем най-добрата борса? В нашето ръководство предоставяме списък с топ 10 платформи за търговия с криптовалути: те са тествани от времето и милиони инвеститори.

Какво прави платформата за търговия най-добра?

Когато търсите най-добрата платформа за крипто търговия, обърнете най-голямо внимание на следните критерии:

Репутация на борсата

Някои борси за криптовалути съществуват от много дълго време: те имат добра репутация. Но как начинаещ може да открие тези платформи? Както във всеки бизнес, трябва да видите или чуете мнението на хора, които вече са работили с няколко борси за криптовалути. Посетете форуми, където се обсъждат най-добрите платформи за търговия с криптовалути.

начини за плащане

Този аспект е много важен. Имайте предвид, че не всички борси за криптовалути работят с разплащателни карти Visa и MasterCard. Освен това, когато използвате банкова карта, трябва да преминете през проверка на няколко нива.

Когато се занимавате с банков превод, процедурата за депозиране / теглене ще бъде забавена – може да отнеме до 5 работни дни. Освен това, когато извършват SWIFT превод към обмен на криптовалута, някои потребители могат да имат проблеми: вашата банка няма да може да изпрати международен превод поради целта на плащането. Когато избирате борса за криптовалута, винаги обръщайте внимание на методите за депозиране и теглене: проверете колко платежни системи се поддържат.

Такси & Комисионни

Всяка борса начислява такси за операции по депозиране или теглене. Размерът на тези такси винаги е посочен на уебсайтовете, така че намерете тази информация, преди да се регистрирате. Не сте намерили информация за такса на уебсайта на борсата? Преминете и опитайте различна платформа.

Валутен курс

Освен такси за депозит и теглене, всяка платформа за търговия с крипто монети начислява такси за обмен. Те се различават значително от платформа до платформа и, което е важно, таксите за вземане и създаване не са равни (на някои уебсайтове те са 0%). Курсът може да зависи от използваните валути, сумата, времето на транзакцията и т.н. Има смисъл да ги сравните и да изберете най-изгодния вариант за себе си.

Процедура за проверка

Всяка платформа за обмен на криптовалути има свои правила. За да извършите каквито и да било операции на такива сайтове, ще трябва да преминете през проверката, напр. потвърждение на вашата самоличност. По правило процесът на проверка не се различава много от платформа до платформа: трябва да предоставите имейл, телефон и паспорт или снимка за самоличност. Криптовалутните борси правят това единствено за защита срещу пране на пари и измами.

Ограничения за географското местоположение

Някои борси за криптовалути могат да имат географски ограничения: това винаги е посочено на официалния уебсайт на борсата. Например американската борса за криптовалута CoinBase не е достъпна за потребители от страните от ОНД.

Професионален съвет: избягвайте борсите, регистрирани в офшорната зона. С голяма степен на вероятност ще се справите с измамници или сайтът ще бъде просто ненадежден.

10 най-добри крипто платформи за обмен

1. Binance

Създадена: 2017

Такси за търговия: 0,1% -0,02%

24-часов обем на търговия: $ 913 104 359

Binance интерфейсBinance интерфейс

Binance е чудесен пример за това каква трябва да бъде най-добрата платформа за крипто търговия. Първоначално ресурсът изобщо не работеше с фиатни средства. По-късно, след получаване на многобройни искания на клиенти, беше отворена свързаната платформа Binance Jersey за обмен на криптовалути за фиат валута.

Ежедневният оборот на крипто борсата Binance е 1 млрд. Щатски долара, а в пика на търговията дори достигна 4 млрд. Долара.

Платформата може да се похвали:

 • Удобен многоезичен интерфейс;
 • Голям брой търговски двойки;
 • Поддръжка на маржин търговия с ливъридж x2;
 • Ниски комисионни – 0,1%;
 • Обменът обработва до 1,4 милиона поръчки в секунда;
 • Поддръжка на най-популярните криптовалути и възможност за създаване на портфейл за всяка от тях;
 • Допълнителни инструменти за удобна търговия и анализ.

Binance има минимални комисионни и потребителите могат да изтеглят до 2 BTC на ден без проверка на самоличността. Предлагат се мобилни приложения за Android и iOS.

2. Bittrex

Създадена: 2013

Такси за търговия: 0,25%

24-часов обем на търговия: 13 978 542 долара

Bittrex интерфейсBittrex интерфейс

Bittrex платформата съхранява повечето от своите цифрови активи в студени портфейли. На клиентите се предоставят:

 • Богат избор от криптовалутни двойки;
 • Високо ниво на сигурност;
 • Нулево попълване на комисионна и теглене на средства от депозита.
 • Възможността за обмен на виртуални пари за фиат на приемлив курс.

Можете обаче да теглите монети само когато проверката на сметката е завършена. Жителите на някои американски щати нямат право да се регистрират на този сайт поради местните закони. Минималният обем на търговия на Bittrex е еквивалентен на 0,00005 BTC

3. Хуби

Създадена: 2013

Такси за търговия: 0,20%

24-часов обем на търговия: 768 694 016 долара

Интерфейс HuobiИнтерфейс Huobi

Хуби е борса за криптовалута, основана през 2013 г.: днес тя е експертна платформа за търговия за професионални търговци. Първоначално Huobi работеше само в Китай, но през 2017-2018 г. платформата беше отворена за света. Според статистиката на CoinMarketCap това е една от ТОП 10 борси по обем на търговията. Ежедневният обем на търговия надхвърля $ 1 млрд. Huobi е известен с висока сигурност на данните, така че трябва да се обърне специално внимание на регистрацията и проверката на вашия акаунт.

Huobi има следните предимства:

 • 6 години опит в областта на финансовите услуги за цифрови активи
 • Повишена сигурност: платформата използва специализирана разпределена система за защита срещу хакерски атаки и 98% от потребителските средства се съхраняват офлайн в „студени“ портфейли с много подписи;
 • Система за приоритетна компенсация и фонд за защита на инвеститорите;
 • Интерфейсът поддържа 13 езика;
 • Програма за препоръчване: поканете приятел и вземете 30% от комисионната им;
 • Мултиплатформен достъп: налични са приложения за всички платформи (iOS, Android, Windows и Mac).

4. LocalBitcoins

Създадена: 2012

Такси за търговия: 1%

24-часов обем на търговия: ?

LocalBitcoins интерфейсИнтерфейс LocalBitcoins

Списъкът ни с платформи за крипто търговия няма да бъде пълен без Местни биткойни Платформа за търговия P2P. На тази уникална борса за криптовалута потребителите извършват транзакции без посредничеството на администрацията на сайта. Доскоро проверката беше задължителна само за продавачи и големи търговци, но от 1 септември 2019 г. всеки потребител трябва да проверява самоличността си.

Основните предимства на уебсайта включват:

 • Възможността да купувате и продавате биткойни на изгоден курс и с ниска такса;
 • Когато потребителите използват банкови карти, извършването на транзакции отнема няколко минути;
 • Възможност за закупуване на BTC с пари в брой;
 • Разнообразни методи на плащане.

LocalBitcoins работи в много страни, като всяка от тях поддържа банков превод в национална валута и други популярни разплащателни системи в региона. На всеки потребител се предоставя адресът на биткойн депозита за продажба. Имайте предвид, че други криптовалути не се поддържат!

5. KuCoin

Създадена: 2017

Такси за търговия: 0,10%

24-часов обем на търговия: 56 774 706 долара

KuCoin интерфейсKuCoin интерфейс

KuCoin е млада и много обещаваща борса за криптовалути, която започна да работи на 15 септември 2017 г. Екипът на разработчиците планира да накара KuCoin да влезе в списъка на топ 5 платформи за търговия с криптовалути, както и да надмине успеха и популярността на борсата Binance. Звучи твърде амбициозно, но е възможно.

KuCoin има много предимства:

 • Голям брой търговски двойки (налични са над 300 посоки за обмен);
 • Липса на задължителна проверка и възможност за анонимна търговия;
 • Ниски такси за теглене или пълното им отсъствие (например за neo);
 • Голям брой професионални технически инструменти за анализи и графични стратегии;
 • Високо ниво на безопасност и сигурност;
 • Компетентна и отзивчива техническа поддръжка, която бързо решава проблемите на потребителите.
 • Обменът KuCoin се предлага на десет различни езика,

6. OKEx

Създадена: 2015

Такси за търговия: от 0,03% до 0,15%

24-часов обем на търговия: $ 834 186 396

Интерфейс на OkexИнтерфейс на Okex

Okex cryptocurrency exchange е базирана в Хонконг мултиобменна платформа за крипто търговия, която стартира на 15 юни 2015 г. Проектът е много търсен сред публиката от Китай, както и от други азиатски потребители. Услугата се разработва от квалифицирани специалисти от Китай, Япония и Южна Корея. В момента борсата поддържа 3 езика, включително английски и китайски. Налични са над 500 чифта за търговия, а общият обем на транзакциите достига 160 000 BTC на ден. Струва си да се отбележи, че борсата Okex е не просто платформа за търговия, но и портфейл за съхранение на жетони. Професионалните търговци могат да работят и с вградения API, наречен Algo trading.

7. HitBTC

Създадена: 2013

Такси за търговия: 0,1%

24-часов обем на търговия: 615 940 961 долара

HitBTC интерфейсHitBTC интерфейс

Една от най-старите платформи за търговия с криптовалути, HitBTC работи от 2013 г. Той може да се похвали с интуитивен дизайн, бърз двигател, поддръжка на няколко валути и възможност за търговия както с различни криптовалути, така и с токени. Британската борса за криптовалути привлича потребителите с ниските си такси (0,1%) и оптималния брой валутни двойки (фокус върху основните пазари).

На всичкото отгоре HitBTC предлага:

 • Бърза регистрация и лесна навигация в уебсайта;
 • Разширен интерфейс с ефективни инструменти за анализи и анализи;
 • Демо режим: борсата ви позволява да се опитате да търгувате в реални пазарни условия, без да инвестирате пари;
 • Висока сигурност на потребителските акаунти.

За да попълни и изтегли средства във валута, потребителят трябва да премине през проверка. Но дори и без тази процедура, можете да използвате услугата HitBTC.

8. Poloniex

Създадена: 2014

Такси за търговия: от 0,10% до 0,20%

24-часов обем на търговия: $ 61 168 348

Интерфейс на PoloniexИнтерфейс на Poloniex

Преди няколко години, Poloniex беше най-голямата борса за криптовалути в света. Позволява на потребителите да купуват или продават всички популярни крипто двойки. Днес борсата се използва от повече от 45 000 потребители. Продължава да предоставя първокласна поддръжка на клиенти и цялата гама от инструменти и инструменти за търговци.

Poloniex е похвален за:

 • Огромен търговски оборот (около 58 млн. Долара на ден);
 • Надеждност на системата и най-високо ниво на сигурност;
 • Голям брой търговски двойки (налични са повече от 100 двойки);
 • Удобни инструменти за търговия и анализ;
 • Ниски комисионни (от 0 до 0,25%).

Въпреки големия брой клиенти, онлайн чатът и удобната за потребителя поддръжка помагат за решаването на проблеми без сериозни закъснения. Има обаче няколко малки недостатъка. Първо, платформата за търговия за крипто поддържа само английски език. На второ място, поради огромната популярност на този уебсайт, има хакери, използващи фишинг за кражба на данни от портфейла. Бъдете внимателни, особено когато четете имейли, не кликвайте на съмнителни връзки.

9. EXMO

Създадена: 2013

Такси за търговия: 0,20%

24-часов обем на търговия: 15 794 264 долара

EXMO интерфейсEXMO интерфейс

EXMO е достъпна за потребители от цял ​​свят и е особено важна за рускоговорящата крипто общност. Той предоставя множество опции за депозиране на пари, като поддържа такива популярни платежни системи като Qiwi, Skrill, Perfect Money, OKPAY, Payeer, Payza и Yandex Money.

Крипто депозитите могат да се правят в Bitcoin, Dogecoin, Litecoin, Dash и Ethereum. Жителите на някои държави могат да използват мобилния си акаунт за попълване на акаунта. За някои операции може да се изисква проверка на самоличността. Общата такса за транзакция е 0,2%, докато таксите за депозит и теглене варират в зависимост от избрания начин на плащане.

10. Кракен

Създадена: 2011

Такси за търговия: 0,2%

24-часов обем на търговия: $ 122 190 190

Kraken интерфейсKraken интерфейс

Кракен също е една от десетте най-големи платформи за търговия с криптовалути по обем на търговията. Това е доста популярна онлайн платформа, която има много положителни отзиви от търговци от различни страни. Въпреки факта, че домейнът е регистриран през 2000 г., компанията започва да работи едва на 28 юли 2011 г. Платформата е основана от компания от Сан Франциско.

Комисионната за търговци е 0,2% и намалява с нарастващия обем на търговията. По дневен обем на търговията, Kraken е на второ място. Платформата поддържа само няколко езика, включително английски и японски. В сравнение с обмена на крипто валута Poloniex, Kraken отстъпва само по отношение на броя на наличните крипто двойки.

Долна линия

Има голям избор от крипто tradibg платформи и избирането на една може да бъде доста предизвикателно. Надяваме се, че нашите прегледи на платформата за крипто търговия ще ви помогнат да вземете правилното решение. Обърнете внимание на таксите, репутацията, мерките за сигурност и ще се насладите на безупречен процес на търговия, докато крипто активите ви остават в безопасност & звук.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map