Списък на най-доброто XMR минно оборудване през 2021 г., Ръководство за копаене на Monero

Стоейки сред най-известните анонимни криптовалути на пазара, Monero (XMR) дава възможност за сигурни и надеждни транзакции от 2014 г. Към 27 април 2020 г. криптовалутата XMR се нарежда 14-ти по отношение на пазарната капитализация, което прави Monero желан актив в крипто портфолиото през 2020 г..

Има няколко начина за получаване на XMR – можете или да обмените криптото си с Monero, да купите XMR на борса или, като страстен ентусиаст на блокчейн, да го добиете. Проучихме копаенето на хардуер на Monero, за да ви предоставим най-добрите.

Основи на копаенето на Monero

Подобно на всеки друг крипто добив, Monero добивът изисква подходящ софтуер и хардуер. Ето обикновен контролен списък, преди да започнете да копаете XMR:

 1. Компютър с надеждна интернет връзка
 2. Monero хардуер за хардуер
 3. Софтуер за копаене на Monero
 4. Майнинг пул на Monero (в случай, че не искате да копаете XMR самостоятелно)
 5. Портфейл Monero

Monero непрекъснато търси нови начини за повишаване на сигурността в своята мрежа. Блокчейнът вече е изпълнил няколко надстройки на хеширащи алгоритми. Последното се случи в блок номер # 1978433.

monero1

В края на ноември 2019 г. блокчейнът Monero разклони и превключи основния си алгоритъм за хеширане, CryptoNightR, на нов устойчив на приложения интегрирани схеми (ASIC), RandomX. Екипът зад Monero твърди, че подобен преход ще направи XMR добива по-сигурен, като по този начин елиминира всякаква измамна намеса в мрежата на Monero. За разлика от сравнително простия алгоритъм за хеширане CryptoNightR, RandomX е по-сложен тип консенсусен алгоритъм Proof-of-Work (PoW).

„И така, от този аспект наистина ми харесва, че RandomX е това нещо и че е тежък процесор […] Харесва ми фактът, че отидохме към RandomX, единственото нещо, което не ми харесва, е колко сложен е, защото е много трудно за разбиране от всичко, което се случва ”, каза водещият Поддръжник на Monero, Александър ‘Снипа’ Блеър.

Въпреки опасенията на общността, че новият алгоритъм може да убие добива на GPU, RandomX е оптимизиран за добив на графични процесори и процесори. Въпреки това, добивът на GPU показва по-малко производителност и ефективност при работа с RandomX. Извличането на GPU XMR може да изглежда по-малко изгодно от процесорното.

Био

 • Име: Monero (XMR)
 • Текуща цена: $ 64.27
 • Пазарна капитализация: $ 1 127 320 200
 • Възвръщаемост на инвестициите от старта: 2 377%
 • Алгоритъм за хеширане: RandomX
 • Време за блокиране: 2 минути
 • Награда за блок: 1,73 XMR

Най-добър хардуер за копаене на процесора Monero (XMR)

# 1. AMD EPYC 7742

epyc

AMD се счита за един от най-добрите доставчици на компютърни и графични решения с висока производителност на пазара. EPYC 7742 има 64 ядра на процесора и консумация на енергия от 225w. Това е наистина мощна машина, следователно, цената за такъв усъвършенстван процесор съответства на качеството.

 • Хешрейт: 44 000 H / s
 • Power Draw: 225w
 • Обработка на нишки: 128
 • Цена: ~ 8 500 долара

# 2. AMD Ryzen 5 3600

Райзен 5 3600

Тази платформа за добив ще бъде приятна покупка, в случай че сметките ви за ток са твърде високи. В комбинация със солидна памет, AMD Ryzen 5 3600 с 6 процесорни ядра ще бъде чудесно решение за печеливш Monero (XMR) майнинг.

 • Хешрейт: 7 900 H / s
 • Power Draw: 65w (по подразбиране)
 • Обработка на нишки: 12
 • Цена: ~ 300 долара

Най-добър хардуер за добив на GPU Monero (XRP)

# 1. Radeon RX Vega 64 (1700/1100 MHz)

Radeon RX Vega 64

Тази графична карта ще ви позволи да копаете множество монети от различни алгоритми, включително RandomX (XMR), Ethash (ETH, ETC), Cuckaroom29 (GRIN). Въпреки че е ветеран в бранша, Radeon RX Vega все още може да покаже по-добри резултати от другите графични процесори на пазара.

 • Хешрейт: 1,225 H / s
 • VRAM: 8 GB HBM2 памет
 • Цена: ~ $ 430

# 2. NVIDIA GTX 1070 Ti (1900/7600 MHz)

nvidia

Както бе споменато по-горе, добивът на графични процесори Monero не е толкова печеливш, колкото добивът на процесори XMR, но NVIDIA предоставя на индустрията първокласни графични карти, за да може главното копаене да бъде гладко. GTX 1070 Ti е приложим не само за XMR добив, но също така позволява и ETH, ETC добив.

 • Хешрейт: 1,185 H / s
 • Power Draw: 137w
 • VRAM: 8 GB DDR5
 • Цена: ~ 400 долара

Купете Monero (XMR) с USD, EUR, GBP от Changelly

Changelly осигурява плавни и незабавни покупки на криптовалута за тези, които търсят бърз достъп до над 150 криптовалути, включително монетата Monero. Купете XMR бързо с банкова карта.

[add-changelly-widget от = usd до = xmr]

Обобщение

Извличането на Monero не е толкова трудно, колкото може да изглежда на пръв поглед. Преди обаче да започнете да копаете XRM, направете свое собствено проучване на основните характеристики по отношение на копаенето като цяло и в частност на копаенето на Monero. Най-добрият начин да влезете в XMR е да изучавате Monero в специализирани общности като групи Telegram и канали Reddit.

Относно Changelly

Changelly е сигурна незабавна криптовалута, която има на разположение 150+ криптовалути, които могат да бъдат заменени и закупени на най-добрите пазарни цени. Работейки от 2015 г., платформата и нейното мобилно приложение привличат над милион посетители месечно, които всички се радват на бърз и лесен обмен, ниски прозрачни такси и денонощна поддръжка на живо.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map