Наскоро криптовалутата Cosmos (ATOM) беше включена в Changelly. Следователно, той вече е достъпен в уеб версията на услугата и в мобилното приложение Changelly. В този преглед нека да наблюдаваме основните технически характеристики на мрежата ATOM и Cosmos, както и екипа зад този изключителен проект. Защо изключителен?

Повечето от ентусиастите на крипто вероятно са чували как цената на ATOM се е повишила през април 2019 г., като по този начин е спечелила почти 7000% в цената. И така, сигурни сме, че този един важен етап в историята на Космоса е достатъчен, за да следим една от най-ценните криптовалути. Настанете се удобно и прочетете.

Какво е Космос

Космосът (ATOM) е криптовалута, която се позиционира като децентрализирана мрежа от независими блокчейни, които работят въз основа на византийски алгоритми за толерантност към неизправности (BFT). Tendermint BFT е византийски консенсус, устойчив на грешки, който задвижва Cosmos Proof-of-Stake. Тези блокчейни си взаимодействат помежду си чрез мрежата Cosmos, наречена „Интернет на блокчейн“. Cosmos Hub е първият блокчейн, лансиран в Cosmos, и основната му задача е да свързва други блокчейн в екосистемата. Токените могат безопасно и бързо да се прехвърлят от една блокчейн в друга в рамките на Cosmos Hub. Криптовалутата ATOM търгува на различни крипто борси, като Binance, OKEx и Huobi.

[add-changelly-widget от = btc към = atom]

Мрежови компоненти на Cosmos

Мрежата Cosmos се основава на три ключови компонента:

Tendermint Core, която се присъединява към нивата на протокола за мрежа и консенсус. Той включва последователния алгоритъм Tendermint BFT и IBS протокол за връзката хъб / зона.

Блокчейн интерфейс на приложението (ABCI) е BFT възпроизвеждане на DApps на няколко езика за програмиране. ABCI не зависи от езика и позволява на разработчиците да създават част от своето блокчейн приложение на всеки език. Това е свързващият интерфейс между Tendermint Core и Cosmos SDK.

Космос SDK е източник за разработчици, известен също като „Основната монета“. Основната цел на SDK е да намали сложността на създаването на ABCI за общата функционалност на блокчейна, така че разработчиците да могат да се концентрират върху персонализирани приложения в стандартизирана среда.

Tendermint Core е отговорен за консенсуса в Cosmos Hub. Blockchains, които са свързани с Hub, поддържат собствения си суверенитет, без да преминават към Tendermint.

Разработчиците могат да създават собствени приложения и блокчейни с помощта на Cosmos SDK и да ги стартират над Tendermint Core, като по този начин се грижат само за слоя на приложението. ABCI използва сокет протокол, така че механизмът за договаряне контролира състоянието на приложението, работещо в друг процес на договаряне.

Следователно Cosmos е в състояние да поддържа широка гама от криптовалути и скриптови езици като Bitcoin, Ethereum, ZeroCash, CryptoNote и много други. Тези блок-вериги могат да бъдат свързани помежду си чрез протокола IBC, дори ако имат различни последователни алгоритми. Разработчиците могат да внедрят семантика на конкретното приложение върху IBC, което позволява да се прехвърлят, за да се прехвърлят ценни активи между различни блокчейни, като същевременно се запазват договорните им характеристики.

Какво е интересно за Космоса

Cosmos има за цел да реши проблема с мащабируемостта заедно с използваемостта и суверенитета на съвременната блокчейн инфраструктура. Най-големите блокчейни, известни като Bitcoin или Ethereum, са най-ярките примери за проблем с мащабируемостта. BTC blockchain може да управлява само 7 транзакции в секунда, докато Ethereum blockchain може да обработва 25.

Cosmos решава проблема с мащабируемостта чрез създаване на автономни блок-вериги с помощта на хибриден алгоритъм за копаене Tendermint. Следователно операциите, които се обработват вътре в блокчейн, не влияят на общото натоварване на мрежата. Благодарение на това въпросът за мащабируемостта се решава с помощта на хибриден майнинг.

Принцип на работа на ATOM

Официалният знак на мрежата Cosmos се нарича ATOM. По време на ICO през 2017 г. бяха продадени 168 милиона токени. В резултат на това проектът събра над 17 милиона долара през първите половин час на ICO. След това екипът запази 50 милиона токени, за да ги използва за решаване на финансови и стратегически цели.

Търсенето на символи няма да бъде ограничено, тъй като екипът на Cosmos планира да въведе инфлационен модел за годината. Днес (данни към 6 септември) криптовалутата Cosmos заема 25-то място в рейтинга на CoinMarketCap, с пазарна капитализация от $ 397 677 461. Един ATOM струва около 2 долара и се търгува на 90 крипто борси.

Кой стои зад проекта

Зад Cosmos има цял набор от фондове и екипи от разработчици:

Interchain Foundation (ICF) е нетърговска фондация от Швейцария, която е движещата сила за по-нататъшното развитие на екосистемата Cosmos. ICF подписа договор с компанията за разработка на софтуер All in Bits Inc. за разработване на мрежата Cosmos.

Водещите разработчици са Jae Kwon и Ethan Buchman. Има и IRIS Foundation Ltd., подкрепена от ICF за развитие на IRISnet. Както можете, има доста голям брой компании, участващи в процеса на Cosmos groth.

Пътна карта на Космос

В настоящия момент от развитието на Cosmos екипът зад проекта е съсредоточен върху подобряването на съществуващия PoS алгоритъм. На всичкото отгоре Cosmos е на път да пусне своя крипто портфейл за съхранение на ATOM и извършване на транзакции в Cosmos Hub.

В бъдеще, когато Cosmos ще влезе в следващото ниво на развитие, наречено „Galactic“, проектът ще пусне и първата си производствена версия на Cosmos Hub и ще пусне първата блокчейн, базирана на мрежата Cosmos.

Cosmos (ATOM) Последни новини

От 5 декември Binance ще добави залагане Cosmos (ATOM) с годишна ставка от 8-10%.

#Binance Ще поддържа @cosmos $ ATOM Залаганеhttps://t.co/cFgDx5AwJ6 pic.twitter.com/9PkiuqzF1D

– Binance (@binance) 4 декември 2019 г.

Прогноза за цените на ATOM

Ако сте намерили тази статия за полезна и сега планирате да инвестирате в токена ATOM, вероятно трябва да разгледате Cosmos Price Prediction. Приятен суап!

Относно Changelly

Changelly е сигурна незабавна криптовалута, която има на разположение 150+ криптовалути, които могат да бъдат заменени и закупени на най-добрите пазарни цени. Работейки от 2015 г., платформата и нейното мобилно приложение привличат над милион посетители месечно, които всички се радват на бърз и лесен обмен, ниски прозрачни такси и денонощна поддръжка на живо.