Въпреки че формално DASH е вилица на биткойн, той се различава значително от десетки други алткойни на пазара на криптовалути. Това е анонимна монета в пълния смисъл на думата с нейната уникална система на две нива. Особеността на DASH му позволява да остане в топ-20 криптовалути.

Интересували ли сте се някога да купувате монети DASH? Ето нашето ръководство! Ще научите как да купувате DASH с кредитна карта, как да го обменяте и къде да съхранявате Dash монети. Прочетете новото ръководство „Как да купя“ от Changelly!

Кратка история на DASH

Евън ДъфилдЕвън Дъфилд

Официално криптовалутата Dash се появи през 2015 г. Създадена е от Евън Дъфилд и основаната от него компания Dash Core DAO. Първоначално програмистът ентусиаст реши просто да поправи недостатъците на биткойн и след това замахна, за да създаде основния конкурент на най-популярната криптовалута.

Подобно на много други, Еван не хареса факта, че транзакциите в биткойн не са напълно анонимни и се обработват много бавно, производителността на мрежата е ниска и нивото на защита срещу кибер атаки очевидно оставя много да се желае.

Използвайки изходния код за биткойн, Дъфилд създаде своя собствена криптовалута Dash. В името той победи английската дума „тире“ и комбинацията „тъмни пари“. Поради този факт много хора наричат ​​Даш тъмен кон и сериозно вярват, че веднъж той може да избяга от Биткойн.

Всъщност Dash е вилица на биткойн. Монетата обаче е толкова различна от източника, че отдавна се възприема като автономна криптовалута. Тук е основната разлика между Dash и други криптовалути. Dash е двустепенна архитектурна система. Ако други криптовалути използват само основното ниво (например веригата Blockchain), тогава второто „ниво“ се добавя към Dash, което се нарича Masternodes. Masternodes са ключовите възли на мрежата, които отговарят за изпълнението на допълнителни функции.

Къде да купя монета DASH?

Има много начини да закупите DASH криптовалута. Можете да го купите на крипто борсата, с кредитна карта или просто да обмените крипто активите си с DASH. Нека разгледаме всеки метод по-подробно.

# 1. Купете DASH на крипто борсите

Лесно е да закупите DASH поради значителното количество борси, които са посочили монетата. Можете да си купите DASH за криптовалути (BTC, ETH, USDT), както и за фиат валути (USD, EUR). Дневният обем на търговия на DASH е $ 246 401 593. Ето таблица на най-популярните крипто борси, продаващи криптовалутата DASH.

Обмен BTC ETH USDT щатски долар Евро
Кракен
HitBTC
CEX.IO
Bittrex

# 2. Купете DASH с кредитната карта

Ако нямате никакви крипто активи, с които можете да закупите криптовалутата DASH, можете да си купите DASH директно с кредитната си карта на Changelly! Това е лесно и удобно. Просто следвайте стъпките:

Купете DASH с кредитна картаКупете DASH с кредитна карта в Changelly

# 3. Обменяйте всяка монета с DASH

В Changelly можете да обменяте всяка представена монета за DASH, като започнете с най-популярните криптовалути (BTC, ETH, LTC, BCH и др.) И завършите с слабо известни алткойни (CVC, DENT, FUN и др.).

  • Обменяйте BTC към DASH
  • Обменяйте LTC към DASH
  • Разменете ETH на DASH

Тук можете да разгледате списъка на поддържаните монети.

размяна на тире за btcКупете DASH с BTC

# 4. Как да закупите DASH с PayPal

Невъзможно е да закупите DASH директно с PayPal. Можете обаче да закупите BTC с PayPal от следните източници:

Нека да обясним стъпките на покупката на DASH на Paxful. Очевидно първо трябва да си създадете акаунт и да потвърдите имейла си. След това попълнете празнините с желаните опции:

купувайте BTC с paypalКупете биткойн с PayPal

Къде да съхранявате DASH монети

Можете да съхранявате своите DASH активи директно на борсата, където сте ги закупили. Не е препоръчително да съхранявате монетите и жетоните си в портфейл за обмен, освен ако активно търгувате. Предлага предимство, че можете редовно да съхранявате вашите токени, за да се натрупват и да търгуват, когато е необходимо. Да предположим, че по-безопасни типове DASH съхранение. Портфейли!

Хардуерни портфейли

тире на хардуерни портфейли

Всички видове хардуерни портфейли, като Ledger Nano, KeepKey, и Трезор, са на разположение за съхранение на вашите DASH монети. Хардуерният портфейл е чудесен начин да съхраните някой от вашите криптовалутни активи. Той е офлайн, защитен, криптиран с ПИН и пароли.

Мобилни портфейли

Има широка гама мобилни портфейли Dash, достъпни за две от най-популярните мобилни платформи. Ето списъка.

Предлага се и за Android & iOS:

Още един портфейл за Android:

Настолни портфейли

Можете също да инсталирате портфейл за настолни компютри, за да съхранявате вашите DASH монети. Те предлагат да изтеглите клиента на персонален компютър. Най-популярните опции са Dash Core, Dash Electrum. По време на инсталацията се създава файлът wallet.dat. Прилага се за различни платформи: Windows, Linux, Mac OS. Още един портфейл за настолни компютри е Jaxx.

Опровержение: Тази статия не трябва да се разглежда като предлагаща препоръки за търговия. Пазарът на криптовалута страда от висока волатилност и от време на време произволни движения. Всеки инвеститор трябва да проучи множество гледни точки и да е запознат с всички местни разпоредби, преди да се ангажира с инвестиция.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me