Ако решите да започнете да копаете криптовалута EOS, има много неща, които трябва да имате предвид, преди да включите вашия хардуер. Осигурявайки висока мащабируемост и голяма пропускателна способност на транзакциите, блок-веригата EOS беше въведена като подходяща среда за внедряване на децентрализирано приложение (dApp). EOS непрекъснато се сравнява с основния си конкурент Ethereum. Някои дори могат да нарекат EOS „убиец на Ethereum.“ Има въпрос: можем ли да добиваме EOS по същия начин като ETH? Днес ще изследваме добива на EOS.

Относно EOS криптовалутата

Платформата EOSIO е създадена през 2017 г. от частна компания Block.one. За да представи EOS криптовалутата на общността и да осигури широкото й разпространение, Block.one отпусна един милиард EOS токени. По това време EOS криптовалутата беше само ERC-20 маркер, който стана независим субект през 2018 г., когато стартира EOS основната мрежа. Оттогава курсът EOS се среща с възходи и падения, но валутата никога не е напускала топ 20 на монетите според пазарната капитализация.

Днес цената на EOS е 2,75 долара с пазарна капитализация от над 3 милиарда долара.

eos-диаграми

Прогноза за цена на криптовалута EOS за 2020-2025

Как да копая EOS?

Как да добивам EOS криптовалута? – е доста популярна заявка. Не можете обаче да копаете EOS по същия начин, както вие, например BTC. Отговорът на първоначалния въпрос е прост: EOS копаенето е невъзможно.

EOS блокчейнът се основава на консенсусен алгоритъм за делегирано доказателство за залог (DPoS), който не изисква майнери. Вместо това платформите, базирани на DPoS, имат група валидатори, които подписват блоковете и поддържат блокчейна като цяло. В случая на EOS има 21 производители на блокове, които изпълняват ролята на миньори чрез валидиране на блокове. Общността EOS избира всеки от тях.

И все пак, ако вече имате майнинг платформа, да кажем, Ethereum, е възможно да ‘копаете’ EOS чрез ETH. EOS ‘добивът’ отнема три стъпки:

  1. Създаване на ETH и EOS портфейли;
  2. Присъединете се към пул за добив на Ethereum, настройте хардуера си и започнете да добивате самостоятелно Ethereum (ETH).
  3. След като генерирате малко етер, конвертирайте го в EOS, като използвате платформата за обмен. Можете също така да обменяте ETH към EOS бързо чрез Changelly.

Най-добрите EOS миньори

Както бе споменато по-горе, няма такова нещо като чисто EOS копаене. По този начин тези, които искат да ‘копаят’ EOS, могат или да се присъединят към майнинг пул на Ethereum, или да копаят самостоятелно ETH. Възможността за облачно копаене на Ethereum (EOS) също е опция.

  1. Присъединете се към майнинг пул на Ethereum. Можете да работите заедно с група миньори и да комбинирате изчислителната си мощ за по-добри резултати. Защо да се присъедините към пула за копаене? Копаенето на Ethereum има високо ниво на трудност, докато самостоятелното копаене може да бъде много неефективно по отношение на изчислителните и електрическите ресурси.
  2. Опитайте добив на облак Ethereum. В този случай наемате изчислителната мощност за fiat: отдалечен сървър минира ETH за вас. Така че, няма нужда да купувате скъп хардуер. Облачният добив изисква компютър със силна интернет връзка. Просто изберете подходяща услуга за копаене в облак, регистрирайте акаунт и започнете ETH (EOS) облачно копаене за основни разходи.

Как да добивам биткойни, какво е BTC Mining и много други

Как да станете производител на блокове EOS?

Производителите на блокове са ярка част от цялата екосистема на EOS. Те не просто произвеждат блокове, но непрекъснато подобряват мрежата, като предоставят основни решения.

През 2019 г. водещ (по това време) производител на блокове EOS Ню Йорк предложи EOS потребителско споразумение (EUA), което да замени старата EOS конституция. Предложението изяснява основните принципи на блокчейна EOS в допълнение към политиката по отношение на потребителите на EOS. EUA оказа положително въздействие върху цялата общност. Друг производител на блокове, GreyMass, разработи и представи един от най-солидните EOS портфейли – Anchor (бивш портфейл GreyMass).

Дори и след отпадането от топ 21, големите производители на блокове, които помогнаха за стартирането на EOS, продължават да предлагат

EOS има силна общност, която е двигател за цялата мрежа. Залагайки EOS токени, потребителите гласуват за определен производител на блокове, като по този начин повишават позицията на BP до върха 21. След като решите да станете надежден производител на блокове, трябва да докажете своята полезност пред общността.

Производителят на блокове трябва да има подходящ хардуер за стартиране на пълния възел EOS и значително количество RAM. За да станете успешен производител на блокове, е важно да сте публично достъпни и прозрачни, както и да предоставите визия за подобрения на EOS. Няма строги изисквания за позицията на BP, но потребителят трябва да разбере, че с производството на блок идва голяма отговорност . Ако в режим на готовност BPs попаднат в топ 21, по-добре бъдете добри. В противен случай притежателите на токени няма да гласуват за тях за пореден път.

EOS Block Reward

Грубо казано, производителите на блокове са EOS миньори, тъй като получават награда за производство на блокове. Към 24 април 2020 г., най-добрият производител на блокове, Eoshuobipool, получи 333 EOS (~ 900 $) за произведени блокове и 550 EOS (~ 1480 $) за гласове от притежателите на токени.

eos авторитетEOS орган

Има прекалено много препятствия по пътя към топ 21. Повечето от челните позиции са заети от китове – кандидати за размяна на криптовалути, които очевидно имат средства за гласове. EOS ‘добивът’ може да е труден при такива обстоятелства.

Производителите на общността и резервните блокове не могат да се борят срещу финансовото резервиране на гигантски борси. Един от най-старите производители на блокове, допринесъл изключително много за развитието на екосистемата EOS, EOS Канада, спря операциите си за производство на блокове.

Block.one, който преди това не е участвал директно в живота на екосистемата на EOS, обяви бъдещото си участие в управлението на EOS. Може би подобно решение ще помогне да се върне истинският дух на либертарианството в мрежата на EOS.

Купете EOS с USD, EUR и GBP от Changelly

Changelly осигурява бърз достъп до над 150 криптовалути. Приемат се кредитни карти.

[add-changelly-widget от = usd до = eos]

Долна линия

Има няколко начина за „копаене“ на EOS. Облачният добив на Ethereum ви позволява да спестите състояние на скъпи майнинг платформи, докато производството на блокове ще ви донесе печалба, след като похарчите малко за хардуер. Най-лесният начин да получите EOS е да обменяте крипто на EOS монета или да го закупите на надеждна крипто борса.

Относно Changelly

Changelly е сигурна незабавна криптовалута, която има на разположение 150+ криптовалути, които могат да бъдат заменени и закупени на най-добрите пазарни цени. Работейки от 2015 г., платформата и нейното мобилно приложение привличат над милион посетители месечно, които всички се радват на бърз и лесен обмен, ниски прозрачни такси и денонощна поддръжка на живо.