Nervos е амбициозен новодошъл на крипто пазара и Changelly отдавна го наблюдава с интерес. Проектът привлече вниманието на инвеститорите и разработчиците, тъй като целта му не е да пусне друга криптовалута в екосистемата. Nervos е проста свързваща база данни между всякакви блокчейни.

Нека направим малък преглед на криптовалутата Nervos и да проектираме себе си и да разберем дали е изгодно да се копае монета CKB.

Крипто основи на Nervos (CKB)

Nervos стартира през ноември 2019 г. от Nervos Network и има за цел да отстрани проблеми, които тормозят както Bitcoin, така и Ethereum. Сред тях са мащабируемостта и разликите в стойността. За да ги поправи, екипът на Nervos иска да внедри ефективна мащабируемост и да повиши цената на своя токен, като хоства други криптовалути в своята блокчейн. Nervos поддържа интелигентни договори и е устойчив на цензура.

CKB е роден маркер на мрежата Nervos. Той се мащабира със стойността на други активи, съхранявани в мрежата: колкото повече крипто и токени има, толкова по-ценна става CKB. Това означава, че този токен ще продължи да повишава стойността си, колкото повече внимание и активи привлича. Добавете към това поддръжката на интелигентни договори и ще имате хубав крипто мост между различни блокчейни. Което точно го прави толкова привлекателен както за крипто ентусиасти, така и за инвеститори.

Печелившо ли е да се копае Nervos (CKB) криптовалута?

Извличането на Nervos (CKB) е изгодно, ако го правите умно. Въпреки че в момента няма голяма стойност, основната му атракция е потенциалната стойност на маркера. Тъй като едва наскоро се появи на крипто радари, той не привлече много активи в своята мрежа. След като Nervos Network получи тази топка, тя може да се превърне в по-популярните крипто на пазара, заставайки заедно с XLM и, може би, дори ETH.

И все пак това не е единственото нещо, което CKB може да предложи на своите потребители и потенциални инвеститори. Има доста неща, които биха могли да привлекат вниманието на някой, който иска да се задълбочи в крипто пазара:

  • Рудни състезания. Тъй като Nervos винаги търси нови миньори и нови инвеститори, често провежда различни състезания с големи награди. Тъй като това е PoW блокчейн, това би ви позволило справедливо да се състезавате за висока сума, позволявайки ви да влезете в големите лиги от самото начало.
  • Можете да копаете двойно Nervos и Ethereum. Въпреки че намалява скоростта на хеширане и на двата процеса, тя ви позволява да получите повече шансове за получаване на вашата награда за добив.
  • Почти неограничена мащабируемост на блокчейн. Поне това е, което разработчиците планират за своя проект. С него мащабиране на цената си с всеки актив, можете да получите страхотен крипто мост между различни блокчейни.

Докато рентабилността наистина не може да бъде изчислена, докато Nervos не стартира своята основна мрежа, ние можем да правим образовани предположения за това. От 8 май 2020 г. неговата средно време за блокиране е 8,1 секунди, с блок награда 1064,5 CBT. Позволява ви да прекарате по-малко време от средното крипто на пазара. По-долу можете да видите диаграмата Nervos Hash Rate. Nervos е жизнеспособен знак за моята, дори за соло миньор.

Hashrate на Nervos Network

Копаене на нерви (CKB)

Nervos позволява копаене както на GPU, така и на ASIC платформи.

ASIC копаене

Докато ASIC копаенето позволява по-голяма доходност и ефективност на копаенето, не всеки крипто има свой собствен модел. Вярно е и за Nervos (CKB), поне засега. Това обаче не означава, че няма съвместими ASIC, които могат да го добиват. Той работи по протокола Eaglesong, така че всеки ASIC, който поддържа този протокол, може да се използва за добиване на CKB токени.

Добър пример би бил Bitmain Antminer K5, както и Todek Toddminer C1 Pro. Те имат добър процент на рентабилност (съответно от 2,61 и 10,51 долара). За да получите повече информация за тях, можете да прочетете статията ни „Най-добрите ASIC миньори“. 

GPU копаене

Докато първоначално Nervos не поддържаше добив на GPU, сега това е основният начин да получите някои CKB токени, заедно с търговията. С правилната майнинг платформа можете да превъзхождате не само процесора, но дори и ASIC майнера (въпреки че последният ще изисква наистина добър). Ще трябва да вземете предвид колко печеливша е вашата платформа, преди да започнете да правите каквото и да било. Не би било добре да похарчите всичките си печалби за плащане на сметки за енергия.

Тук можете да видите производителността на различни графични процесори, които можете да използвате при CKB добив.

Nervos GPU Mining

Къде да съхранявате Nervos (CKB)

Има доста портфейли, където можете да съхранявате вашите CKB токени. Според нас най-разумният избор би бил да се използва един от вградените портфейли, които крипто борсите имат. Въпреки че може да не изглежда интуитивно, винаги можете да ги използвате за добив, в допълнение към обмена. В същото време ще имате удобен и бърз начин да замените крипто на друг. Ето някои от най-популярните портфейли на Nervos:

  • imToken – надежден и сигурен портфейл, който позволява управление на многобройни вериги, сърфиране в dApp и крипто обмен.
  • Bitpie – крипто портфейл, целящ да осигури сигурно съхранение и управление на активите на своите потребители.
  • RenrenBit – прозрачна услуга, която предоставя на собствениците на крипто мултисиг, облак, HD портфейли.

Ако не искате да съхранявате вашите жетони по този начин, има и други начини да го направите. Например има официален генератор на портфейли създаден от Nervos Network. Това ще ви позволи да запазите монетите си в безопасност, но в същото време няма да можете да получите бърз достъп до тях или да ги замените.

Най-добрите мултивалутни портфейли

Както можете да видите, това е по-скоро въпрос „безопасност срещу удобство“. Докато портфейлите за обмен са сигурни, те са по-рискови от студения портфейл, но не можете да използвате монети в студения портфейл толкова бързо. Трябва да решите кое е по-важно за вас и да се търкаляте с него.

Долна линия

С всичко казано, сега имате цялата информация, която ви е необходима, за да решите дали искате да добивате Nervos (CKB) или не. И ако решите, че да, този маркер е точно това, от което се нуждаете, можете да изберете правилните инструменти, софтуер и портфейли, за да направите усилията си за добив много по-ефективни. Следете за повече съвети за копаене в нашия блог!

Опровержение: Тази статия не трябва да се разглежда като предлагаща препоръки за търговия. Пазарът на криптовалути страда от висока волатилност и от време на време произволни движения. Винаги проверявайте два пъти методите за копаене, които сте избрали.

Относно Changelly