Въпреки че формално DASH е биткойн вилица, тя се различава значително от десетки други алткойни на пазара на криптовалути. Това е анонимна монета с нейната уникална система от две нива в пълния смисъл на думата.

Ако все още не сте запознати с ключовите характеристики на тази криптовалута, това подробно ръководство ще ви ги разкрие!

Прочетете нашата DASH цена прогноза за 2021.

Стойност на тирето

Dash е нова криптовалута, която спечели огромна популярност поради високото ниво на децентрализация. Системата надеждно защитава личните данни на всички потребители чрез анонимни транзакции, извършени с помощта на уникална технология, разработена от създателите на криптовалута.

Транзакциите в Dash са напълно анонимизирани, което позволява на всеки потребител на тази криптовалута да не се тревожи за безопасността на каквито и да е данни, свързани с извършените транзакции.

Dash използва не един, а комбинация от няколко криптографски алгоритми, което позволява на вътрешната система да използва най-добрия метод за криптиране за защита на транзакциите.

Dash има ниска такса за транзакции, тя е малко по-ниска от 0,02 долара от януари 2019 г. Работата с платформата е много по-изгодна, отколкото с други крипто, както и с повечето кредитни организации и банки. Минималното плащане се начислява само за изпращане на микроплащания.

Важно предимство на DASH е скоростта на операциите. Плащанията са почти моментални благодарение на уникалната децентрализирана технология InstantX. Тази функция прави Dash много по-привлекателен за използване от други крипто.

Mining Dash изисква по-малко енергия от другите популярни криптовалути. Следователно търсенето за него непрекъснато нараства.

Решенията за по-нататъшното развитие на системата не се вземат от отделни разработчици, а от всички членове на мрежата Dash чрез механизма на децентрализирано управление (Децентрализирано управление). Този механизъм позволява на всеки член на мрежата да внесе своите идеи за развитие на криптовалута или да гласува за други инициативи.

В допълнение към механизма за добив, Dash използва masternodes, който осигурява както по-бързо потвърждение на транзакциите, така и процедура за анонимизиране.

История на развитие на DASH

DASH е цифрова валута с високо ниво на анонимност, която е създадена като алтернатива на биткойн. Системата се управлява от Dash Core DAO, а автор и разработчик е Евън Дъфилд. Той създаде първата наистина анонимна криптовалута, която не беше много по-различна от биткойните, но позволи на потребителите да останат неизвестни.

Криптовалутата Dash е създадена въз основа на технологията на дигитални монети като Primecoin, Litecoin и Quark, от които са заимствани принципите на корекция на сложността, алгоритми за хеширане и т.н..

2010-2012

През 2010 г. Евън Дъфилд – един от създателите на Dash – се интересува от биткойн, от което започва запознанството му с криптовалутата.

Две години по-късно Дъфилд се замисли как да направи Bitcoin по-анонимен. Той предложи няколко възможности на разработчиците на най-популярната криптовалута. Но предложенията изискваха промени в основния биткойн протокол, които те не искаха да направят; следователно Дъфилд не е бил обърнат внимание. Но Евън не спря на този етап и подобри изобретения алгоритъм – x11, който по-късно ще формира основната основа на DASH.

2014-2016

Официално DASH като криптовалута се появи през януари 2014 г., която първоначално беше наречена „XCoin“.

Месец по-късно основателите решиха да преименуват криптовалутата, за да подчертаят основната й цел – напълно анонимни транзакции. Под тази цел името „Darkcoin“ е напълно подходящо.

След внедряването на няколко актуализации от екипа на разработчиците, през есента на 2014 г., Darkcoin успешно тества Кристов Атлас, международно признат експерт в областта на криптографията. Отсега нататък Евън Дъфилд отваря изходния код на своята валута.

Екосистемата на криптовалутите нараства все повече и повече. Анонимността вече се превърна не в единствената характеристика и екипът отново реши да промени името на криптовалутата.

През март 2015 г. беше наречен „DASH“. Под думата Dash се възпроизвежда както концепцията за „цифрови пари“, така и едно от семантичните значения в английския език, обозначаващи скорост в състезанието, бързина и хвърляне.

През 2015 г. Dash прилага система за интегрирано децентрализирано гласуване, управление и финансиране, което поставя основата за дългосрочното развитие на криптовалутата.

С изтичането на времето криптовалутата се превърна в уникална мрежа от партньори, чието развитие се движи чрез различни награди от общността.

Започвайки от 2016 г., криптовалутата започна да расте непрекъснато и до края на годината стойността й беше пробила границата от 10 долара. Тогава капитализацията надхвърли 77 милиона долара.

2017-2018

През октомври 2017 г. DashCore разработва компания, подписана стратегическо споразумение с платформата за онлайн банкиране Wirex. Това споразумение предвижда интегриране на криптовалута в банковата система, което ще позволи на притежателите на Dash да плащат на 40 милиона точки за приемане на карти VISA в повече от 210 страни по света.

През 2017 г. криптовалутата бие рекорд след рекорд и достига абсолютен връх в края на декември. След това лихвеният процент на DASH се повиши до $ 1,499. Капитализацията скочи до 11 милиарда долара.

От 10 декември 2018 г. ресторант за бързо хранене KFC в Каракас (Венецуела) започна да приема Dash като плащане. Отначало криптовалутата ще се приема само в столицата, но ако експериментът е успешен, този начин на плащане ще се разпространи в останалата част на страната.

Защо DASH си заслужава?

DASH – изпитана във времето криптовалута. В продължение на няколко години екипът успешно подкрепя не само работата на съществуваща мрежа, но и я развива. Тази криптовалута осигурява анонимни и бързи транзакции.

По време на своето съществуване криптовалутата DASH стана легендарна. Идеален е за бързи, анонимни транзакции и плащания.

Основата на Dash е уникална двустепенна P2P архитектура, която включва специална система за възнаграждение. Блокчейнът за сигурност зависи от миньорите, които се насърчават да участват в платформата. Съхранението, проверката и предоставянето на блокчейн на потребителите са задачи, които се изпълняват от masternodes или мрежови възли.

Но нека разгледаме по-отблизо криптовалутната система Dash и да подчертаем предимствата на дадена валута.

Dash Технологични характеристики

PrivateSend е функция, която ви позволява да поддържате пълна анонимност при извършване на парични преводи. Внедряването на PrivateSend криптиране увеличава анонимността на транзакциите за множество потребители. Подобен механизъм значително намалява риска от директно проследяване на транзакциите. Функционалността на PrivateSend е организирана въз основа на така наречените Masternodes.

Masternodes са специализирани възли (или сървъри), които използват процеса на смесване на Dash монети в мрежата PrivateSend. Masternodes се управляват от общност от доброволци без един централен орган. За да активирате всеки мастернод, използван в мрежата за криптовалута, е необходим депозит от 1000 Dash монети.

Работата на доброволците, които управляват главните единици, се възнаграждава с 45% комисионна, начислявана от възнаграждението на миньора за всеки намерен блок. Сега повече от 4700 мастерноди поддържат работа на блокчейн DASH.

Masternodes образуват отделен мрежов слой за сървъри, които работят заедно в клъстери или кворуми. Това позволява на криптото да предоставя много важни функции, включително висока скорост на транзакциите, поверителност и пълна децентрализация.

InstantSend е услуга за незабавни транзакции, използвана в системата Dash. Функционалността на услугата решава проблема с двойните разходи без дълго чакане за потвърждение – скоростта на трансферите на Dash е пет секунди.

Най-високата сигурност на валутата се осигурява от специален алгоритъм за хеширане. Той включва цели 11 етапа, тъй като е почти неуязвим. Вътре в платформата са произведени техните криптокойни, чийто брой е ограничен до 22 милиона. Това елиминира инфлацията и обезценяването на монети.

Също така, както вече беше споменато в тази статия, всички предимства и работата на самата система зависи от общността – от потребителите. Разработчиците поддържат тесен контакт с притежателите на монети, като вземат предвид техните желания.

Получените средства могат да се изразходват и за общи нужди, за които мастернодите гласуват. Допълнителна точка към екипа на DASH от Changelly, дайте на хората свобода!

Как да закупите DASH?

Има няколко начина да закупите DASH за фиатни пари, включително пари в брой, банкова карта или всякакви други начини на плащане по ваш избор. Те се различават по скорост, простота на процедурата за закупуване и ниво на анонимност.

Купете DASH @ Changelly

Платформата Changelly ви предлага начин да закупите DASH с вашата банкова карта бързо, безопасно и с минимална процедура за удостоверяване. Процесът на плащане fiat се задвижва от нашия партньор Indacoin и отнема само няколко лесни стъпки.

Опцията за покупка е отворена както чрез нашия уебсайт, така и чрез приспособлението за обмен, които можете да намерите в ресурсите на нашите партньори.

Какво е бъдещето на DASH?

Екипът на Dash си е поставил за цел да стане номер едно сред всички останали криптовалути при безкасови плащания. И като се вземат предвид характеристиките на тази платформа, това развитие е съвсем реално.

Анонимността и възможността да се използва DASH като инструмент за ежедневно плащане позволяват този altcoin да остане на върха на всички криптовалути по пазарна капитализация за дълго време.

Прогресивна система за развитие на мрежата, високо ниво на защита и уникално разпределение на наградите между участниците предоставят неограничени възможности за растежа на този курс на криптовалута.

Следните фактори също говорят в полза на дългосрочния растеж на Dash:

  • Големият обем на капитализация на пазара Dash ще привлече нови инвеститори в криптовалутата, което ще създаде допълнително търсене и ръст на цените;
  • Институционалните инвеститори инвестират в системата Dash, които оценяват перспективите за растеж на тази криптовалута;
  • Dash системата в много отношения превъзхожда своите конкуренти;
  • Дебитните карти, издадени от TenX за Dash DAO, опростяват изтеглянето и уреждането на монети Dash в реалната икономика.

Динамично развиващата се платежна система последователно предоставя голям брой подобрения на екосистемата DASH. Като цяло широкото приемане и бързото развитие са основните причини много експерти да вярват, че тази валута има бъдеще.

Ще ви държим в течение за последните новини, съвети и ръководства. Останете на линия!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me