Платформата Aragon е DAO (децентрализирана автономна организация), която помага на хората или образуванията да създават свои собствени DAO, използвайки предварително зададени инструменти като интелигентни договори. Това е проект с отворен код и базиран на Ethereum. Екипът на разработчиците зад Фондация Арагон (наречен Aragon One) има силен набор от убеждения, които те предават чрез платформата, насърчавайки борбата за свобода, прозрачност, децентрализация и отчетност.

Changelly споделя гореспоменатите стойности и се радва да ви предостави обзорна статия за криптопроекта и монетата Aragon. Ще поговорим за неговия произход и двама ярки млади мъже, които са негови съоснователи, ще обсъдим техническата страна на въпроса и структурата на Арагон, ще прегледаме родната монета на платформата, ще открием пътната карта на Арагон и ще видим какво може да бъде бъдещето на проекта.

История на проекта Арагон

Крипто проектът Aragon стартира през 2016 г. от двама испански ИТ мега умове, Луис Куенде и Хорхе Изкуердо. И двамата съоснователи са съвсем буквално модерни вундеркинди: те са пионери в индустрията за разработване на софтуер от неприлична младост.

лого на компанията hackFwdHackFwd е немска компания за предварителна семена

Луис Кюенде започна да играе с отворен код, когато беше само на 12 години. Когато навърши 18 години, той вече стартира няколко стартиращи компании, спечели титлата за най-добър програмист от HackFWD (Европа) и работи като технически съветник на вицепрезидента на Европейската комисия.

Хорхе Изкиердо нямаше малко по-малко впечатляващ взрив в кариерата. Той беше награден със стипендията на WWDC на Apple на 15-годишна възраст и сега е един от най-успешните млади разработчици в Испания. Той създава множество приложения за iOS, macOS и Pebble.

Историята на Арагон започва с тези двама момчета, противоречиви избори и мечтателна идея. През 2016 г., след като Тръмп беше избран за президент на Съединените щати, Куенде осъзна, че най-мощната демокрация в света се провали в основата на своята концепция, и реши, че е време за действие. Той се свърза с приятеля си Хорхе и му предложи да разработи платформа, която да сложи край на неефективната, неясна и корумпирана политическа система, която управлява света днес.

За броени седмици двете чудеса разработиха прототип на децентрализирана система за управление, базиран на блокчейн. Няколко месеца по-късно алфа версията беше готова. Проектът за Арагон проведе успешно ICO през май 2017 г. и събра 24 милиона долара, като цената на арагонския токен беше 0,8 долара.

Таблица с информация за ICO: обща и финансоваИнформация за ICO на Aragon Token

Името Арагон няма нищо общо с Властелина на пръстените и смелия Арагорн, син на Араторн, както хората понякога мислят. Арагон е автономна общност в Испания, известна със своята бунтарска история: през 30-те години тя продължи шест години без никакво централизирано управление. Възможността за такава общност беше символично отразена в името на проекта.

карта на регион Арагон в ИспанияАрагонска общност в Испания

Как работи Арагон

Основните идеи на основателите за проекта Арагон са прозрачност, децентрализация и отчетност на правителствените институции, както и справедлива съдебна система и пряка демокрация. Основните принципи на платформата са изброени в Арагонски манифест – политически документ, който служи като вид конституция на новоизсечената система за управление.

Ето някои от принципите, включени в Арагонския манифест:

  • свободата на избора (самосуверенитет),
  • десентивизиране на насилието (ненападение),
  • децентрализацията на властта,
  • дългосрочна стойност над краткосрочна печалба,
  • включване (лекотата на използваемост и потребителски опит на средностатистически човек, взаимодействащ с мрежата на Арагон).

За да съживи тези принципи, Арагон предлага на потребителите екосистема, в която всеки може да създаде децентрализирана автономна организация, с печалба или с нестопанска цел, голяма или малка. Например виртуални светове, подредакти, протоколи DeFi или дори модни къщи могат да използват Арагон, за да подобрят своите общности. The списък на действителните членове е огромен.

Списък на DAO в АрагонСписъкът на компаниите, които използват Aragon DAO

Създаването на такава организация отнема само няколко минути поради предварително организираните шаблони за интелигентни договори на платформата. Тези DAO се управляват чрез блокчейн технология по сигурен и децентрализиран начин. Ако искате да научите повече за интелигентните договори, прочетете нашата обяснена статия за интелигентни договори Ethereum.

За да се управляват DAO’s, има местна дигитална юрисдикция на блокчейн или цифров съд. Той разрешава спорове между DAO и лица, които участват в мрежата. Съдът в Арагон е първият по рода си – наистина безпристрастна, демократична и справедлива дигитална система на правосъдието, по-приобщаваща и частна от тази, която съществува в материалния свят.

Има и друга част от проекта. Aragon Connect е функция, която позволява на разработчиците да интегрират всяка DAO функционалност в своите приложения.

По принцип екосистемата на Арагон е в същото време инкубатор, инструмент за разработчици и съдебен носител за различни DAO. Те съжителстват мирно, въпреки различията си поради визионерския механизъм за управление на Арагон.

Криптовалута Арагон

ANT crypto или Aragon Network Token е родната криптовалута на платформата. Това е управленски знак: притежателите на АНТ участват в делата на мрежата чрез гласуване. Колкото повече ANT имате, толкова по-ценен е вашият глас. Предложенията преминават, когато получат 51% или повече гласове от общността. Тъй като екипът за разработка на проекта се опитва да привлече повече притежатели на арагонски монети в Арагонския съд, системата за управление в момента е на пауза.

ANT подравнява стимулите в мрежата на Арагон за създаване на стойност и икономически растеж. Търсенето на АНТ е пропорционално на размера на цялостната икономика на Арагон. Можете да използвате ANT крипто за придобиване на Aragon Court token (ANJ) и за гласуване на предложения в DAO за финансиране от Общността. Криптовалутата Aragon е монета ERC-20 и може да се съхранява във всеки портфейл, който поддържа Ethereum. Той се търгува на няколко популярни борси, включително Changelly, в различни двойки за търговия.

По време на писането на пазара пазарната капитализация на ANT се равнява на $ 259.202.118 USD. Тъй като Арагон проведе ICO през 2017 г., той имаше два значителни ценови скока: първият през януари 2018 г. на 8 долара, а вторият съвсем наскоро. На 13 август 2020 г. цената на АНТ достигна рекордните 11,45 долара.

Стойността на монетите в Арагон се движи около $ 0.8-1.2 от почти две години. И така, какво би могло да причини подобна лунна снимка? Някои експерти в крипто индустрията смятат, че общият ръст на пазара на клонове на DeFi е провокирал пика на този DAO, който управлява проекта Aave DeFi. Писахме за това в статията за Ethereum Gas и такси за транзакции.

Лого на жетони ANT ANJ и ARA

Има още два токена, родени в мрежата на Арагон: ANJ и ARA. ANJ означава Aragon Network Juror и се използва в Aragon Court за залагане. Потребителят депозира определено количество ANT монети в интелигентен договор, който след това генерира ANJ. ARA е залагащия токен за Aragon Chain, собствената собствена блокчейн Proof-of-Stake на Aragon. Също така се добива чрез депозиране на АНТ.

Пътна карта и бъдещето на Арагон

Крипто платформата Aragon няма официална пътна карта или фиксиран план за развитие. Въпреки това, екипът показва всеки етап в блог на проекта. Бъдещето на проекта буквално зависи от притежателите на АНТ и техните решения.

Крипто анализаторите често определят Арагон като експеримент в областта на публичната администрация и управление, който в крайна сметка ще кристализира в почти перфектна система за управление. Един ден това може да се окаже подходяща основа на новия обществен ред за поколенията, които идват.

Долна линия

Aragon е амбициозен крипто проект, който предлага на потребителите начин да създадат свои собствени DAO. Платформата го прави чрез набор от шаблони; те работят по интелигентни договори. Основателите на Арагон са двама испански чудо, Луис Куенде и Хорхе Изкуердо. Тяхната визия и набор от лични ценности повлияха на основните принципи на проекта.

Мрежата на Арагон насърчава свободата на избор, децентрализацията на властта, включването, ненападението и прозрачността, наред с други ценности. Основните принципи на организацията са изброени в документ, наречен Арагонски манифест.

Ключовият проект в крипто мрежата на Арагон е цифров съд, който разрешава спорове между лица и DAO. За да бъде съдебен заседател или да участва в процеса на управление, потребителят трябва да получи ANT, родна монета от Арагон. Разработчиците проведоха ICO през 2017 г. и оттогава се търгува на различни борси. ANT скочи в средата на август 2020 г. поради активността на пазара на DeFi.

Тук се отнасяме с уважение към проекта Argon и неговата криптовалута. Changelly с гордост ви предлага незабавна размяна или покупка с криптовалута Aragon (ANT). Ако се интересувате от проекта, не се колебайте да проверите нашите кръстосани цени и да разширите крипто портфолиото си.

Относно Changelly & Changelly Pro

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me