Тъй като добивът е в тенденция, е важно да се знае защо и как по отношение на него. В края на краищата, без подходящата информация, можете да похарчите много пари, енергия и време (което също е пари, както всички знаем), преследвайки погрешно начинание.

Този път ще говорим за крипто, наречено Siacoin и за това, което трябва да го добиете. Хардуер, софтуер и кои пулове за копаене са жизнеспособни и достъпни за вас, за да донесете печалба – назовете го, ние ще го опишем, само за вас.

Изгодно ли е да се копае Siacoin (SC) през 2020 г.?

И така, нека започнем с основния въпрос там: изгоден ли е добивът на Siacoin? Краткият отговор е „да“. Малко по-дългият отговор би бил „да, тъй като предлага доста на своите собственици“. Сега, нека да разгледаме малко тази последна част.

Има три основни точки за привличане на Siacoin.

  • Първият е поверителността и сигурността, които предоставя. В крайна сметка какъв е смисълът от копаенето на криптовалута, ако тя не защитава личните ви данни по време на транзакции.
  • Втората точка е високата оценка на Siacoin. Това е почти постоянно присъствие в различни топ крипто списъци. Това само по себе си показва, че Siacoin е жизнеспособна, подобряваща се и сигурна крипто, която можете да копаете и използвате.
  • Третата и последна точка е нейната стабилност. Той не е много нестабилен, позволява ви да инвестирате и да го задържите, докато търсите повече възможности за печалба.

Сега, нека да разгледаме числата на Siacoin: в момента на писане на тази статия това е неговото средно време за блокиране е 10,14 минути, an средна награда за блок като 49 390 SC. С трудност като е на 3.61 EH, това е валидна инвестиция на вашето време и ресурси. По-долу можете да видите графиката на хешрейта на Siacoin.

Siacoin SC Hashrate

Така че, ако искате да купите и задържите крипто, което няма да се колебае диво, Siacoin е най-добрият ви залог и същото важи и за копаенето, тъй като можете да го добиете и да го продадете на хора, които търсят стабилен алткойн, или да го задържите сами.

Siacoin (SC) Минен хардуер

Тъй като добивът е доста енергичен процес (както по отношение на електроенергията, така и на преработвателната мощност), той се нуждае от сериозен хардуер, който наистина да излети. Уви, дните, когато можете да добивате биткойни на вашия лаптоп, отминаха, така че сега трябва да се уверите, че вашият хардуер отговаря на задачата. И ето няколко примера за добър хардуер.

# 1. Обелиск SC1 Тънък

Obelisk SC1 SLim

С добива на биткойни към върховенството на ASIC, не е изненадващо да се наблюдава подобна тенденция в алткойните. Копаенето на Siacoin не е по-различно. През 2017 г. беше създаден първият ASIC за Sia, Obelisk SC1. Според изявлението на компанията, която стои зад Obelisk, тя беше наравно със сто графични процесора, като същевременно струваше много по-малко консумация на енергия (само 500W) и хардуер. Obelisk Slim е подобрението на оригиналния модел, с по-висока скорост на хеширане (550 срещу 300 GH / s) и по-ниска консумация на енергия (450W). Това е солиден ASIC за стартиращ миньор на Siacoin.

# 2. Графичен процесор Nvidia Geforce GTX 1080

GPU Nvidia GTX 1080

Докато бунтът на ASIC намалява популярността и рентабилността на добива на GPU, GTX 1080 все още се задържа по отношение на огромната мощност. Тъй като е един от най-добрите графични процесори наоколо, добивът на Siacoin носи печалби много по-бързо, отколкото ако сте използвали по-стари модели. И тъй като GTX наскоро пусна новите си модели (RTX), GTX стана по-евтин, което ви позволява да се откажете от закупуването му и да започнете да печелите много по-бързо от преди. Като цяло не е лош избор за търговец, който не е прекалено запознат с ASIC.

# 3. AMD Radeon RX580

AMD RX 580

Макар и не толкова мощни, а графичните процесори дълго се бореха с тези на Nvidia. Те са по-евтини, винаги се опитват да наваксат Nvidia по качество и имат добра поддръжка по отношение на драйверите. Изглежда, че тази конкуренция изтича и при добива на графичен процесор на Siacoin. AMD Radeon RX580 е един от първите графични процесори в семейството на AMD, така че може да се похвали с много изчислителна мощ, позволяваща използването му за добив. И тъй като той също е по-евтин от GTX 1080, миньорите могат или да купят повече графични процесори за добив, или да започнат да печелят по-бързо. В тази светлина AMD Radeon RX580 е приятен бюджетен избор за SC миньори.

Софтуер за копаене на Siacoin (SC)

Софтуерът, който ще ви е необходим, зависи от хардуера, който имате и какъв метод използвате. Например, ако добивате с помощта на майнинг пул, ще ви е необходим софтуер, който ще ви свърже с пула, докато за самостоятелно копаене ще трябва да ви свърже със самия блокчейн.

Същият принцип се прилага за различен хардуер, като GPU изисква различен софтуер за работа. С ASIC, които имат свой собствен вграден софтуер за копаене, ние ще разгледаме това, от което се нуждаете за добив на GPU SC.

Тъй като графичните процесори на NVidia са най-популярните и продуктивни в добива, не е изненадващо, че ще има специализиран софтуер за него. За Siacoin ще трябва да инсталирате CUDA за достъп до функционалността за копаене.

Въпреки тяхното по-малко от звездно представяне, някои хора все още използват AMD графични процесори за добив, тъй като те са по-евтини и ви позволяват да печелите по-бързо. За такива графични процесори намерихме OpenCL да използвам. Дори тогава само тези програми няма да са достатъчни сами по себе си.

За да се свържат всъщност с блокчейна и да започнат SC добив, те ще се нуждаят от софтуер за миньор. И един от най-известните там е Марлин Майнер. Също така е съвместим както с CUDA, така и с OpenCL, така че няма значение какъв графичен процесор използвате. След като всички софтуерни проблеми са решени, нека видим какви пулове за копаене могат да ви помогнат в търсенето на печалбата.

Майнинг пулове на Siacoin (SC)

Майнинговите пулове са уебсайтове, където потребителите обединяват своите ресурси (по този начин и името), за да добиват по-ефективно. Те обикновено начисляват такса, или обща, или в зависимост от принципа на плащане, така че когато изберете тази за себе си, внимавайте да потърсите всички такси, от които може да се нуждаете.

Има пет пула за копаене на Siacoin, които заслужават вашето внимание. Всички те работят на принципа на Pay Per Share (или накратко PPS), с изключение на Luxor Mining, който работи с Pay Per Last N Shares (PPLNS) и има такса от 3%. Нека ги разгледаме по-отблизо:

  • AntPool – доста популярен майнинг пул, който поддържа обединяване на множество криптовалути, сред които е Siacoin, макар че в момента работи само със Siacoin Classic. Той има мобилно приложение, както и уеб версия, като минималното изплащане е 100 SCC.
  • f2pool – друг мулти-крипто-майнинг пул с мобилно приложение. Той е подобен на AntPool, със същия праг на изплащане, такса и PPS принцип. Една разлика е, че е оптимизиран за използването на ASIC на Obelisk.
  • SiaMining – първият публичен пул за копаене, специализиран в добива на SC. Майньорите на Siacoin ще се радват да чуят, че той е оптимизиран за ASIC и не изисква акаунт за стартиране. Минималното дневно изплащане е 500 SC, докато седмичното е 1000 SC.
  • Луксор Майнинг – мулти-крипто-майнинг пул, който поддържа Siacoin, наред с други, като Bitcoin и Ethereum. За тази криптовалута той поддържа ASIC на Obelisk SC1 и Bitmain A3, което позволява по-бързо копаене. Той също така начислява по-малка такса (само 2%), изпращайки част от приходите си в подкрепа на развитието на Siacoin. Минималното изплащане е определено на 1000 SC.
  • DxPool – това е майнинг пул, специализиран в добива на алткойни, включително Siacoin. Въпреки че има доста ограничен избор на монети, DxPool има много по-нисък праг на изплащане (започвайки от 0,00010 SC), което позволява на отделни миньори да осребряват.

Обобщение

С всичко казано, сега имате ноу-хау как безопасно (и ефективно) да копаете Siacoin. Не само това, но с тази информация можете да решите дали тази крипто е за вас или не. И ако решите, че да, добивът на Siacoin е това, което искате да направите, можете да изберете правилните инструменти, софтуер и да обедините ресурсите си с надеждни хора, за да започнете да натрупвате тези крипто пари.

Опровержение: Тази статия не трябва да се разглежда като предлагаща препоръки за търговия. Пазарът на криптовалута страда от висока волатилност и от време на време произволни движения. Винаги проверявайте отново методите за копаене, които сте избрали.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me