Litecoin определено е най-известната биткойн вилица. Издаден на 13 октомври 2011 г., това е първият крипто валутен внедрен протокол SegWit. Монетата LTC е идея на бившия разработчик на софтуер на Google Чарли Лий. Името Litecoin се нарича „лесна монета“, защото всъщност е създадено като олекотена версия на Bitcoin: въз основа на същата парадигма, но технологично променена.

Прочетете нашата прогноза за цените на Litecoin (LTC) за 2021.

Лайткойн система е peer-to-peer мрежа, състояща се от верига от взаимосвързани блокове информация за транзакциите. Той се формира благодарение на доброволната подкрепа на участниците, които предоставят своята изчислителна мощ за обработка на транзакции и генериране на блокове.

Преди внедряването на протокол Segregated Witness, Litecoin вече извършваше по-бързи транзакции, отколкото в мрежата на Bitcoin. Времето за потвърждение се различава значително. Така че нека да разберем всички подробности за криптовалутата Litecoin (LTC) с Changelly!

Стойност на Litecoin (LTC)

Невероятният успех на криптовалутата Litecoin винаги се отразяваше на нейната цена. В началото на своя път Litecoin беше достоен само за 4 долара. Въпреки това, LTC монетата е изправена пред всички възходи и падения през своята история. През април 2017 г. SegWit беше активиран и цената скочи незабавно 10 пъти и достигна $ 50 за една монета.

Кратко видео обяснение „Какво е Litecon“.

През декември 2017 г. Litecoin (LTC) изживя момента на славата. На 12 декември цената постигна рекорд и беше тествана $ 400 марка. Това беше абсолютен исторически максимум. Най-ниската точка на цената беше 14 януари 2015 г., LTC струваше само $ 1,11.

От началото на януари 2019 г. цената на Litecoin (LTC) е спаднала от 140 долара. Сега монетата се търгува за $ 102,20.

Можете да проверите формирането на ценоразписа и повече подробности за монетата на BitcoinWiki.org.

Случаи на употреба

Litecoin често се определя като цифрово сребро, по аналогия с Bitcoin, което някои хора смятат за злато в света на криптовалутата (със своите плюсове & минуси, обаче).

От друга страна, LTC не е просто инструмент за спестяване & натрупване, той се използва от много различни бизнеси по света, както онлайн, така и офлайн.

Разгледайте официалния уебсайт на фондация Litecoin и се уверете сами – https://litecoin-foundation.org/bususiness/.

Карта за банкомати на Litecoin

Карта на банкоматите на Litecoin WorldwideТова са много LTC банкомати там!

Източник: coinatmradar.com

Преглед на блокчейн

Както беше споменато преди, Litecoin (LTC) се основава на протокола Bitcoin. Честно казано, няма толкова много разлики между тези две криптовалути. Същността и целта на Litecoin са подобни на Bitcoin. Това е по-удобно, бързо и евтино платежно средство от обичайните национални валути. Но все пак има разлики.

  • Litecoin използва скрипт хеш-функция, докато Bitcoin използва SHA-256. Scrypt е отговорен за генерирането на ключа, който може да изисква голяма част от паметта.
  • Извличането на Litecoin ще спре, когато общата сума броят на добитите монети достига 84 милиона. Лимитният брой биткойни е четири пъти по-малък – 21 милиона.
  • В мрежата Litecoin, генериране на блокове се среща по-често. В блокчейн Bitcoin нов блок се появява на всеки 10 минути, а в мрежата Litecoin този процес отнема само 2,5 минути. В резултат на това транзакциите се обработват четири пъти по-бързо и са 3-4 пъти по-евтини. Има и по-малко опашка за транзакции.

Можете да намерите цялата допълнителна информация за техническите проблеми на Litecoin в LitecoinWiki.

Litecoin Mining

Извличането на лайткойн следва алгоритъма Proof-of-Work. Текущата награда за блок в екосистемата Litecoin е 25 LTC. Извличането на един блок ще ви обогати за $ 2550 (днешната цена е $ 102). За да копаете Litecoin правилно, имате нужда от GPU компютър. Възможно е обаче да използвате ASIC-миньори, които могат да ви донесат повече доходи.

GPU или ASIC работи със софтуерна програма, която се обединява с блокчейн Litecoin, за да активира процеса на копаене. LTC копаенето за награди изисква използването на ASIC миньори, тъй като трудността на мрежата непрекъснато се увеличава, използването на графични процесори става неизгодно.

Използването на ASIC миньори за алгоритъма Scrypt има по-голям потенциал за печалба, особено когато се използват множество устройства. Колкото повече ASIC се използва, толкова по-бързо те ще покрият първоначалните разходи и ще получат печалба.

Възможно е да копаете Litecoin (LTC) самостоятелно или в пулове.

Litecoin (LTC) наполовина

Емисията на Litecoin е 84 милиона монети. Наградата за всеки намерен блок е 25 LTC сега и се намалява наполовина на всеки 840 000 блока. Но защо Litecoin се нуждае от наполовина и как влияе върху цената му? Да видим!

Предишното наполовина се състоя на 26 август 2015 г. в блок 840 000 и в резултат на това наградата намаля от 50 LTC на 25 LTC. На или около 6 август 2019 г. в блок 1 680 000 обемът на редовните емисии ще бъде намален наполовина до 12,5 LTC.

Половината играе голяма роля в системите с алгоритъм за копаене Proof-of-Work, тъй като този факт се отразява върху цената на монетите. Процесът на наполовина е вроден: наполовина моментално намалява наполовина наградата за добития блок. Рентабилността на добива на PoW-криптовалута е лесна за изчисляване. Трябва да разделите броя монети, добивани на ден, на индикатора за трудност.

Промяната на степента на трудност значително влияе върху рентабилността на добива. Малко преди наполовина, ако цената на Litecoin (LTC) не нарасне до такава степен, че да компенсира адекватно намаляването на наградите, потребителите няма да имат интерес да копаят тази криптовалута.

Наградите на миньорите от такси са незначителни в сравнение с наградата за добив на блокове Litecoin (LTC). Размерът на наградата зависи от пазарната ставка на LTC, а не от транзакционната дейност.

Какви са последствията от наполовина?

На първо място, цената се покачва през първата част на годината. Освен това, за по-малко от шест месеца, скоростта на хеш на Litecoin се удвои, достигайки максимални стойности в цялата история на тази монета. Но не всичко е толкова добро, колкото изглежда. Напротив, цената на Litecoin (LTC) може да спадне в дългосрочен план.

Чарли Лий, създателят на Litecoin, отброява до следващото наполовина LTC в своя Twitter:

Намаляването на блоковете на лайткойн наполовина е след 56 дни! https://t.co/EBWbsIUp47

Ето някои статистически данни за рентабилността на добива. След наполовина миньорите все още печелят с електричество под 10 10. Много от тях плащат само 5 ¢ и следователно трябва да продължат да добиват LTC след наполовина. (https://t.co/AcQPEjdNtb) pic.twitter.com/VtA9aAv7FS

– Чарли Лий [LTC⚡] (@SatoshiLite) 10 юни 2019 г.

Пътна карта на Litecoin

Фондация Litecoin публикува най-новата си пътна карта в края на миналата година. Те споменаха четири неща, които трябва да бъдат направени през 2019 г .:

  • Привличане на инвеститори към Litecoin и индустрията като цяло.
  • Активиране на атомни суапове чрез Lightning Network.
  • Litecoin е добавен към пътната карта на Rootstock, компанията, която стои зад страничната верига Smart Bitcoin (SBTC). Това означава, че потребителите ще могат да осребрят своя LTC, за да го използват в подобни на етериум интелигентни договори.
  • Увеличаване на гъвкавостта. Разработване на системата за поверителни транзакции.

Можете да прочетете пътната карта с коментари от екипа тук.

Последни новини за Litecoin

Разработчиците на криптовалута Beam, базирана на протокола MimbleWimble, внедриха поддръжка за атомни суапове за Bitcoin и Litecoin в новата клиентска версия.

Време е да пуснем най-новата ни версия с много супер страхотни функции, включително #AtomicSwaps $ Лъч$ BTC и $ Лъч$ LTC. Даваме ви Bright Boson 2.2.5635 https://t.co/Aw0tMYfTbB #privacymatters #mimblewimble

– BeamPrivacy (@beamprivacy) 2 юли 2019 г.

Интерфейсът на командния ред (CLI) ви позволява да направите поръчка за атомен суап. Трябва да имате пълен възел Beam и пълен възел Litecoin.

Портфейли Litecoin (LTC)

Официалният сайт на криптовалутата Litecoin предлага няколко портфейла:

  • Litecoin Core. Създаден и поддържан от разработчиците на Litecoin. Това е настолен клиент, наличен за Windows, Linux, Mac OS. Този портфейл изисква изтегляне на блокчейна за криптовалута на твърдия диск на потребителя.
  • Electrum. Лека версия на портфейла за компютър. Не изисква изтегляне на блокчейн, съвместимо с всички популярни платформи.
  • LoafWallet е мобилен портфейл Litecoin, достъпен за Android, iOS.

Списъкът на студените портфейли е наистина дълъг, така че можете да изберете такъв, който ви подхожда от следващия списък.

За повече сигурност използвайте хардуер Книга (Nano S / X) или Трезор (Един / Модел T) портфейли.

Къде да търгувате с Litecoin (LTC)?

Лесно е да се обменят LTC монети поради значителен брой платформи, приемащи тази криптовалута.

Обмен щатски долар Евро BTC ETH USDT EOS
HitBTC
Upbit
Кракен
зодия Близнаци
Коинги
Bittrex
Bitstamp
Binance

Купете Litecoin (LTC) от Changelly

Платформата Changelly ви предлага начин да закупите LTC с вашата банкова карта бързо, безопасно и с минимална процедура за удостоверяване. Процесът на плащане fiat се задвижва от нашия партньор Indacoin и отнема само няколко лесни стъпки.

Купете Litecoin LTC

Опцията за покупка е отворена както чрез нашия уебсайт, така и чрез приспособлението за обмен, които можете да намерите в ресурсите на нашите партньори.

Резюме на Litecoin

Като цяло Litecoin е един от безусловните лидери сред криптовалутите. Основната причина за успеха на LTC монети е ядрото на нейната технология, която позволява извършването на транзакции по-бързо и по-евтино в мрежата.

Litecoin (LTC) продължава да привлича инвеститори, защото разработчиците продължават да подобряват блокчейна. Те не се страхуват от експерименти с последващо внедряване на нови технологии.

Бъдещето на Litecoin, както и всяка криптовалута, всъщност не е определено. Въпреки това, наблюдавайки миналите тенденции, може да се говори само за стабилността и успеха на LTC монетите. Дългата и богата история на Litecoin и предстоящото му наполовина може да засили позициите му сред гиганти на криптовалути. Добре ще видим.