Преглед и обяснение на Cryptocurrency Tether (USDT)

Днес няма да говорим за следващата обикновена криптовалута, тя ще бъде специална. Tether е криптографска версия на щатския долар или стабилкойн.

За разлика от повечето монети, стойността на USDT не зависи от това колко често се купува и продава монетата. Tether също не е повлиян от общия пазарен спад. Докато всички криптовалути изпитват ежедневни колебания, монетата USDT остава стабилна.

Правата върху криптовалутата принадлежат на организацията Tether Limited, която е създателят. По времето, когато е създаден Tether, компанията вече е създала своя неуспешен проект, криптовалута Realcoin. Монета Tether се появи на платформите за търговия през февруари 2015 г.. 

Прочетете нашата прогноза за цените на Tether (USDT) за 2021 година

Tether използва същата блокчейн като Bitcoin (и същия алгоритъм за криптиране SHA-256). Разграничението в блокчейн е специална част от протокола Tether, която се нарича Omni Layer. Тази структура прави USDT криптовалутата с отворен код.

Как точно работи Tether blockchain и какво е Tether crypto coin? Нека го открием с Changelly!

Стойност на тетъра (USDT)

Монета Tether винаги струва 1 долар и е обвързана с щатския долар. В сравнение с курса на биткойн, цената на USDT винаги се колебае. В историята на криптовалутата USDT е имало отклонения, но те са били не повече от 8 цента. 

диаграма за криптовалута tether

Основната цел на Tether е осигуряването на ликвидност и хеджиране, за разлика от волатилността на пазара. USDT е фиксиран към фиатната валута, така че стойността му е защитена. Ето защо stablecoin не е толкова рисков, колкото обикновените криптовалути. 

Въпреки че цената на Tether винаги е $ 1, монетата имаше исторически максимум и минимум. Токенът USDT се търгува на широк спектър от крипто борси, където цената на една монета зависи от пазарното търсене и предлагане. Щастливи сме да ви предложим нашата услуга, в случай че искате да закупите или замените USDT. Вижте нашите кръстосани цени и намерете цената, която ви подхожда най-добре.

Сега Tether е на 3-то място сред криптовалутите по пазарна капитализация. Пазарната капитализация на криптовалутата е 25 383 264 185 долара. Цената на един токен очевидно е $ 1 и 0,00003070 BTC.

 • Високата цена за всички времена беше тествана на 27 май 2017 г., 21 $ 1,21. 
 • Най-ниската цена за всички времена беше на 13 март 2020 г., 0.8 $ 0,8995.

Как работи Tether Blockchain?

Мрежата Tether е изградена в рамките на три слоя. Първият слой е блокчейнът Bitcoin и системата за транзакции Tether, протокола Omni. На второ ниво се намира самият протокол Omni. Тази технология ви позволява да създавате и унищожавате криптовалута, да проследявате и отчитате циркулацията, да сключвате сделки и да съхранявате USDT и fiat в равнопоставена, анонимна, криптозащитена среда. 

Третото ниво се заема директно от Tether Limited. Компанията е отговорна за приемането на фиат валути от потребителите и вместо това за издаването на криптовалути и поддържането на резерви. Освен това Tether Limited взема решения и интегрира криптовалута на различни борси, портфейли, други проекти и т.н..

Tether Limited

Мрежата използва протокол Proof-of-Reserves. Това означава, че цялата криптовалута USDT, която е в обращение, е обезпечена с фиатна валута. Ако цялото количество фиатна валута се сближи с количеството криптовалута, е спазено Доказателство за резерви. USDT майнинг не е осигурен. Пуска се само от самата крипто платформа и то само в замяна на фиатни пари.

Нека обобщим някои технически моменти за Tether (USDT) криптовалута:

 • Първата част от криптовалутата USDT е пусната на 12 март 2017 г.. 
 • Tether blockchain използва алгоритъма за криптиране SHA-256. 
 • Омни транзакциите се записват, споделяйки един и същ хеш на транзакциите на Биткойн. 

За да разгледате повече техническа информация, моля, разгледайте Бяла хартия Tether.

USDC, GUSD, PAX, TUSD, DAI Stablecoins Сравнени

Нека сравним някои популярни стабилни монети. Между другото, вече обяснихме всички разлики, като се има предвид стабилните монети.

Монета Curr. Пазарна капитализация Създадено от
USD монета (USDC) 5 732 262 932 долара Coinbase & Circle, Сан Франциско
Долар Близнаци (GUSD) 16 155 931 долара Gemini Trust Company LLC, Ню Йорк
Paxos Standard Token (PAX) $ 245 184 663 Паксос, Ню Йорк
TrueUSD (TUSD) 398 473 932 долара TrueCoin LLC, Сан Франциско
Maker’s Dai (DAI) $ 1,620,265,762 Maker Ecosystem Growth Holdings, Inc., Кайманови острови
Тетър (USDT) $ 25,383,264,185 Tether Limited, Хонг Конг

Портфейли Tether (USDT)

За съхранение на USDT можете да използвате доста широка гама портфейли: топли и студени. Поради съвместимостта с Ethereum, Litecoin и Trezor, обхватът на портфейлите се увеличава. Нека да разровим сорта!

 • MyEtherWallet. Това е портфейл на уеб браузър, който дори може да бъде разширение за Chrome. 
 • Портфейл Omni. Това е оригинален портфейл на Tether, който поема контрола върху личните ключове на потребителите. Тази възможност прави портфейла изключително безопасен. 
 • Портфейл Tether. Това е официален портфейл на Tether, но има някои проблеми. Портфейлите бяха хакнати през 2017 г., нарушителите са откраднали 31 милиона USDT. Не е най-добрият портфейл, за да запазите спестяванията си.
 • Коиноми. Този мобилен портфейл ви позволява да запазите пари на вашия Android или iOS. Той е лесен за употреба и безопасен за вашите активи.
 • Портфейл Exodus. Това е портфейл за настолни компютри, който позволява да се пазят най-известните криптовалути: Bitcoin, Ethereum, Dash, Litecoin и разбира се Tether. 
 • Ledger Nano S. Ако се нуждаете от повече поверителност и безопасност, използвайте студения портфейл Ledger. Това струва малко пари, но определено си заслужава. 

Къде да търгувате Tether (USDT)?

Лесно е да се обменят USDT монети поради значителен брой платформи, приемащи тази криптовалута.

Обмен BTC BCH ETH LTC XRP EOS щатски долар IOTA
Poloniex
KuCoin
Bittrex
Bitfinex
Binance
Кракен
ОК

Между другото, можете да търгувате с криптовалута Tether на платформата за търговия Changelly PRO. Ние ви предлагаме безпроблемно изживяване с ниски комисионни и бързи транзакции.

Резюме на Tether

Tether определено е най-известният и най-популярният стабилкойн. USDT монетата е снабдена със стабилност, прозрачност и минимална такса за транзакция. Освен това около 80% от всички биткойн активи се търгуват в Tether криптовалута.

Криптовалутата Tether има противоречива репутация в света на блокчейн. Токенът USDT е централизиран, изисква разрешение за използване и зависи от доверието на потребителите в някаква организация, което противоречи на принципите, на които се основава биткойн.

Може би кампанията срещу Tether ще донесе някаква полза. Критиката може да подтикне системата да повиши професионалните стандарти и да я освободи от слабите й страни.

Опровержение: Тази статия за Tether (USDT) не трябва да се разглежда като предлагаща препоръки за търговия. Пазарът на криптовалута страда от висока волатилност и от време на време произволни движения. Всеки инвеститор трябва да проучи множество гледни точки и да е запознат с всички местни разпоредби, преди да се ангажира с инвестиция.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map