Преглед на Binance Crypto Exchange и обяснение на услугата

През 2017 г. Binance стартира обмен на криптовалути и за няколко месеца тя се превърна в един от най-успешните по рода си проекти. Днес платформата се използва от хиляди потребители от цял ​​свят. За какво хората ценят тази размяна? Нека разберем това в нашия преглед на Binance.

Как работи Binance Exchange

Процесът на използване на Binance е доста прост. Започва с регистрация.

Регистрация

Интерфейсът за обмен е удобен за клиента, интуитивен и относително прост. Налични са 6 езика – изберете каквото разбирате. Английският интерфейс би бил интуитивен за всеки потребител. Посочете имейл, парола, ако искате препратка, потвърдете captcha. Активирането на акаунта се извършва чрез връзката, изпратена по имейл.

Регистрация на Binance

За да започнат пълноценна работа на борсата, потребителите трябва да преминат проверка, която има три стъпки. За първия трябва да свържете номера на мобилния си телефон или да използвате потвърждение от Google.

След първия етап сумата на изтеглените средства ще бъде ограничена с лимит от 2 биткойни на ден. За повечето потребители това е повече от достатъчно.

Можете да увеличите лимита на изтеглените средства до 100 BTC дневно, като преминете през следващия етап на проверка, като предоставите сканиране на паспорти и проба от подпис, или правна информация, ако търговията се извършва от името на компанията.

Ако този лимит не е достатъчен, тогава трябва да се свържете с екипа за поддръжка и да изпълните всички техни изисквания, чийто размер се определя индивидуално за всеки от клиентите.

Как да търгувате?

Започнете с депозит на средства: можете да попълните сметката си с биткойн или един от около 50 алткойни. Не можете да попълвате сметката с фиатни пари. Когато попълвате, трябва да отидете в раздела за депозити и да изберете необходимата валута, след което ще бъде предоставен съответният адрес на портфейла за попълване.

Внимавайте, тъй като грешките и транзакциите на неподходящи криптовалути могат да доведат до пълната им загуба. Много е удобно, че след като попълните акаунта си с определена криптовалута, ще бъдат показани връзките към наличните двойки с тази крипто.

Интерфейс за търговия Binance

Тегленето на средства в рамките на установените лимити се извършва почти по същия начин.

За да започнете да наддавате, трябва да влезете и да отидете в „Търговски център“. Можете да изберете „Основен“ интерфейс или „Разширен“ – няма значителни разлики между интерфейсите, но ако ще използвате аналитични инструменти, втората опция е за предпочитане.

След това изберете двойката, от която се нуждаете, списък от които е представен в горната част на екрана. Общо за потребителите са достъпни четири пазара:

 • BTC
 • БНБ
 • ETH
 • USDT

Графиката на екрана ще покаже промяната в скоростите и ще конфигурира маркери, интервали от време и много други параметри. Инструментите за статистика и анализи на борсата също присъстват.

След като изберете двойката, ще преминете към интуитивен прозорец, където трябва да бъдат посочени необходимите суми за криптовалута. Транзакциите се обработват незабавно: борсата има висок капацитет и обработва 1,5 милиона транзакции в секунда.

Можете да изберете един от следните видове поръчки:

 • Ограничение, те се изпълняват при достигане на определен курс;
 • Пазар, поръчки, изпълнявани по текущата ставка;
 • Стоп-лимит, където stop е цената на началото на транзакциите, а лимитът е нейното ограничение.

Такси и лимити за търговия

Комисионната за търговия с Binance е 0,1%. Притежателите на БНБ се радват на 0,05% транзакция – това е специална бонус отстъпка. Системата е проектирана така, че отстъпката от комисионната да намалява пропорционално наполовина всяка година в продължение на пет години.

Така ще бъде:

 • 50% през първата година
 • 25% през втората година
 • 12% през третата година
 • 6.5% през четвъртия
 • 0% в петата

Binance начислява такса за теглене от 0,0005 BTC – това е една от най-ниските комисионни в бранша.

Налични двойки

Binance има четири основни пазара: BTC, ETH, USDT и BNB – всички те могат да се търгуват с 200 поддържани криптовалути. Списъкът с наличните двойки може да бъде намерен на уебсайта на Binance.

Доскоро Binance поддържаше само основни фиатни валути като EUR и USD. Но той реши да преразгледа наличните фиати и добави четири двойки за търговия с руска рубла:

#Binance Добавя търговски двойки за руска рубла $ Рублиhttps://t.co/BiiiGehmrT pic.twitter.com/PhT9aRCnbX

– Binance (@binance) 2 декември 2019 г.

Днес той поддържа над 10 фиатни валути:

Какво следва?https://t.co/UihDmezxw8 pic.twitter.com/79l9BB0onJ

– Binance (@binance) 11 декември 2019 г.

Също така продължава да добавя нови криптовалути, например ENJ и $ ICX:

https://t.co/AZwoBOy3iq Списък на Уил @enjin $ ENJ и @helloiconworld $ ICXhttps://t.co/d4030HxU5U pic.twitter.com/d91jRkSVuT

– Binance.US &# 127482;&# 127480; (@BinanceUS) 12 декември 2019 г.

Основните обеми на търговия на борсата Binance се приписват на двойки NEO / BTC, GAS / BTC, ETH / BTC и BNB / BTC. И все пак Binance продължава да добавя нови криптовалути.

Поддръжка на клиенти на Binance

За да предоставят на потребителите техническа поддръжка, разработчиците са отделили отделна дъска. На него можете да намерите отговора на един от често задаваните въпроси или да се обърнете сами към специалист, ако нещо не работи както трябва. Прегледите на техническата поддръжка са смесени: някои от тях хвалят борсата, докато други твърдят, че тя краде крипто активите на потребителите.

Клиентската поддръжка е достъпна 24/7 в чат на живо, но не се предоставя телефонна поддръжка на клиенти.

Поддръжка на Binance в Telegram

Случаи за сигурност и хакове

Binance се грижи за сигурността на потребителите и изисква проверка на клиентите, което помага да се намали рискът от измами. Преди да депозирате парите си на каквато и да е борса, трябва да преминете през проверката на вашия акаунт и да свържете допълнителни функции за подобряване на сигурността (2FA е силно препоръчително).

За да повишите безопасността на своите крипто активи, можете да направите следното:

 • Потвърдете мобилния си телефон;
 • Активирайте удостоверяване с 2 фактора с помощта на Google Authenticator (подробни инструкции са предоставени на уебсайта);
 • Съхранявайте големи количества криптовалута в студени портфейли.

Въпреки предприетите мерки за сигурност, Binance стана жертва на хакери на 8 май 2019 г. Преди половин година хакери откраднаха 7 000 BTC от борсата. Хакът беше опустошителен, но Binance твърди, че ще направи всичко възможно, за да подобри ситуацията.

ПРОСТО В: Обмен на криптовалута @binance заяви, че подновява мерките за сигурност, след като загуби около 7000 биткойна в хак по-рано тази седмица. Също така е даден график за рестартиране на депозити и тегления. https://t.co/4flFEGYfFI

– CoinDesk (@CoinDesk) 10 май 2019 г.

Това засегна репутацията на борсата, но изглежда се възстанови от загубата. Фондът за сигурни активи за потребители (SAFU), който Binance въведе през 2018 г., помогна да се възстанови платформата и да се компенсира загубата на потребителите.

Binance алтернатива за клиенти от САЩ

Нашият преглед на Binance няма да бъде пълен без кратък преглед на американската версия. За американските клиенти има временен проект – уебсайт Binance US. Той започна да функционира през ноември 2019 г. и се очаква да замени Binance.com в САЩ (наличен е във всички щати с изключение на Ню Йорк). Тя позволява продажба и закупуване на крипто с пълно спазване на местното законодателство. Осигурена е поддръжка на клиенти на английски език, а борсата поддържа много криптовалути. Налични са както основния, така и разширения интерфейс. Функционалността е почти същата като на оригиналния уебсайт.

Налични криптовалути Binance.US

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map