Augur (REP) е много интересен и обещаващ крипто проект, който има възможност да революционизира хазартната индустрия. Augur е децентрализирана платформа, базирана на блокчейн Ethereum: позволява на всеки член на мрежата да прави прогнози за резултата от всяко събитие в света (буквално, всяко). В бъдеще платформата Augur ще се използва широко в онлайн хазартната индустрия, по-специално сред букмейкърите и казината.

История на създаването на Авгур

Началото на историята на Augur датира от 2011 г.: като тийнейджър Джоуи Круг се интересуваше от залагания на състезания и борси и в крайна сметка научи за биткойните. Въпреки че никога не е завършил образователен курс в калифорнийски колеж, Круг започва да учи и създава приложения на трети страни, включващи цифрови пари. В крайна сметка това го доведе до групата на Skype, където се срещна с бъдещия основател на Ethereum Виталик Бутерин и биофизика Дейвид Питърсън, който също основава стартъп в областта на блокчейн технологиите.

Впоследствие Бутерин се превръща в идейно вдъхновение на системата на Авгур. Този проект е разработен на базата на проекти на Schellingcoin и Truthcoin, които решават „проблема с оракула“ чрез автоматично разпределение на плащанията без посредници. Проектите на планове за тези протоколи бяха одобрени от Круг и Питърсън и най-важното – заинтересованият инвеститор Джо Костело, който отпусна 1 милион долара за този проект, който той счете за много обещаващ.

Пълното стартиране на Augur през 2018 г. предизвика трептене в крипто общността. Успехът му може да се сравни с легендарната игра CryptoKitties. След бурен пробив обаче създателите на проекта се сблъскват с вълна след вълна от критики: съперници споменават неудобния софтуерен интерфейс, ниската цена на жетоните и високите комисионни. Augur 2.0 трябва да реши някои технически проблеми.

Как работи?

Идеята на платформата е да залагате на събития в мрежата на Augur, при които маржът е няколко пъти по-малък от това, което предлагат букмейкърите, а контролът на мрежата е невъзможен поради децентрализация. Платформата ще има собствена криптовалута (тикер REP), а използването на фиат валути е изключено. Това изключва възможността за влияние от трети страни.

Принципът на функционалността на платформата се основава на блокчейн Ethereum. Той има много предимства. Например, почти е невъзможно да деактивирате услугата или да я вземете под контрол, тъй като тя няма основните сървъри и контролни центрове. Всеки може да стане клиент: просто трябва да се регистрирате на официалния уебсайт на компанията, да изберете прогноза от списъка и да направите залог. Ако не сте намерили събитие от интерес, можете да създадете свои собствени прогнози и да направите първите залози. По този начин платформата позволява на всеки да открие общественото мнение по отношение на всяко събитие и прогноза. Този факт отдавна е оценен не само от големите компании, но и от обикновените потребители.

Предимства на Augur

  • Децентрализация. Платформата няма централни сървъри: това е по-безопасно и по-сигурно.
  • Можете да извършвате бързи международни плащания и преводи без географски ограничения.
  • Системата генерира отчети за всички събития, които се случват на световния пазар, докато централизираните системи нямат такива възможности.
  • Минимални комисионни.
  • Транзакциите се извършват в блокчейна без човешка намеса. Умните договори са бързи и възможно най-сигурни.

Безспорното предимство на Augur е самият принцип на платформата. Преди да създадете прогноза, е възможно да проучите и анализирате мненията на много хора. Тъй като гласуването е свързано с финансови печалби / загуби, хората подхождат отговорно към тази задача. Такава система за прогнозиране показа много по-голяма ефективност от класическите социални проучвания. Участниците анализират проблема и залагат на опцията, в която са сигурни. В допълнение, платформата ви позволява да създавате всякакви прогнози (време, спортни събития, сюжетни обрати в телевизионни сериали, политически дебати и т.н.).

Промени в цените на Augur (REP)

Augur събра 5,1 милиона долара чрез краудфандинга, стартирал през август 2015 г. с цената на токена REP от 0,5795455 долара по време на ICO. Рекордът на цените на REP е $ 110,91, най-ниската и най-високата цена през предходните 52 седмици е съответно $ 7,34 и $ 31,66..

От 2015 до 2018 г. цената на REP расте бавно, но стабилно. До 2016 г. цената на монетите Augur достигна 2 долара и пълзеше до 12 долара през следващите десет месеца. В началото на 2017 г. REP токенът се върна на $ 2,8, но след това стигна до новия връх от $ 35 до юли. До края на годината стартира известният крипто бичи старт и цената на Augur достигна рекорд от 110,91 долара.

История на цените на REP за всички временаИстория на цените на REP за всички времена

2018 г. беше по-малко успешна за проекта: основните разработчици (Круг и Питърсън) го изоставиха и броят на активните потребители намаля (тогава платформата се използваше само от 30 посетители дневно). Това не може да остави цената на символите на Augur незасегната. До декември 2018 г. цената на REP падна до $ 5,8. През 2019 г. цената на Augur варира от 5 до 24 долара. Днес цената му е $ 14.

История на цените на REP 2018-2020История на цените на REP 2018-2020

Augur (REP) Копаене

Принципът на добив на Augur е подобен на Ethereum. Монетите се добиват по няколко начина, но в строго съответствие с PoW протокола. Налични са следните методи за добив на Augur:

  • Минни платформи. Най-популярният метод, за който се придържат повечето собственици на криптовалути. За копаене трябва да закупите специално оборудване, на което ще се извършват всички изчислителни операции. Може да е доста скъпо, но миньорите твърдят, че бързо се изплаща.
  • ASIC устройства. Това е още по-скъпо оборудване, характеризиращо се с високите си технологии и скорост. Основното предимство на ASIC устройствата е, че те ви позволяват бързо да копаете големи обеми крипто. Те обаче са много скъпи и ако някоя част се повреди, е почти невъзможно да се поправи или замени. Разходите за поддръжка и ремонт на блока биха били равни на цената на ново ASIC устройство.
  • настолен компютър. Можете да копаете Augur на лаптоп или настолен компютър. Евтиното и остаряло оборудване не е подходящо – то просто не може да издържи на такива товари.

Можете да проверите рентабилността на копаене Augur тук. Препоръчваме да използвате усъвършенствани майнинг платформи и ASIC за тази задача. В противен случай сметките ви за ток и разходите за оборудване просто няма да се изплатят.

Къде да търгувате Augur Crypto?

Можете да закупите REP монети на повечето крипто борси: този маркер е включен във всички големи платформи. Най-популярните включват Binance, Bitbns, BX Thailand, ChaoEX, Cryptopia, Ethfinex, Liqui, Livecoin, Radar Relay, Stellarport, BitForex и др..

По-долу са най-популярните крипто двойки Augur REP на различни известни борси:

REP / BTC REP / ETH REP / USD
Кракен
Binance
Coinbase PRO
Bittrex

Също така можете да закупите моментално Augur REP с кредитна карта на Changelly. Закупете REP за фиат или друга крипто и се наслаждавайте на проста търговия с минимални комисионни.

Долна линия

Augur вече е изградил добра репутация и е в Топ 50 на криптовалутите в света с пазарна капитализация от 156 341 805 долара (към 18.01.2020 г.). Augur е доста обещаваща монета. Вече е оценен както от обикновени потребители, така и от големи компании. Проектът се популяризира активно и продължава да привлича нови инвеститори.

Амортизацията на цената на Augur REP може да бъде причинена само от действията и политиките на нейната конкуренция, както и от неблагоприятни събития на пазара на криптовалута или в глобалната икономика. Като цяло монетата има голяма дългосрочна перспектива и следователно заслужава да бъде добавена към вашия инвестиционен портфейл.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me