Няма нужда да казваме, че биткойнът е криптовалута номер 1 в света. Днес BTC е синоним на цялата блокчейн индустрия. Съвсем очевидно е, че ако попитате някого за криптовалутите, първата дума вероятно ще бъде биткойн.

В момента състоянието на крипто пазара е изключително нестабилно. Сега обаче целият крипто пазар се покачва (въпреки че някои криптовалути коригират). Надяваме се, че вече сте взели парче пай (прочетете: купете потапянето).

биткойн цена монета360Източник: Coin360

Къде да продадете биткойн (BTC)

Има широка гама от платформи, които ви позволяват да продавате биткойн по начин, който ви подхожда най-много. Искате ли да продавате BTC чрез конвенционалната крипто борса? Или, може би, чрез равнопоставен (P2P) начин? Може би вашата държава предоставя банкомати за осребряване на BTC? Ще ги инспектираме всички.

Между другото, Changelly ви предоставя ръководство за това как да изтеглите Bitcoin в местната си валута (или USD и EURO) чрез услугата Mercuryo. Продавайте крипто по бърз и лесен начин с Changelly!

За да продадете нещо, трябва поне да купите нещо. В този случай предполагаме, че вече сте горд собственик на BTC. Поради тази причина решихме да ви предоставим най-добрите места, които ви помагат да продавате BTC. Платформата Changelly осигурява и незабавен обмен за 150+ криптовалути.

Продавайте BTC чрез P2P Exchange

BitQuick

bitquick

BitQuick е P2P платформа, която твърди, че можете да продавате (и купувате) BTC само за три часа. За да продава BTC чрез BitQuick, потребителят трябва да попълни формуляра за продажба и да депозира сума от BTC, която иска да продаде, на персонализиран ескроу адрес. След това продавачът ще получи паричен депозит, направен от купувач в BitQuick.

Напротив, потребител, който иска да купи BTC, избира подходяща поръчка от книгата за поръчки и я изпраща. След това потребителят отива в реалната банка и депозира пари в съответната сметка на продавача BTC. След като приключи, купувачът трябва да направи снимка на касовата бележка, за да докаже, че е направен депозитът, и да го качи на връзката, получена от BitQuick.

Основан Въз основа Наличност Такси
2014 г. Синсинати, Охайо, САЩ В 49 от 50 щата на САЩ

Без такси

Местни биткойни

местни биткойни

Услугата предлага на потребителите да продават BTC незабавно чрез истински P2P (от човек на човек) начин, докато правите сделка директно с друго лице. В ерата на дигиталната търговия може да си помислите, че такъв начин на плащане звучи странно. Въпреки това, 3,6 милиона потребители месечно не мислят така.

Хората по целия свят пускат реклами за BTC, като посочват обменния курс, който са готови да купуват или продават биткойни. Потребителите могат да се срещнат помежду си на сигурно място, за да купят BTC с пари. Предлага се и онлайн банкиране. LocalBitcoins поддържа различни методи на плащане като Paypal, Western Union и други 60+ метода и осигурява ескроу за защита на средствата на клиентите.

Основан Въз основа Наличност Такси
2012 г. Финландия 248 държави, включително Канада и САЩ (с изключение на щата Ню Йорк)

1% такса за всяка транзакция

Спокоен

спокоен

Paxful е друг партньорски пазар, който свързва купувачите и продавачите на BTC заедно. Платформата предлага денонощна поддръжка на клиенти и над 300+ метода на плащане (включително банкови преводи, PayPal, Cash In-Person и т.н.), които са доста удобни за начинаещите търговци. Можете дори да купите BTC с подаръчна карта на Amazon!

Paxful ви позволява незабавно да купувате и продавате BTC чрез уебсайта или в движение чрез мобилното му приложение. Платформата разполага със собствен мобилен портфейл Paxful, който позволява сигурно съхранение на средства.

Основан Въз основа Наличност Такси
2014 г. НАС По света (ограничено в Централноафриканската република, Северна Корея и над 10 страни)

0,5% – 1%

Продавайте BTC чрез Брокер

Coinmama

coinmama

Търсите най-бързия начин за продажба на BTC? Е, Коинмама е там за вас. Coinmama е брокерска услуга за големи криптовалути – BTC, ETH, XRP, ADA и т.н. Въпреки това, платформата ви позволява да продавате само BTC. За разлика от крипто борсите, които играят посредническа роля между продавачи и купувачи, Coinmama продава криптовалута директно на потребител.

Платформата е на пазара отдавна. Днес Coinmama оперира в повече от 200 държави. Услугата е регистрирана под FinCEN в Съединените американски щати. Следователно Coinmama осигурява стабилна работа, като същевременно защитава средствата на потребителите. Coinmama приема плащания с кредитни и дебитни карти (Visa, MasterCard). Такива услуги обикновено начисляват високи комисионни.

Основан Въз основа Наличност Такси
2013 Израел

над 200, включително Канада и САЩ (ограничени няколко държави)

5,9% (включени в крайната цена)

Продавайте BTC чрез крипто борси

Coinbase

coinbase

Coinbase е една от най-надеждните борси там. Позволявайки ви да купувате и продавате BTC за щатски долари и с банкова карта, Coinbase предлага и разширени функции за търговия и богат избор от търгувани активи. Търговците за първи път няма да срещнат проблеми с регистрацията на нов акаунт или управлението на крипто активи, тъй като борсата има доста роден UX / UI.

Платформата за обмен е регулирана и лицензирана. Ето защо, в случай че имате някакви проблеми с депозити или тегления, бъдете сигурни, че те ще бъдат решени. Coinbase обаче има високи такси: 3.99% на транзакция ще бъдат начислени, ако депозирате активи чрез кредитна или дебитна карта.

Основан Въз основа Наличност Такси
2012 г. Сан Франциско, Калифорния, САЩ 103 държави, включително САЩ, Великобритания и др.

1,49% (за продажба на BTC за щатски долари)

Кракен

Основана през 2011 г., Kraken е сред най-старите крипто борси на пазара. Платформата предоставя различни инструменти за търговия и функции за търговия, за да бъде гладка и сигурна. Борсата предлага 5 фиатни валути USD, EUR, CAD, GBP и JPY. Процесът на продажба на BTC е подобен на други борси.

  • Създай профил
  • Депозит BTC
  • Изберете двойка за търговия BTC / USD и задайте поръчка
  • Изчакайте транзакцията да бъде изпълнена

В случай че имате някакви проблеми или въпроси, Kraken предоставя солидна поддръжка на клиенти и изчерпателни ЧЗВ.

Основан Въз основа Наличност Такси
2011 г. Сан Франциско, Калифорния, САЩ По целия свят (ограничено в Афганистан, Куба, Иран, Ирак, Япония, Северна Корея и Таджикистан).

Таксите варират

HitBTC

hitbtc

HitBTC се счита за една от най-добрите платформи за покупка и продажба на BTC. Борсата е на пазара от почти десетилетие, като по този начин има голям опит в търговията с криптовалути. HitBTC предлага широка гама от двойки за търговия (над 800) заедно с множество усъвършенствани инструменти и функции за търговия. Крипто борсата твърди, че е „най-напредналата биткойн борса“, докато coinmarketcap класира HitBTC като # 1 размяна по отношение на ликвидността.

UX и UI са родни, така че няма да има проблеми с продажбата или закупуването на криптовалута. HitBTC възнаграждава потребителите за търговия с голям обем чрез своята система за ниво на такси за търговия. Предоставяйки 2-факторно удостоверяване, бели списъци, хладилно съхранение и т.н., обменът е доста солиден по отношение на сигурността.

Основан Въз основа Наличност Такси
2013 Хонг Конг По света (не се предлага в Афганистан, Демократична република Конго, Куба, Иран, САЩ, и т.н..)

0,01% за всяка транзакция

Binance

binance

Въпреки че е сравнително нов крипто плейър (основан през 2017 г.), Binance бързо завладя сърцата и умовете на почти 23 милиона потребители по целия свят. Binance предлага богат избор от функции и инструменти за търговия с криптовалути и собствен UX / UI, който е подходящ както за професионалисти, така и за начинаещи. Binance си партнира с (прочетено – закупено) Trust Wallet преди две години, така че сега търговците могат безопасно да съхраняват средствата си в портфейла.

Миналата година борсата стартира децентрализирана платформа за обмен, BinanceDEX, работеща на собствената си Binance Chain Blockchain. Крипто борсата се опитва да подобри крипто индустрията, като предоставя образователна платформа, Binance Academy и BinanceLab, която помага на blockchain и crypto предприемачи.

Основан Въз основа Наличност Такси
2017 г. Хонконг, Малта В световен мащаб (ограничено в някои щати на САЩ, Китай, Иран и др.)

0,1%

Продавайте биткойн (BTC) в банкомати

Има два типа машини BTC, които позволяват на потребителите да продават или купуват BTC. Това са банкомати (автоматизирана касова машина) и павилиони. Всичко, от което се нуждаете, е вашата кредитна или дебитна карта и в случай, че сте готови да продадете BTC, някои биткойни. И двете машини са свързани с интернет и приличат на конвенционални банкомати. Едно от основните предимства на BTC банкоматите е, че продавате BTC и незабавно получавате пари в брой.

Някои банкомати BTC ви свързват директно с крипто обмен. Бъдете готови за факта, че някои банкомати може да изискват идентификационен номер или телефонен номер, за да ви идентифицират. Моля, обърнете внимание, че за да обработят всяка транзакция, някои BTC банкомати изискват да имате акаунт на крипто борса.

Проверете BTC банкомат наблизо чрез Радар за банкомати за монети и Localcoin услуги.

BTC банкоматите и BTC павилионите са удобен начин за продажба на биткойн. Въпреки това те обикновено начисляват високи комисионни до 18% на транзакция и не са налични в повечето страни.

Продавайте биткойн (BTC) чрез PayPal

Днес можете незабавно да продадете своя BTC и да получите средства обратно чрез PayPal. Както бе споменато по-горе, такава P2P платформа като LocalBitcoins, Paxful и крипто гигантска борса Coinbase ви позволяват да продавате BTC с PayPal и следователно да изтегляте фиатни пари. Просто проверете дали тегленията от PayPal са налични във вашата държава. Моля, обърнете внимание, че Coinbase начислява комисионна от 3,75% за продажба на BTC с PayPal. Има обаче и други опции.

CEX.IO

cex.io_

Многофункционалната борса за криптовалута CEX.IO предлага широка гама от методи за плащане както за депозити, така и за тегления. Платформата е основана през 2013 г. и е пионер в предоставянето на облачен добив на индустрията.

Наличието на доста изчистен и лесен за употреба UX / UI, продажбата на BTC с PayPal чрез CEX.IO не е толкова предизвикателна.

  • Създайте акаунт в CEX.IO
  • Депозирайте своя BTC
  • Свържете вашата банкова карта, свързана с PayPal
  • Продайте своя BTC и изтеглете средства

Платформата CEX.IO приема както Visa, така и MasterCard (във всяка валута), както и PayPal Debit Mastercard и PayPal Extras MasterCards.

Основан Въз основа Наличност Такси
2013 Лондон По света (с изключение на 39 държави, включително Алжир, Централноафриканска република, Иран и др.)

Тегления от Visa и MasterCard – 3,80%

Обменяйте биткойн незабавно чрез Changelly

Незабавни криптообмени са достъпни на Changelly – платформата, която ви позволява да купувате BTC или друга криптовалута за фиат USD, EUR, GBP или с вашата банкова карта.

Долна линия

Както виждаме, има много начини за продажба на BTC. Докато биткойнът е първата огромна сензация в света на криптовалутите, днес той може да се купува и продава дори чрез банкомат, PayPal и други обикновени и извънредни възможности за плащане. Независимо дали сте нов в криптовалутата или опитен търговец, крипто пазарът е пълен с подходящи оферти за продажба на BTC за всеки.

Относно Changelly

Changelly е сигурен незабавен крипто обмен, който има на разположение 150+ криптовалути, които могат да бъдат заменени и закупени на най-добрите пазарни цени. Работейки от 2015 г., платформата и нейното мобилно приложение привличат над милион посетители месечно, които всички се радват на бърз и лесен обмен, ниски прозрачни такси и денонощна поддръжка на живо.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me