Според анализатори от отдела за изследвания на Binance, първата криптовалута е показала най-лошите резултати от рентабилността през първото тримесечие на 2020 г. Въпреки трудната ситуация в света поради глобални карантинни мерки, някои алткойни все още са донесли печалба на своите инвеститори през последните три месеца.

Ако се интересувате от крипто, винаги можете да го купите чрез услугата Changelly. Възникват обаче въпросите: трябва ли да инвестирате в криптовалути сега? Коя е най-печелившата монета за инвестиция? Нека разберем.

Растеж и спад на биткойните през 2020 г.

Още в средата на февруари цената на биткойните достигна годишен максимум в областта от 10 500 долара. Месец по-късно BTC се срина до 4000 долара. За сравнително кратък период криптовалутата падна с 62 процента от предварително поставения рекорд. Сега всичко е по-добре. Например BTC започна уикенда с марка от 7 149 долара.

графика на цените на биткойн февруари-март 2020 г.Диаграма на цените на биткойни февруари-април 2020 г.

Тази есен направи Биткойн най-лошата инвестиция през последните три месеца в първите десет криптовалути по пазарна капитализация. Средно монетата потъва малко повече от 10 процента. Експертите публикуваха диаграма с рентабилността на топ 10 класации.

Какви криптовалути да купите през 2020 г.

възход и спад на крипто през 2020 г.Ръстът / спадът на най-големите криптовалути чрез капитализация (без стабилните монети)

През последните месеци на 2020 г. инвеститорите на криптовалута спечелиха най-много от Bitcoin SV, UNUS SED LEO, Chainlink и Tezos. Тези монети нарастват средно съответно със 70, 29, 28,6 и 20 процента. Причината за растежа им най-вероятно беше щастливо съвпадение на положителни новини: важни актуализации на проекти, стартиране на подобрения в мрежата и т.н..

Според аналитичната агенция само второто тримесечие на 2018 г. през последните шест години се помни в индустрията от спада в цените на биткойн с 8%. През останалото време беше много по-добре. През второто тримесечие на 2019 г. криптовалутата скочи с 161%.

Рекордьорът за последните шест години все още е четвъртото тримесечие на 2017 г. През този период обменният курс на криптовалутата се е увеличил с 226%.

Резултатите от първото тримесечие на 2020 г. за биткойните не са толкова страшни, но потъването е 10 процента далеч от върховете през есента. Настоящият темп все още е с 36 процента по-висок от преди година. През същия период S&P500 потъна значително повече, което е плюс за криптовалутата.

Трябва ли да купувам криптовалути по време на карантината

Държавните граници вече са затворени. Сега не можете да си купите билет, да стигнете до летището и да летите до която и да е държава. Този сценарий със сигурност няма да бъде възможен през следващите седмици или дори месеци. Правителствата се застраховат срещу появата на нови източници на инфекция и се концентрират върху решаването на проблеми в рамките на държавите.

В случай на криптовалути подобни забрани са невъзможни. Собственикът на монетите може да ги изпраща навсякъде по света по всяко време. Не е необходимо да иска разрешение и да получава пропуски. Просто въведете желания адрес и извършете транзакцията.

Регулаторите на много страни забраниха продажбите на къси акции. Лондонската фондова борса (LSE) забрани късите акции на испански и италиански компании. Списък на компаниите с акции, за които не беше възможно да се отворят къси позиции, беше публикуван и във Франция. С такива мерки регулаторите искат да защитят пазара на ценни книжа. При сегашните условия всякакви слухове и фалшиви новини могат да свалят и без това слабите цени на акциите.

Играчите на криптовалутния пазар могат да правят каквото си искат. От време на време тук можете да загубите пари поради проблеми с обмена. В средата на месеца подобно нещо се случи и с търговците на BitMEX. Позициите им бяха ликвидирани, докато обменът беше офлайн.

Криптовалутните борси работят денонощно и седем дни в седмицата. Редовните борси работят по график и с почивните дни.

Долна линия

По време на пандемията имаме още едно предимство. Традиционните пари сменят собствениците няколко пъти на ден. Те събират бактерии и микроби. Няма доказателства, че коронавирусът може да се предава чрез пари в брой, но експертите все пак препоръчват измиване на ръцете след него. Криптовалутите са в безопасност. Ако трябва да изпратите монети, просто сканирайте адреса на портфейла във формата на QR код. Има по-малко рискове и микробите нямат шанс.

Ако сте готови да инвестирате в криптовалути, нашата услуга е тук, за да ви помогне. Щракнете върху бутона по-долу, за да закупите няколко монети.

Относно Changelly

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me