За какво е криптовалутата IOTA (MIOTA)?

IOTA е революционна криптовалута и платформа, създадена специално за концепцията за Интернет на нещата. Не е като всеки друг проект или монета, което го прави уникален и много обещаващ.

IOTA е в състояние да се превърне в транзакционното гориво, което ще осигури внедряването на интелигентни предприятия с участието на машини, обединени в една мрежа.

Прочетете нашата прогноза за цените на IOTA (MIOTA) за 2021 година

През 2015 г. S.Popov, D.Shiner, D.Sonstebe, S.Ivancheglo започнаха работа по IOTA. IOTA е едновременно криптовалута и система за внедряване на незабавни микроплащания без комисионна. Това го прави много различен от другите монети.

С помощта на IOTA можете да се уверите, че могат да бъдат изпълнени и най-малките задачи в обединената мрежа: включете осветлението или изключете чайника. И благодарение на такива функции, IOTA може да се интегрира в Интернет на нещата, като извършва транзакции между точки.

Стойност на IOTA (MIOTA)

Развитието на Интернет на нещата или IoT се извършва от водещи технологични компании като Microsoft, Samsung, Google, IBM и други. С някои от тези компании проектът IOTA си сътрудничи в момента и с някои от тях те преговарят за изпълнението на идеята за Интернет на нещата с общи усилия.

График на цените на IOTA (MIOTA)

Според прогнозите на едни и същи анализатори, повече от половината от всички устройства, до 2022 г., ще бъдат свързани към Интернет на нещата и съответно в тяхната мрежа ще интегрират средствата си за плащане. Както е планирано от проекта IOTA, именно тяхната монета MIOTA ще се превърне в основния инструмент за сетълмент на IoT. Всички тези фактори ще повлияят положително на растежа на цената на цената на MIOTA.

Сега IOTA се търгува за $ 0,283421. Най-високата цена е тествана на 19 декември 2017 г., а монетата е на стойност 5,69 долара. Най-ниската точка беше отбелязана на 15 юли 2017 г., а цената беше $ 0,147933. Общото предлагане на криптовалутата е 2 779 530 283 MIOTA и всички монети са в обращение.

?️ Можете да проверите формирането на ценоразписа и повече подробности за монетата на BitcoinWiki.org.

IOTA (MIOTA) Blockchain Review

Разработването на тази система първоначално се основаваше на биткойн кода. Отне много работа, за да се адаптира технологията Tangle и да се елиминира произтичащата от това уязвимост на системата. В резултат обаче платформата IOTA стана отворена за въвеждане на иновативни технологии и разработки.

IOTA Tangle Technology

Поради компетентния подход към развитието на криптовалутния проект, IOTA има следните отличителни черти:

  • Обработката на транзакции не изисква поддръжка от потребителя под формата на добив, съответно, премахвайки необходимостта от създаване на пулове и централизиране на емисиите в рамките на техните дейности;
  • Поради липсата на добив, таксата за транзакции също се отменя, което прави възможно извършването на микроплащания;
  • Без ограничение за мащабиране на транзакции и обработка на хиляди преводи в секунда.

На ниво потребител тези аспекти са както следва:

  • За извършване на прехвърлянето не се изисква синхронизация с мрежата и проверка на цялата блокчейн, транзакциите са достъпни и в офлайн режим;
  • Няма комисионни; Мрежовата поддръжка на IOTA се предоставя при всяко прехвърляне и не изисква допълнителни разходи;
  • Поради отменената комисионна микроплащанията от 1 цент се обработват толкова бързо, колкото големите преводи;
  • Не е необходима голяма процесорна мощ за обработка на транзакции; системата за саморегулиране осигурява автономна поддръжка за трансфери на IOTA, независимо от техния брой и размер.

Пътна карта на IOTA

Преди да говорим за планове, нека обобщим някои исторически моменти от IOTA. Бета тестът продължи почти цяла 2015 година; през цялото това време потребителите могат да обменят средства извън борсата. През 2017 г. технологията беше първата, която получи инвестиция – инвеститорът Outlier Ventures инвестира в проекта сума, която е 7 пъти по-голяма от очакваната цена. В същото време платежната система SatoshiPay премина към използване на Iota.

През август 2017 г. проектът установи сътрудничество с голяма база данни REFUNITE, съдържаща информация за изчезнали хора. REFUNITE започна да прилага технологията IOTA, за да помогне за разрешаването на семейни конфликти.

По това време никой не се съмняваше в успеха на стартиране; големият рисков инвеститор RobertBosch VentureCapital е придобил впечатляваща партида монети от IOTA. В допълнение фондация IOTA беше поканена в Токио, за да опита в програмата за ускорено развитие на блокчейн технологии, заедно с такива гиганти като Toyota или Sony.

Според разработчиците приоритетът за развитие на сайта е Интернет на нещата. Това е обещаваща посока сега и се нуждае от приток на свежи идеи. Интернет на нещата (IoT) е колекция от всички джаджи, свързани към интернет, които ни заобикалят всеки ден. IOTA иска да създаде сходство с една локална мрежа, която надеждно свързва всички тези устройства.

Последни новини на IOTA

Най-големият британски автомобилен производител Jaguar Land Rover започна тестване на интелигентни договори, базирани на технологията IOTA. Програмата е интелигентен портфейл, вграден в автомобилите.

Новата услуга ще позволи на участниците да получат токени IOTA за предоставяне на информация за задръстванията на пътя и състоянието на пътната настилка, както и за участие в програмата за езда. Шофьорите ще могат да ги харчат за плащане на паркинг или зареждане на електрически автомобили.

Известно е, че технологията ще бъде оборудвана с модел Jaguar F-PACE и Range Rover Velar. Датата на стартиране на софтуера за масовия потребител е неизвестна.

Криптовалутата IOTA показа увеличение от 20%.

Портфейли IOTA (MIOTA)

За съхранение на IOTA можете да използвате доста широк спектър от портфейли: топъл и студен. Изберете някоя от списъка по-долу!

  • Портфейл IOTA. Лек портфейл от основателите на криптовалутата. Предлага се за Mac, Linux и Microsoft.
  • IOTA Trinity Wallet. Портфейлът се предлага както за мобилни устройства, така и за настолни компютри. Trinity е напълно удобен за потребителя.
  • Nostalgia Wallet е друг портфейл за настолни компютри, който е лесен за използване. Ръководство за как да инсталирам портфейла на Носталгия.

Можете също да използвате хардуерния портфейл на Ledger, за да направите активите си по-сигурни.

Къде да търгувате IOTA (MIOTA)?

Лесно е да се обменя MIOTA монета поради значителен брой платформи, приемащи тази криптовалута.

Обмен BTC щатски долар ETH USDT
Binance
ОК
HitBTC
Хуби

Резюме на IOTA

Технологията на Интернет на нещата, в която се развива този проект, е много прогресивна и в момента в света няма инфраструктура, която да може да осигури нормалното му функциониране. Освен това трябва да се разбере, че световната общност все още не е готова да използва Интернет на нещата във всички области на дейност.

IOTA е грандиозен проект, който трябва да революционизира Интернет на нещата, позволявайки на всички устройства, свързани към мрежата, да извършват микротранзакции без такса.

Опровержение: Тази статия за IOTA (MIOTA) не трябва да се разглежда като предлагаща препоръки за търговия. Пазарът на криптовалута страда от висока волатилност и от време на време произволни движения. Всеки инвеститор трябва да проучи множество гледни точки и да е запознат с всички местни разпоредби, преди да се ангажира с инвестиция.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map