Ethereum kemény villa

Február végén az Ethereum hálózat adott otthont a konstantinápolyi kemény munkának. A frissítést követően a bányászok jutalma a bányászott blokkért 3-ról 2 ETH-ra csökkent. A blokklánc sebessége és hatékonysága nőtt.

Konstantinápoly egy globális hálózatfrissítés része, a Frontier első szakasza 2015-ben fejeződött be, majd megérkezett a Metropolis. A következő, Isztambul nevű részre decemberben került sor. A frissítés növelte a rendszer biztonságát, és közelebb hozta az altcoin-ot a PoS algoritmushoz való áttéréshez, amelynek bevezetésével passzív jövedelemhez juthat érmék tárolásához.

A Facebook saját kriptovaluta bejelentésének elindítása

Június közepén a Facebook bejelentette a Mérleg kriptopénz bevezetését. A vállalat azt tervezi, hogy a tokent elérhetővé teszi a Messenger és a WhatsApp, valamint saját Calibra alkalmazásának felhasználói számára..

Mark Zuckerberg bejelentése után azonnal az amerikai kormány a fejlesztés felfüggesztését szorgalmazta mindaddig, amíg a szabályozókkal kapcsolatos összes kérdés megoldódott. Egyes országok, például India és Franciaország hatóságai azt mondták, hogy a projektet az ő területükön akadályozzák.

Ezek a problémák oda vezettek, hogy több Mérleg-partner, mint például a Visa, a Mastercard és a PayPal, egyszerre hagyta el az egyesületet, hogy megoldja az összes vitát. Ugyanakkor Zuckerberg biztosította, hogy a projekt nem indul el a pénzügyi szabályozók engedélye nélkül.

Decemberben a Libra igazgatósági tagja, Patrick Ellis megerősítette, hogy a fizetési rendszer elindítására 2020-ban kerül sor. Ennek végrehajtásának mértéke azonban továbbra sem ismert. Jelenleg a projektnek nincs világos stratégiája, amely a hatóságokkal folytatott kommunikációtól függ.

Távirat nyílt hálózati probléma

A TON blockchain platform és a Gram kriptovaluta kiadására október vége előtt kellett volna sor kerülnie. Egyébként a projektcsapatnak a befektetett alapokat, 1,7 milliárd dollárt kellett visszafizetnie a befektetőknek. Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének (SEC) azonban megvannak a maga tervei. Beperelte azokat a vállalatokat, amelyek a Telegram Open Network token eladását lebonyolították, és a fejlesztés felfüggesztését követelte az eljárás idejére..

Október közepén a hírvivő vezetése engedelmeskedett és részt vett a pénzügyi szabályozóval folytatott perekben. A társaság 2020. április 30-ig elhalasztotta a blokklánc-projekt elindításának határidejét. A befektetők beleegyeztek ezekbe az intézkedésekbe. Most a SEC találkozókat fog tartani az ICO TON szervezőivel, köztük Pavel Durovval, és a jövő év februárjára bírósági tárgyalást terveznek ebben a kérdésben..

A Bakkt Futures Platform elindítása

A New York-i tőzsdét létrehozó cég által kifejlesztett Bakkt szeptemberben indult. Eleinte napi kereskedési volumene kevesebb volt, mint 100 BTC, de az idő múlásával ez a szám jelentősen növekedett, és rekordmagasra, 5690 BTC-re érkezett.

Ez a Bitcoin határidős kereskedési platform BTC opciókat adott hozzá, és bejelentette egy fizetési alkalmazás fejlesztését. Első partnere a Starbucks kávézólánc lesz, amelynek látogatói digitális pénzzel tudják majd fizetni a vásárlásokat.

Cryptopia Exchange Hack

Az év elején hackerek törtek be az új-zélandi Cryptopia cserébe. Kezdetben a kár körülbelül 16 millió dollár volt, majd a bűnözők újabb támadást hajtottak végre, és mintegy 180 ezer dollárt vontak ki a számlákról. A platform egy bizonyos idő után azt tervezte, hogy visszatér a munkába. Ez azonban lehetetlen volt, ezért a társaság megkezdte a felszámolási eljárást.

Még mindig nincs információ arról, hogy az érintett ügyfelek megkezdték-e a károk megtérítését. Az eset nemzetközi vizsgálata továbbra sem meggyőző.

IEO

2018-ban a befektetők csalódtak az ICO-kban. Az adott év első hónapjaiban az ilyen projektek 118 millió dollárt gyűjtöttek, 58-szor kevesebbet, mint az előző hasonló időszakban. Az IEO, amelyet a Binance sikeresen elindított Launchpad platformján, elfoglalta az első token-ajánlatot.

Kezdetben olyan nagy volt az érdeklődés a tőzsdei ajánlatok iránt, hogy a projektek pillanatok alatt összegyűjtötték a finanszírozást, és szinte egyetlen befektetőnek sem volt ideje új tokenek vásárlására. A megoldás a lottó rendszer volt, amely még mindig érvényben van.

Az IEO boom pontosan ugyanúgy befolyásolta a Binance Coin árfolyamát, mint 2017-ben az Ethereum és az ICO esetében. Az Altcoin BNB 2019 első hónapjaiban nőtt, amíg történelmi maximális értékét csaknem 40 dollárnak határozta meg. Kevesebb, mint hat hónap alatt száz százalékkal drágult. Amint a kezdeti tőzsdei kínálat körüli felhajtás alábbhagyott, a kriptovaluta árfolyama csökkent. Most 13,3 dollár.

A részvényajánlatok iránti érdeklődés a megjelenése után három hónappal megszűnt. Már augusztusban az IEO mintegy 125 millió dollárt gyűjtött, ami 88% -kal kevesebb, mint májusban, amikor az összeg 1,2 milliárd dollár volt.

Most a piac már új módszereket keres a befektetők és az IEO helyébe lépő finanszírozás vonzására. A részvényajánlatok nem alkalmasak a befektetők számára, mert a lottó nyerésének esélye túl kicsi, és a cserejelző birtoklása alatt többet veszíthet az árfolyamának esése miatt, mint amennyit a jövőben új altcoinokon szerezhet..

A lényeg

A fentiekben figyelembe vett események nem értek véget a történetnek. Még mindig nem ismerjük a Telegram Open Network fejlesztési forgatókönyvét. A kriptopénzpiac növekszik. Az úgynevezett medvepiac ellenére a blockchain technológiákat valós életben alkalmazzák. Reméljük, hogy 2020 nagyobb kripto jövedelmet és kereskedési boldogságot jelent. A Changelly Team minden jót kíván a következő évben!