Dezvoltarea rețelei Polkadot a început în 2016. Cu toate acestea, moneda Polkadot a explodat când a fost lansată rețeaua principală. În câteva săptămâni, DOT a sărit în top-10 criptomonede prin capitalizarea pieței.

Ce afectează prețul criptomonedei Polkadot? Cum poate funcționa în următorii câțiva ani? Obțineți cea mai cuprinzătoare predicție de preț pentru criptomoneda și rețeaua Polkadot.

Ce este rețeaua Polkadot

Polkadot a apărut în 2016 când Gavin Wood a publicat o carte albă care descrie caracteristicile tehnice ale proiectului. Pe atunci, el credea că tehnologia blockchain are perspective promițătoare. În același timp, unele probleme contribuie la limitarea aplicării sale reale.

Polkadot caută să abordeze aceste provocări și să creeze o arhitectură scalabilă blockchain (care poate crește odată cu creșterea cererii pentru aceasta). Diferite blockchain-uri cu funcționalitate unică pot interacționa între ele pe baza unui sistem de securitate partajat, punând bazele pentru următoarea generație de internet.

Polkadot este un blockchain eterogen scalabil. Aceasta înseamnă că este alcătuit dintr-un blockchain subiacent numit lanț de releu care interacționează cu lanțuri paralele ascuțite cunoscute sub numele de parachains. Aceste parachains pot fi considerate ca fiind clienții unui lanț de relee care are ca scop asigurarea securității și coordonării.

Scopul principal al proiectului este de a crea o platformă care să permită interacțiunilor dintre diferite blockchains, dar dezvoltatorii proiectului nu intenționează să se oprească aici. Viziunea proiectului este crearea unui Internet 3.0 complet descentralizat bazat pe Web3.

Criptomoneda Polkadot (DOT)

Jetonul DOT este o criptomonedă nativă a blockchain-ului Polkadot. Polkadot are un sistem complex de guvernanță în care toți deținătorii DOT au drept de vot. Propunerile pot fi făcute fie de către proprietarii DOT, fie de către Consiliu. În ambele cazuri, propunerea trebuie convenită printr-un referendum bazat pe miza votată.

Toți deținătorii DOT pot solicita să fie luați în considerare de către consiliu. Consiliul este format din 23 de membri cu un mandat fix de o lună. Rolul Consiliului este doar de a prezenta membri pasivi ai rețelei, propuneri importante și de a anula propuneri incontestabil periculoase sau rău intenționate.

Propunerile Consiliului au doar avantajul de a cere să fie adoptate mai puține voturi „da” într-un referendum decât o propunere publică. Propunerile Consiliului trebuie să fie susținute de o majoritate strictă a membrilor Consiliului și fără veto. Propunerile periculoase sau rău intenționate pot fi anulate numai prin vot unanim.

Un comitet tehnic (alcătuit din echipele care au implementat protocolul în Polkadot) există cu singurul scop de a identifica erori în cod și de a urmări rapid actualizările de urgență sau modificările lanțului. Echipele pot fi adăugate sau eliminate prin votul majorității Consiliului.

Toți deținătorii DOT controlează utilizarea tezaurului prin referendumuri. Trezoreria este completată cu fonduri, canalizând o parte din recompensele validatorului și o parte din taxele de tranzacție și reducerea (o penalitate plătită de un validator care acționează în mod rău sau incorect). Aceste fonduri sunt utilizate pentru a plăti buna funcționare a sistemului și întregul ecosistem (marketing, evenimente publice și acces).

Jetonul DOT are trei scopuri principale:

  • Guvernare: Deținătorii de jetoane Polkadot au un control complet asupra ecosistemului. Aceasta include și rezolvarea întrebărilor despre actualizarea sau remedierea protocoalelor.
  • Miza: deținătorii de jetoane vor fi recompensați pentru un comportament bun și vor pierde jetoanele pentru un comportament rău. Un astfel de mecanism va asigura că toți participanții la rețea sunt interesați să efectueze doar tranzacții care îndeplinesc cerințele de consens.
  • Legătură: pentru a adăuga noi parachains, va fi necesar să legați jetoanele, să le eliminați pe cele vechi și inutile, să eliminați jetoanele legate. Acest mecanism este o formă a unui algoritm de dovadă a mizei.

schema de nominalizare și validare a pescarilor colector

Sistemul utilizează un mecanism de consens hibrid – Relay Chain, o versiune a Proof-of-Stake numită GHOST-based Recursive Ancestor Deriving Prefix Agreement (GRANDPA pe scurt). Există patru jucători cheie:

  1. Validatori
  2. Colaboratori
  3. Nominalizatori
  4. Pescari

Aflați mai multe despre sistem în Cartea albă a proiectului Polkadot.

Polkadot ICO

Polkadot ICO a fost realizat în octombrie 2017. Echipa a strâns 145 de milioane de dolari în criptomonedă Ethereum. Câteva săptămâni mai târziu, aproximativ 100 de milioane de dolari au fost înghețate din cauza vulnerabilității codului portofelului Polkadot. După ceva timp, vulnerabilitatea a fost folosită din nou, când 513.000 ETH au fost înghețați pentru totdeauna.

Modificări de preț Polkadot (DOT)

graficul prețurilor polkadot dot cu mai multe USD, btc și capitalizare de piațăNoua diagramă a prețurilor criptomonedelor Polkadot (DOT)

Există două versiuni ale criptomonedei DOT: cea veche și cea nouă. În august 2020, când a fost lansată rețeaua principală, dezvoltatorii au decis să înmulțească cele 10 milioane de monede DOT existente cu 100. Așa că s-a efectuat renominarea, iar aprovizionarea totală este acum de un miliard. Vechiul DOT a fost tranzacționat la un preț de aproximativ 400 USD pe monedă. Puteți afla prețul monedei DOT la widgetul de mai jos:

DOT Cryptocurrency Previziunile viitoare ale prețurilor

Există destul de multe opinii despre rata viitoare a Polkadot. Primul care trebuie luat în considerare este algoritmii AI Wallet Investor, care ne arată o tendință de urs. Potrivit sursei, criptomoneda DOT va scădea dramatic cu peste 90%. Deci, prețul estimat al unui jeton la sfârșitul anului 2020 și 2021 este de aproximativ 0,2 USD.

Apropo, toate acele tipuri de site-uri web (WI, Cryptoground etc.) care prezic aceeași tendință descendentă pentru DOT în următorii câțiva ani. Cu toate acestea, moneda Polkadot poate reveni la prețul real până în 2025. Nu sună atât de bine, nu?

Calvin Koch de la fondul de criptomonede Spartan Black a prezis că Polkadot va avea un preț de 5 dolari pe DOT, iar capitalul său de piață va ajunge la 5 miliarde de dolari. Deși capitalizarea Polkadot este încă puțin sub această marcă, prețul DOT a depășit deja 5 USD. El a făcut o altă predicție, afirmând:

O altă predicție: în termen de un an, DOT va intra în primii trei lideri în ceea ce privește capitalizarea Coingecko / CMC.

Potrivit lui Koch, protocolul Polkadot nu concurează direct cu Ethereum, deoarece Polkadot continuă să crească. Koch a adăugat:

Cred într-o lume cu mai multe lanțuri conectate prin poduri. Polkadot și Cosmos nu vor înlocui Ethereum. De asemenea, este posibil ca rețele precum Near, Solana, AVA, TRON și altele să fie active în dezvoltarea.

Există mult potențial în fiecare criptomonedă. Dacă dezvoltatorii își vor îmbunătăți proiectul, perspectivele sunt nelimitate. Amintiți-vă că piața criptomonedelor este extrem de volatilă, așa că faceți-vă propria cercetare înainte de a investi în orice valută digitală.

Dacă sunteți gata să vă diversificați portofoliul de criptare cu criptocurrency DOT, Changelly vă permite să schimbați cripto-ul cu monedele Polkadot pentru cel mai bun tarif. Faceți clic pe butonul de mai jos și verificați tarifele încrucișate disponibile.