Ethereum Classic este o criptomonedă născută ca urmare a furcii Ethereum care a avut loc pe 20 iulie 2016. Furca a fost realizată de comunitatea Ethereum (ETH) pentru a restabili fondurile care au fost furate folosind exploit-ul găsit în codul DAO.

O parte a comunității nu a fost de acord cu un astfel de dezavantaj și, în cele din urmă, a fost fondată echipa ETCDEV și a început povestea blockchain-ului alternativ numit Ethereum Classic..

Ethereum Classic este o monedă controversată. Nu este susținut de Fundația Ethereum, dar are o aprobare semnificativă în cadrul comunității criptografice, deoarece reprezintă regula „Ești propria ta bancă”.

Care sunt previziunile Ethereum Classic? Care sunt previziunile Ethereum Classic pentru partea tehnică a monedei? Să aflăm!

Analiza istoricului prețurilor ETC

diagramă de preț etc.Graficul prețurilor Ethereum Classic (ETC)

După furculița din 2016, prețul ETC a fost de doar 60-70 de cenți. Costul ETH a scăzut de la 14 USD la 10 USD din cauza scandalului DAO.

Cu toate acestea, foarte curând moneda Ethereum Classic a apărut pe bursa americană Poloniex și a crescut imediat la prețul de 1,4 dolari. Capitalizarea pieței criptomonedelor a crescut la 250 de milioane de dolari, ceea ce în acel moment era chiar mai mult decât Ethereum.

În ciuda sprijinului binecunoscutului schimb și al unei părți semnificative a comunității Ethereum, pentru o lungă perioadă de timp, prețul ETC a rămas la același nivel.

Abia un an mai târziu, când comunitatea criptomonedelor a vorbit în mod activ despre problemele Ethereum (reducerea lățimii de bandă a rețelei, creșterea complexității miniere, erori în lansarea contractelor inteligente și așa mai departe), mulți utilizatori și-au îndreptat din nou atenția asupra Ethereum Classic.

Unii mineri și-au scos capacitățile din noul lanț și i-au trimis la Ethereum Classic. Începătorii erau mult mai dispuși să aleagă vechiul lanț, care necesita mai puține investiții decât Ethereum.

Mai mult, mai multe grupuri de dezvoltare au preluat dezvoltarea Ethereum Classic deodată, care au început să promoveze activ site-ul.

Poziția criptomonedelor s-a consolidat și mai mult cu apariția Trustului de investiții clasic Ethereum, accesul la bursele de opțiuni chinezești de top (BTCC și ETCWin) și cooperarea cu figuri eminente de pe piața blockchain.

Cunoscutul investitor chinez Chandler Gow a declarat că urmează să lanseze peste 100 de proiecte bazate pe Ethereum Classic. Barry Silbert, unul dintre creatorii de monedă digitală, a început să promoveze criptomoneda la Bloomberg Terminal.

Până în iunie 2017, prețul ETC a crescut la 20 de dolari, iar nivelul de capitalizare de piață a ajuns la 1 miliard de dolari, ceea ce a adus moneda în top 10 al ratingului mondial CoinMarketCap.

Până în noiembrie, hype-ul din jurul Ethereum Classic a scăzut considerabil. Succesul Ethereum l-a afectat. Proiectul s-a dezvoltat cu succes, a lansat noi proiecte promițătoare și a atras investitori mari din întreaga lume.

Până la sfârșitul toamnei, valoarea de piață a ETC nu a crescut peste 12 USD.

Iarna, prețul unei monede a crescut brusc. La mijlocul lunii ianuarie, acesta a atins punctul culminant la 46 USD.

Nici creșterea capitalizării pieței nu a întârziat să apară. Indicatorul a depășit deja bariera de 3 miliarde de dolari (cu toate acestea, criptomoneda nu mai este în top 10).

Indicatorii pieței Ethereum sunt mai mari, iar nivelul de încredere în ideea principală a lui Buterin este, de asemenea, foarte ridicat. Cu toate acestea, Ethereum Classic întruchipează standardul „adevărat ideologic”, la fel de mulți fani ai vechii ramuri, criptomoneda, așa cum se numește.

În plus, astăzi vechea filială este activ interesată de China și alte țări asiatice, regiunea, care alimentează întreaga piață a criptomonedelor.

Dacă doriți să vă plasați activele într-o investiție pe termen lung, ETC poate fi o alegere proastă. Istoricul prețurilor ETC arată creșteri mari fie atunci când întreaga piață este în creștere, fie când piața este cel mai instabilă.

Ethereum vs Ethereum Classic

ETC este ca un blockchain continuă rețeaua originală a platformei Ethereum. De fapt, Ethereum (ETH) este o furcă, o nouă criptomonedă. Ethereum Classic, pe de altă parte, este lanțul original, care a funcționat din 30 iulie 2015.

De acum, diferențele în baza codului nu sunt uriașe. Ethereum Classic acceptă contracte inteligente și împărtășește algoritmul de minare Ethash cu ETH. Majoritatea celorlalte caracteristici tehnice sunt prezente și în ambele criptomonede.

ETC este foarte diferit de Ethereum din punct de vedere financiar și comunitar. Majoritatea liderilor proeminenți ai comunității Ethereum au ales noua monedă ca principală platformă Ethereum. În plus, echipa de dezvoltare a fundației Ethereum a decis, de asemenea, să sprijine furculița. Ca urmare, ETC a pierdut o mare parte din utilizatori și creatori.

Ca urmare, ETC este mai puțin avansat, are mai puține DApp-uri emise în mod semnificativ și un hashrate mult mai mic. O comunitate mai mică nu reușește să țină pasul cu numărul de adrese active și tranzacții trimise. Puteți citi mai multe despre diferențele dintre Ethereum Classic și Ethereum în articolul de la SFOX Edge.

Fostul director al cooperării ETC, Anthony Lusardi, consideră că ambele lanțuri vor avea de câștigat lucrând unul cu celălalt spre obiective comune, mai degrabă decât încercând să se submineze reciproc.

Ethereum vs. Ethereum Classic: Contează imuabilitatea? de @SFox https://t.co/WQjRJasXra

– Ethereum Classic (@eth_classic) 23 martie 2019

51% atac asupra Ethereum Classic

În ianuarie 2019, bursa de criptomonede Coinbase a anunțat că a detectat un atac dublu de cheltuială pe ETC. Un astfel de atac poate fi efectuat numai dacă 51% din rețea este deținută de o entitate sau de un colectiv cooperant.

Ca urmare, ETC în valoare de aproximativ 1 milion de dolari a fost cheltuit de două ori. Coinbase, alături de alte schimburi, a decis să oprească tranzacțiile Ethereum Classic. Prețul ETC a scăzut cu aproximativ 7% ceea ce nu este o scădere atât de mare pe piața criptomonedelor. Echipa de dezvoltare a monedei a confirmat că atacul a avut loc.

Pentru a fi clar, nu facem nici o încercare de a ascunde sau minimiza evenimentele recente.

Faptele sunt fapte și pe măsură ce situația se dezvoltă, vom obține în curând o imagine completă a ceea ce a avut loc de fapt.

Linzhi testează ASICS. Coinbase a raportat cheltuieli duble; ambele pot fi adevărate.

În timp vom vedea. https://t.co/bbq6eqIoiS

– Ethereum Classic (@eth_classic) 7 ianuarie 2019

Un astfel de atac este destul de greu de făcut, dar hashratul relativ scăzut al monedei a făcut-o posibilă. Totuși, acest atac nu a dus la consecințe semnificative pentru rețea. Într-adevăr, 51% din atac nu este într-adevăr un atac asupra blockchain-ului, deoarece nu afectează întreținerea acestuia.

Utilizatorii rețelei sunt deteriorați din cauza pierderii de fonduri, dar nu și a rețelei în sine. Deoarece cripto care se bazează pe imuabilitatea blockchain-ului ca principiu de bază, nu s-au întâmplat furci sau reorganizări pentru a restabili fondurile.

Interesant este că această mișcare nu a dus la nicio indignare în public. În ciuda mai multor reviste și indivizi care au vorbit despre „hackchain-ul fiind piratat”, Ethereum Classic a avut cea mai mare parte o reacție pozitivă în comunitate. ETC nu și-a încălcat regulile, hashrate nu a scăzut, precum și capacul de piață al monedei.

Recapitularea atacului de rețea ETC:

numărul de dap-uri pierdute în urma incidentului: 0

numărul de echipe dev pierdut: 0

pierderea plafonului de piață: 0

forumuri comunitare abandonate: 0

furci de urgență: 0

"ok, voi, băieți, nu mai tranzacționați?": 0

ETC este un juggernaut, care, literalmente, este un cod rezistent la cenzură care poate fi oprit. pic.twitter.com/8hHyC5bIxe

– dontpanic- forker de lanțuri (@DontPanicBurns) 26 ianuarie 2019

În ciuda succesului atacului, echipa de dezvoltatori ETC a făcut o serie de mișcări pentru a asigura blockchain-ul. Principala este tehnologia de construcție ETC pentru trimiterea de tranzacții în afara lanțului, alături de unele caracteristici și remedieri noi mai puțin importante.

Analiza tehnică Ethereum Classic (ETC)

Ei bine, nu există de fapt nicio expertiză în analiza tehnică a criptomonedei Ethereum Classic. Cu toate acestea, iată ratingul agregat pentru ETC de la mai mulți traderi & analiști pe TradingView.

widget etcProiecții de piață Ethereum Classic (ETC) pe TradingView; captura de ecran a fost făcută pe 27.09.19

Predicția clasică a prețurilor Ethereum pentru 2020 și 2025

Ethereum Classic se află acum în perioada întunecată. Moneda a trecut printr-un atac controversat și o scădere importantă a prețurilor. Experții arată viziuni foarte diferite în predicțiile lor ETC. Să le aflăm!

# 1. Prognoză de preț WalletInvestor Bearish ETC pentru 2020 și 2025

Ethereum Classic este o investiție proastă, cu un risc ridicat de 1 an. Prețul poate scădea de la 5,97 USD la 0,48 USD. În 2020, prețul monedelor ETC poate crește până la 9.565 USD. Mai mult, în șase ani, moneda poate contribui la obținerea unui profit bun datorită creșterii prețului până la 47,8 dolari.

# 2. DigitalCoinPrice Ethereum Classic Prediction pentru 2020 și 2025

Prețul ETC va crește în funcție de datele prezise de sursă. De asemenea, ETC este o investiție profitabilă. În 2020, prețul mediu al piesei ETC va varia de la 5,08 USD la 10,3 USD. Predicția pe termen lung este de fapt neclară. În 2025, moneda ETC va fi egală cu gama de la 6,34 USD – 25,09 USD.

# 3. Coinpredictor Ethereum Previziunea clasică a prețurilor pentru sfârșitul anului

În 2020, rata criptomonedei Ethereum Classic va scădea probabil la 4,21 USD.

# 4. Previziuni TradingBeasts Ethereum Classic pentru 2019, 2020, 2022

Potrivit sursei, prețul monedelor ETC nu se va modifica semnificativ. Rata se va schimba treptat. În 2020, prețul monedelor va crește cu 1 USD până la 6,49 dolari. În 2022, ETC va costa 10,93 USD.

Cumpărați ETC la cel mai bun tarif

Cumpărați Bitcoin Cash (BCH) cu USD, EURO sau GBP online în câteva minute. Carduri de credit acceptate.

[add-changelly-widget from = usd to = etc]

Declinare de responsabilitate: Acest articol nu trebuie considerat ca oferind recomandări de tranzacționare. Piața criptomonedelor suferă de volatilitate ridicată și mișcări ocazionale arbitrare. Deși analiza prețurilor este un instrument util, nu ar trebui considerată predictivă pentru performanța viitoare a niciunui vehicul de investiții.

Orice investitor ar trebui să cerceteze mai multe puncte de vedere și să fie familiarizat cu toate reglementările locale înainte de a se angaja la o investiție. Personalul site-ului web și autorul acestui articol pot avea dețineri în criptomonedele menționate mai sus.

Despre Changelly