Litecoin a fost a treia criptomonedă prin capitalizare de piață de mult timp. Moneda criptografică Litecoin este activă de peste nouă ani și a reușit să aibă succes în cea mai mare parte a acestei perioade.

Cu toate acestea, fluctuațiile recente ale pieței și hype-ul pieței defi au afectat puternic prețul Litecoin. Noi, la Changelly, respectăm una dintre primele criptomonede, indiferent de rată. Prețul monedei a scăzut de aproape cinci ori pe tot parcursul anului 2018. Totuși, se pare că scăderile recente ale prețului au făcut ca moneda să fie un activ perfect în care să investească și să obțină profit din anul următor.

Acest articol va explica fundamentele criptomonedei Litecoin, dacă va crește sau va cădea. Vom afla elementele de bază ale monedei LTC și viitorul acesteia. Citiți predicția noastră de preț Litecoin pentru 2020 până în 2025 și decideți dacă LTC merită sau nu să investească.

Ce este Litecoin?

Charlie LeeCharlie Lee

Litecoin este una dintre primele furci Bitcoin. A fost dezvoltat și condus de Charlie Lee și prezentat inițial ca un cod open-source prin GitHub pe 7 octombrie 2011. Moneda a fost concepută ca o alternativă mai rapidă și mai scalabilă la Bitcoin.

Moneda LTC este foarte asemănătoare cu predecesorul său, dar are unele diferențe semnificative. În 2017, Litecoin a devenit prima criptomonedă care a implementat SegWit pentru a rezolva problema scalabilității.

Deoarece moneda LTC a fost construită ca o alternativă mai ușoară la Bitcoin, a trecut prin unele modificări pentru a-și îmbunătăți viteza și disponibilitatea.

Bitcoin vs. Litecoin

Unele dintre diferențele dintre Litecoin și Bitcoin sunt:

  • Timp redus de generare a blocurilor (de la 10 minute Bitcoin la 2,5 minute pentru Litecoin)
  • Creșterea ofertei totale de monede
  • Diferit algoritm de hash (Scrypt în loc de Sha-256 al lui Bitcoin)
  • Interfață grafică de utilizator modificată

Litecoin a fost menționat ca o criptomonedă de argint în ceea ce privește statutul de aur al Bitcoin. Litecoin este pe locul 8 în ceea ce privește capitalizarea de piață, cu o capitalizare de piață de peste 2 miliarde USD, la momentul scrierii.

Preț live Litecoin (LTC)

Litecoin în 2020 și istoria LTC

graficul prețurilor litecoinelor 2013-2017Graficul prețurilor Litecoin pentru 2013-2017

Moneda a fost rapidă pentru a atrage atenția comunității mici, dar în creștere, a criptomonedelor din acea vreme. Cu toate acestea, după lansarea sa pe 8 octombrie 2011, prețul său a rămas relativ scăzut, cu o valoare medie de aproximativ 3 USD.

Primul vârf de preț din istoria prețurilor LTC a avut loc în noiembrie 2013, când valoarea sa aproape sa dublat într-o zi și a ajuns în cele din urmă la 50 USD pe monedă pe 28 noiembrie. Cu toate acestea, la scurt timp după vârf, prețul LTC a scăzut la 10 USD pe monedă în Aprilie 2014 și mai mult de puțin peste 1 USD în februarie 2015.

graficul prețurilor litecoinei pentru 2018Graficul prețurilor Litecoin pentru 2018

În cursul anului 2018, graficul prețurilor Litecoin a demonstrat o tendință descendentă. În ciuda poziției sale stabilite în industrie, moneda a fost afectată de dinamica generală descendentă a pieței. Tendința descendentă a prețurilor LTC s-a schimbat doar de câteva ori – în februarie și aprilie.

Cu toate acestea, se pare că moneda a reușit să găsească o poziție stabilă. De la începutul toamnei, a existat o singură scădere semnificativă a prețului LTC și, în cea mai mare parte, prețul monedei a evitat volatilitatea generală a pieței. Prețul LTC a crescut chiar în perioada 8 decembrie – 30 ianuarie.

graficul prețurilor litecoinelor pentru 2019Graficul prețurilor Litecoin pentru 2019

În prima jumătate a anului, Litecoin are o tendință de urcare. Din ianuarie până în iunie, prețul LTC a crescut de patru ori de la 31,02 USD la 138,4 USD. Motivul acestei creșteri a prețului a fost viitoarea înjumătățire, care a avut loc pe 5 august.

Oamenii credeau că prețul ar trebui să crească după înjumătățire, așa că au cumpărat o mulțime de monede LTC, crescând astfel prețul ei înșiși. Era destul de previzibil ca prețul să scadă cu aproape 50% după înjumătățire. Așa s-a întâmplat.

graficul prețului litecoin ltc în 2020Performanța prețului Litecoin (LTC) în 2020

În cursul anului 2020, Litecoin a fost într-o tendință descendentă. Anul a început de la 41 de dolari. Apoi, LTC a reușit să se dubleze și a ajuns la nivelul de 80 USD în februarie, dar sărbătoarea s-a încheiat rapid când Litecoin nu a putut rezista presiunii pieței la jumătatea lunii martie și a scăzut până la 27 USD. De atunci, activul a început să se recupereze și a crescut cu 57% față de minim, apoi a ajuns la prețul de 43 USD în momentul scrierii. Astfel, creșterea a fost minimă față de cotațiile din ianuarie 2020.

Experții Litecoin cântăresc creșterea proiectată Litecoin

Există mulți experți și influențatori care se inspiră din criptomoneda Litecoin. Să aruncăm o privire asupra celor mai strălucite predicții viitoare.

John Kim de la Fundația Litecoin

John Kin se numește un evanghelist Litecoin. În Litecoin, el este una dintre figurile cheie ale echipei de dezvoltare. Când Litecoin a ajuns la 50 USD, dezvoltatorul și-a stabilit un nou obiectiv de 60 USD.

50 $ ✅

Acum litecoin 60 $ … https://t.co/j2MDrtV6Fv

– ������������������������������ (@ johnkim77) 11 ianuarie 2020

Dan Gambardello, Youtuber și fondator al Crypto Capital Venture

Dan Gambardello este întotdeauna destul de optimist pe criptomonede, în special Bitcoin și Litecoin. În 2016, prețul Litecoin a ajuns la 300 USD! Gambardello a prezis acest lucru într-un moment în care Litecoin valora 4 dolari. Acum expertul vorbește despre o creștere a prețurilor. Potrivit acestuia, Litecoin poate ajunge la 1.000 de dolari.

Grupul de rapoarte de cercetare cripto

Potrivit grupului Crypto Research Report, Litecoin se îndreaptă spre următoarele puncte în viitor: 83 USD în 2020, 1200 USD în 2025 și 2.250 USD în 2030..

Predicțiile anterioare ale prețului Litecoin și LTC care au reușit

Ca în orice sferă care poate fi prezisă, există oameni care greșesc sau au dreptate. Evident, ultimul grup este mai mic. Cel mai interesant lucru este că Charlie Lee, principalul dezvoltator al criptomonedei Litecoin, a participat la acei oameni buni. Poate fi doar o credință fermă în proiectul său. Acum, să analizăm detaliile.

Analiști confidențiali pentru profit, firma de cercetare financiară

În 2017, compania Profit Confidential a prezis că Litecoin va atinge peste 200 de dolari. În acel moment, povestea părea imposibilă, deoarece moneda LTC a fost tranzacționată la bursă pentru 60 de dolari. În mod surprinzător, puțin mai târziu în același an, valoarea activului a ajuns la 300 USD pe monedă.

Charlie Lee, creatorul Litecoin

Desigur, creatorul crede întotdeauna în creația sa la fel de mult cât crede Charlie Lee în Litecoin. Cu toate acestea, el nu a prezis creșterea monedei sale, ci căderea. Deci, el a prezis o scădere de la 300 $ la 20 $. După cum am spus deja, în 2017, moneda LTC a atins înălțimi incredibile de 300 de dolari, dar până în decembrie 2018, a scăzut la 20 de dolari. Din păcate pentru Charlie Lee, el avea dreptate.

Ok, îmi pare rău că stric petrecerea, dar trebuie să domn un pic în entuziasm …

Cumpărarea LTC este extrem de riscantă. Mă aștept să avem o piață urinară de mai mulți ani ca cea pe care tocmai am avut-o, unde LTC a scăzut cu 90% în valoare (de la 48 la 4 USD). Deci, dacă nu vă descurcați să scăpați de LTC la 20 USD, nu cumpărați! &# 128512;

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 11 decembrie 2017

Analiza tehnică a prețului Litecoin și potențialul de preț

Analiza tehnică este studiul istoriei prețurilor și a volumelor de tranzacționare pentru a identifica tiparele pe baza cărora sunt prezise dinamica prețurilor. Analiza tehnică se aplică oricărui activ cu un istoric al modificărilor de preț, inclusiv criptomonede, bani fiduciari, mărfuri și stocuri.

Analiza tehnică este utilizată în primul rând ca instrument pentru prezicerea mișcării prețurilor și a comportamentului pieței. Analiza tehnică este mai populară pentru analiza pe termen scurt. Să ne uităm la Litecoin în termeni de analiză tehnică pentru predicția pe termen scurt. Vom folosi analiza fundamentală pentru a determina perspectivele pe termen lung ale monedei LTC.

Previziunea prețului Litecoin 2021 – 2022

analiza litecoinei scăderea prețuluiPredicția criptomonedelor Litecoin (LTC) pentru o perioadă scurtă de timp

Potrivit utilizatorului TradingView TopTradingSignals, este timpul să vindeți Litecoin până la sfârșitul anului 2020. Moneda poate fi împinsă în jos de situația generală a pieței. Cu toate acestea, această opinie nu este singura.

prețul viitor litecoin pentru perioada de urcare 2020

Utilizatorul Amatiash vede marele triunghi pe graficul Litecoin actual. Putem vedea tendința descendentă clară care poate sări din prețul monedelor chiar până la sfârșitul anului 2020 – absolut opoziția opusă celei din vorbitorul anterior.

În ultimele 12 luni, au existat unele evenimente care au ridicat îngrijorări cu privire la perspectivele pe termen lung ale acestei criptomonede și au afectat perspectivele Litecoin. În luna august a anului trecut, recompensa pentru un nou bloc a fost redusă la jumătate și nu a generat la fel de multă hype ca în BTC în luna mai. Acest lucru a dus la o scădere a ratei de hash LTC cu peste 70%.

Potrivit băncii elvețiene de criptomonede SEBA, minerii sunt sceptici cu privire la potențialul de creștere pentru Litecoin. Dacă luăm în considerare Bitcoin, Ethereum și Litecoin, atunci primele două monede demonstrează un angajament sănătos al echipei de a-și dezvolta proiectele. Litecoin nu se poate lăuda cu o echipă de dezvoltare la fel de mare și nu îi place atât de des pe fani cu actualizări decât alte monede. Drept urmare, acest lucru subminează încrederea minerilor în perspectivele fundamentale ale LTC.

Previziunea prețului Litecoin 2023 – 2025

Nu putem spune că suntem siguri cu aceste predicții pe termen lung despre care vom vorbi mai jos. Am acumulat toate previziunile serviciilor AI, precum Wallet Investor, Digital Coin Price și multe altele, în tabelele de mai jos, astfel încât să puteți vedea cifrele posibile în următorii cinci ani.

2020 2021 2022 2023 2024 2025
Capitala guvernului 106 USD 92 USD 244 USD 270 USD 410 dolari 545 USD
Investitor portofel 80 USD 50 USD 33 USD 17 USD 8 USD 2 USD
Prețul monedei digitale 83 USD 94 USD 103 USD 92 USD 95 USD 101 USD

Charlie Lee Despre Litecoin Future

Charlie Lee, șeful Fundației Litecoin și creatorul criptomonedei Litecoin, crede că prețul Bitcoin va crește la 20.000 de dolari în următorii trei ani. Expertul a declarat acest lucru în canalul Telegram al proiectului, luni, 4 februarie, o captură de ecran a mesajului a fost publicată de The Daily Hodl.

charlie lee chat în telegramă

Apropo, creatorul Litecoin și-a vândut toate jetoanele la vârf când prețul lor s-a apropiat de maximul istoric de 370 USD. El a explicat că vrea să scape de conflictele de interese și acuzațiile de manipulare a valorii criptomonedei în beneficiul său.

Concluzie: Litecoin este o investiție bună și cât va merita LTC?

Charlie Lee a vorbit odată despre prezicerea prețurilor și a spus că este imposibil să se prevadă prețul oricărei monede. Acest lucru este de înțeles, deoarece prețul unei monede depinde nu numai de factorii existenți, ci și de cei care apar în dezvoltarea pieței. Acești factori constituie analiza fundamentală a monedei.

Puteți face întotdeauna propriile dvs. cercetări pe baza foii de parcurs a proiectului, a implementării etapelor declarate, a dezvoltatorilor și a reputației managerilor de top. Activitatea pe rețele sociale și feedback-ul utilizatorilor și deținătorilor de jetoane vă pot ajuta, de asemenea, să faceți alegerea corectă. Piața criptomonedelor este atât de volatilă încât este imposibil să se prevadă valoarea exactă a monedei, ci doar direcția dezvoltării pieței comune.

Rețineți că Litecoin este o monedă destul de consacrată în lumea criptomonedelor. Cunoaștem cu toții Litecoin și echipa sa de mult timp, astfel încât investițiile în această criptomonedă sunt destul de sigure. Urmăriți întotdeauna schimbările pieței, în special Bitcoin, care se reflectă cel mai adesea în toate monedele alternative.

După cum ați înțeles deja, investițiile în Litecoin sunt sigure și, eventual, profitabile. Serviciul nostru vă poate ajuta în acest sens. De mulți ani, asistăm utilizatorii în schimbul și cumpărarea de monede într-o clipită. Oferim o gamă de tarife, astfel încât să le puteți alege pe cele mai bune pentru cumpărarea sau schimbul Litecoin în widgetul de mai jos.

Recent, am lansat o platformă de tranzacționare numită Changelly PRO, care vă poate ajuta să tranzacționați criptomoneda Litecoin în orice pereche posibilă.

Predicția prețului Litecoin – Q&A

Avem răspunsuri la cele mai curioase întrebări având în vedere viitorul Litecoin.

Este Litecoin o investiție bună în 2021?

Să analizăm întreaga performanță a prețului criptomonedelor Litecoin. În octombrie 2020, prețul LTC a fost de 44 USD. Până în prezent, crește până la 142 USD. Când vedem astfel de creșteri de preț, putem spune cu siguranță că merită să investim în Litecoin.

Ma va face Litecoin sa ajung?

Orice activ poate face un investitor să ajungă sau sărac. Depinde de suma pe care sunteți gata să o investiți și de comportamentul pieței.

Va ajunge Litecoin la 10.000 de dolari?

Depinde de comportamentul prețului Bitcoin. Dacă prețul BTC se schimbă dramatic, întreaga piață altcoin va crește și ea.

De ce se ridică Litecoin?

Întreaga piață a criptomonedelor este în creștere acum, astfel încât prețul altcoinsului atinge un nou maxim. Vă recomandăm să urmăriți știrile Bitcoin și cripto pentru a obține percepția corectă a pieței.

Ar trebui să cumpăr LTC acum?

Nu oferim niciun sfat de investiții. Cu toate acestea, ar fi mai logic să cumpărați criptomoneda Litecoin.

{

"@context": "https://schema.org",

"@tip": "FAQPage",

"mainEntity": [{

"@tip": "Întrebare",

"Nume": "Este Litecoin o investiție bună în 2021?",

"acceptatRăspunde": {

"@tip": "Răspuns",

"text": "Să analizăm întreaga performanță a prețului criptomonedelor Litecoin. În octombrie 2020, prețul LTC a fost de 44 USD. Până în prezent, crește până la 142 USD. Când vedem astfel de creșteri de preț, putem spune cu siguranță că merită să investim în Litecoin."

}

}, {

"@tip": "Întrebare",

"Nume": "Ma va face Litecoin sa ajung?",

"acceptatRăspunde": {

"@tip": "Răspuns",

"text": "Orice activ poate face un investitor să ajungă sau sărac. Depinde de suma pe care sunteți gata să o investiți și de comportamentul pieței."

}

}, {

"@tip": "Întrebare",

"Nume": "Va ajunge Litecoin la 10.000 de dolari?",

"acceptatRăspunde": {

"@tip": "Răspuns",

"text": "Depinde de comportamentul prețului Bitcoin. Dacă prețul BTC se schimbă dramatic, întreaga piață altcoin va crește și ea."

}

}, {

"@tip": "Întrebare",

"Nume": "De ce se ridică Litecoin?",

"acceptatRăspunde": {

"@tip": "Răspuns",

"text": "Întreaga piață a criptomonedelor crește acum, astfel încât prețul altcoinsului atinge un nou nivel maxim. Vă recomandăm să urmăriți știrile Bitcoin și cripto pentru a obține percepția corectă a pieței."

}

}, {

"@tip": "Întrebare",

"Nume": "Ar trebui să cumpăr LTC acum?",

"acceptatRăspunde": {

"@tip": "Răspuns",

"text": "Nu oferim niciun sfat de investiții. Cu toate acestea, ar fi mai logic să cumpărați criptomoneda Litecoin."

}

}]

}