Pri pokušaju odlučivanja o najboljim razmjenama kripto valuta, nije stvar samo u rangiranju prema volumenu ili u širokoj usporedbi prema naknadama, pristupačnosti, alatima za trgovanje ili drugim zajedničkim značajkama.

10 najboljih bitcoina & amp; Kripto razmjenePronađite bitcoin razmjenu koja odgovara vašim potrebama

Većina razmjena ima za cilj podržati određenu vrstu klijenta na temelju njihova mjesta, iskustva, načina plaćanja, potrebe za anonimnošću i tako dalje, dok se vrlo malo njih može smatrati sveobuhvatnim razmjenama dizajniranim za nepostojećeg „prosječnog korisnika“.

Na primjer, ako ste u Europi ili Sjedinjenim Državama i prvi ste putnik kriptovaluta, možda biste trebali započeti s Coinbaseom ili Krakenom. Ako se nalazite u Aziji, možete odabrati Bitfinex. Ako već imate bitcoin i želite kupiti altcoine, možda ćete željeti odabrati Binance. A ako želite trgovati na marži, možda ćete htjeti odabrati Bitmex, Bitfinex, FTX ili Binance.

Zbog toga smo odlučili ponuditi listu najboljih Bitcoin i razmjene kriptovaluta kako bi pokrili potrebe svih naših čitatelja.

Uključit ćemo glavne glavne burze koje nude najširi spektar usluga, kao i neke manje burze koje su usredotočene na specifičnije tipove klijenata.

Tako će svaki čitatelj moći pronaći najbolje kriptovaluta ili Bitcoin razmjenu za njihove jedinstvene potrebe.

Budući da je Fed posljednjih tjedana upumpao bilijune dolara u američki novčani sustav, sada je dobro vrijeme kao i uvijek za kupnju Bitcoina ili drugih kriptovaluta. Napokon, Bitcoin ne sudjeluje u kvantitativnom ublažavanju, zar ne? Krenimo s našim popisom najboljih razmjena.

12 najboljih razmjena kriptovaluta

Ova tablica sadrži 12 najboljih bitcoin i kripto razmjena:

Rang

Razmjena

Metode pologa

Fiat Prihvaćen

Podržana kriptovaluta

Sjedište

Trgujte odmah

1 Coinbase [Cijela recenzija] Kreditna kartica, debitna kartica, bankovni prijenos, Paypal, kripto USD, EUR, GBP, AUD, CAD & mnogo više BTC, ETH, XRP, LTC, BCH, ETC, ZEC, BAT, USDC, ZRX San Francisco, SAD IĆI
2 Binance [Cijela recenzija] Kripto, kreditna kartica, debitna kartica GBP, EUR, AUD, CAD i više (15 fiat valuta) BTC, BNB, ETH, EOS, XLM, ADA, LTC, XRP & 140+ više altcoina Valletta, Malta IĆI
3 FTX (Cijela recenzija) BTC, ETH, stabilni novčići Nijedna BTC, ETH, LTC, BCH Hong Kong IĆI
4 CEX.io Kreditna kartica, debitna kartica, bankovni prijenos, kripto USD, EUR, GBP, RUB BTC, ETH, XLM, XRP, LTC, BCH, Crtica, ZEC, BTG, GUSD London, Velika Britanija IĆI
5 LocalBitcoins Gotovina, bankovni prijenos, Paypal, BTC + mnogi drugi USD, EUR, GBP, AUD, CAD & mnogo više BTC Finska IĆI
6 Bitfinex Bankovni prijenos, kripto USD, EUR, GBP, JPY ETH, BTC, LTC, EOS, XRP, NEO, DASH, XMR & više (ukupno 40) Hong Kong IĆI
7 Bittrex Bankovni prijenos, kripto USD BTC, ETH, LTC, XLM, XRP, PIVX, POLY, REP & više (ukupno 238) Washington, SAD IĆI
8 Coinmama [Cijela recenzija] Kreditna kartica, debitna kartica, bankovni prijenos, gotovina USD, EUR BTC, ETH, LTC, XRP, ADA, QTUM, BCH, ETC Bratislava, Slovačka IĆI
9 Kraken Bankovni prijenos USD, EUR, GBP, CAD, JPY BTC, ETH, XRP, XLM, USDT, LTC, EOS, ADA & više (20 ukupno) San Francisco, SAD IĆI
10 Changelly Kreditna kartica, debitna kartica USD, EUR BTC, ETH, XMR, XRP, LTC & mnogo više Valletta, Malta IĆI
11 Prime XBT [Cijela recenzija] Kripto Nijedna BTC, ETH, LTC, EOS, XRP Sejšeli IĆI
12 BitMEX [Cijela recenzija] Kripto Nijedna BTC, ETH, LTC, BCH, EOS, XRP, ADA, TRX Hong Kong IĆI

Najbolje razmjene kriptovalutaPročitajte kako biste saznali specifičnosti svake razmjene

U nastavku navodimo sve relevantne detalje o svakoj pojedinačnoj razmjeni, tako da možete odlučiti koja je razmjena prava za vas. Naši izbori za najbolje platforme za kripto trgovanje su sljedeći:

Coinbase

Coinbase stvoreno je kao ime s najvećim povjerenjem u razmjenama kripto valuta i u tom je pogledu na tržištu manje-više bez premca.

Coinbase je reguliran kao američka financijska institucija, uključujući FDIC osiguranje za američke depozite od 250 000 USD ili manje, a sukladan je ključnim financijskim propisima EU-a. Coinbase također podržavaju glavni ulagači, poput banaka i investicijskih fondova.

„Najpouzdanija platforma digitalne valute“ – Izvor: Coinbase

Ova razina povjerenja osigurava da je Coinbase razmjena izbora za većinu početnika ulagača u kriptovalute i ima jednostavan dizajn za prilagodbu ovoj bazi klijenata.

Nažalost, ovaj fokus na povjerenju znači da Coinbase trguje samo s ograničenim brojem kripto valuta, premda trguje svim vodećim imenima. Klijenti su također ograničeni na relativno mali broj zemalja porijekla u Sjevernoj Americi, Europi i Oceaniji.

Coinbase ima fantastične rezultate kada je u pitanju sigurnost, sa samo 2% sredstava svojih kupaca u bilo kojem trenutku na mreži. Zajedno sa politikom osiguranja, ovo čini Coinbase jednom od najsigurnijih burzi za upotrebu za korisnike koji žele kupiti kriptovalute.

Nedavno je Coinbase proaktivno pristupio dodavanju nove digitalne imovine, a također podržava više fiat trgovačkih parova – posebno za europske i britanske kupce.

Na primjer, Coinbase ima upravo najavio trgovačka podrška za Algorand, Chainlink, Tezos i dodani trgovinski parovi u GBP i EUR.

Coinbase su također počeli iskorištavati rastući hiper decentraliziranih financija (DeFi), što je jedan od najvećih trendova u digitalnoj imovini do danas. Coinbase nedavno dodan Spoj (COMP) trgovanje, nudeći svojim kupcima pristup nekim od najuzbudljivijih projekata u kripto.

“U Coinbaseu nam je prvi prioritet osigurati da upravljamo najsigurnijom i najskladnijom mjenjačnicom digitalnih valuta na svijetu.” Brian Armstrong, suosnivač & Izvršni direktor CoinbaseaBrian Armstrong

Idite na Coinbase Cijeli pregled Coinbase

Binance

Binance osnovao je Changpeng “CZ” Zhao, kineski programer softvera koji je prethodno izgrađena sustavi za Tokijsku burzu i razvili softver za trgovanje terminskim ugovorima za Bloombergov Tradebook.

Iako je u početku imao sjedište u Kini, a suzbijanje propisa o kriptovalutama tamo je vodio razmjenu da se preseli u Japan. Međutim, kada je japanski FCA izdao Binance a upozorenje, odlučili su se preseliti na Maltu.

Binance je razmjena izbora za trgovanje kriptovalutama od novčića do kovanica s nekim od najvećih brojeva dostupnih parova kovanica i volumena trgovanja u industriji. Međutim, otkad smo prvi put napisali ovaj članak, dodao je brojne nove značajke, a sada ga mnogi koriste za trgovanje maržama i derivatima. Prije samo godinu dana za to ste trebali koristiti Bitmex ili Bitfinex, ali sada se sve to može učiniti bez napuštanja razmjene.

Snimak zaslona Binanceove ‘napredne’ razmjene – Izvor: Binance

Binance je također dodao trgovinu fiat valutama svojoj vodećoj burzi, što znači da više nije strogo zamijenjena na kriptovalutama. Korisnici sada mogu trgovati i unovčiti u 15 fiat valuta.

Binance se također može pohvaliti niskim naknadama za trgovanje i isplate. Naknade za trgovanje snižene su ako korisnik drži Binance Coin (BNB).

Razina

30d obujam trgovine (BTC)

&

Holdinzi BNB-a

Tvorac

Taker

Tvorac

Taker

Općenito < 100 BTC ili ≥ 0 BNB 0,10% 0,10% 0,08% 0,08%
VIP 1 ≥ 100 BTC & ≥ 50 BNB 0,09% 0,10% 0,07% 0,08%
VIP 2 ≥ 500 BTC & ≥ 200 BNB 0,08% 0,10% 0,06% 0,08%
VIP 3 ≥ 4500 BTC & ≥ 1000 BNB 0,07% 0,09% 0,05% 0,07%
VIP 5 ≥ 20000 BTC & ≥ 3500 BNB 0,05% 0,07% 0,04% 0,05%
VIP 8 ≥ 150000 BTC & ≥ 11000 BNB 0,02% 0,04% 0,02% 0,03%

U 2017. godini Binance je postao razmjena s najvećim opsegom trgovine, ponajviše zahvaljujući velikom izboru kripto imovine dostupne za trgovanje. U veljači 2020. godine, u nastojanju da održi impresivan rast, Binance je uveo trgovanje maržama koje je sada dostupno za BTC, ETH XRP, BNB, ETH i TRX.

Binance je tijekom godina stvorio nekoliko zanimljivih akvizicija, uključujući Trust Wallet u 2018. i CoinMarketCap u travnju 2020..

U srpnju 2020. Binance je proslavio a Milijardu USD opseg kupnje na njihovom volumenu trgovanja Binance USD (BUSD), koji je stabilcoin koji je denominiran u američkim dolarima. Prekretnica za BUSD od milijardu dolara dokaz je koliko su popularni Binanceovi trgovinski proizvodi postali popularni, jer je BUSD jednostavan način ulaska i izlaska iz pozicija.

Idite na Binance

FTX.com

FTX.com je revolucionarna nova razmjena koja je na scenu dospjela u posljednjih 6 mjeseci.

Osnovala ju je Alameda Research, tvrtka za trgovinu kvantnim kriptovalutama, stvorila je gomilu novih novih proizvoda. Pročitajte našu cjelovitu recenziju ovdje: FTX razmjena recenzija

FTX ima mnogo nevjerojatnih novih kripto proizvoda

Tokeni s polugom – posebni tokeni na bazi Erc-20 etheruem zvani “bik” ili “medvjed” koji predstavljaju ili 3x dugu ili 3x kratku na osnovnoj kriptovaluti.

Kazala – Košare s novčićima koje zajedno predstavljaju određeni indeks i kojima se može trgovati po ugovorima o izvršenju. Primjerice, ‘Shitcoin Index’ koji sadrži 58 altcoina.

Trajni ugovori – Donedavno su stvarno bili dostupni samo u Bitmexu, ali FTX je te ugovore podigao na novu razinu, nudeći ih na mnogim manjim kovanicama (LEO, TEZOS, BNB, ETC i samo neke od njih.

Predsjednička 2020 – Future za predsjedničke izbore u SAD-u koji vam omogućuju skraćivanje ili dugovanje željenog kandidata.

BTC fashures fjučersi – Što je stope bitcoin rudarstva temeljene na terminskom ugovoru.

Također imaju spot tržišta u BTC-u, ETH-u, BCH-u, TRX-u i drugima, ali fokus je više na ugovorima o izvedenicama.

Jedan od najinovativnijih – i možda zabavnijih – proizvoda za trgovanje na FTX.com je njihov Shitcoin Perpetual Futures. Ovaj indeksni fond prati košaru kripto imovine s niskom tržišnom kapitalizacijom, koja se obično naziva “usrani novčići‘, Da trgovcima odjednom daju dugi ili kratki pristup do 50 različitih sredstava.

Ovo su samo neke od sjajnih karakteristika, ali postoji još gomila. Od izdavanja FTX.com dosljedno se ponaša kao jedna od najvećih razmjena kripto derivata, a također je postigla velik napredak u pouzdanosti i izvedbi.

Idite na FTX.com

CEX.io

CEX.io je fiat-to-crypto razmjena koja nudi neke napredne značajke trgovanja, a istovremeno je vrlo ugodna za početnike.

Inače iskusni investitori koji su novi u kriptovalutama često koriste CEX.io za trgovinu na koju su navikli tradicionalnim vrijednosnim papirima i platformama.

Razlozi za odabir CEX.io razmjene kriptovaluta – Izvor: CEX.io

CEX.io omogućuje besplatne bankovne prijenose za provjerene račune i naplaćuje malu naknadu za neprovjerene račune pomoću VISA ili Mastercard. CEX.io također ima niske naknade za trgovanje.

Većinu korisnika CEX.io privlače napredne značajke trgovanja koje tradicionalne burze kriptovaluta obično ne nude. CEX.io također nudi trgovanje maržom, što je neophodno za mnoge strategije trgovanja.

CEX.io ima ograničenu ponudu kriptovaluta, iako pokriva sve glavne kovanice. Omogućuje i razne novčane parove, uključujući EUR, GBP i RUB, koje većina razmjena ne koristi.

Idite na CEX.io

LocalBitcoins

najbolje razmjene bitcoina“Kupujte i prodajte bitkoine u svojoj blizini” – Izvor: LocalBitcoins

LocalBitcoins je peer-to-peer razmjena za trgovanje između fiat valuta i Bitcoina.

Kao peer-to-peer razmjena, LocalBitcoins djeluje kao medij između dviju strana koje same odlučuju s koliko bitcoina trguju, po kojoj cijeni i putem koje metode.

To znači da ljudi mogu vršiti osobne prijenose i fiat valute i Bitcoina, istodobno izbjegavajući bilo kakve propise ili poreze s kojima bi se mogli suočiti zbog obavljanja iste trgovine na tradicionalnoj burzi.

LocalBitcoins omogućuje ljudima iz cijelog svijeta da trguju Bitcoinima za bilo koju fiat valutu na temelju peer-to-peer sustava, bez obzira na lokalne zakone o kriptovalutama ili financije propisi.

LocalBitcoins posluje dopuštajući prodavačima da postave oglas za postotni trošak od ukupne vrijednosti predložene trgovine. Kupci tada mogu odabrati trgovanje s tim prodavačima na temelju ponuđenih uvjeta.

Kupci i prodavači imaju ocjene ugleda na temelju prošlih transakcija, a korisnici moraju sami odlučiti kome vjerovati.

Idite na LocalBitcoins

Bitfinex

Bitfinex je među najnaprednijim fiat-to-crypto i crypto-to-crypto platformama za trgovanje, ima neke od najviših likvidnosti i volumena trgovanja među burzama.

Bitfinex ima malo suparnika kada je riječ o trgovcima kripto valutama koji žele primijeniti napredne tehnike trgovanja i trgovati velikim količinama.

Bitfinex nudi čitav niz značajki koje trgovci očekuju od platforme, uključujući napredne vrste naloga, trgovanje maržom i širok raspon kovanica i fiat valutnih parova.

Snimka zaslona trgovačke platforme Bitfinex – Izvor: Bitfinex

Bitfinex se također može pohvaliti niskim naknadama koje su usmjerene na trgovce visoke vrijednosti, s naknadama koje dramatično padaju kako se vrijednost trgovine povećava. Super je popularan među velikim trgovcima u Aziji i vjerojatno ima najdublje knjige narudžbi među svim burzama kriptovaluta.

Bitfinex je u prošlosti pretrpio dva velika hakiranja jer su ga velike količine učinile glavnom metom, ali od tada su klijentima vratili sve gubitke i značajno poboljšali sigurnost postavljenu među najbolje u industriji..

Idite na Bitfinex

Bittrex

Bittrex je kripto-kripto-razmjena koja je dizajnirana s jednim prioritetom na umu iznad svega: sigurnost. Bittrex je jedna od rijetkih burzi koja je osnovana i djeluje u Americi, pa je izvrsna opcija za trgovce u SAD-u i u potpunosti je u skladu sa američkim zakonima.

Bittrex dizajnirao je tim s desetljećima iskustva u sigurnosti za velike programere softvera, poput Microsofta i Amazona. Bittrex također drži veći dio svojih klijentskih sredstava u hladnjači (nepristupačan hakerima) i ima robustan sustav za provjeru.

Bittrex iznosi svoje temeljne vrijednosti “sigurnost prije svega” & “Robusno trgovanje” – Izvor: Bittrex

Uz sigurnost, Bittrex se usredotočuje na ponudu ogromnog broja kripto-kripto-trgovinskih parova. Nekad je imao najveći obim u industriji, ali danas je stvarno zaostajao i izgubio velik dio svoje prednosti prvog pokretača.

Iako Bittrex možda nije prvi izbor za iskusne trgovce kriptovalutama koji žele trgovati glavnim kovanicama, to je vjerojatno najbolja zamjena za trgovanje manje popularnim kovanicama.

Bittrex ima nešto veće naknade za trgovanje od većine burzi i računi se mogu financirati samo pomoću Bitcoina, Etera ili Tethera.

Idite na Bittrex

Coinmama

Coinmama je jednostavan posrednik u kriptovalutama koji korisnicima nudi brz i jednostavan način kupnje kovanica pomoću fiat valute bez potrebe za njihovim pohranjivanjem na trećoj razmjeni.

Coinmama je idealna za ljude koji jednostavno žele kupiti kriptovalutu koristeći fiat novac bez odgađanja, gnjavaže, duge registracije ili hakiranja.

“Iskren način kupnje kriptovaluta” – Izvor: Coinmama

Najčešće će ljudi izvršiti početnu kupnju kriptovalute pomoću Coinmama, a zatim položi dobivene kovanice iz njihovog osobnog novčanika u kripto-kripto-razmjenu.

Početkom 2020. godine Coinmama je najavila program odanosti za korisnike s najvećom količinom, nudeći način za smanjenje naknada i do 25%. Coinmama nudi troslojni program lojalnosti koji započinje nakon minimalnog iznosa kupnje od 5000 do 18000 dolara tijekom tekućeg razdoblja od 90 dana. Korisnici mogu postati ‘kripto znatiželjnici’ na najnižoj razini, sve do ‘kripto vjernika’ na najvišoj razini članstva.

Coinmama za svoje usluge naplaćuje relativno visoke naknade, pa se preporučuje samo korisnicima koji su spremni platiti premiju za brzinu, diskreciju i jednostavnost.

Idi do Coinmame Cijeli pregled Coinmama

Kraken

“Trgujte pametnije. Brže. Lakše ”- Izvor: Kraken

Kraken je jedna od najstarijih i najvećih burzi kriptovaluta. Svojedobno smo osjećali da zaostaje, ali u posljednje se vrijeme jako popravilo. Također se smatra najpouzdanijom razmjenom u cijelom prostoru. Vrlo je dobar i za fiat na rampi i van rampe.

Trguje i kripto valutama i fiat valutama, s većim brojem parova na raspolaganju od većine sličnih burzi, iako ne enormnim iznosom.

Kraken udovoljava naprednim trgovcima kripto valutama nudeći značajke kao što su trgovanje maržom, OTC i terminski poslovi, iako se također trudi biti dostupan i početnicima.

Napredni trgovci pronaći će sve značajke koje očekuju od napredne platforme, kao i relativno niske naknade koje se smanjuju s veličinom volumena.

Kraken promovira svoje bitne značajke kao što su:

  • Sveobuhvatan pristup sigurnosti
  • Intuitivna platforma za kripto trgovanje
  • Naknade od samo 0%
  • Globalni tim za podršku 24/7
  • Niz mogućnosti financiranja

Kraken je u 2018. godini imao nekih problema s izvedbom zbog kojih je stekao pomalo lošu reputaciju, ali od tada je imao problema bez problema.

Idite do Krakena

Changelly

Changelly nudi rijetku uslugu u kripto prostoru: brzi i anonimni kripto-kripto-transferi bez treće strane.

Changelly nije dizajniran za ulaganje ili trgovanje, već kao brzo, diskretno i učinkovito sredstvo za razmjenu kovanica u vašim privatnim novčanicima.

Changelly je jedna od najboljih razmjena kripto valuta“Najbrži način za razmjenu kriptoa” – Izvor: Changelly

Changelly djeluje tako što vam nudi konkurentne tečajeve za veliki raspon kovanica, a zatim vrši transfer izravno između vlastitog privatnog novčanika.

Za ovu uslugu Changelly naplaćuje veću naknadu od većine burzi za trgovanje i investiranje, ali ne pretjerano. Uplaćena premija je za anonimnost i jednostavnost u usporedbi s tradicionalnijom kripto-kripto-razmjenom.

Changelly također dopušta fiat-to-crypto razmjene, ali one imaju notorno visoke i neprozirne naknade, a ova se usluga ne koristi široko.

Idite na Changelly

Prime XBT

Prime XBT je sljedeća generacija fiat-to-crypto burze koja nudi vrhunske alate za trgovanje, izuzetno visoku polugu i objedinjenu likvidnost s drugih burzi kriptovaluta.

Ova kombinacija značajki čini Prime XBT najbolji izbor među naprednim trgovcima koji žele iskoristiti kratkoročna kretanja cijena u prvih 5 kovanica.

Snimka zaslona web stranice Prime XBT – Izvor: Prime XBT

Primarni XBT računi mogu se izravno financirati s Bitcoinom ili neizravno putem Changellyja koristeći fiat ili druge kovanice.

Prime XBT nudi daleko najniže naknade za trgovanje u industriji, kao i najveću likvidnost oslanjajući se na količine trgovanja s 12 najboljih postojećih burzi.

Prime XBT također ima izuzetno napredno sučelje, mogućnost skraćivanja kripto / fiat parova i do 100 puta poluge, što je daleko više od 2 do 3 puta poluge koju nude čak i najkonkurentnije trgovačke platforme.

Idite na Prime XBT

BitMEX

Za one koji žele povećati svoju kupovnu moć u potrazi za većom i bržom dobiti, BitMEX je nesumnjivo kralj na ovom području sa svojom platformom za trgovanje derivatima kriptovaluta koja pruža do 100x poluge.

To znači da ako je stanje na vašem računu 10.000 USD ili 1 BTC, mogli biste trgovati sredstvima u vrijednosti do milijun USD odnosno 100 BTC, zahvaljujući ponuđenoj poluzi. Ne preporučujemo upotrebu poluge od 100x, jer je to kocka i u osnovi isto što i igranje ruleta u bitcoin kasinu.

BitMEX – “Sljedeća generacija proizvoda za trgovanje bitcoinima”

Možete vidjeti kako ovo može potencijalno povećati dobitak, a jednako tako i masovno povećati gubitke! Uz široko objavljeno izvješće da “95% trgovaca propada” i gubi novac na većini financijskih tržišta, ovu polugu svakako treba koristiti s oprezom.

Bez obzira na to, poluga sigurno ima svojih prednosti, a BitMEX je izuzetno popularna platforma za trgovanje, tako da definitivno puno radi. BitMEX ima izvrsnu sigurnost, lako se prijaviti i omogućuje svojim korisnicima trgovinu s 8 različitih kriptovaluta, dugih i kratkih.

Dakle, bez obzira jeste li agresivan trgovac koji traži velike povrate ili jednostavno tražite način da oslobodite malo trgovačkog kapitala ili propadnete, BitMEX je definitivno vodeća burza koju vrijedi provjeriti.

Ažuriranje iz lipnja 2020. – Bitmex je počeo gubiti vodeću poziciju pasa u prostoru izvedenica zbog povećane konkurencije i nekih velikih likvidacijskih događaja. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se za njega odvijati budućnost.

Idite na BitMEX

Reference

  • Forbes – Kraken bi mogao kršiti propise
  • Čuvar – Bitfinex klijenti dijele gubitak od 36%
  • Poslovna žica – Coinbase najavljuje most između fjučersa i kriptosa

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me