The Safe-T Mini е първият и единствен хардуерен портфейл модел, създаден от френската технологична компания Архос, което е по-известно с производството на таблети, смартфони и дори електрически лични превозни средства. Archos беше първата компания, която разработи съвместна мрежа, посветена на IoT устройства през 2016 г. и сега се насочи към блокчейн пространство.

Архос съобщи хардуерният портфейл Safe-T Mini през януари 2018 г., в разгара на последния пазар на крипто бикове, и устройството беше пуснато за продажба през юни по-късно същата година.

Мини ревю на Archos Safe-TArchos Safe-T Mini: Пълният преглед на хардуерния портфейл & Ръководство

Подобно на техния конкурент на хардуерния портфейл, Ledger, Archos Safe-T mini са разработени и произведени във Франция, което Archos твърди, че е необходимо „за осигуряване на проследимост на процеса“ на тези продукти с висока сигурност. И така, Archos, компания, известна с технологични иновации, е пробила формулата за перфектния хардуерен портфейл за криптовалута или е надминала конкурентите, чийто единствен фокус е криптографската сигурност?

Blokt открива в този преглед на Archos Safe-T Mini.

Вземете Archos Safe-T Mini

Преглед на устройството

Като наскоро пуснато устройство от чисто нов участник на пазара на хардуерни портфейли, много потребители се интересуват да видят как хардуерът и спецификациите на Archos се сравняват с други големи производители на хардуерни портфейли.

Ето един поглед на Archos Safe-T Mini:

 • Размери: 58 mm x 7,8 mm
 • Тегло: 12 g
 • Връзка: Micro USB HID 2.0
 • процесор: 120 Mhz ARM Cortex-M3, STMicroelectronics
 • Дисплей: OLED 128 × 64 стр
 • Поддръжка на валута: 7 основни криптовалути, включително ERC-20 Tokens
 • Поддържана ОС: Android, Mac OS, Windows, Linux
 • Цена: $ 59,99

Archos Safe-T Mini Първи впечатления

Safe-T Mini дава a добро първо впечатление по време на изваждането от кутията, с опаковка, която се плъзга от центъра, за да разкрие хардуерния портфейл отдолу. На външната опаковка има незабележими стикери, за да се гарантира, че устройството не е модифицирано по време на транспортиране, въпреки че това не са защитени холостикети, каквито използват някои от конкурентите му.

Archos разбиха тенденцията с хардуерния портфейл Safe-T Mini, като избраха кръгла форма, която приляга добре в ръка, и се предлага с малка найлонова защитна торбичка, къс ремък, микро-USB кабел и не един, а три семенна фраза карти. Както потребителите веднага ще забележат, това е така един от най-леките и компактни портфейли на пазара.

Претегляне при само 12 грама, почти една трета от теглото на Ledger Nano X, потребителите могат лесно да носят Archos Safe-T Mini всеки ден в джоба си и да забравят, че е там. За тези, които се интересуват от Ledger Nano X, ние събрахме това задълбочено Преглед на Ledger Nano X което подчертава всичките му характеристики и функции.

Safe-T Mini използва нов кръгъл дизайн, но в противен случай няма изпъкнали функцииSafe-T Mini използва нов кръгъл дизайн, но в противен случай няма изпъкнали функции

Освен кръглото тяло на Safe-T Mini, то не се откроява като особено поразителен продукт и бутоните за навигация са доста големи и тромаво за размера на устройството. По същия начин OLED дисплеят има ограничена функционалност, и потребителите трябва да извършват много процеси за съхранение чрез своя компютър, а не самото устройство. В противен случай Safe-T Mini се чувства така, сякаш има отлично качество на изработка, и с гордост показва „made in France“ на гърба на устройството.

Вземете Archos Safe-T Mini

Поддръжка на монети

Може да се каже, че Safe-T Mini не достига по отношение на поддръжката на крипто активи.

Докато Archos заявява, че нейната поддръжка за монети покрива 75% от всички крипто активи, това все още е много по-нисък брой от водещите хардуерни портфейли и по-важното, Archos пропуска подкрепа за някои от водещите 10 монети с пазарна капитализация за Safe-T Mini.

Поддръжка на монети Archos Safe-T MiniПоддръжка на монети Archos Safe-T Mini

За разлика от устройствата на Ledger, които поддържат над 1000 криптовалути, включително Пулсации, Кардано, Трон, и Звезден Лумени, за да назовем само няколко, Archos Safe-T Mini поддържа само 7 основни крипто, заедно с всички Токени ERC-20.

В допълнение към символите на Ethereum, Safe-T Mini осигурява поддръжка за:

 • Биткойн
 • Биткойн Кеш
 • Биткойн злато
 • Litecoin
 • Тире
 • Ethereum
 • Ethereum Classic

Функции за сигурност

Safe-T Mini интегрира разнообразие от сигурност функции за защита на личните ключове на потребителите. Това включва криптирана памет на чипсета, достъп до ПИН и, което е важно, код с отворен код, който може да се провери и провери през Архосите GitHUB; функция, която водещият производител на хардуерен портфейл, Ledger, в момента не предлага.

Функции за сигурностФункции за сигурност

Основните характеристики на сигурността на Archos Safe-T Mini са:

 • Извън линия частен ключ генериране и съхранение – потребителските частни ключове никога не са изложени на свързаното устройство и всички транзакции се генерират на устройството.
 • The вграденият екран показва информация за транзакциите което позволява на потребителите да проверят подробностите за транзакциите и да ги одобрят ръчно, преди да подпишат.
 • Шестцифрен ПИН достъп до устройството ограничава неизвестни потребители, и само одобрен софтуер Archos може да бъде инсталиран на Safe-T Mini.

Въпреки това някои потребители изразиха загриженост, че тъй като Archos е относително новодошъл в пространството на блокчейн, че стабилността на неговата сигурност в момента остава недоказана.

Вземете Archos Safe-T Mini

Мини-настройка Safe-T и първоначална употреба

Настройката на мини-устройството Safe-T е доста проста. Потребителите могат да се свържат с компютър или мобилен телефон с помощта на предоставения микро USB. Archos са разработили plug-and-play решение, което отнема на потребителите много малко време, за да започнат работа с тяхното устройство.

Потребителите на настолни компютри ще трябва да изтеглят Archos Safe-T Bridge Софтуер, което прави възможно свързването на устройството с вашия компютър. След като потребителите изтеглят Safe-T Bridge, те могат просто включете Safe-T Mini в техния компютър и следвайте стъпките, за да използвате устройството им.

Екранна снимка на сайта на Archos Safe-T MiniЕкранна снимка на сайта на Archos Safe-T Mini

В този момент потребителите ще бъдат подканени да създайте ПИН за устройството си и си запишете началната фраза за възстановяване на портфейла.

Archos използва a Семена от 24 думи за възстановяване на портфейла, за разлика от много портфейли, които използват само 12, така че бъдете подготвени, че този етап ще отнеме известно време, за да потвърдите, че началната фраза е записана правилно.

The Мостът Safe-T също позволява на потребителите да актуализират фърмуера на тяхното устройство, за да се увери, че Safe-T Mini използва най-новите протоколи за сигурност.

Мини професионалисти Archos Safe-T & Минуси

Има компромиси с всяко устройство, но ето някои от най-добрите и най-лошите характеристики на Safe-T Mini:

Професионалисти Минуси
 • Позволява на потребителите да одобряват транзакции ръчно
 • ПИН достъп
 • Изключително достъпна на цена $ 60
 • Отворен код
 • Лек
 • Лоша поддръжка на активи
 • Не е достатъчно стар, за да бъде изпитан в битка
 • По-малко функции за сигурност в сравнение с други портфейли
 • Някои данни за транзакциите трябва да се въвеждат на компютрите на потребителите, а не на самото устройство

Archos Safe-T Mini Pros & amp; МинусиМини професионалисти Archos Safe-T & Минуси

Закупуване на Archos Safe-T Mini Hardware Wallet

Прегледахме функциите на устройството Safe-T Mini и сега вероятно се чудите дали да закупите хардуерен портфейл на Archos Safe-T Mini?

Първо, най-атрактивният аспект на Safe-T Mini е неговата достъпност. Това е само $ 59,99 един от най-евтините хардуерни портфейли на пазара, и само този фактор го прави чудесен избор за начинаещи или междинни потребители, които просто искат хардуерен портфейл, който поддържа Биткойн или Ethereum частни ключове.

Като първа атака в блокчейн и крипто пространството, Safe-T Mini от Archos е прилично устройство с всички стандартни функции, които бихте очаквали от хардуерен портфейл. Потребителите, които обмислят закупуването на Safe-T Mini, трябва да имат предвид, че като новодошъл в хардуерното портфейл, устройството на Archos остава непроверено в битка.

Закупуване на портфейла Archos Safe-T MiniЗакупуване на портфейла Archos Safe-T Mini

Safe-T Mini е донякъде от основната страна, и въпреки новия си кръгъл дизайн, той няма същите луксозни визуални характеристики на KeepKey или Ledger Nano X устройства. Фактът, че свръхлекото му може да привлече някои потребители, но освен портфейла KeepKey, повечето хардуерни портфейли така или иначе са незначителни.

Важно е да запомните, че Archos не просто прави хардуерни портфейли, за разлика от тях Книга или Трезор, така че като нов продукт на нов пазар, Safe-T Mini е силно доказателство за концепцията за бъдещите крипто устройства на Archos.

Като цяло Archos Safe-T Mini е добър хардуерен портфейл за начинаещи, който е доста лесен за използване и предлага прилична сигурност за поддържани криптографски активи.

Но ако търсите нещо малко по-технично, може да помислите за закупуване на най-новия крипто хардуерен портфейл на ARCHOS, SafeT Touch.

Представено през септември 2019 г., SafeT Touch е подобен на устройството Ledger Blue, тъй като разполага с голям сензорен екран, подобен на смартфон, с приложения за всяка крипто, която сте добавили към вашето устройство. 

Започвайки от 129 евро, ARCHOS SafeT Touch позволява на потребителите да проверяват баланса си, без да се свързват физически с компютър, а също така е възможно да извършват атомни размяни на монети директно от устройството, без да преминават през обмен на трета страна. 

Можете също да правите транзакции от SafeT Touch, което му дава малко повече полезност от SafeT Mini – но това е доста по-скъпо.

Вземете Archos Safe-T Mini