Ledger Blue Review: Заслужава ли си? Или просто вземете Ledger Nano X или Nano S?

Хардуерният портфейл Ledger Blue е корпоративен клас устройство, произведено от френския производител Ledger; специализирана компания за криптозащита, създадена през 2014 г. Основана от експерти по криптографска и технологична сигурност, Ledger има над 130 служители и има продадени 1,5 милиона хардуерни портфейла към днешна дата.

Издаден през 2016 г., Ledger Blue е един от трите хардуерни портфейла, които в момента се продават от Ledger, и за разлика от него е по-малък и по-прост братовчед Ledger Nano S, Ledger Blue е футуристично и атрактивно устройство, което разполага с голям сензорен интерфейс и метално тяло.

Преглед на Ledger BlueПреглед на Ledger Blue (2019) – Заслужава ли си да купувате вместо Ledger Nano S или Nano X? Разберете по-долу.

Както можете да очаквате, като един от най-добрите хардуерни портфейли на разположение, Ledger Blue не е евтин. Всъщност е така едно от най-скъпите устройства на пазара, шест пъти по-висока от цената на Ledger Nano S, което остави някои потребители на криптовалута скептични относно неговата стойност за парите.

В този преглед на Ledger Blue ще разгледаме технологията зад устройството Ledger Blue, това са плюсовете и минусите и най-важното, дали си струва да се пръска.

Преглед на устройството

Ledger Blue е голям – едно от най-големите устройства на пазара, и по-тясно прилича на смартфон отколкото хардуерен портфейл. Изработено от a Замак рамка от метална сплав, с пластмасов тактилен гръб и a пълен стъклен екран отпред, Ledger Blue е привличащо вниманието устройство, което пасва добре в ръка. Ясно е изграден с използване висококачествени материали, придаващи цялостно първокласно усещане на устройството.

Големият сензорен екран на Ledger Blue прави транзакциите лесниГолемият сензорен екран на Ledger Blue прави транзакциите лесни

както и да е рамката около екрана е разочароващо голяма, и определено има място за разширяване на интерфейса, за да се даде по-модерно изживяване.

 • Размери: 97 mm x 68 x 10 mm
 • Тегло: 90 g
 • Връзка: USB тип Micro-B
 • процесор: ST31G480 (защитен) + STM32L476
 • Дисплей: 3,5 инчов LCD
 • CurrencySupport: Над 1000 активи
 • Поддържа се OS: 64-битова Windows, 64-битова Mac OS и 64-битова Linux.
 • Цена: ~ $ 300

Вземете Ledger Blue

Ledger Blue Unboxing

Ledger Blue се предлага в компактни опаковки и потребителите може да забележат, че за разлика от други производители на хардуерни портфейли, които осигуряват защитени от фалшифициране опаковки, Книга опаковката се доставя от физически стикери, защитени от фалшифициране. Има добра причина за това, което ще изследваме по-късно и това е така Ledger използва защитен чип в хардуерните си портфейли.

В кутията потребителите ще намерят своя Ledger Blue отгоре, с аксесоари отдолу, включително a фраза за възстановяване лист, микро USB кабел и a добре направен калъф за носене за да запазите защитеното устройство.

В сравнение с хардуерните портфейли като KeepKey, който предоставя на потребителите качествен втъкан USB кабел или Trezor Model-T, който се доставя с магнитна докинг станция, Ledger Blue е сравнително прост въпреки високата си цена на билета.

Поддръжка на монети

Ledger се превъзхожда, когато става въпрос за поддръжка на монети, с над 1180 поддържани активи, и като цяло Ledger Blue не е по-различен, поддържащ 30 крипто които се движат по собствени вериги, заедно с всички ERC-20 жетони.

Въпреки това някои активи липсват от Ledger Blue, които се поддържат от по-евтиния си колега, Ledger Nano S.

Поддръжка на монетиПоддръжка на монети

По-конкретно, ето някои от основните монети с пазарна капитализация, които не се поддържат от Ledger Blue, но се поддържат от Ledger Nano S:

The липса на подкрепа за монети с такива огромни общности може да обясни защо Ledger Nano S е продал над 1,4 милиона бройки в сравнение с само 10 000 за Ledger Blue.

Вземете Ledger Blue

Функции за сигурност

Подобно на другите хардуерни портфейли на Ledger, Ledger Blue е базиран около чип със защитен елемент, заедно с собствения Ledger Хардуерна архитектура на BOLOS, която предлага банкова защита за вашите криптографски активи. Сигурният чип предотвратява фалшифициране и ако устройството е модифицирано преди употреба, потребителят ще бъде предупреден при настройка.

Значение на функциите за сигурност - Източник: ShutterStock.comЗначение на функциите за сигурност – Източник: ShutterStock.com

Преди да може да бъде обработена транзакция, Ledger Blue изисква ръчно съгласие на потребителя за удостоверяване на транзакцията. Съгласието се дава чрез устройството Ledger Blue и частните ключове или други чувствителни данни никога не са изложени на компютъра, към който е свързано вашето устройство.

За разлика от други производители, Ledger не издава код с отворен код за своите устройства. както и да е кодът за отделни приложения за активи е с отворен код и на разположение на своя GitHub.

Настройка и употреба за първи път

Както при всички продукти на Ledger, екипът е свършил чудесна работа с използваемост и простота, а екранът на Ledger Blue прави процеса на настройка още по-лесен за завършване. Новите потребители ще изтеглят Ledger Live платформа, която служи като plug-and-play интерфейс за настройка, изпращане и получаване на активи на всяко устройство на Ledger. По същия начин, потребителите могат да настройват приложения за нови активи чрез Ledger Live.

Да изпратя крипто активи, потребителите използват платформата Ledger Live, за да стартират приложението за съответния си актив и след това да стартират съответното приложение на своето устройство Ledger Blue. След това потребителите могат да попълнят задължителните полета (т.е. сума, адрес на получателя, такси) и да натиснат „изпращане“ След това Ledger Blue ще поиска от потребителите да потвърдят транзакцията преди да продължат.

Приложението Ledger Live превежда потребителите през настройката на устройството за минутиПриложението Ledger Live превежда потребителите през настройката на устройството за минути

За да се получат активи на Ledger Blue, процесът е практически същият в обратен ред и Платформата Ledger Live води потребителите през процеса.

Професионалисти & Минуси

Професионалисти Минуси
 • Лесен за използване потребителски интерфейс и сензорен екран
 • Разполага със защитена чип технология Ledgers
 • Здрав и модерен дизайн
 • Забранително скъпо за обикновения потребител
 • Поддръжката на монети е по-ниска от Ledgers много по-евтино Nano S
 • Един от най-големите и тежки хардуерни портфейли на пазара
 • Не хардуер с отворен код

Предимства и недостатъциПредимства и недостатъци

Вземете Ledger Blue

Закупуване на Ledger Blue Hardware Wallet

Така че, ако купувате хардуерния портфейл Ledger Blue?

Няма съмнение, че това е поразителна технология. Лесен за използване като смартфон, с всички изпитани от Ledger сигурност функции, включително тяхната уникална технология за сигурен чип, Ledger Blue постига високи резултати в криптографската сигурност и лекотата на достъп.

Що се отнася обаче до поддръжката на монети, всъщност Ledger Blue има по-малко поддържани активи от много по-евтиния си аналог, Ledger Nano S и някои популярни крипто, като Nano, Лиск, и EOS липсват в Ledger Blue.

Като се има предвид колко време ще прекарва средностатистическият потребител, като ежедневно взаимодейства с хардуерния си портфейл, трябва да се направи компромис между цената и полезността с Ledger Blue.

Купете хардуерния портфейл Ledger BlueКупете хардуерния портфейл Ledger Blue

Ако сте чест потребител, например търговец на големи обеми, който обича да пази надзора над тях частни ключове в хладилно съхранение между сделките, тогава Ledger Blue прави целия процес на транзакции с криптовалути по-бърз и лесен от повечето други хардуерни портфейли на пазара – много полезно, когато времето е от съществено значение.

За средния притежател на крипто, който просто иска попечителство над личните си ключове, докато те държат в продължение на няколко месеца или години, Ledger Nano S би бил достатъчен и само на една шеста от цената на Ledger Blue.

Присъдата

Като цяло Ledger Blue е фантастично устройство, което наистина показва на какво са способни хардуерните портфейли. Въпреки това потребителите трябва да се запитат за какво им е необходимо устройството и ако това е просто случайна употреба, този портфейл вероятно е твърде скъпа опция – което може да е причината Ledger Blue да е продал много по-малко бройки от Ledger Nano S.

ПрисъдатаПрисъдата

Освен това, с Ledger Nano X, който вече се продава, с по-голям екран и бърза Bluetooth свързаност на под половината от цената на Ledger Blue (119 щ.д.), мнозина ще изберат това най-съвременно устройство.

По отношение на съотношението цена-качество, потребителите ще намерят Ledger Nano S повече от подходящ за почти всички сценарии, и поради тази причина за обикновените потребители в крайна сметка бихме препоръчали да не купуват Ledger Blue.

Вземете Ledger Blue

Препратки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
map