Когато френската технологична компания за блокчейн, Ledger, беше основана през 2014 г. от сплотен екип от осем експерти по криптография и сигурност, никой не би могъл да предвиди, че по-малко от пет години по-късно Ledger ще се превърне в един от блокчейн индустриите най-големите истории за успех, със 130 служители и повече 1,5 милиона единици от своите уникални продадени хардуерни портфейли.

Пълният ни преглед на Ledger Nano X – разберете как се сравнява с 4 водещи хардуерни портфейла по-долу!

Както мнозина ще помнят, 2014 г. също е здраво закрепена в съзнанието на крипто инвеститорите като година, която е била свидетел на най-много скандален хак в историята на блокчейн, която се проведе на

Mt. Gox размяна. Над Загубени са 744 000 биткойни, и в резултат на това 2014 г. стана формална година за сигурност на цифровите активи.

Основана на принципа на предлагане решения за сигурно съхранение за частни ключове за крипто активи за да се пребори с по-нататъшната загуба на средства, Ledger първоначално пусна два продукта на хардуерен портфейл, водещия Ledger Nano S и по-големия Ledger Blue, който има свой собствен сензорен интерфейс.

Ledger Nano S

Ledger Blue

The Ledger Nano S е елегантно и стилно устройство, приблизително с размерите на традиционен USB стик и с тегло от само 16,2 грама, и се превърна както в най-продаван хардуерен портфейл на пазара и продукт номер едно на Ledger с голяма разлика, с над 1,4 милиона продадени бройки по целия свят, обикновено продавани за около 60 долара на брой.

Въз основа на успеха на Ledger Nano S, сега има нов продукт от екипа на Ledger, който рекламира най-модерната архитектура за сигурност, изградена от Ledger, и по-голяма мобилност на потребителите от популярния предшественик – наречен Ledger Nano X.

Ledger’s new Nano X моделът се отличава с абсолютното най-модерна технология в решенията за съхранение и прехвърляне на криптовалути, извличайки функции както от своите модели Ledger Blue, така и от Nano S.

Начална страница на Ledger Nano X

Blokt сравнява най-новата технология на Ledger с други водещи хардуерни портфейли, за да проучи колко добре е Ledger Nano X се оформя срещу конкуренцията.

Но първо, нека разгледаме по-отблизо характеристики и спецификации потребителите могат да очакват да намерят с новия Ledger Nano X.

Вземете Nano X

Ledger Nano X – Характеристики & Спецификации

Не позволявайте на външния вид да ви заблуждава. Въпреки подобен визуален външен вид на Nano S, Ledger Nano X получи цялостен основен ремонт на технологията, спортни някои сериозни технологии под капака.

Смесвайки красотата и функционалността, Ledger Nano X е привличащо вниманието устройство

Най-забележителното е, че за разлика от Ledger Nano S, който работи само когато е включен в компютър, Ledger Nano X има сега получи собствена батерия, така че може да се използва безжично и в движение, което също позволява a по-голям и по-добър екран отколкото предшественика си.

Сравнение между Ledger Nano S и Ledger Nano X

Ето кратко описание на основните характеристики на Ledger Nano X в сравнение с Ledger Nano S:

Размери (mm) Тегло (g) Батерия Тип чип Съединител Цена
Ledger Nano S 56,9 х 17,4 х 9,1 16. Нито един ST31H320 (защитен) + STM32F042 USB тип C ~ 60 долара
Ledger Nano X 72 х 18,6 х 11,75 34 100mAh ST33J2M0 (защитен) + STM32WB5 USB Type-C + Bluetooth 119 долара

Не е само по-добър хардуер, Ledger Nano X изглежда по-стилен от своя предшественик. С подобен метален капак и шарнирен дизайн на корпуса по подразбиране, на пръв поглед Ledger Nano X запазва своята компактна и функционална естетика.

Можете ли да забележите скрития бутон?

След като потребителите отворят устройството обаче, те ще забележат, че страничните бутони са премахнати, вместо това са заменени с далеч по-функционални бутони от двете страни на екрана, с ляв бутон, умело скрит в шарнира на капака. Това придава много по-рационално усещане на портфейла, както и по-ергономична.

По-големият екран с по-малък панел също прави Ledger Nano X универсално по-лесно устройство за използване и прави прелистването на активи по-лесно от всякога – важно, защото както ще обсъдим по-късно, Nano X позволява на потребителите съхранявайте частни ключове за над 100 активи на едно устройство.

Nano XNano X

ОТИВАМ

Nano S

Nano S

ОТИВАМ

Функционалност на Bluetooth & Сигурност

В това, което се разглежда като малко спорен ход на Леджър, и индустрия, първо за хардуерни портфейли, Ledger Nano X използва a Bluetooth с ниска енергия (BLE) функция за свързване; което ще позволи на устройството да се свързва с iOS и Android устройства без използването на физически кабел, за разлика от предшественика си.

Докато Bluetooth възможностите несъмнено са благодат за опциите за свързване критика от някои потребители на криптовалута, които виждат Bluetooth интеграция като потенциален вектор за атака и an експлоатационна функция на новия хардуерен портфейл, който според тях може да компрометира безопасност на средствата на потребителите.

Както бихте очаквали, Ledger, който е наистина и наистина в бизнеса с крипто сигурност, не е съгласен с тези опасения. Като начало, Bluetooth, вграден в Ledger Nano X, не е същият като този на други устройства с по-малко голяма отговорност.

Вместо това Nano X изпълнява най-съвременния Bluetooth протокол, който разчита на сдвояване за удостоверяване, използвайки Методи за криптиране, базирани на AES.

„Дори ако Bluetooth връзката ще бъде хакната, сигурността на Ledger Nano X разчита на Secure Element (SE), който ще поиска вашето съгласие за всяко действие. [Връзка към пълната публикация] ”Екип на LedgerЕкип на Ledger

За да разшири това по-нататък, Bluetooth връзката се използва само като транспортен слой за обществено достъпна информация и uчастните ключове и първоначалната фраза никога не се показват чрез стека Bluetooth.

Когато транзакциите се извършват през Bluetooth, потребителите могат да проверят повторно точните подробности за транзакциите и да одобрят ръчно транзакцията, като натиснат бутоните на своето устройство Nano X. Накратко, не се издават подписи за транзакции без съгласието на потребителя.

С разсеяните опасения за сигурността, Bluetooth възможността за новия Ledger, захранван от батерии, има потенциал да промени начина, по който потребителите използват своите Ledger Nano X за прехвърляне на крипто средства чрез мобилното приложение Ledger Live.

Ledger Nano X Bluetooth съвместимост

По същество потребителите могат да се възползват от всички предимства на мобилния телефон горещ портфейл, като изпращане и получаване на крипто в движение, с гаранциите за сигурност на традиционен офлайн хардуерен портфейл.

Все още не сте убедени? Ledger напомня на своите потребители, че ако не искат да използват Bluetooth функционалност – те могат просто да го изключат напълно, по същество превръщайки хардуерния портфейл в USB тип C устройство за свързване като неговия предшественик.

Ledger Live App интеграция

Ledger Nano X се отличава с функционалността на приложението Ledger Live, интерфейс “всичко в едно” за управление на криптографски активи. Чрез приложението потребителите могат да получат достъп до множество видове цифрови активи, достъпни за съхранение на новото им устройство Nano X.

Ledger Nano X Live App интеграция

Приложението Ledger Live предлага отчитане на баланс на живо в родната валута на потребителя и прости транзакции. Важно е, че за Ledger Nano X потребителите могат лесно да инсталират приложения за нови цифрови активи на своето устройство.

Поддръжка на няколко валути

Освен ако не сте склонни да държите най-неясните цифрови активи, е много вероятно книгата да предлага поддръжка за любимата ви криптография. Има очевидната функционалност за най-големите криптографии, Биткойн, Ethereum, XRP, и Litecoin, но Ledger Nano X също поддържа over 1100 други цифрови активи.

Ledger Nano X Multi-currency – Източник: ShutterStock.com

Ако искате да хеджирате инвестициите си в широк спектър от цифрови активи, Ledger Nano X позволява до 100 отделни приложения за цифрови активи да се инсталира на едно устройство едновременно.

Как се сравнява Ledger Nano X?

Вече разгледахме основните разлики между Ledger Nano X и неговия предшественик, но как е най-новото устройство от Ledger сравнете с хардуерните портфейли, предлагани от най-близките конкуренти?

Blokt разглежда три отделни хардуерни портфейла, Trezor Model T, портфейла KeepKey и Archos Safe-T Mini, техните плюсове и минуси и как те се различават от Ledger Nano X.

Trezor Модел T

Trezor определено е най-близкият конкурент на хардуерния портфейл на Ledger и въпреки че никога не е оповестявал публично данните си за продажбите, има моменти, когато моделите на Trezor са изчерпан поради голямото търсене.

Традиционно има два различни лагера в крипто света, максималистите на Trezor срещу Ledger и в резултат на това това са двете най-сравнявани марки хардуерни портфейли.

Подобно на Ledger, Trezor също дебютира през 2014 г., създадена от компания за разработка и софтуер SatoshiLabs. Trezor Model T е първокласен хардуерен портфейл на Trezors, надграждащ оригиналния си портфейл Trezor One.

Спецификации на Trezor Model T

Кратък поглед към статистиката на Trezor Model T:

 • Размери: 64 mm x 39 mm x 10 mm
 • Тегло: 16 g
 • Съхранение: Съвместим с MicroSD, което позволява използването на криптирано хранилище.
 • Връзка: Физическа връзка тип USB-C (може да се свърже с мобилни устройства)
 • CPU: 168 MHz вграден ARM процесор.
 • Валутна поддръжка: Trezor официално държавна подкрепа за над 700 монети.
 • Цена: ~ $ 160

Trezor Model T се предлага в първокласно изглеждаща кутия, заедно с всички необходими кабели и някои стикери Trezor, за да разпространи мнението на Trezor. Важното е, че Trezor Model T се предлага и с холопечат над USB порта, така че потребителите да са сигурни в устройството не е фалшифицирано по време на транспорт.

Настройването на Trezor Model T е лесно и просто изисква от потребителите да изтеглят софтуера Trezor Bridge и да актуализират фърмуера на устройството. Въпреки че някои посочват, че за разлика от други хардуерни портфейли, въпреки че ви напомня да го направите, Trezor не ви кара да записвате семенна фраза преди да продължите – това е добре и спестява време за някои, но за тези с начинаещи познания за криптографска сигурност, потенциално катастрофални.

Trezor Модел T

По отношение на сигурността няма съмнение, че Trezor защитава вашите криптографски активи с водещи функции за сигурност, и хардуерните портфейли на Trezor са невероятно сигурно място за съхранение на вашите лични ключове. Кодът на Trezor е с отворен код и подлежи на проверка, докато Ledger Nano X работи на собствена операционна система Ledgers, БОЛОС.

Като цяло външният вид на Trezor Model T не е толкова приятен, колкото Ledger Nano X. С доста голям пластмасов корпус и отворен порт в единия край, Trezor Model T прилича повече на външен твърд диск отколкото лъскав крипто портфейл.

Въпреки това потребителите могат от време на време да закупят специално издание метален Trezor Model T, като например SatoshiLabs 5-то юбилейно издание, което несъмнено изглежда страхотно, но ще върне потребителите назад зашеметяващите 550 долара.

Сравнение между Trezor Model T и Ledger Nano X

За да обобщим, ето плюсовете и минусите на Ledger Nano X срещу Trezor Model T:

Trezor Модел T Ledger Nano X
Сигурност Напълно отворен код

oes не настояват за настройка на пропуск

Не разполага със защитен елемент чип

Разполага с банков чип CC EAL5 + за съхранение на частни ключове

AES криптиран Bluetooth

Приложения с отворен код, но не напълно отворен код

Свързаност USB-C конектор за настолни и мобилни устройства USB-C конектор за настолни и мобилни устройства

Bluetooth свързаност за мобилни устройства чрез приложението Ledger Live

Поддръжка на монети Поддържа над 700 монети, но това е по-малко от книгата Поддръжка за над 1000 цифрови актива

Нови активи се добавят лесно от приложението Ledger Live

Външен вид Пълноцветен сензорен екран прави навигацията лесна

Голям пластмасов корпус, без капак, освен ако не се купува отделно

Нов захранван дисплей

Елегантен, първокласен дизайн

Подобрена навигация с ново разположение на бутоните

Без сензорен екран

Цена Значително по-скъп от Ledger и още повече за метална версия На разумни цени в сравнение с по-старите модели, но все пак първокласно усещане

Изглежда, че Ledger Nano X предлага повече от гледна точка на сигурност, свързаност и поддръжка на монети, всички на по-ниска цена.

Ангажиментът на Trezor за отворен код вероятно ще го направи фаворит сред някои технически ориентирани потребители, но по-високата му цена и по-малко поддържаните монети могат да работят в полза на Ledger.

Nano XNano X

ОТИВАМ

Trezor Модел T

Trezor Модел T

ОТИВАМ

KeepKey Wallet

The KeepKey хардуерният портфейл е разработен от ShapeShift обмен на криптовалути през 2015 г. и оттогава се превърна в сериозен конкурент на Книгата и Трезор хардуерни портфейли.

Първото нещо, което повечето потребители на KeepKey устройства ще забележат, е колко добре изглежда. С метален алуминиев корпус с дизайн отзад и a сериозно футуристично изглеждащ екран с пълна дължина от поликарбонат, KeepKey изглежда като миниатюрен смартфон.

Характеристики на портфейла KeepKey

Единственият недостатък на дизайна KeepKey обаче е, че в сравнение с Ledger Nano X или Trezor Model T той е огромен и тежък. Колко огромен? Нека да разгледаме спецификациите:

 • Размери: 38 mm x 93,5 mm x 12,2 mm
 • Тегло: 54 g
 • Връзка: Micro-USB конектор
 • Процесор: ARM Cortex-M3
 • Валутна поддръжка: > 50 активи
 • Цена: ~ $ 80

Въпреки че портфейлът KeepKey може да е голям по размер, той не може да се похвали с много впечатляващ брой активи в сравнение с лидерите на пазара Ledger и Trezor. Въпреки това KeepKey поддържа най-големите монети с пазарна капитализация, като BTC, ETH и LTC.

От гледна точка на сигурността, KeepKey, подобно на други хардуерни портфейли, използва ограничен протокол, който никога не излага частни ключове на свързани устройства. Потребителите ще бъдат подканени да предоставят ПИН, а също така ще имат възможност да добавят и паролна фраза (дума / думи по ваш избор) към изречението им за възстановяване за допълнителна сигурност.

KeepKey Wallet

KeepKey е настроен да бъде съвместим с борсата ShapeShift от кутията, така че естествено се превръща във фаворит за потребителите на тази борса.

Сравнение между KeepKey и Ledger Nano X

Как портфейлът KeepKey се сравнява с Ledger Nano X?

KeepKey Ledger Nano X
Сигурност Позволява допълнителна парола

Не разполага със защитен елемент чип  

EAL5 + банков чип за съхранение на частни ключове

AES криптиран Bluetooth

Свързаност Разполага само със стандартен USB конектор USB-C конектор

Bluetooth свързаност

Поддръжка на монети Много ограничена поддръжка на монети в сравнение с Ledger и Trezor Поддръжка за над 1000 цифрови активи директно от приложението Ledger Live
Външен вид Големият екран на KeepKey осигурява страхотно потребителско изживяване

Алуминиевото тяло се чувства чудесно в ръката и е устойчиво на повреди

Огромни и тежки

Нов захранван дисплей

Елегантен, първокласен дизайн

Подобрена навигация с ново разположение на бутоните

Нито цяло метално тяло

Цена KeepKey са намалили драстично цената на устройството си от старта му и сега е наравно с други хардуерни портфейли на достъпни цени. На разумни цени за първокласно усещане

Като цяло, въпреки че KeepKey отива допълнително по отношение на дизайна, ограничената поддръжка на активи и голямата и тежка конструкция на този хардуерен портфейл ще накарат много потребители да обмислят по-мобилно и гъвкаво устройство, като Ledger Nano X.

KeepKey вероятно ще продължи да намира подкрепа от своя ShapeShift покровители и ако пусне тънка версия на хардуерния си портфейл, която успява да запази елегантните си дизайнерски елементи и да поддържа повече активи, тя може да се превърне в силен конкурент на Trezor и Ledger.

Nano XNano X

ОТИВАМ

KeepKey

KeepKey

ОТИВАМ

Archos Safe-T Mini

The Safe-T Mini е хардуерен портфейл, предлаган от френска технологична компания Архос, които също производство на смартфони, таблети и електрически лични превозни средства. Този хардуерен портфейл е произведен и във Франция.

Safe-T Mini е кръгло устройство с OLED екран отпред, способно да показва адреси на портфейли в пълна дължина. Двойните бутони отпред на устройството позволяват лесна навигация между опциите и активите.

Освен новия кръгъл дизайн на Safe-T Mini, той не веднага се откроява като притежаващ специални дизайнерски характеристики и е достъпен за закупуване само в черно, което прави тази опция за хардуерен портфейл по-силни по функция, отколкото форма.

Мини характеристики на Archos Safe-T

Бърз поглед към спецификациите на Archos Safe-T Mini разкрива:

 • Размери: 45 мм х 7,5 мм
 • Тегло: 12 g
 • Връзка: Micro USB 500 мм
 • Процесор: 120 Mhz ARM Cortex-M, STMicroelectronics
 • Поддръжка на валута: 7 основни криптовалути и ERC-20 Tokens
 • Цена: ~ 60 $

Archos Safe-T Mini предлага приятно изживяване при разопаковане и се доставя в комплект с торбичка, но не се чувства като премиум като портфейлите Ledger Nano X, Trezor или KeepKey. Въпреки това, той е малък в ръка и невероятно лек.

Safe-T Mini наистина е разочарован от ограничения брой крипто активи, които поддържа. Освен ERC-20 токени, които се поддържат от устройството чрез прокси на неговата поддръжка на Ethereum, Safe-T Mini също поддържа Bitcoin, Bitcoin Cash, Bitcoin Gold, Litecoin, Dash, Ethereum и Ethereum Classic.

Archos Safe-T Mini

Дали тази ограничена поддръжка се дължи на факта, че Archos не е специализирана фирма за защита на криптовалути и това е първият й набег в криптовалута, не е известно, но все пак определено е ограничаващ фактор за тези потребители, които притежават голямо разнообразие от цифрови активи.

Сравнение между Safe-T Mini и Ledger Nano X

Рамо до рамо, Archos Safe-T Mini и Ledger Nano X са доста различни устройства:

Safe-T Mini Ledger Nano X
Сигурност Позволява на потребителите ръчно да одобряват транзакции

ПИН достъп

Не разполага със защитен елемент чип

EAL5 + банков чип със защитен елемент за съхранение на частни ключове

AES криптиран Bluetooth

Свързаност Micro USB осигурява ограничена свързаност USB-C конектор

Bluetooth свързаност

Поддръжка на монети Силно ограничена поддръжка на монети Поддръжка за над 1000 цифрови актива
Визуален външен вид Кръговият дизайн е нов подход

Невероятно лек

Липсват премиум функции

Елегантен, първокласен дизайн

По-ергономично разположение на бутоните

Цена Много достъпен хардуерен портфейл. Удвоете цената на Safe-T Mini.

Въпреки че Safe-T Mini е силно ограничен по отношение на поддръжката на монети, той има обещания в други области. На атрактивен и достъпна цена на входно ниво от само $ 60, този хардуерен портфейл е идеален за случайни потребители, които просто искат устройство да купува и съхранява някои Bitcoin или Ethereum например.

Ако обаче редовно ще използвате Archos Safe-T Mini, дизайнът му може да бъде подобрен, заедно с възможностите за свързване. Като цяло, а добър начинаещ хардуерен портфейл, но далеч от премиум Ledger Nano X.

Nano XNano X

ОТИВАМ

Archos Safe-T Mini

Archos Safe-T Mini

ОТИВАМ

Заключение

Ledger Nano X наистина се оформя, за да бъде най-модерния хардуерен портфейл на пазара, и не е вероятно скоро да бъде премахнат от подиума си. Ако Nano X може да отразява успеха на продажбите на своя предшественик, Ledger ще се окаже като фаворит на фирма за крипто хардуер с голяма разлика.

Въпреки това, някои членове на блокчейн общността може да се нуждаят от по-убедителни от новата технология Bluetooth Low Energy на Ledger е наистина безопасно изпълнение в рамките на най-новото устройство и не е използваем риск за сигурността за средствата на потребителите.

След като Ledger Nano X докаже своята полезност, това е така много вероятно да се превърне в един от най-популярните хардуерни портфейли някога на разположение. Така че вземете една заедно с една от най-добрите VPN и a криптостил за да сте сигурни, че вашите практики за сигурност са на място.

Вземете Nano X

Препратки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me