Има много конкурентни VPN услуги, налични днес. Някои имат огромни клиентски бази, а други специализират своите услуги, за да отговорят на нуждите на конкретни клиенти, като например целенасочени услуги.

Днес ще направим сравнение с двама от любимите ни.

Едно нещо, което обичаме да правим, е да разбием 2 различни VPN услуги едно до друго, за да видим коя от тях е най-добрата. В тази публикация ще сравним два от нашите най-добри избори, cyberghost и expressvpn.

В света на VPN, CyberGhost и ExpressVPN са две от най-популярните услуги на пазара. Всеки VPN хост има свои собствени изключителни функции и предложения, така че ще ги сравним рамо до рамо, за да видим кой царува, поне според нас.

Има много фактори, които трябва да се вземат предвид при избора на VPN. Винаги трябва да разглеждате услугите и местоположенията на сървърите на VPN, както и държавата, в която се базира, тъй като законите за запазване на данни в държавите се различават. Ценообразуването и характеристиките също са важни. Производителността и сигурността на услугата също са от решаващо значение.

Вземете CyberGhost Вземете ExpressVPN

CyberGhost срещу ExpressVPN

И двете VPN услугите покриват безупречно необходимите основни компоненти на VPN. Те са големи доставчици и често се препоръчва в интернет света. Нека разгледаме някои от приликите и разликите в характеристиките, които те предлагат.

CyberGhost

Израелската компания Kape притежава CyberGhost, и базира основните си операции в Румъния. Румъния е известна със защитата на личната неприкосновеност и не е една от тези Съюз 5 очи, 9 очи или 14 очи.

CyberGhost наистина пълното VPN решениеCyberGhost наистина пълното VPN решение

Капе по-рано е бил известен като Crossrider и имаше история на разработване на шпионски и зловреден софтуер. Историята му може да е засягаща някои, особено като се има предвид, че CyberGhost е VPN услуга.

Функциите за сигурност на CyberGhost са от военен клас и са лидери в бранша в този аспект. Неговата политика без регистриране, 256-битово криптиране, и превключвател за автоматично убиване направи твое Поверително сърфиране опит много по-сигурно.

Докато много хора се съмняваха в безопасността му заради компанията майка, CyberGhost доказа, че това е така поверителността на потребителите е от най-голямо значение. Докладът му за прозрачност затвърди репутацията му на надежден и честен доставчик на VPN.

CyberGhost доказа, че поверителността на техните потребители е от първостепенно значение.CyberGhost доказа, че поверителността на потребителите е от първостепенно значение.

CyberGhost има рекламен блокер но изглежда неспособен да блокира реклами на HTTPS сайтове. Осигурява обаче фантастична поверителност. Много хора избират CyberGhost заради великолепния му интерфейс, базиран на профили.

CyberGhost също работи в 60 държави с повече от 3500 сървъра, което улеснява намирането на сървър близо до вас.

Той дори включва оптимизирани сървъри, което го прави приличен VPN за торент и стрийминг Netflix. Също така е съвместим с Windows, macOS, iOS, Android, Fire TV, Android TV, Linux и има разширения за Chrome и Firefox.

Можете да прочетете повече за тази VPN услуга в нашата Преглед на CyberGhost.

CyberGhost VPN - PRONS & amp; КРОНИ -Източник: ShutterStock.comCyberGhost VPN – PRONS & КРОНИ – Източник: ShutterStock.com

Професионалисти:

 • Лесно използване
 • Надеждно обслужване
 • Шифроване с военен клас
 • Местоположение
 • Прозрачни политики без регистрация

Минуси:

 • Блокирането на реклами не работи HTTPS уебсайтове
 • Той продава „Доживотна VPN“ Абонаменти чрез трети страни

Вземете CyberGhost

ExpressVPN

Местоположението е плюс за ExpressVPN, тъй като базира своето седалище на Британските Вирджински острови. Това правителство не е известно с това, че подслушва или иска информация. И ExpressVPN не би предоставил данните, дори ако правителството поиска. Местоположението в този случай добавя допълнителен слой сигурност.

Подобно на CyberGhost, поверителността е от решаващо значение за ExpressVPN. Той също има политика без регистрация.

ExpressVPN - Усилване на целия доверен лидер на интернет номер 1 във VPNExpressVPN – Усилване на целия доверен лидер на интернет номер 1 във VPN

Той се отнася много сериозно към сигурността и предлага отлични функции като IPv6, защита от изтичане на DNS, превключвател за автоматично убиване и разделен тунел. Разделеното тунелиране е достъпно само за macOS, Android, клиенти на рутери и потребители на Windows. Вграденият ключ за блокиране блокира целия трафик, ако VPN връзката падне.

Приключи 3000 сървъра се разпространяват в повече от 160 места. Повечето от сървърите му се намират в над 90 държави, но малък процент са виртуални сървъри. Виртуален сървър насочва трафика ви през сървър, разположен в една държава, но му дава IP от друга.

ExpressVPN е съвместим с iOS, macOS, Windows, Linux, Fire TV и Android. Интерфейсът му също е лесен за използване. Можете дори да платите с Биткойн на ExpressVPN.

Можете да прочетете повече в нашата задълбочена информация Преглед на ExpressVPN.

ExpressVPN - PRONS & amp; КРОНИ - Източник: ShutterStock.comExpressVPN – PRONS & КРОНИ – Източник: ShutterStock.com

Професионалисти:

 • Местоположение
 • Удобен за потребителя интерфейс
 • Шифроване с военен клас
 • Политики без регистрация
 • 3000 сървъра на над 160 места

Минуси:

 • Ценообразуване – ExpressVPN е повече скъпо отколкото CyberGhost
 • Някои клиенти Оплакал Относно проблемите с връзката

Вземете ExpressVPN

Поверителност и сигурност

Докато споменахме функциите за сигурност и поверителност по-горе, темата води повече дискусии, тъй като тези аспекти са от първостепенно значение за избора на най-добрата VPN услуга. ExpressVPN и CyberGhost и двете използват 256 бита криптиране от военен клас, което е невъзможно да се пропусне.

Услугата ExpressVPN също предлага отлична защита напред. Можете да използвате един от неговите защитени сървъри, за да скриете реалния си IP адрес и местоположение. Всички сървъри на ExpressVPN са съвместими с Tor браузър за тези, които се нуждаят от допълнително сигурно сърфиране или искат да получат достъп до неговото скрито .сайтове с лук.

CyberGhost-VPN срещу Express-VPN Поверителност и сигурност - Източник: ShutterStock.comCyberGhost-VPN срещу Express-VPN Поверителност и сигурност – Източник: ShutterStock.com

Тази компания също ви позволява ръчно да изберете най-доброто протокол, или можете да позволите на ExpressVPN автоматично да избере един за вас. Тази функция подобрява удобството на услугата. ExpressVPN също така администрира свой собствен криптиран, частен DNS на всеки сървър за по-бързи и безопасни връзки.

CyberGhost има някои страхотни функции за сигурност които защитават вашата самоличност и скриват вашия IP адрес. Те обещават сигурни банкови транзакции и повишена безопасност на обществеността Wi-Fi мрежи. CyberGhost ви защитава с решението си с едно щракване и защитава до 7 устройства едновременно. ExpressVPN ви позволява само да се свързвате 3 устройства наведнъж.

CyberGhost’s превключвател за автоматично убиване, защита от изтичане на IP и DNS и политика без регистрация гарантират сигурна и сигурна връзка.

Рецензенти, тестващи CyberGhost и ExpressVPN, установиха, че последният има най-сигурния ключ за убиване. Той дори блокира трафика, когато тестерът промени своите DNS настройки и превключи мрежовите интерфейси.

Надеждност, скорост и производителност

Скоростите са важен фактор при избора на правилната VPN. Тестовете за скорост на ExpressVPN илюстрират скорости, близки до тези на не-VPN на около 94 Mbps. Някои други съобщават за скорости около 52,24 до 66 Mbps в зависимост от скоростта им, която не е VPN, и от сървъра, към който са се свързали.

Потребителите установиха, че ExpressVPN е бърз и отбелязаха, че има само около 7 процента намаляване на скоростта. Това незначително намаляване на скоростта е доста забележително и илюстрира защо ExpressVPN е една от най-бързите VPN услуги. Мнозина го описват като мълниеносен и той далеч надминава повечето други популярни доставчици.

Надеждност, скорост и производителност на VPN - Източник: ShutterStock.comНадеждност, скорост и производителност на VPN – Източник: ShutterStock.com

Скорост на CyberGhost, тествана между 41.1 и 65,2 Mbps в зависимост от местоположението, към което са се свързали потребителите. Компанията казва, че скоростите няма да изостанат от 6 Mbps, но при идеални условия могат да достигнат 1Gb. Тестерите обаче не достигнаха най-високата скорост.

В това уравнение играят съществени фактори като броя потребители на един сървър, качеството на инфраструктурата, окабеляването и гръбнака и разстоянието до избрания VPN сървър.

CyberGhost има повече сървъри като цяло, докато ExpressVPN има сървъри, разположени в повече държави. CyberGhost обикновено има клъстери от сървъри във всяко дадено местоположение, докато ExpressVPN обикновено има само едно.

Сървърите на CyberGhost превъзхождат конкуренцията с 10 към 1. Тази конфигурация позволява на потребителите да избират не само държава, но и град.

Ценообразуване

Абонаментните планове на двете компании са малко по-различни, както и цените им. CyberGhost има планове за 1 месец, 6 месеца и 18 месеца. Това струва $ 12,99 за едномесечен абонамент, $ 7,99 всеки месец за 6-месечния план и $ 2,75 всеки месец за 18-месечния план.

ExpressVPN има едномесечни, 6-месечни и 12-месечни абонаментни планове. Това е $ 12,95 за 1 месец, $ 9,99 за 6-месечния план и $ 8,32 за 12-месечния абонамент. ExpressVPN има страхотен стимул, при който ви дава 3 месеца безплатно, ако закупите 12-месечния му абонамент.

CberyGhost-VPN Ценообразуване срещу Express-VPN ЦенообразуванеCberyGhost-VPN Ценообразуване срещу Express-VPN Ценообразуване

И двете предлагат гаранции за връщане на парите, което е отлично. ExpressVPN има 30-дневна гаранция за връщане на парите докато CyberGhost предоставя нечувано 45-дневна гаранция за връщане на парите.

Вземете CyberGhost Вземете ExpressVPN

Нашата присъда

В крайна сметка избрахме ExpressVPN. CyberGhost е по-евтин в дългосрочен план и има по-дълга гаранция за връщане на парите, но предимствата на функциите, безопасността и поверителността на ExpressVPN надвишават това. ExpressVPN има повече места и е изключително бърз. Макар че нито една от фирмите не ограничава безопасността и производството, ExpressVPN все още надминат CyberGhost в изпълнение.

Присъда - Източник: ShutterStock.comПрисъда – Източник: ShutterStock.com

Освен това обширни тестове показаха, че за разлика от CyberGhost има някои засягащи проблеми ExpressVPN. Рекламният блокер, който не функционираше добре, силно ограничи CyberGhost. CyberGhost също твърди, че не запазва регистрационни файлове, но очевидно се събират записи, когато използвате приложенията му. Поради тези причини избрахме ExpressVPN. CyberGhost все още е чудесен избор.

Препоръчва се

CyberGhost ОТИВАМ
ExpressVPN ОТИВАМ

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me