Ако от известно време използвате VPN или сте ги чели, несъмнено сте чували за VPN дневници. Дали VPN поддържа регистрационни файлове, какъв вид регистрационни файлове съхранява и колко дълго ги съхранява, се превърна в маркетингово бойно поле. VPN с нулев дневник или без дневник е VPN услуга, която не съхранява абсолютно никакви регистрационни файлове.

В тази статия ще ви заведем на сривен курс, за да научите всичко, което трябва да знаете за VPN дневниците, както и защо винаги избираме VPN с нулев дневник. Това включва:

 • Какво е VPN дневник?
 • Какви видове регистрационни файлове могат да се пазят от VPN?
 • Защо VPN услугите водят дневници?
 • Защо правителствата принуждават VPN услугите да водят дневници?
 • Какво е VPN с нулев дневник (наричан още No log VPN)?
 • VPN услуги, които са доказали, че не водят дневници в миналото

Както ще видите, светът на VPN дневниците може да обърка. Вярваме, че до края на тази статия ще имате необходимата информация за да разберем тази мътна зона.

Какво е VPN дневник?

VPN дневникът е запис на неща, които се случват във VPN. Стартирането на VPN услуга е сложно и има много причини да се водят различни видове дневници.

Ако абонаментът ви за услугата ограничава броя на устройствата, които можете да свържете едновременно (повечето го правят), услугата се нуждае от дневник, за да следи това. По същия начин за всички VPN, които все още налагат месечни ограничения на честотната лента на своите потребители.

Какво представляват VPN дневниците?

Просто поддържането на нещата да вървят гладко е много по-лесно, ако услугата поддържа някои дневници.

От вашата гледна точка като потребител на VPN, въпросът е какво видове трупи поддържа ли услугата и колко дълго задържа ли ги. Така че нека поговорим за видовете регистрационни файлове и тяхното значение за вас, потребителя.

Какви видове регистрационни файлове могат да се пазят от VPN?

Има два вида трупи които VPN може да поддържа: Регистрационни файлове за регистрация и регистрационни файлове.

Регистрационни файлове за свързване

Дневникът на връзките е запис на как се свързвате с VPN услугата. Той може да съдържа информация като:

 • IP адресът на вашето устройство
 • IP адресите на VPN сървъра, с който сте свързани
 • Времената, когато сте се свързали и изключили от VPN услугата
 • Количеството данни, които сте използвали, докато сте свързани

Ако дадена VPN услуга поддържа регистрационни файлове за връзка, колкото по-кратък период от време ги задържа, толкова по-добре. Дневник на връзките, който услугата изтрива веднага след като приключите текущата си сесия, е по-малко проблематично от този, който се съхранява по-дълго време.

Въпреки че дневникът на този вид данни не е чудесен от гледна точка на поверителността, той също не е катастрофа. За това са ви необходими дневници за използване.

Дневници на употребата

Дневниците за използване са запис на какво правите, докато сте свързани с VPN Обслужване. Те могат да съдържат информация като:

 • Кои уебсайтове сте посетили
 • Какви файлове сте изтеглили
 • Какъв софтуер сте използвали

Както можете да видите, сами по себе си дневниците за използване са катастрофа за поверителността. Всеки, който може да се докопа до тях, може да види всички най-критични неща, които използваме, за да скрием VPN. Помислете за ситуации като тези:

 • Местните цензори откриват, че сте посетили уебсайт, който правителството е забранило
 • Съпругът ви открива, че изтегляте книги за развод
 • Вашата застрахователна компания забелязва, че посещавате уебсайтове за наследствено заболяване
 • Филмово студио открива, че сте породили няколко от техните филми

Добавете регистрационни файлове за връзка и някой може да ги използва да получите отлична представа за всичко, което сте направили онлайн.

Когато се стигне до него, никога не искате да използвате VPN, която съхранява регистрационни файлове, без значение колко кратко е времето, което ги задържа.

Защо VPN услугите водят дневници?

Ако регистрационните файлове за връзка и регистрационните файлове за употреба са такива заплахи за неприкосновеността на личния живот на техните потребители, защо VPN услугите пазят регистрационни файлове? Както можете да си представите, има няколко причини. Те включват:

 • Поддържане на регистрационни файлове за връзка до поддържайте VPN услугата да работи гладко. Трудно е да се поддържа функционална услуга, без да се поддържат минимални регистрационни файлове.
 • Регистрационните дневници дават на услугата възможността да ограничете броя на едновременните връзки на номера във вашия договор.
 • Регистрационните файлове за връзка позволяват на услугата да следете честотната лента използвате в случаите, когато имате дневен, седмичен или месечен лимит.
 • Дневниците за използване дават услугата ценна информация за използването на интернет че те могат да продават на рекламодатели.
 • Някои държави принуди VPN услугите да водят регистрационни файлове за връзка и / или регистрационни файлове.

Защо VPN поддържат дневници? – Източник: Shutterstock.com

Както можете да видите, има много причини службите да водят дневници. Но никой от тях не ви носи полза, потребителя, по какъвто и да е начин. Правителствените изисквания са особено вредни за вашата поверителност. Нека поговорим за тях още малко сега.

Защо правителствата принуждават VPN услугите да водят дневници?

VPN са всичко осигуряване на поверителност и сигурност за вашите онлайн дейности. Много правителства мразят това. Идеята, че техните граждани биха могли вижте нещата правителството не харесва, или посещавайте сайтове правителството не одобрява, вбесява ги. Китай например е създал Великата защитна стена. Както обяснява тази статия в Washington Post,

„800-милионното онлайн население на Китай получава силно ограничен интернет, който не включва достъп до Google, Facebook, YouTube или New York Times. Има малко отразяване на студентските протести през 1989 г. Площад Тянанмън. Дори Мечо Пух получи временно забрана. Китай може да контролира такъв обширен океан от съдържание чрез най-голямата система за цензура в света, подходящо известна като Голямата защитна стена. ”Washington PostWashington Post

Защо правителствата принуждават VPN услугите да водят дневници?

Проблемът за китайското правителство е в това някои VPN услуги могат да заобиколят Голямата защитна стена. За да се справи с това, правителството би могло принудително всяка VPN услуги, които правят бизнес в Китай, за да водят дневници за използване. Тогава правителството може да накаже всеки, който използва VPN, за да заобиколи цензурата му.

Други правителства са страна по различни международни договори или споразумения, които се опитват да контролирайте какво можете да правите онлайн. Един пример за такъв договор е Бернската конвенция, международен договор за защита на авторските права.

Над 170 държави са подписали Бернската конвенция. Наред с други неща, да бъдеш подписала се изисква, че страните признават авторските права, притежавани от гражданите на всички останали страни по конвенцията. Но като използва VPN за поточно предаване или торент на защитени с авторски права материали, гражданин на държава, подписала договора може да наруши това споразумение. Изискването на VPN да водят дневници за използване би позволило на правителството да проследи тези нарушители.

Какво е VPN на Zero Logs?

Отговорът на този въпрос е изненадващо труден. Това е така, защото няма официален, общопризнат стандарт за какво означава „не-дневници“. Може би си мислите, че това означава, че VPN не поддържа дневници за връзка или регистрационни файлове, но VPN услугите не използват тази проста дефиниция. Ето извадки от политики за поверителност на ExpressVPN и NordVPN, две от най-добрите VPN услуги с нулев дневник в света:

ExpressVPN казва …

ExpressVPN са силно ангажирани с поверителността в интернет, дотолкова, че възлагат одити на трети страни, за да проверят дали практикуват това, което проповядват. Одиторите – голямата четирима консултантска фирма PwC – редовно изследват технологията TrustedServer на ExpressVPN, за да се уверят, че не съхраняват никакви потребителски данни и спазват политиката за поверителност на ExpressVPN.

ExpressVPN казва:

„Ние не събираме дневници на вашата активност, включително не регистриране на историята на сърфиране, дестинация за трафик, съдържание на данни или DNS заявки. Също така никога не съхраняваме регистрационни файлове за връзка, което означава, че няма регистри на вашия IP адрес, вашия изходящ VPN IP адрес, времеви клей или продължителност на сесията. ”ExpressVPNExpressVPN

NordVPN казва …

Подобно на ExpressVPN, NordVPN също се одитират от PwC. В докладите постоянно се твърди, че описанието на правилата на NordVPN е „справедливо и точно“ и не намира основание да смята, че NordVPN съхранява данните на потребителите в архив. По същия начин, тъй като NordVPN е със седалище извън ЕС и САЩ, те не трябва законно да се съобразяват с искания за данни от властите.

NordVPN казва:

„Ние не пазим дневници за вашата активност онлайн. Ние не съхраняваме времеви клейма за връзка, информация за сесии, използвана честотна лента, данни за трафика, IP адреси или други данни. Нищо за съхранение – нищо за споделяне с никого. “NordVPN

Тези политики изглеждат доста ясни. Но тъй като и двете услуги ограничават броя на едновременните връзки, които позволяват, те трябва да имат някакъв начин да следите това, поне временно.

Тогава има случаи като този на IPVanish, „VPN без регистрация“ съобщава, че е предал регистрационна информация по време на съдебно дело през 2016 г.. Подробностите за точно какво се е случило и защо са скрити от смяна на ръководството след това събитие, но нещо мирише ужасно в това.

Невидим ли съм, ако използвам VPN без регистрация?

Докато използвате VPN без регистрация да ви предпази от някой, който се опитва да шпионира директно във вашата интернет връзка, това не означава, че сте невидими. Както обяснява следващото видео, ако тези, които искат да ви накарат да похарчите ресурсите, има много начини вашите онлайн дейности могат да бъдат открити.

Използването на VPN, за да ви помогне да извършите голямо престъпление, е глупаво.

Миналите резултати не са гаранция за бъдещи резултати

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е това минали резултати не са гаранция за бъдещи резултати. Фактът, че дадена VPN услуга не е водила дневници в миналото, е добър знак. Но не гарантира, че е така не води дневници сега или няма да започне да го прави в бъдеще.

VPN услугата може да промени собствеността, или настоящото управление може да промени подхода си, или могат да бъдат приети нови закони, които принуждават услугата да започне регистрация.

Дори ако нищо от горното не се случи, VPN услуга би могла възможно е да започнете да регистрирате вашите дейности по всяко време.

САЩ искат VPN услуги да водят дневници

В страни като САЩ държавните власти може да принуди VPN услуга да започне регистриране дейностите на техните потребители. Ето защо винаги препоръчваме да избягвате VPN, базирани в страни като САЩ, Великобритания, Австралия и т.н., защото дори да искат да не водят дневници, те могат да бъдат принудени да.

Независимо от вярванията на хората, управляващи услугата, ако се появят куп момчета с пистолети и значки, които размахват правителствена заповед да започнат да шпионират своите потребители, услугата няма да има друг избор освен да се съобрази. И като се има предвид, че правителствената поръчка вероятно ще забрани на услугата да уведомява потребителите, че са шпионирани; може би никога няма да разберете, че услугата ви шпионира в нарушение на собствените си политики.

Това е една от основните причини, поради които препоръчваме да изберете VPN услуга разположен извън САЩ.

VPN услуги, които са доказали, че не водят дневници в миналото

Както видяхме, потвърждаването, че VPN услугата наистина не поддържа регистрационни файлове, не е просто случай на четене на нейните маркетингови претенции или политика за поверителност. Но ситуацията не е безнадеждна.

Чрез едно или друго средство, няколко VPN услуги са демонстрирали своите идентификационни данни без регистрация. Нека да разгледаме някои примери за vpn с нулев дневник:

NordVPN

Един от начините да покажете, че вашата услуга не води дневници, е да проверете вашата услуга. NordVPN възприема този подход. През 2018 г. за първи път доказа своите претенции, като привлече PriceWaterhouseCoopers AG за одит на услугата си. Въпреки че пълните резултати не бяха публикувани, този пост в NordVPN блогът показва това издържа теста.

Частен достъп до Интернет

Частен достъп до Интернет (PIA) демонстрира колко сериозно е това политика без регистриране по време на две съдебни дела. През 2016 г. по време на разследване на ФБР за заплаха от бомба, ръководството му заяви в съда, че те са не може да предостави информация за ответника, защото службата не води дневници. В разследване на хакерство през 2018 г., Частен достъп до Интернет отново потвърди в съда, че то нямаше информацията ФБР искаше, защото не води дневници.

PIA наскоро обяви своя ангажимент да не води дневници, дори твърдейки, че задължителните регистрационни файлове за съхранение на данни, наложени от ЕС, няма да се прилагат за PIA, тъй като те не са доставчик на телекомуникационни или интернет услуги, а по-скоро частна мрежа – което не законно трябва да отговори на призовки или съдебни разпореждания.

Освен това PIA дори не запазва регистрационни файлове с метаданни, които често включват данни, като например когато даден потребител е отворил VPN тунел и кога е излязъл от него, което може да се използва за определяне кога потребителят е осъществил достъп до определена уеб услуга с известна степен на точност.

ExpressVPN

Появата в съда и казването на ФБР, че нямате това, което иска, е впечатляващо. Но ExpressVPN еднопосочен PIA. Как От издържайки на турското правителство.

През 2017 г. беше убит руският посланик в Турция Андрей Карлов. Имаше твърдения, че а клиент на ExpressVPN използвал услугата при опити за заличаване на доказателства, свързани с престъплението. Турските власти поискаха ExpressVPN да им ги предостави конкретна информация за своите клиенти за подпомагане на разследването.

ExpressVPN информира турските власти, че го не водеше регистрационни файлове за връзка с клиенти, така че не можа да предостави исканата информация. Недоволни от това, турците нахлуха в центъра за данни, съдържащ локалния сървър на ExpressVPN, и завзеха физическото устройство.

Въпреки че сървърът беше у тях, турските власти бяха не може да намери информацията те искаха, защото нямаше трупи.

Заключение

Ако сте загрижени за това колко частна и сигурна е VPN услугата, трябва да знаете за VPN дневниците. В тази статия ви дадохме курс за срив в темата, от това какво е VPN Log, до това защо политиките за VPN Logging са важни, до колекция от VPN услуги, които са показали те не водят дневници в миналото.

Присъда

Призоваваме ви да потърсите a нулев дневник (без дневник) VPN за най-добрата поверителност и сигурност онлайн. Тъй като фразата „не-дневници“ може да се използва свободно от VPN услугите, ние ви предлагаме надхвърлят маркетинговия шум. Можете да разчитате на нашите отзиви, за да посочите както онези VPN услуги, които нямат запис в дневниците, така и тези, които са имали проблеми в миналото.

Ако искате някои препоръки за най-добрите текущи VPN с нулев дневник, тогава препоръчваме NordVPN, ExpressVPN и PIA. Всички те са били изпитани с предизвикателства от правителствата за информация, от която никога не са се отказвали. Всички те също са базирани в добри юрисдикции и имат много ориентирани към поверителността екипи.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me