Шансовете са, че четете това от най-популярния уеб браузър в света, Google Chrome. Според StatCounter, почти 65% на потребителите на интернет достъп до мрежата чрез Chrome или браузър, базиран на Chromium.

Най-добрата VPN за Google Chroem

Софтуерът с отворен код Chromium също така задвижва нови постъпления на сцената на браузъра, като Brave, което означава, че всички разширения за VPN, които ще разгледаме тук, също са съвместими с всички други браузъри, базирани на Chromium.

Това ръководство също ще бъде от значение за потребителите на Google Chromebook, но с едно важно разграничение.

Ако сте потребител на Chromebook, всички разширения на браузъра по-долу ще криптират вашия интернет трафик само докато сте в сесия на браузъра Chrome. Ще трябва да изтеглите клиента на Android за всяка от тези VPN, за да я използвате на своя Chromebook.

Contents

Защо се нуждаете от разширение VPN за Chrome?

Може би си мислите, че инсталирането и стартирането на VPN приложение от вашия работен плот ще ви осигури пълна поверителност, но ще сгрешите.

Въпреки че VPN приложенията пренасочват трафика ви чрез частен сървър и маскират вашия IP, все още има определени начини, по които можете да бъдете проследени чрез сесията на браузъра си.

За да ви покажат местни препоръки и услуги, много уебсайтове ще проследят вашата сесия Геолокация в HTML5, което разкрива приблизителното ви местоположение – с по-голяма точност, ако използвате устройство с GPS.

Това е малко известен начин уебсайтовете да виждат приблизителното ви местоположение, без да проследяват вашия IP, и е особено досадно, ако полагате усилия да не се показват реклами или да ви проследяват, докато навигирате в мрежата.

Повечето качествени разширения за VPN за Chrome ще подменят вашето местоположение, което пречи на геолокацията HTML5 да установи вашето местоположение.

Традиционното проследяване на местоположението чрез вашия IP ще използва „уеб комуникация в реално време“ или WebRTC, за да ви проследява по време на вашата сесия. Повечето VPN мрежи ще блокират това дори чрез своите настолни приложения, но можете да се уверите, че сесията ви е частна чрез разширение на браузъра.

Често доставчиците на VPN ще наричат ​​своите разширения на Chrome като „прокси разширения“, поради допълнителната сигурност, която предоставят на своите потребители. Тук ще разгледаме най-добрите VPN мрежи както за браузъра Google Chrome, така и за Google Chromebook.

ExpressVPN

ExpressVPN е услуга, която прегледахме подробно в миналото и винаги е била една от любимите ни услуги.

Регистрирайте се в ExpressVPN

Създадена през 2009 г., ExpressVPN предоставя военно криптиране на трафика и защита на поверителността повече от десетилетие, а през май 2019 г. те стартираха последната итерация на своето разширение за Chrome.

Едно от най-високо оценените разширения за VPN браузъри на пазара, ExpressVPN Разширението за Chrome предлага сериозна защита при сърфиране за потребители от всички нива. Разширението е актуализирано за последно през март 2020 г..

За да инсталирате ExpressVPN Разширение за браузър Chrome, първо ще трябва да имате приложението за настолни компютри (пълен клиент) за Windows, Mac, Android (а също и Chromebook) или Linux и активен абонамент ExpressVPN. Можете да се запишете тук.

Приложението ExpressVPN за Chrome има 4,2 звезди от над 650 потребители и 800 000 изтегляния. Потребителите могат също да изтеглят клиент за Android за ExpressVPN, за да защитят своя Chromebook.

ExpressVPN за функции на Chrome

ExpressVPNРазширението за Chrome на ExpressVPN предоставя допълнителни опции за защита на поверителността.

Има много кръстосвания между приложението ExpressVPN за настолни компютри и тяхното разширение за Chrome, но има няколко допълнителни функции, които ви предпазват по време на сърфиране, които включват:

 • Подправяне на местоположение – Предотвратява кода за геолокация HTML5, вграден в уебсайтове, да разкрие истинското ви местонахождение.
 • Връзка с едно кликване – След като инсталирате разширението, можете да го изключите или включите за секунди, като използвате иконата в горния десен ъгъл на браузъра си. Ще се свържете автоматично с последното място, с което сте се свързали в приложението си за настолни компютри.
 • Блокиране на WebRTCExpressVPN гарантира, че вашето местоположение е скрито чрез промяна на вашия IP адрес.
 • Надстройка на HTTPS – Ако се свържете със сайт, който няма HTTPS защита, разширението ExpressVPN автоматично ще ви свърже с по-сигурна версия на сайта, което помага да защитите личните си данни.

След като изтеглите и инсталирате разширението, то се добавя към лентата с инструменти на Chrome (в горния десен ъгъл до потребителския ви профил по подразбиране) и можете да отворите разширението, за да промените настройките като местоположение на сървъра, настройки на HTTPS и др..

Надежден ли е ExpressVPN?

Като една от най-добре установените и най-доверените VPN услуги, ExpressVPN е придобил добра репутация за осигуряване на надеждна и сигурна поверителност в интернет.

През годините те са изградили огромна мрежа от специализирани сървъри и инфраструктура, за да предоставят стабилна услуга на потребителите, която включва:

 • Неограничена честотна лента – Някои по-малки VPN оператори поставят ограничения върху честотната лента, но с мрежата на ExpressVPN от над 3000 сървъра в 94 държави можете да се насладите на неограничено използване на вашата VPN.
 • Услуги за поточно предаване – ExpressVPN работи усилено, за да поддържа отворена поддръжка за стрийминг услуги, като Netflix и Amazon Prime, позволявайки на потребителите да заобикалят гео ограниченията.
 • Анонимно сърфиране – Заедно с блокирането на HTML5 и WebRTC, ExpressVPN използва технологията TrustedServer за криптиране на данни от сърфирането, докато сърфирате в Chrome.
 • Поддръжка на множество устройства – Независимо дали сърфирате в Chrome от устройство с Windows, Android, Iphone, Mac или Linux, можете да инсталирате ExpressVPN. Разширенията за Chrome са достъпни само за потребители на настолни компютри. Потребителите на Chromebook се поддържат чрез клиент на Android.

Поддържа ли ExpressVPN услуги за стрийминг?

ExpressVPN предоставя гаранции, че потребителите ще могат да заобиколят повечето основни услуги за стрийминг, например ако се опитват да гледат американския Netflix от Европа.

Това е известно като заобикаляне на „георестрикции“ и докато някои VPN услуги предоставят тази специална услуга, много от тях не.

ExpressVPN е добре известен със своята поддръжка на заобикаляне на геоограниченията на всички устройства, включително в браузъра Chrome и Chromebook, а също така предлага 30-дневна гаранция за връщане на парите, ако услугата не работи за вас.

Колко струва ExpressVPN?

Както споменахме, ще ви е необходим абонамент и приложението за настолни компютри, за да използвате ExpressVPN разширение на браузъра.

За да изтеглите клиента ExpressVPN на вашия работен плот, първо ще трябва да имате активен абонамент, затова се уверете, че сте посетили уебсайта на ExpressVPN и сте се регистрирали, преди да се опитате да добавите тяхното разширение за Chrome, защото иначе няма да работи.

ExpressVPN е един от най-скъпите доставчици на VPN, но смятаме, че тяхната репутация, сигурност и обслужване на клиентите компенсират донякъде това.

Абонаментът струва $ 12,95 на месец, таксуван за всеки месец, намален до $ 8,32 на месец, ако се абонирате и платите предварително за една година услуга.

Това ще ви върне $ 99,95 на еднократно, но това е еквивалентно на спестявания от над $ 55 – което прави услугата по-достъпна. Можете да платите за ExpressVPN с биткойн.

Дължина на договора 

Месечна цена 
Месечно

12,95 долара

Годишно

$ 8,32

Присъда за разширение на ExpressVPN за Chrome

От тяхната актуализация през май 2019 г., разширението за Chrome на ExpressVPN е едно от най-изтегляните разширения на браузъра на всеки доставчик на VPN, доверено от почти милион потребители.

Високият им рейтинг в уеб магазина на Chrome е добър показател за ефективността на разширението.

Особено ни харесва колко лесно е да инсталирате и да се свържете с услугата. Ако сте ExpressVPN потребител на настолни компютри, отнема буквално секунди, за да инсталирате и използвате разширението – и ние наистина ви препоръчваме да го направите.

Той също не е натрапчив, няма досадни известия или изскачащи прозорци, докато сърфирате – той просто седи в лентата с инструменти и си върши работата.

Като цяло ExpressVPN е чудесен избор както за Chromebook, така и за потребители на браузъра Chrome, които искат допълнителен слой защита.

Регистрирайте се в ExpressVPN

NordVPN

NordVPN ChromeРазширението за Chrome на NordVPN не е натрапчиво и осигурява множество сървъри.

Друг от нашите редовно предлагани VPN доставчици, преди това силно препоръчваме NordVPN както за достъпни абонаментни цени, така и за постоянно надеждна услуга.

Едно от най-големите имена в VPN индустриите, NordVPN стартира през 2012 г. от Панама и се превърна в огромна част от пространството на VPN – обслужва над 12 милиона потребители по целия свят.

Разширението им за Chrome, пуснато за пръв път през 2017 г., е чудесен начин да се гарантира, че разширението за поверителност на NordVPN се разпростира върху всяка част от вашето сърфиране. Изтеглено от половин милион потребители, разширението обикновено има добри отзиви, като цяло има оценка от три звезди.

Тук си струва да се спомене това NordVPN също има невероятно полезно разширение за Chrome за управление на пароли, наречено NordPass. Това е доста нова услуга на NordVPN и предлага едно защитено място за съхраняване на пароли и информация за вход. Всички пароли са криптирани с помощта на XChaCha20 – най-новата технология за криптиране.

Разширението за Chrome на NordVPN беше актуализирано наскоро през декември 2019 г. и екипът публикува редовни актуализации на услугата.

Регистрирайте се в Nordvpn

NordVPN за функции на Chrome

Ще разгледаме някои от по-широките VPN функции на NordVPN по-долу, но в тяхното разширение за Chrome има няколко уникални услуги, което си заслужава да се обмисли:

 • HTTP криптиране – Целият трафик, който се движи през разширението за NordVPN Chrome, се криптира с помощта на протокола Transport Layer Security (TLS 1.2), който осигурява допълнителен слой поверителност на вашите уеб входове и активност.
 • Защита от изтичане на WebRTC – Подобно на ExpressVPN, разширението на браузъра на NordVPN предотвратява изтичането на WebRTC, докато сте в сесия на браузъра, което може да разкрие истинското ви местоположение, дори когато приложението ви за настолни VPN работи.
 • Защита от зловреден софтуер – Уникална функция, която обичаме NordVPN е тяхното ‘CyberSec’ защита, която активно защитава потребителите от натрапчиви реклами с автоматично пускане, изскачащи прозорци и неразрешени изтегляния, докато сърфирате в мрежата.
 • Уникални IP адреси – Известно е, че NordVPN има един от най-големите диапазони от сървъри на която и да е VPN услуга, но те също така осигуряват достъп до над 1100 уникални IP адреса в над 60 държави, към които потребителите могат да се свържат чрез разширението си за Chrome.
 • Класиран номер 1 – Класираме нашата номер 1 най-добра VPN като цяло, както и най-добрата за торент, игри и много други.

Надежден ли е NordVPN?

Като един от най-използваните VPN доставчици в света, NordVPN обикновено се има доверие за неговата надеждност и безопасност.

Всъщност се класираме NordVPN като номер едно VPN в нашето най-добро ръководство за VPN за 2020 г. Имаме и много подробен 2000+ дума Nordvpn преглед, който си струва да се прочете.

По-рано открихме това NordVPN постоянно се класира близо до върха или на водеща позиция за почти всяка категория във VPN производителността, но ето няколко общи характеристики, които правят NordVPN чудесен избор:

 • Специални сървъри – NordVPN са разработили редица специални сървъри, които предлагат допълнителна защита при сърфиране, включително ‘Onion over VPN’, двойна VPN връзка и др. Тези функции не са налични чрез разширението на Chrome, но все пак можете да се свържете чрез настолното си приложение, като същевременно получавате допълнителна защита от вашето разширение.
 • Стрийминг – Бавното стрийминг през VPN е в миналото с NordVPN, които използват своите хиляди сървъри, за да осигурят бърз и надежден достъп до стрийминг услуги като Netflix и Hulu, с неограничена честотна лента и заобикаляйки гео-ограниченията.
 • Политика без регистрация Потребителски данни, история на сърфиране и информация за достъп никога не се съхраняват от NordVPN и те не отговарят на исканията за тези данни. Политиката им за не-регистриране се проверява независимо от одитори на трети страни.

Поддържа ли NordVPN услуги за стрийминг?

Ако гледате Netflix, Hulu, Amazon Prime или която и да е друга основна услуга за стрийминг през вашия браузър Chrome, ще се радваме да знаете, че можете да използвате NordVPN за заобикаляне на ограниченията за геолокация.

Екипът на NordVPN работи усилено, за да поддържа тези услуги на разположение, а огромната им мрежа от сървъри позволяват на повечето потребители да отминават ограниченията всеки път.

Ако просто гледате предавания във вашия браузър Chrome, тогава NordVPN разширението може да е всичко, от което се нуждаете, за да управлявате вашата VPN връзка – без да стартирате пълния клиент.

Колко струва NordVPN?

Както повечето други доставчици, по-евтино е да се регистрирате NordVPN с по-дълъг абонамент от месечното плащане – и NordVPN предлага едни от най-големите спестявания за дългосрочни абонати на всеки доставчик.

За тригодишен абонамент потребителите плащат само 125,64 долара на еднократна сума. Това може да звучи много, но това се равнява на едва 3,49 долара на месец – спестяване от над 300 долара в сравнение с плащането на месечен абонамент от 11,95 долара на месец.

Това е тригодишна защита за абонамент за по-малко от една година, когато се плаща ежемесечно. Тази изключително достъпна цена определено допринесе за успеха на NordVPN и това е доказателство, че можете да получите професионален продукт на добри цени.

След като се абонирате, можете да изтеглите клиента за Android, ако използвате Google Chromebook, след това да инсталирате разширението за Chrome – ще влезете автоматично и ще се свържете с последния си използван VPN сървър.

Дължина на договора 

Месечна цена 

Месечно

11,95 долара
Годишно

$ 6.99

Три години

$ 3,49

Присъда за разширение на NordVPN за Chrome

Регистрирайте се в Nordvpn

Проектирайте разумно, NordVPN Разширението за Chrome е много удобно за потребителя, лесно се инсталира и използва и не пречи на вашето сърфиране.

Иконата NordVPN се намира в лентата с инструменти на браузъра ви, показвайки малък зелен блок с текст, показващ държавата, с която сте свързани – полезна функция, ако редовно имате достъп до услуги в различни юрисдикции.

Защитата CyberSec е наистина интересна характеристика на NordVPN, и включването им в тяхното разширение за Chrome осигурява още един слой защита срещу всякакъв вид злонамерен софтуер и атаки, изскачащи прозорци и реклами с автоматично пускане.

В резултат на това разширението NordVPN за Chrome е едно от малкото разширения за VPN, което се удвоява като основно блокиране на реклами и анти-тракер в едно, което прави вашето преживяване при сърфиране по-приятно.

Той има по-ниска оценка в уеб магазина на Chrome от ExpressVPN, но ние открихме, че функционалността е доста сходна и също толкова добра като цяло.

Ако търсите достъпна Chromebook VPN с много функции и добре проектирано разширение на браузъра, тогава NordVPN е чудесен избор.

TunnelBear

Единствената VPN, която обещава да „постави мечка във вашия браузър“, TunnelBear е канадски доставчик на VPN, собственост на фирмата за киберсигурност McAfee. Услугата твърди, че има 20 милиона потребители – повече от другите водещи марки NordVPN и ExpressVPN.

На разположение са пълни клиенти за Android за потребителите на Chromebook, а разширението Google Chrome отнема само няколко секунди за изтегляне.

TunnelBear наистина започнаха да се появяват след придобиването им от McAfee през 2018 г., но тяхното разширение за Chrome вече е едно от най-изтегляните в уеб магазина и има невероятни отзиви от своите потребители.

От 700 000 потребители има почти 33 000 отзива за разширението TunnelBear Chrome с невероятна 5-звездна оценка – най-високата в нашия списък. Последната актуализация на тяхното разширение беше пусната през октомври 2019 г..

Сравнете това с малкото стотици отзиви от потребители на NordVPN и ExpressVPN и е лесно да го видите TunnelBear трябва да има нещо, за което си струва да се крещи. Нека да разберем какво е това!

Функции на TunnelBear за Chrome

TunnelChromeVPNTunnelBear поставя мечка във вашия браузър!

Не забравяйте, че когато използвате Разширение за Chrome за TunnelBear, вие сте защитени само докато сте в тази сесия на сърфиране. Силно препоръчваме да изтеглите пълния клиент на Android, за да защитите целия си трафик.

Това каза, TunnelBear е изградил стабилно разширение за VPN Chrome, което работи добре като самостоятелна защита за леки задачи като сърфиране в мрежата в движение. Те включват:

 • Защита от проследяване – Ако просто искате VPN услуга да спре да се показват досадни реклами, които проследяват местонахождението ви, тогава разширението TunnelBear работи чудесно. Той блокира вашия IP чрез тунелиране през техните VPN сървъри.
 • Избягвайте регионално блокиране – Ако даден уебсайт е блокиран за потребители от вашата юрисдикция, разширението TunnelBear Chrome е наистина лесен начин за заобикаляне на тези ограничения. Можете да направите това, без да изтегляте пълния клиент за вашето устройство.
 • Обществена WiFi защита – Свързването с обществен WiFi без VPN защита е опасно. Нападателите лесно получават достъп до вашето устройство и издигат лична информация за вашата сесия на сърфиране – например информация за плащане. Ако използвате само обществен WiFi от време на време, тогава разширението за Chrome на TunnelBear е лесен начин да получите основна защита.

Blocker на TunnelBear

Blocker TunnelBear спира тракерите и рекламите.

The TunnelBear Blocker е самостоятелно разширение за Chrome, но работи заедно с тяхната VPN услуга наистина добре. Разширението блокира всички реклами като традиционен рекламен блокер, но също така предотвратява проследяване на имейли, пръстови отпечатъци в браузъра и други.

Потребителите могат също да използват TunnelBear Blocker, за да попречат на приложенията на Adobe Flash да се стартират автоматично в Chrome, както и да предотвратяват проследяването на трети страни, докато навигирате между сайтовете.

Ако мислите да инсталирате разширението TunnelBear VPN, препоръчваме ви също да използвате TunnelBear Blocker за пълна защита.

Поддържа ли TunnelBear услуги за стрийминг?

за жалост, TunnelBear понастоящем не гарантира, че потребителите ще могат да заобикалят гео-ограниченията, които много основни услуги за стрийминг налагат.

Това не означава, че никакви услуги за стрийминг няма да работят, докато използвате TunnelBear, и е възможно много от тях да бъдат, а може да има и някои заобикалящи решения.

Въпреки това, с доста ограничен набор от сървъри, много VPN връзки TunnelBear вече са идентифицирани и блокирани от услуги за стрийминг.

Колко струва TunnelBear?

Няма допълнителни разходи за изтегляне и използване на TunnelBear Разширение за Chrome и всъщност можете дори да използвате 500 MB данни през VPN услугата безплатно.

За да използвате пълния клиент за Android на своя Chromebook след безплатната си надбавка, ще ви е необходим абонамент.

TunnelBear е една от най-достъпните VPN услуги, само за $ 3,33 на месец – без скрити разходи или дълги абонаментни услуги. Можете дори да платите абонамента си в биткойн без допълнителни разходи!

Дължина на договора 

Месечна цена 

Първите 500 MB

Безплатно

Месечно

$ 3,33

Присъда за TunnelBear за Chrome

Ако сте случаен потребител, който просто иска разширение за VPN Chrome, за да ограничи натрапчивите реклами и да шифрова трафика си, тогава вероятно ще харесате простотата и 500MB безплатни данни от TunnelBear.

Регистрирайте се в TunnelBear

Не можем обаче да препоръчаме само използването на TunnelBear разширение на браузъра или безплатни данни, ако се нуждаете от високо ниво на защита. Ако трябва да защитите поверителността си и да шифровате трафика си, например извършване на бизнес през обществена WiFi мрежа, препоръчваме ви да изтеглите пълен Android клиент за своя Chromebook.

TunnelBear определено е насочена към по-небрежен кръг потребители от ExpressVPN, NordVPN или CyberGhost – което ще разгледаме по-долу. Например няма специфичен достъп до специализирани сървъри и нивото на защита и местоположението на сървърите са ограничени в сравнение с конкурентите.

Независимо от това, като основна VPN за защита от първа линия в публичните мрежи и макар и да заобикаля гео ограниченията, пълният клиент на TunnelBear за Chromebook и тяхното разширение Google Chrome е чудесен избор – и много достъпен.

Частен достъп до Интернет

Частен достъп до Интернет, често съкратено с „PIA“, е ветеран VPN доставчик, който е в бизнеса от почти 20 години, като предоставя на своите потребители точно това, което пише на калай – по-голяма поверителност при сърфиране в мрежата.

Въпреки че не е толкова известен като NordVPN или ExpressVPN, PIA предлага много функции и е съвместим с Chromebook – макар и с малко усъвършенствана настройка, която може да не е подходяща за начинаещи.

PIA има обаче много добре проектиран Разширение за Google Chrome, което осигурява допълнителна защита по време на сесия на Chrome и си струва да се обмисли. Нека да открием неговите характеристики.

The PIA Разширението за Chrome има над 100 000 изтегляния и 4-звезден потребителски рейтинг.

Функции за разширение на PIA Chrome

PIA осигурява изключително сигурно разширение за Chrome.

Подобно на други разширения, PIA Разширението за Chrome се намира в горния десен ъгъл на браузъра ви и не ви показва ненужни сигнали или изскачащи прозорци. Включването му отнема само едно кликване и има голям избор от държави и сървъри, от които можете да избирате.

Харесва ни червената икона на заключване, която показва, че не сте свързани с един от VPN сървърите на PIA, така че можете с един поглед да разберете дали сте защитени или не. Разширението за Chrome също включва:

 • Блокиране на WebRTC – Предотвратете данните за вашето местоположение да достигнат до сайтовете, които разглеждате, чрез блокирането на WebRTC на PIA, което замъглява вашия IP адрес и спира проследяването от трети страни.
 • Приоритет на латентността – Функция, която не сме виждали да се рекламира с други услуги, сървърните шлюзове на PIA са сортирани по латентност – времето, необходимо за комуникация със сървъра – така че винаги ще получавате възможно най-добрата връзка и възможно най-доброто изживяване на браузъра.
 • Бял списък с URL адреси – Друга приятна функция, която PIA позволява, е ръчен списък с бели списъци на уебсайтове, които редовно посещавате, или тези, с които нямате нищо против да споделяте личната си информация. Пример за това може да бъде имейл за вход или форум, в който често влизате.
 • Поддържа се P2P – PIA също така позволява изтегляне между партньори, идеално за споделяне или прехвърляне на файлове и използване на торент сайтове.

Защитена ли е PIA?

Като една от най-дълго обслужващите VPN мрежи в света, PIA се доверява на милиони потребители и се препоръчва от множество компании, включително Forbes, Wired и Business Insider.

Доставчикът на VPN използва 3332 сървъра в цял свят, разположени в 45 различни страни, а също така предлага на потребителите възможността да извършват редица тестове за поверителност, като тестове за DNS течове, IPv6 течове и течове на имейл чрез техния уебсайт.

PIA определено е сигурен доставчик на VPN, с фокус върху поддържането на правата на потребителите върху поверителността онлайн – за което те редовно публикуват лидерство на мисли и даряват на редица групи за свобода в интернет.

Поддържа ли PIA услуги за стрийминг?

PIA поддържа някои услуги за стрийминг на някои места, но за по-голямата част от услугите за стрийминг не могат да гарантират достъп на всички потребители.

Това е главно защото PIA се е съсредоточил върху предоставянето на достъп за стрийминг до най-популярните геолокации и в резултат на това някои потребители от определени държави са съобщили за затруднения при достъпа до услуги за стрийминг чрез PIA.

Колко струва PIA?

Преди да влезем в разходите, нека да разгледаме начините, по които можете да платите за своите PIA абонамент.

Като лидери в личния живот, PIA нека техните потребители плащат в биткойн, а също и огромен набор от популярни карти за подаръци и карти за магазини – така че не е нужно да разкривате данните си за плащане или личната си информация.

Ако наистина се интересувате от пълното запазване на поверителността ви, можете да си купите карта за подарък в брой в местния магазин и да я осребрите за абонамента си. Това е функция, която наистина ни харесва, тъй като показва, че PIA надхвърля и защитава личните данни на потребителите си.

Те също са привлекателни. Техен най-евтин абонамент започва от едва 39,95 долара на година или еквивалента на 3,33 долара на месец, което поставя PIA наравно с TunnelBear.

Ако искате да плащате ежемесечно, това е 9,95 долара на месец – така че закупуването на годишен абонамент ще ви спести 67%, като плащате за себе си само за четири месеца.

Дължина на договора 

Месечна цена 

Месечно

9,95 долара

6 месеца

$ 5,99

Годишно

$ 3,33

Присъда за разширение на PIA Chrome

Като цяло, PIA определено могат да свидетелстват, че са една от най-сигурните и съобразени с поверителността VPN услуги и техният ангажимент за запазване на индивидуалните интернет свободи казва добри неща за техния подход към воденето на потребителски регистрационни файлове и защитата на вашата информация.

Разширението им за Chrome е добро, има всички функции, които бихте очаквали, включително надстройка на HTTPS и блокиране на WebRTC, което е активно дори когато няма установена VPN връзка.

Харесва ни и фактът, че PIA позволява на потребителите да плащат в биткойн или чрез карти за подарък, закупени с пари в брой от много големи търговци, което основно позволява на потребителите да направят всяка част от акаунта си напълно частна.

Въпреки това, PIA вероятно ще се хареса на по-напредналия потребител, особено за потребителите на Google Chromebook, които ще трябва да конфигурират ръчно някаква информация, за да се свържат със сървър, вместо просто да изтеглят пълен клиент.

Регистрирайте се в PIA

Въпреки това, ако търсите онлайн неприкосновеност на личния живот и анонимност, не търсете повече от PIA.

VPN на CyberGhost

Създадена през 2011г, CyberGhost се превърна в един от най-популярните доставчици на VPN и привлече голяма и посветена потребителска база чрез ангажимента си към прозрачност и обслужване на клиенти.

По-рано сме прегледали и препоръчали CyberGhost, и със сигурност не разочарова от характеристиките.

Регистрирайте се в CyberGhost

За съжаление понастоящем няма пълен клиент за потребители на Chromebook. Въпреки това, CyberGhost има напълно безплатно разширение на Google Chrome с ограничени опции за сървър, което си заслужава да се погледне, и има начини да се свържете с техните сървъри от Chromebook, ако сте по-опитни.

Разширението за Chrome на CyberGhost има 200 000 изтегляния и 4.2-звезден потребителски рейтинг в уеб магазина на Google.

Разширение на CyberGhost Chrome

CyberGhost предоставя безплатно разширение за Chrome, но с ограничени функции.

Иконата на тавата на CyberGhost е малък призрак в горния десен ъгъл на вашия браузър – но действителният прозорец за разширение на браузъра е най-големият и един от най-добре изглеждащите, които разгледахме тук.

С огромен бутон за включване за включване на VPN и бързо падащо меню за избор на вашето VPN местоположение, разширението за Chrome на CyberGhost е едно от най-лесните за използване и активиране.

Можете да се свържете безплатно с Германия, САЩ, Холандия и Румъния с неограничена честотна лента – но имайте предвид, че защитена е само вашата сесия на Chrome, а не цялата ви връзка.

Не е нужно да изтегляте клиент за своя Chromebook, за да използвате CyberGhost Разширение за Chrome, но въпреки това препоръчваме да конфигурирате отделна връзка все пак за пълна защита – въпреки че за това са необходими някои технически ноу-хау.

Сигурен ли е CyberGhost?

За да осигури сигурността и стабилността на своята мрежа, CyberGhost инвестира в едни от най-добрите инфраструктури в света, включително:

 • Хиляди сървъри – CyberGhost разполага с най-много сървъри от всички VPN доставчици, които сме прегледали тук, с над 6 400 специализирани VPN сървъра в 90 страни по света, осигуряващи стабилна и непрекъсната услуга.
 • Криптиране от военен клас – Целият трафик, преминал през сървърите на CyberGhost, включително този, който преминава през тяхното разширение за Chrome, е защитен с AES 256-битово криптиране, което прави невъзможно прихващането.
 • Биткойн абонаменти – Подобно на PIA, CyberGhost позволява на потребителите да плащат в биткойн за своя VPN абонамент. Използването на имейл за изхвърляне за регистрация и плащане в биткойн осигурява пълна анонимност.

Услугата има и редица други иновативни функции, като сървъри NoSpy, които се контролират изцяло от CyberGhost екип, без правила за регистрационни файлове и поддръжка на множество устройства. Някои от тези функции не са налични чрез разширението им за Chrome.

Поддържа ли CyberGhost услуги за стрийминг?

Пълната VPN на CyberGhost поддържа всички основни услуги за стрийминг и те гарантират, че техните потребители ще имат достъп до подобни на Netflix, Amazon Prime, Hulu и дори регионални услуги като BBC чрез своя VPN.

Не е ясно обаче дали същата тази поддръжка се разпростира и върху тяхното безплатно разширение за Chrome. Малко вероятно е всички услуги за стрийминг да са достъпни чрез разширението, тъй като има само ограничен брой сървъри, от които да избирате.

Колко струва CyberGhost VPN?

Въпреки че имате достъп до разширението Google Chrome безплатно, силно препоръчваме да закупите абонамент за по-пълна защита и достъп до първокласни функции.

CyberGhost са едни от най-евтините доставчици на VPN, с абонаменти от само $ 2,75 на месец – въпреки че ще трябва да закупите тригодишен план на стойност $ 99, за да получите тази цена.

Месечните абонаменти струват $ 12,99, или едногодишният план е само $ 71,88, еквивалентно на $ 5,99 на месец.

Дължина на договора 

Месечна цена 

Месечно

$ 12,99
Годишно

$ 5,99

Три години

2,75 долара

Присъда за разширение на CyberGhost Chrome

Безплатно е, но добре ли е? Това със сигурност е прилична услуга за безплатен продукт. Естествено, CyberGhost насърчава потребителите да се абонират за тяхната услуга и в резултат разширението им за Chrome е доста ограничено.

Има само няколко сървъра за избор, които може да не отговарят на хората, които поставят поверителността си на първо място, и има ограничен избор на местоположение на страната.

За тези, които не са сигурни дали се нуждаят от разширение за Chrome VPN, това е добър начин да се запознаят с това как работят тези добавки, но със сигурност не е сравнимо с първокласните разширения на NordVPN или ExpressVPN за Chrome.

Регистрирайте се в CyberGhost

Жалко е, че CyberGhost понастоящем няма пълен клиент за потребители на Chromebook и макар че това може да се промени в бъдеще, в момента ще трябва да сте доста напреднал потребител, за да настроите тази VPN на вашето устройство Chromebook.

Коя е най-добрата VPN за Chrome през 2020 г.?

Винаги има победител във всички сфери на живота – и VPN услугите за Chrome не се различават. Някои определено са по-добри от други, или с повече помощна програма в браузъра, или просто с по-добър достъп до сървъри.

Всички VPN мрежи, които разгледахме тук, обаче имат свои уникални функции и с удоволствие бихме ги препоръчали всички за защита, докато използвате Chromebook или навигирате в мрежата в браузъра Chrome.

Но има ясен победител, който не само предлага най-много за вашите пари, но също така има някои от най-добрите технически характеристики на всяка VPN на пазара и изглежда страхотно, докато го прави.

NordVPN, услуга, за която преди сме давали страхотни отзиви в миналото и в момента е класирана като най-добрата ни VPN като цяло. Освен това е на първо място за доставчиците на Chromebook и VPN за браузъри Chrome.

Регистрирайте се в Nordvpn

Това е разширение за Chrome, което улеснява да видите къде са били най-скорошните ви връзки и да се свържете отново с тях, не е натрапчиво и не показва ненужни сигнали и е полезно да видите къде сте свързани в момента на тяхната икона.

Другата функция, която ни харесва в разширението Google Chrome на NordVPN, е, че сте влезли автоматично, ако имате пълния клиент за настолен компютър, което спестява време, когато отворите нова сесия на Chrome.

NordVPN има специален пълен клиент за Android, който също е конфигуриран да работи с устройства на Google Chromebook, така че можете да покриете както устройството си, така и сесията на сърфиране, ако трябва.

Въпреки че отбелязва сравнително ниски оценки в своите отзиви, най-новото разширение на Google Chrome на NordVPN, пуснато само преди четири месеца, има някои страхотни нови функции, които според нас ще увеличат рейтинга му.

Като цяло горещо препоръчваме на собствениците на Google Chromebook и потребителите на браузъри Chrome да използват NordVPN, за да защитят поверителността си, докато сърфират в мрежата!