Когато използвате вашия компютър, смартфон или друго устройство за да сърфирате в интернет, знайте, че оставяте след себе си следа от галета, която включва и вашата IP адрес, вашите предпочитания за сърфиране, потребителските ви навици, потребителски имена и други подробности, свързани с вашата цифрова персона, и др.

Всички тези „Пръстови отпечатъци“ оставяте след себе си някаква парообразна пътека, правейки идентифицирането ви в интернет и проследяването ви до физическия ви адрес лесна задача за тези, които имат подходящите инструменти.

Също така много уебсайтове – по правни и практически причини – като платформи за споделяне на видео, видео при поискване доставчици и игри портали за услуги, ще показват различно съдържание в зависимост от вашата страна на произход.

VPN платформи за споделяне на видео - Източник: Shutterstock.comVPN платформи за споделяне на видео – Източник: Shutterstock.com

В приложението опциите за закупуване и ценообразуването могат да се различават, може да се показва конкретно лицензирано съдържание за различни географски региони и често може да се срещне блокирано съдържание, отразяващо забраната, наложена на някои IP адреси за достъп до определени онлайн портали за спазване на определени закони в конкретни държави.

Поради всички тези причини и повече, все по-голям брой потребители на интернет избират да скрийте истинските си IP адреси докато сърфирате онлайн, за да защитите своите поверителност и да пазят самоличността си скрита от любопитните погледи на хакери и други лица. Едно от най-често срещаните средства за това е използването на a Услуга за виртуална частна мрежа (VPN).

Какво е VPN

Без да се губите в сложността на техническите термини и размитостта на жаргона на телекомуникационното инженерство, VPN е услуга, която позволява на потребителите да сърфират в интернет безопасно и частно чрез маршрутизиране на връзките си чрез посреднически сървър, като по този начин дисимулират своите онлайн действия.

Така че на теория, като използвате VPN, бихте го направили възпрепятстват хакери, правителствени разузнавателни служби и злоупотреби с мрежи да виждате вашата интернет история и да предотвратявате вашата доставчик на интернет услуги (ISP) от продажба на информация за вашия интернет трафик до маркетингови компании.

VPN диаграмаVPN диаграма

Освен това, тъй като не всички Интернет доставчици вярвам в “Нетна неутралност,”И като се има предвид, че някои могат да забавят трафика, идващ от определени IP адреси, чрез маршрутизиране на вашата интернет връзка към VPN сървър, намиращ се в друга държава, може да избегнете да бъдете насочени към „По-бавна лента за движение.“

Как работи?

След като завъртите VPN услуга на, софтуерът криптира вашите данни, преди дори да стигне до ISP сървъри или Wi-Fi мрежата, към която сте свързани. След това вашите криптирани данни се пренасочват към VPN сървър (по ваш избор или автоматично се влияят от VPN софтуер), преди да бъдете пренасочени към онлайн дестинацията, която сте поискали.

Вашият IP адрес вече не се излъчва в интернет и надеждните доставчици на VPN, за които говорим в тази статия, не поддържат дневници, което означава, че вашият IP и местоположението са скрити от всяка услуга, която използвате онлайн.

Онлайн дестинацията вижда вашите данни, сякаш идват от VPN сървъра и неговите местоположение, не от вашия собствен компютър и от действителното ви местоположение.

VPN как работи? - Източник: Shutterstock.comVPN как работи? – Източник: Shutterstock.com

Струва си да се спомене, че има много нюанси в изложеното по-горе и че изобщо няма гаранция, че самият доставчик на VPN не води регистрите с данни на клиентите. Това е причината, поради която ви препоръчваме да не се регистрирате безплатно VPN услуга. Или както се казва, „Ако е безплатно, вие сте продуктът.“

Поверителността и сигурността често идват за сметка на бавната честотна лента и неблагоприятното време за пинг. Някои обаче VPN услуги които са по-подходящи за геймърите и са направили свързването чрез техните сървъри дори по-бързо в определени случаи, отколкото използването на вашия собствен Пропускателна способност на ISP. Първо, нека разберем защо някои геймърите избират да използват VPN.

Защо геймърите се нуждаят от VPN?

Първата очевидна причина е неограниченият достъп. Всъщност, VPN позволяват ти да минеш гео-ограничение мерки, наложени от някои разработчици на игри, и ви дават достъп до сървъри в неограничени региони, като изглежда, че се свързвате от Адрес на VPN сървъра.

Защо геймърите се нуждаят от VPN? - Източник: Shutterstock.comЗащо геймърите се нуждаят от VPN? – Източник: Shutterstock.com

Втората причина е сигурността, тъй като VPN несъмнено намаляване рискът от възникване на разпределено отказване на услуга (DDoS) атаки които често се случват на онлайн играчите, особено когато имат работа “технически познания” онлайн противници – и много геймърите определено са – това също са лоши губещи, които искат да мамят.

Друга не толкова очевидна причина е, че понякога свързването с VPN може да намали вашето време за пинг подобряване сваляне качване скорост и цялостно забавяне, като по този начин влияе на отзивчивостта на играта. Това се дължи на по-кратките маршрути за връзка между вас и игралните сървъри, ако VPN сървър вие сте свързани, за да се окажете в същия географски регион като сървърите за игри.

Винаги ли VPN гарантират абсолютно частно сърфиране?

Дори и с напредъка, който VPN технология е достигнал досега, някои недостатъци все още могат да бъдат използвани, за да се разкрие действителното местоположение или истинска самоличност на потребителя. Освен това в някои случаи на Форсмажорни обстоятелства, включващи кибератаки, екстремистка пропаганда или терористични комуникации, доставчиците на VPN могат да бъдат принудени от приемащата държава да предадат дневници на това кой се свързва с тях и копие от тяхната история на сърфиране.

Освен това понякога се случва DNS и IP течове възникват, особено когато друг софтуер, който е инсталиран на компютъра на клиента, използва и изпраща вашия истински IP адрес на заден план.

VPN винаги гарантира ли абсолютно частно сърфиране? - Източник: Shutterstock.comVPN винаги гарантира ли абсолютно частно сърфиране? – Източник: Shutterstock.com

Всъщност е важно да се има предвид, че докато изследователите работят върху по-силен дизайн на криптиране и абсолютен Поверително сърфиране, други работят активно за прекъсването му. Освен това, в миналото, много доклади разкриват, че контраразузнаването и специализираните правителствени агенции са успели да пробият VPN щитове многократно, докато проследява шпиони или се опитва да се противопостави на заплахите за националната сигурност.

С това казано, без VPN, връзката ви е напълно отворена, и всеки човек с подходящите инструменти е в състояние да разгледа вашите данни за сърфиране. Използването на a VPN криптира предаването ви и го прави сякаш идва от сървъра, което прави разкриването на вашата самоличност изключително трудно.

Повечето геймъри ще се свържат с VPN чрез своя рутер или чрез интелигентен телевизор – което често е толкова лесно, колкото инсталирането на приложение или клиент на вашето устройство. Някои от тези VPN връзки обаче може да изискват ръчна връзка чрез DNS настройките на вашата конзола.

Топ 3 VPN за геймъри

Така че нека да започнем. В стремежа си да идентифицираме най-добрата VPN за игри, NordVPN е първият ни избор.

NordVPN

Начална страница на NordVPN

NordVPN разполага със страхотно приложение и лесен за използване и много интуитивен потребителски интерфейс. Позволява до 6 едновременни връзки и следва стриктна политика без регистрация. Тази VPN има най-голям брой географски разпръснати сървъри сред тези, които препоръчваме и позволяваме P2P BitTorrenting – което го прави и един от най-популярните VPN за торент

Разходите за услугата $ 6.99 на месец при едногодишен план, и тригодишен план идва с огромни 75% отстъпка намаляване на разходите до само $ 2,99. Компанията има a 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Какви конзоли за игри поддържа NordVPN?

Gamer’s ще се радваме да чуем, че NordVPN поддържа една от най-голямата гама от конзоли за игри и интелигентни телевизори, включително Apple TV, Chromecast, Roku и основните конзоли.

Собствениците на Android Smart TV могат да изтеглят приложение направо на своето устройство. NordVPN обаче няма конкретно приложения за всяко от тези игрални устройства, но все пак е доста лесна за настройка.

Геймърите могат да настроят SmartDNS на техните устройства или настройте NordVPN чрез маршрутизатора си.

Също така е много вероятно NordVPN да пусне поддръжка за конзолите от следващо поколение от Microsoft и Sony, XBox Series X и PlayStation 5.

Силни страни:

5112 сървъра по целия свят, 5+ едновременно разрешени връзки, добавете блокер и отзивчива и надеждна услуга за поддръжка на клиенти.

Слабости:

Скъп в сравнение с някои конкуренти и не позволява да се купуват допълнителни едновременни връзки.

Присъда:

Жизнеспособна опция, която да обмислите за геймърите, като вземете предвид силните характеристики и огромния брой сървъри, от които да избирате. Можете да преминете през нашата задълбочена информация Преглед на NordVPN за пълен списък на неговите характеристики.

Вземете NordVPN

VyprVPN

Начална страница на VyprVPN

VyprVPN е бърза и много сигурна VPN, която също е свършила 700 сървъра в повече от 70 държави. Услугата позволява до 5 едновременни връзки и е известно, че е инсталирал собствена инфраструктура и сървъри.

VyprVPN има уникална характеристика, която е неговата NAT защитна стена. Защитната стена блокира активно нежелания входящ трафик. Приложението предлага сравнително лесен за използване интерфейс в последните си версии. Разработчиците нямат политика за гаранция за връщане на парите на място, но предлагат тридневен пробен период.

Клиентите могат да направят избор между две версии за закупуване: основната версия (позволяват само три едновременни връзки) и премиум (позволява пет едновременни връзки заедно с други функции за подобрена сигурност при сърфиране). Основният план струва $ 5 на месец, таксуван годишно, докато премиум планът е на цена 6,67 долара на месец за същия период от време.

Силни страни:

Достъпен, не разчита на сървъри на трети страни, тъй като компанията работи и управлява свои собствени, разполага с неограничена скорост на интернет за видео платформи при поискване, и има независима одитирана политика без регистрационни файлове.

VyprVPN наскоро стартира VyprVPN 4.0 Beta, която представи протокола WireGuard, чисто нов и здрав VPN протокол, проектиран за скорост и свързаност.

Включването на протокола WireGuard в услугата на VyprVPN предлага невероятно бързо поточно видео, а също така позволява на играчите да участват в онлайн игри през VPN по-бързо от всякога.

WireGuard чрез VpyrVPN също ще позволи на геймърите да имат достъп до VPN услуги в по-голям брой области, без да нулират връзката ви, когато се движите – идеално за тези, които носят конзолата си в движение.

Слабости:

Ограниченото присъствие на глобални сървъри може да бъде трудно за използване за обикновения клиент.

Присъда:

VyprVPN (прочетете нашия преглед на VyprVPN за повече) е достъпна алтернатива, която се предлага с мощни вътрешно управлявани и управлявани сървъри. Компанията също така твърди, че предлага най-бързо VPN услуга сред своите конкуренти, които биха могли да бъдат интересно за геймърите.

Вземете VyprVPN

IPVanish

Начална страница на IPVanish

IPVanish също така управлява цялото си мрежово предложение 1300+ сървъри в над 75 места за бърз и неограничен достъп до интернет. Приложението предлага опция за сортиране на сървъри по време на пинг, за да улесни геймърите да се свържат със сървъра, който най-добре отговаря на тяхното използване. Годишните планове идват $ 6.49 на месец на година, а компанията предлага a 7-дневен опция за гаранция за връщане на парите.

Силни страни:

IPVanish е на достъпна цена, не разчита на сървъри на трети страни, тъй като компанията работи и управлява свои собствени, позволява десет едновременни връзки и разполага с уникален автоматичен Опция за IP колоездене като допълнителен слой сигурност. Има с тази услуга също не са разрешени правила за регистриране и анонимни торенти.

Слабости:

Той има сложен потребителски интерфейс и относително ограничен глобално присъствие.

Присъда:

IPvanish е достъпна алтернатива, която се предлага с мощни вътрешно управлявани и управлявани сървъри. IPvanish е най-добрият взрив за вашия VPN тип VPN, като единственият недостатък е неговият интерфейс. Пълен списък на плюсовете и минусите на тази услуга можете да намерите в нашите подробни Преглед на IPVanish.

Вземете IPVanish

Препратки