Броят на VPN услуги наличен днес е зашеметяващ. Те са жизненоважни за осигуряване на вашето поверителност и сигурност при предаване на чувствителна информация. Много корпорации и бизнеси използват VPN поради тази причина.

Когато избирате такъв, трябва да имате предвид много фактори. Местоположението на компанията е жизненоважно поради законите за запазване на данните в страната. Страната, в която сте VPN, базира ли седалището си в един от 14 страни от Алианса на очите? Уверете се, че има такива VPN услуга вие избирате приоритет на вашата сигурност и поверителност.

Скоростта е друг важен фактор, както и цена. Също така, компанията трябва да бъде надежден и поставете представянето на премия.

Не смятаме, че някой на планетата може да каже, че никога не е чувал за PIA или NordVPN. Тези двама гиганти са добре известни в VPN свят, и двете са доста популярни. Ще сравним предложения на тези 2 VPN за вас, за да можете да вземете информирано решение за избора му.

Вземете NordVPN Вземете PIA

NordVPN Характеристики срещу PIA Характеристики

Ще започнем, като сравним някои от Характеристика на PIA и NordVPN.

NordVPN

NordVPN има по-добро местоположение от PIA, тъй като е базирала седалището си в Панама. Той също има политика без регистриране което е отлично за сигурност. Панама зачита поверителността, но тя е изключително строга законите за авторското право. Един експертен съвет е да изберете VPN който не е базиран във вашата страна, ако смятате, че ще бъдете засегнати от проблеми с юрисдикцията.

NordVPNNordVPN

Едновременните връзки са друг плюс и NordVPN ви позволява да се свързвате 6 устройства едновременно. Има уловка обаче. Всеки от тях трябва да използва различна връзка протоколи. В резултат на това тези потребители трябва да се уверят, че всеки от тях използва различен протокол за криптиране, когато се свърже с NordVPN.

Много хора използват VPN услуги за P2P и BitTorrent споделяне на файлове. NordVPN позволява този вид дейност, но го ограничава само до сървъри 37 държави.

Nordvpn се нарежда в най-добрите ни VPN списъци за торенти, игри, android и iphone.

NordVPN също има впечатляващо покритие на сървъра. Имаше различни отчети за броя на сървърите, които има, но поне е така над 2100 сървъра в 61 държави. Той също така поддържа множество платформи да включва macOS, Windows, Android и iOS. Той предлага ръчни инструкции за настройка на Chrome, Raspberry Pi, Windows Phone, Linux и много рутери.

NordVPN има страхотно удобна за потребителя библиотека за поддръжка и система за билети за проблеми по имейл. Той също така осигурява поддръжка на чат на живо което е отлично за VPN услуги. Много експерти по сигурността препоръчват NordVPN.

NordVPN предлага повече сигурност и поверителност функции от PIA, за които ще говорим в раздела за сигурност и поверителност.

Плюсове & amp; Недостатъци на NordVPN: - Източник: ShutterStock.comПрофесионалисти & Недостатъци на NordVPN: – Източник: ShutterStock.com

Плюсове на NordVPN:

 • Глобално покритие на сървъра
 • Обслужване и поддръжка на клиенти
 • Местоположение
 • 256-битово криптиране
 • Поддържа множество платформи

Недостатъци на NordVPN:

 • Едновременните потребители трябва да използват различни протоколи за шифроване
 • По-малко едновременни връзки от PIA

Вземете NordVPN

PIA

Местоположението не е плюс за PIA, тъй като е така разположен в САЩ. Въпреки че няма закони за запазване на данни, ако PIA е запазила каквато и да е информация за потребителя, правителството може да я поиска по всяко време.

Частен достъп до интернет (PIA)Частен достъп до интернет (PIA)

За щастие PIA има няма регистрационни файлове с данни, и това беше доказано в 2016 и 2018 когато компанията получи призовки за наказателни дела. PIA каза на властите, че може да предостави само IP адреси защото това беше цялата информация, с която разполагаше. Това е доказана VPN услуга с нулеви регистри.

Подобно на NordVPN, PIA е отлична опция за торент, но има такава значителна разлика. PIA предлага пренасочване на портове, за да оптимизира скоростта на своите потребители. Пренасочване на портове е лесно да се активира в настройките и след това да се свърже със сървър, който го поддържа. Не всички сървъри на PIA поддържат пренасочване на портове.

Говорейки за сървъри, PIA има над 3200 сървъра, но те са само в 25 държави. Компанията има сървърни ферми в големи държави като Обединеното кралство, Франция, САЩ и други. Достъпът до блокирано съдържание може да е повече ограничена от наличността на NordVPN.

Една характеристика, с която PIA превъзхожда, е нейната връзка. Частният интернет достъп увеличи цените си през Март 2019 г. защото увеличи броя на едновременните връзки към a отпадане на челюстта 10. Стандартният размер на връзките е 5.

PIA’s обслужване на клиенти не е толкова добър. PIA има само система за изпращане на билети за проблеми и библиотека за поддръжка на самодостъп. Библиотеката е полезна, все пак.

PIA поддържа Windows, macOS, iOS, Linux и Android. Те също работят с Tomato-флаш и DD-WRT рутери.

Плюсове & amp; Недостатъци на PIA VPN: - Източник: ShutterStock.comПрофесионалисти & Недостатъци на PIA VPN: – Източник: ShutterStock.com

Плюсове на PIA VPN:

 • 10 Едновременни връзки
 • Брой сървъри
 • Поддържа множество платформи
 • Не поддържа регистрационни файлове с данни
 • Торент

Недостатъци на PIA VPN:

 • Местоположение
 • Проблеми само с изпращането на билети за поддръжка на клиенти

Вземете PIA

Ценообразуване

Ето фактор, който много от вас може да поставят най-високо в списъка. The VPN услуга трябва да бъдат рентабилни и да осигуряват стойност.

NordVPN & amp; PIA ЦенообразуванеNordVPN & PIA Ценообразуване

NordVPN предлага план за месец за месец 11,95 долара. Неговият 1-годишен абонамент идва $ 6.99 на месец, 2-годишният план е само $ 3,99 на месец и ви дава отлична цена, ако изберете 3-годишния абонамент. Месечните разходи за 3-годишния план са равни $ 2,99 на месец.

Въпреки че PIA увеличи цените си, тя все още е евтина. Месечният план, който предлага, е 9,95 долара всеки месец. Ти плащаш $ 8,99 месец за годишния абонамент и $ 3,49 всеки месец, ако изберете 2-годишния план.

Сигурност и поверителност

Сега ще обсъдим разликата в функции за сигурност между двете VPN услуги. NordVPN има Double-VPN и Tor с VPN сървъри, тъй като различните потребители имат различни нужди. С Двойно VPN, NordVPN криптиране трафика си два пъти през два напълно различни сървъра.

Tor-over-VPN сървърите са точно това, което те предлагат, сървъри, които криптират вашия трафик от VPN и след това по мрежата Tor.

NordVPN & amp; PIA сигурност & усилвател; поверителност - Източник: ShutterStock.comNordVPN & PIA сигурност & поверителност – Източник: ShutterStock.com

NordVPN също има ключ за убиване за трафик (чрез защитна стена) и приложения, както и настройки за защита от течове. Също така има функция, наречена CyberSec, която блокира злонамерен софтуер, проследяване и реклами. NordVPN има типичните сървъри за HTTPS криптиране, както и скрити сървъри VPN трафик.

HTTPS криптирането е удобно, ако имате нужда от VPN в Китай, където те блокират VPN. NordVPN предлага разширени 256-битово криптиране през L2TP / IPSсек, PPTP, и OpenVPN.

PIA има някои страхотни функции за сигурност, но те са доста основни. Той осигурява стандартни настройки за защита от течове, както и различни настройки за криптиране. PIA включва рекламен блокер, известен като PIA MACE. Криптирането на тази компания е усъвършенствано. Той има 256-битово криптиране чрез L2TP / IPSсек, PPTP, OpenVPN като NordVPN.

Няма нищо изискано, а само основите. PIA обхваща основните аспекти и това може да е достатъчно за много хора. PIA ви позволява да активирате Wi-Fi сигурност и използвайте a таен IP за частно сърфиране.

Вземете NordVPN Вземете PIA

Скорост, надеждност и производителност

Що се отнася до скоростта, някои тестери откриха това NordVPN има променливост в своята мрежа. Някои връзки бяха стабилни и бързи, докато други варираха, като тези в САЩ за разлика, PIA имаше отлично надеждни скорости.

Тестерите установиха връзки бързо и бяха последователни. В никакъв случай не беше PIA най-бързият. И все пак беше надеждно, което е страхотно предимство.

Скорост, надеждност и производителност - Източник: ShutterStock.comСкорост, надеждност и производителност – Източник: ShutterStock.com

NordVPN имаше скорости между 90 и 105 Mbps в Европа и между тях 4 и 70 Mbps в САЩ. PIA не беше най-бързият, но скоростите му в Европа бяха между 65 и 85 Mbps. Скоростите на PIA за САЩ и Канада варираха от 55 до 67 Mbps.

И двете осигуряват отлична стойност за тяхната цена и производителност. Като цяло, NordVPN има повече функции и предлага повече услуги и местоположения на сървъра. Ако обаче ви трябват само основите, PIA е страхотен избор. NordVPN е само малко по-здрав.

Възстановявания и плащания

Тези двама имат предимство по нещо в тази категория. NordVPN има най-доброто възстановяване прозорец докато PIA предлага повече опции за плащания.

PIA ви позволява да плащате с PayPal, кредитни карти, AmazonPay, Биткойн, Ethereum и други крипто. Той ви дава прозорец за възстановяване на 7 дни.

Възстановявания и плащания - Източник: ShutterStock.comВъзстановявания и плащания – Източник: ShutterStock.com

NordVPN ви позволява да плащате с повечето същите плащания с изключение на някои от криптовалути и PayPal. Осигурява отлично 30-дневно възстановяване прозорец за всичките му планове.

Вземете NordVPN Вземете PIA

Победителят

Докато и двете VPN услуги идват силно препоръчителни и имат страхотни функции, ние избрахме NordVPN като победител. NordVPN има допълнителни опции и доставя много усъвършенствана сигурност и функции за поверителност. Сигурността му е по-твърда, а мрежови скорости са по-бързо като цяло.

PIA изпревари в опциите за плащане и имаше повече надеждни скорости, но тези фактори със сигурност не отменят всички страхотни неща за NordVPN. NordVPN също е със седалище в Панама където правителството подслушва по-малко. Той също така има сървъри в много повече страни и местоположения от PIA.

Победителят - Източник: ShutterStock.comПобедителят – Източник: ShutterStock.com

PIA позволява повече едновременни връзки, но NordVPN е стабилен и в тази област, позволявайки на потребителите да се свързват шест устройства едновременно. NordVPN също има отлично ценообразуване и на разположение абонаментни планове.

С по-добре опции за обслужване на клиенти и BitTorrent подкрепа, NordVPN беше ясно победител. С това сравнение можете да разберете защо Nordvpn е класиран номер едно в нашия най-добър VPN списък.

Препоръчва се

NordVPN ОТИВАМ
PIA ОТИВАМ

Препратки