Norton е много популярна антивирусна марка и подобно на някои други антивирусни компании, той също има собствена vpn услуга, наречена Norton secure vpn.

Обикновено не харесвам VPN, които идват от големи мултинационални корпорации, в които vpn е само малка част от техния бизнес. Тъй като това означава, че трябва да водят регистрационни файлове, да не позволяват торенти и обикновено са по-скъпи.

Това не е изключение, ако вашият индивидуален потребител търси добър vpn, бих препоръчал да разгледате най-доброто ни ръководство за vpn. Ако все още се интересувате, прочетете!

Преглед на Norton Secure VPNПреглед на Norton Secure VPN

По време на нашето проучване се опитахме да разделим всяка малка подробност за тази VPN, за да ви помогнем да вземете информирано решение дали искате да използвате услугата или не..

Когато пазарувате за VPN, е от решаващо значение да имате предвид няколко неща:

 • Безопасност
 • Сигурност
 • поверителност
 • Характеристика

Нека видим как вървят нещата за Нортън.

Какво е Norton Secure VPN?

По-рано известен като Norton Wifi Privacy, Norton Secure VPN е услуга, която се фокусира върху онлайн сигурността и поверителността. То прикрива вашия истински IP адрес с такъв от различно местоположение. Когато сърфираме в мрежата без VPN, нашата история и онлайн дейности могат да бъдат проследени лесно от вашия интернет доставчик, правителството и хакери.

Какво е Norton Secure VPN?Какво е Norton Secure VPN?

За да предотвратите проследяването, можете да използвате VPN, за да скриете истинската си онлайн идентичност. Когато скриете реалния си IP адрес и шифровате трафика си, значително затруднява различните субекти да разберат кои сте всъщност.

Norton Secure VPN трябва да скрие вашия IP, като същевременно предотвратява всякакви DNS изтичания и регистриране. Търсим VPN да предлагат и функции като възможността за байпас Гео ограниченията на Netflix и възможността за изтегляне на торенти.

Ето кратко описание на предимствата на Norton Secure VPN

 • Няма изтичане на DNS
 • Лесен за използване
 • Изненадващо бързи скорости
 • Netflix съвместим

Norton Secure VPN Ценообразуване

Norton предлага уникален пакет за плащане с две различни основни опции. Първият избор, който имате, е неговата сигурна VPN. Цената варира в зависимост от това колко устройства искате да използвате. Ето разбивка на това ценообразуване:

Ценообразуване на Norton Secure VPNЦенообразуване на Norton Secure VPN

 • Едно устройство (месечно) $ 4.99
 • Едно устройство (годишно) $ 39,99
 • Пет устройства (месечно) $ 7,99
 • Пет устройства (годишно) $ 39,99
 • Десет устройства (месечно) $ 9.99
 • Десет устройства (годишно) $ 59,99

Както можете да видите, ценообразуването му е изключително достъпно и ако платите за една година преди време, получавате значително намаление в цената. За стандартното ценообразуване, получавате следните функции:

 • Банково криптиране
 • Анонимно сърфиране
 • Достъп в движение
 • Блокиране на проследяването на реклами

За стандартните цени получавате следните функции за Norton Secure VPNЗа стандартните цени получавате следните функции за Norton Secure VPN

Следващият пакет, който предлага, се нарича Norton 360 Deluxe. Можете да получите това предложение за $ 9.99 на месец или $ 59,99 на година. С този избор получавате следните предимства:

 • Свързаност за пет устройства
 • Сигурна VPN
 • Защита в заплаха в реално време
 • Мониторинг на тъмна мрежа
 • Мениджър на пароли
 • 50 GB защитено архивиране в облак
 • Родителски контрол
 • Интелигентна защитна стена
 • SafeCam

За цените на Norton 360 Deluxe получавате следните функции:Функции на Norton 360 Deluxe

Norton обича да продава повече на своите клиенти, като предлага набор от инструменти, които вероятно никога няма да използвате. За 360 Deluxe той добавя голяма част от своя стандарт функции за защита от вируси на върха на своята VPN услуга.

Какво ни харесва в Norton Secure VPN

До тук, нещата изглеждат добре за Нортън. Той има силна репутация в тази индустрия, така че бихте очаквали големи неща. Ето нещата, които най-много ни харесват в тази услуга.

Няма изтичане на DNS

По време на нашите изследвания винаги търсим DNS изтичане тестове. С Нортън открихме тест, който се върна изцяло положителен. В рамките на шест различни експеримента, Norton не изпуска потребителски IP адрес нито веднъж. Резултатите от теста също така показват, че не са открити вируси или зловреден софтуер във файлове. Дотук добре.

Напълно функционално приложение

Осъзнаваме, че VPN не е най-лесното нещо за разбиране, поради което те трябва да бъдат лесни за ползване както при настройване, така и за ежедневна употреба. The най-добрите VPN ще изисква само да докоснете бутон за свързване и да го докоснете отново, за да прекратите връзката, толкова просто, колкото това.

Мобилното приложение Norton Secure VPN изисква само с едно щракване, за да се свържете със сървър. Приложението изглежда страхотно и е лесно за настройване.

Какво ни харесва в Norton Secure VPNКакво ни харесва в Norton Secure VPN

И накрая, Достойни скорости

Толкова много VPN мрежи, които разглеждаме, имат ужасни резултати от тестове за скорост, така че е хубаво да видим как услуга обръща внимание на тази област. По време на нашето изследване открихме няколко теста на Norton и потребителят е изпитал спада на скоростта с около 10-20%. Това не е нищо в сравнение с някои от по-бавните VPN мрежи, които разгледахме, които са имали 90-95% спад в скоростта.

Netflix го!

Ако търсите VPN, за да получите достъп до гео ограничено съдържание, това е вашият щастлив ден. По време на нашето изследване открихме тест на четири различни сървъра на Norton и Netflix работи по три от четири. Тъй като Norton е толкова голяма компания, не очаквахме да я видим да пътува по този път, добре за тях.

Какво не ни харесва в Norton Secure VPN

Сега е време да споменем минусите. Нортън може да провери в много области, но имаме някои лоши новини, Нека видим.

Какво не ни харесва в Norton Secure VPNКакво не ни харесва в Norton Secure VPN

Юрисдикция на САЩ

Norton Secure VPN е базирана в САЩ и САЩ е част от алианса за наблюдение на Five Eyes. Страните в този алианс се ангажират с огромно количество тайно събиране и споделяне на данни, като тези страни често се смятат за едни от най-лошите злоупотребяващи с неприкосновеността на личния живот онлайн.

VPN обикновено има за цел да ви продаде повишена поверителност като услуга, поради което повечето потребители смятат, че е отрицателна характеристика, ако VPN се локализира в държава, която е част от различните съюзи за наблюдение „Eyes“.

Ограничени функции

Ако решите да получите 360 Deluxe Вие получавате тон функции, но не много от тях имат нещо общо с VPN услугата. Norton Secure VPN използва 256-битово криптиране AES и OpenVPN. Те ви защитават. Но извън това не получавате много друго. Без торенти, без Tor и ограничена съвместимост на устройството.

Нашата присъда

Какво мислим за Norton Secure VPN? Той използва 256-битово криптиране и протокола OpenVPN за силна сигурност. Той също така дава възможност за стрийминг на Netflix и няма изтичане на DNS. Вярваме, че това е прилична VPN услуга, но не е добре за поверителността (базирана в САЩ) и има по-добри алтернативи.

Нашата присъда за Norton Secure VPN - Източник: Shutterstock.comНашата присъда за Norton Secure VPN – Източник: Shutterstock.com

Ако ви харесва поверителността ви, не препоръчваме тази базирана в САЩ VPN. Вместо това проверете нещо като expressvpn. Или прочетете нашето най-добро ръководство за vpn.

Препратки