Ако сте човек, който се грижи за вашата сигурност в интернет, един от продуктите, за които вероятно сте чували, е ProtonMail. ProtonMail беше създаването на Харвард-образовани докторанти, които в крайна сметка произвеждат най-голямата криптирана пощенска услуга в света.

След създаването на пощенската услуга, създателите се събраха за нов продукт, ProtonVPN. ProtonVPN е услуга, базирана в Швейцария, която подчертава сигурността.

Преглед на ProtonVPNПреглед на ProtonVPN

Ако искате да използвате VPN, ProtonVPN е един от продуктите, които вероятно ще срещнете. За щастие ние сме тук, за да ви предоставим обширен преглед на ProtonVPN. Надяваме се, че след като прочетете нашия преглед на ProtonVPN, ще ви бъде много по-лесно да определите дали продуктът е за вас.

Вземете ProtonVPN

Какво е ProtonVPN?

ProtonVPN е VPN услуга, която подчертава сигурността. Според уебсайта на компанията, вашата интернет връзка винаги е криптирана, когато използвате услугата. Компанията насочва вашата връзка през различни криптирани тунели. Това не само ви предпазва, докато сте в интернет, но може да ви позволи и достъп до сайтове, недостъпни във вашата страна.

ProtonVPN е със седалище в Швейцария, което според компанията помага да й се осигури първокласна сигурност. Компанията има повече от 400 сървъра, разположени в 33 държави. Когато използвате ProtonVPN сървъри, вашият гигабайт капацитет е 468.

Какво е ProtonVPN?Какво е ProtonVPN?

Компанията подчертава своите Сигурно ядро архитектура, която според тях им предоставя „уникалната способност да се защитават срещу мрежови атаки“. Преди да напуснете мрежата ProtonVPN, връзката ви ще премине през множество сървъри, което прави невъзможно някой да посочи IP адрес въз основа на данни, които изходният сървър предоставя. Сигурни основни сървъри съществуват в:

 • Швейцария
 • Швеция
 • Исландия

ProtonVPN също подчертава криптирането със своите услуги. The компанията кодира целия си мрежов трафик с AES-256 криптиране, което е най-високото ниво на криптиране на разположение днес. Това е стандартът за криптиране, който държавните агенции на САЩ като ФБР и ЦРУ използват. Дори и най-добрите хакване програмите не могат да се счупят AES-256 криптиране.

ProtonVPN - Източник: protonvpn.comProtonVPN – Източник: protonvpn.com

The компанията извършва и обмен на ключови думи с 4096-битова RSA. Освен това ProtonVPN разчита на HMAC с SHA384 за удостоверяване на съобщението.

Друга отличителна черта за криптиране е фактът, че Proton използва само набори за шифроване на шифри с Perfect Forward Secrecy.

Тази функция предотвратява заснемането и дешифрирането на вашите данни след факта, ако ключът бъде намерен по-късно. Има ново ключ за криптиране с всяка сесия на сърфиране, което означава, че вашите данни са винаги в безопасност.

Вземете ProtonVPN

Професионалисти

Когато провеждахме нашия преглед на ProtonVPN, установихме това имаше няколко неща, които ни се открояваха. По-долу ще намерите списък с някои от нещата, които най-много ни харесаха в ProtonVPN.

Сигурност от висок клас

Както споменахме по-горе, ProtonVPN подчертава сигурността. Компанията не само набляга на криптирането, но също така използва само защитени VPN протоколи, като IKEv2 / IPSec

и OpenVPN. Дори само заплахата за сигурност може да бъде достатъчна, за да възпре хакерите.

След като хакерите се сблъскат с тези видове мерки за сигурност, те вероятно ще намалят загубите си и ще продължат напред.

Сигурност от висок клас - Източник: ShutterStock.comСигурност от висок клас – Източник: ShutterStock.com

освен това, ProtonVPN не само подчертава сигурността на софтуера, но и се гордее с физическата си сигурност. Компанията постави своите сървъри Secure Core в стар заслон за швейцарска армия. Този подслон е 1000 метра под повърхността.

Исландските сървъри на компанията също са на бивша военна база. Можете да се доверите, че вашите данни са защитени когато използвате ProtonVPN.

Ако използвате Tor браузър, използвате „Tor над VPN”Комбинация с интеграцията на Tor на ProtonVPN с едно кликване.

Строга политика срещу сеч

Един от най-значимите проблеми с безплатни VPN услуги е, че те са склонни да регистрират данни и да ги продават на трети страни за промоционални цели. Фактът, че можете да сърфирате в мрежата, докато някой наблюдава вашите данни, изглежда на пръв поглед поражда целта на използването на VPN на първо място.

Строга политика срещу сечСтрога политика срещу сеч

ProtonVPN се откроява, тъй като компанията има строга политика срещу сеч, дори ако използвате безплатната услуга. ProtonVPN казва, че „уважава своите потребители“ поверителност и прилага политика без регистрационни файлове. Това означава, че вашата VPN връзка остава частна и „ние не съхраняваме информация за вашите връзки или уебсайтовете, които посещавате“.

The компания казва, че единственото нещо, което съхранява, е единичен клеймо за последно влизане във вашия акаунт. Компанията прави това, за да може да гарантира, че правилното лице влиза в акаунта.

Поддръжка на клиенти

Един от други неща, които са склонни да ни безпокоят по отношение на VPN, е липсата на поддръжка на клиенти. Какво трябва да направите, ако сте платили за услуга и тя вече не работи? Твърде често хората плащат за VPN услуга без поддръжка на клиенти и в крайна сметка в резултат се изгарят в дългосрочен план.

Поддръжка на клиентиПоддръжка на клиенти

За щастие, ProtonVPN предоставя прилична поддръжка на своите клиенти на много различни езици. Компанията обещава да отговори на вашето запитване в рамките на 24 часа. Освен това член на екипа за обслужване на клиенти отделя време, за да ви даде подробен отговор.

Няма да получите връзка към Ресурсен център или ръководство, основано на знания. В ProtonVPN някой отделя време, за да ви даде отговора, който търсите.

Възможна връзка с Netflix

Едно от основните предимства на VPN е, че те ви позволяват да заобиколите геоблокерите. Можете да подправите вашия IP адрес, като изглеждате така, сякаш сте в държава, различна от тази, в която сте били физически. След това можете да получите достъп до сайтовете на тази държава. Тъй като Netflix предлага различни шоу програми в световен мащаб, много хора използваха VPN, за да разширят своя избор.

Възможна е връзка с NetflixВъзможна е връзка с Netflix

Netflix обаче долови това и създаде VPN блокер. Много VPN, които някога са работили с Netflix, вече не са валидни. Още, поне един от сървърите на ProtonVPN не е бил уловен от Netflix VPN блокера, което означава, че можете да предавате поточно видео, когато сте на този сървър.

За съжаление компания не посочва ясно кой сървър работи с Netflix. Може да се наложи да влезете в акаунта си и да опитате да се свържете с различни сървъри, преди да определите кой ще ви позволи да предавате видео.

Така, ProtonVPN предлага ограничена наличност на Netflix. Но, като се има предвид, че много VPN мрежи изобщо не ви позволяват да се свържете с Netflix, ние ще дадем на ProtonVPN „шапка“ за тази.

Торентът е разрешен

Като швейцарска VPN базирана на поверителност, protonvpn позволява торент. Така че, ако търсите VPN по тази основна причина, това може да е добър избор.

Препоръчваме ви също да проверите списъка с най-добри VPN за торентинг, за възможен избор. Въпреки че можете да получите прилични скорости с protonvpn, това не влиза в топ 5 на нашите приятелски торенти VPN.

TOR през VPN

Ако искате да изведете поверителността си на следващото ниво, тогава добър начин да направите това е да използвате TOR през VPN. Обяснихме този процес в някои подробности в нашата статия TOR срещу VPN.

Много VPN услуги не позволяват това или може да бъде сложно да се настрои, но ProtonVPN се предлага с вграден TOR, което е много голям бонус за поверителност.

Без течове

Едно от другите неща, които ни се откроиха, когато преглеждахме тази услуга, беше, че няма течове. Проблем, който има тенденция да тормози VPN, е DNS и Изтичане на Web-RTC. Когато това се случи, хората могат да видят точния ви IP адрес. Те най-често се случват, когато има конфликти между връзките. Течовете могат да бъдат доста проблематични и те напълно разрушават целта на използването на VPN на първо място.

Без течовеБез течове

Проведохме множество тестове на ProtonVPN. Всеки път, когато го направихме, нямаше течове в сървърите на ProtonVPN. Също така сканирахме файловете, които изтеглихме, докато сме свързани с ProtonVPN.

Установихме, че нито един файл няма следи от злонамерен софтуер. Това също е знак, че няма изтичане на данни при използване на услугата.

Те също имат наистина хубава функция, наречена „Умен протокол“, която работи автоматично във фонов режим, за да гарантира, че ще останете свързани с VPN, дори ако нещо се опитва да блокира достъпа ви. Например, ако вашият е на място, където не контролирате интернет връзката и мрежовият администратор се опитва да блокира достъпа до VPN услуги чрез определени портове, тогава „Smart Protocol“ влиза в сила. Той автоматично ще работи за свързване през различни портове, използвайки различни VPN протоколи. Много готино.

Вземете ProtonVPN

Минуси

ProtonVPN може да изглежда твърде добре, за да е истина, особено защото компанията предлага безплатен план. Трябва обаче да се уверите, че вие помислете за цялата картина, преди да вземете окончателното си решение. Имаше някои неща, които не ни харесаха в ProtonVPN. По-долу сме предоставили списък с тези „минуси“.

МинусиМинуси

Базиран в Швейцария

Швейцария е известна с това, че насърчава личната неприкосновеност в интернет. Страната твърди, че е неутрална и не участва в международен конфликт. както и да е Липсата на интернет разпоредби в страната привлече негативно внимание през последните години.

Помислете например за Съюзът на пет очи. The Съюзът на пет очи е сравнение, съставено от пет държави:

 • Съединени щати
 • Великобритания
 • Канада
 • Австралия
 • Нова Зеландия

Страните работят заедно, за да споделят разузнавателни данни. Една от инициативите на Алианса на петте очи е да съсредоточи сътрудничеството върху страни, в които компютърната експлоатация е широко разпространена. Една от 25-те държави в списъка е Швейцария.

Базиран в ШвейцарияБазиран в Швейцария

Така че, въпреки че ProtonVPN се намира в Швейцария, вашите данни не са напълно безопасни. За щастие, благодарение на политиката „Без регистрационни файлове“, ProtonVPN никога няма да съхранява вашата информация, което означава, че вероятно ще бъдете в безопасност, ако нещо се случи. В крайна сметка се чувстваме така, сякаш аспектът „Швейцария“ е по-скоро шоу, отколкото същност. На теория звучи отлично, но не сме сигурни каква полза има.

Липса на сървъри

Уебсайтът на ProtonVPN казва, че има повече от 400 сървъра. Компанията работи бързо, за да добави повече сървъри към своята мрежа. Очакваме да видим непрекъснат растеж в бъдеще. въпреки това, докато ProtonVPN добави още сървъри, това ще продължи да се класира като „Con“ за нас. Това е така, защото най-добрите VPN услуги са склонни да предлагат достъп до близо 5000 сървъра. Например Nordvpn и Expressvpn, двете мощности на VPN услугите.

Липса на сървъриЛипса на сървъри

Скоростите на сървъра са средни

Всеки път, когато използвате VPN, можете да очаквате да има поне малко отпадане производителност докато вашите данни преминават през различни канали. По време на тестването установихме, че скорост на ProtonVPN беше средно, в най-добрия случай. Тествахме ProtonVPN, за да сме сигурни, използвайки изходни линии от 97 Mbps скорости на изтегляне и скорости на качване от 53 Mbps. Скоростта на изтегляне обикновено варира в зависимост от сървъра, който сме свързали.

Например, при свързване със сървъри в Съединените щати скоростта на изтегляне е срамежлива от 25 Mbps, рейтинг със 75 процента по-бавен от изходното ни ниво. въпреки това, при свързване към сървъри в Швейцария, скоростта на изтегляне беше около 55 Mbps. Това все още беше по-бавно от нашето изходно ниво, но беше по-бързо от обикновено. Скоростите на качване бяха малко по-последователни по време на тестването.

Скорост на ProtonVPNСкорост на ProtonVPN

Например, скоростите на качване при свързване със сървъри в САЩ бяха около 36 Mbps, което е приблизително 31 процента по-бавно от нашето изходно ниво. Времето за качване на швейцарски сървъри беше около 38 Mbps, което е приблизително 30 процента по-бавно от нашето изходно ниво.

Най-лошото ни резултатите дойдоха, когато бяхме свързани със сървъри в Азия. Тук скоростите на изтегляне бяха приблизително с 85 процента по-ниски от нашите базови, а скоростите на качване бяха почти 90 процента по-ниски от нашите. Фактът, че тези сървъри са толкова бавни, може да ги направи безполезни, поради което ограничава пула от сървъри, от които можете да избирате.

Ограничена поддръжка на устройства

ProtonVPN не разполага с най-добрия набор от възможности на устройството. Услугата работи с устройства, които работят:

 • iPhone & iOS
 • Mac iOS
 • Windows
 • Linux
 • Android

Тази VPN услуга няма да работи с игрални конзоли или интелигентни телевизори. През последните няколко години, ProtonVPN подобри възможностите на устройството си.

Ограничена поддръжка на устройстваОграничена поддръжка на устройства

Например беше само през последните няколко месеца, през които компанията представи съвместимост с местни приложения за iOS. Компанията също така наскоро започна да поддържа инсталирането на рутери, като работи с конвенционални устройства като:

Може би през следващите години ProtonVPN ще продължи да предоставя повече поддръжка на устройства. Но в момента потребителите не получават почти толкова достъп до устройството, колкото би трябвало, когато плащат за продукт.

Вземете ProtonVPN

Информация за цените

Въпреки че ProtonVPN има безплатна опция, има и различни платени модели, от които можете да избирате. Платените модели предоставят на потребителите достъп до по-добри функции.

Клиентите могат да закупят ProtonVPN месечно или годишно. Ако си купят годишен абонамент, в крайна сметка ще спестят 20 процента. По-долу ще намерите разбивка на различните опции, налични за закупуване на ProtonVPN. Всички изброени цени са с месечни цени. Ако купите едногодишен абонамент, изброените от нас цени ще спаднат с 20 процента на месец.

Безплатно

ProtonVPN предлага безплатни абонаментни услуги за всеки, който желае да изтегли продукта. ProtonVPN е забележимо различен от другите безплатни абонаментни услуги, тъй като не регистрира данни. Много безплатни VPN регистрират потребителски данни и ги продават на трети страни, за да финансират тяхната работа. ProtonVPN не прави това.

Безплатен план - Източник: protonvpn.comБезплатен план – Източник: protonvpn.com

Това е огромна полза за всеки, който търси безплатно VPN услуги. Тези, които използват безплатната услуга, обаче ще забележат, че опитът им избледнява в сравнение с тези, които плащат. Например безплатното VPN работи само на едно устройство и клиентите ще получат „Средни“ скорости на качване и изтегляне. въпреки това, клиентите, които използват продукта безплатно, все още получават достъп до седем сървъра в три държави.

Основен

На компанията Основният VPN план е доста достъпен, струваща $ 4 на месец. Клиентите ще получат достъп до сървъри във всяка държава, за разлика от трите държави, предвидени от безплатния план. Според основния план клиентите може да използва VPN на две устройства.

Основен план - Източник: protonvpn.comОсновен план – Източник: protonvpn.com

Те също ще получат високи скорости на свързване и peer-to-peer работа в мрежа.

Плюс това

Ако сте готови да инвестирате във VPN от ProtonVPN, най-вероятно ще получите най-голяма полза, като закупите Плюс план. Подобно на всички други платени планове за ProtonVPN, вие ще получите достъп до сървъри във всички държави, високи скорости на връзката и равнопоставена мрежа. въпреки това, ще получите достъп до до пет устройства.

Плюс план - Източник: protonvpn.comПлюс план – Източник: protonvpn.com

Ще откриете и това можете да направите много повече с вашата VPN, когато закупите Плюс план. Например технологията Secure Core, доставена от ProtonVPN е достъпен само когато закупите план, започващ с тази скорост. Освен това ще откриете и това получавате защитен стрийминг. Този план струва $ 8 на месец.

Визионер

Ако сте собственик на бизнес, който се нуждае от VPN, може да поискате да проверите опцията Visionary. Можеш да използваш до десет устройства по този план. Вие също ще спечелите достъп до ProtonMail, сигурен обмен на имейл. Тази услуга струва $ 30 на месец.

Визионерски план - Източник: protonvpn.comВизионерски план – Източник: protonvpn.com

Окончателна присъда

Считаме ProtonVPN за опция „по средата на пътя“, когато става въпрос за VPN услуги. Има няколко неща, които ни харесаха в продукта, но има и някои неща, за които се оказа, че искаме да са различни.

Първо и най-важно, безплатната услуга е ограничена. Услугата не се предлага с никакви допълнителни функции и налични са само седем сървъра. Това, което се откроява обаче, е фактът, че информацията ви остава защитена. Твърде често безплатните VPN мрежи ще продават вашата информация на трети страни. Вместо това ProtonVPN намалява възможностите за производителност, но въпреки това успява да запази данните ви в безопасност.

Така че, ако ще получите нещо полезно от ProtonVPN, ще трябва да платите за абонамент. Тук ProtonVPN започва да се отделя. Ще откриете, че това е платените услуги ви осигуряват по-добри връзки и невероятни функции за сигурност. Също така ще можете да използвате Netflix на определени сървъри.

ПрисъдаПрисъда

При по-нататъшно разследване обаче тези характеристики не бяха такива, каквито изглеждаха. Например, въпреки че връзките бяха по-бързи от платените планове, те все пак пребледняха в сравнение с други VPN че сме тествали в миналото.

Освен това Швейцария е под натиск от други правителства, когато става въпрос за интернет сигурност, който може потенциално да изложи вашата информация.

Считаме, че ProtonVPN е среден продукт. Беше добър, но не и отличен. Изглежда, че компанията работи бързо, за да добави функции към продуктовата си линия. Налични са и други VPN, които струват приблизително същото, но биха могли да ви осигурят достъп до много по-добри функции. Може би един ден ProtonVPN ще прерасне в най-добрата опция за VPN услуги. Но в момента това е просто средно.

Надяваме се, че нашият преглед на ProtonVPN си заслужава. Ако търсите алтернатива на услугата, не забравяйте да разгледате някои от другите ни VPN рецензии. Уверени сме, че можете да намерите VPN, която отговаря на вашите нужди.

Вземете ProtonVPN

Препратки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me