Днес ще говорим за PIA (частен достъп до интернет), популярен VPN който се занимава с почти 20 години. В интерес на пълното разкриване имайте предвид, че този автор е използвал PIA в продължение на няколко години, преди да преминете към ExpressVPN през 2018г.

Частен достъп до интернет (PIA) VPN преглед за 2020 г.

За да ви помогне да решите дали PIA е най-добрата VPN за вас, ние разделяме този преглед на няколко раздела. Те включват:

 • Поддръжка на устройство
 • Скорост
 • Сигурност и поверителност
 • Географски и правни съображения
 • Глобално покритие
 • Стрийминг и торент
 • Допълнителни съображения
 • Поддръжка на клиенти

Също така ще ви попълним по изненадващ страничен въпрос, който може или не може да повлияе на вашето решение. Ще започнем ли?

Частен достъп до интернет VPN Източник: privateinternetaccess.comЧастен достъп до интернет VPN Източник: privateinternetaccess.com

Поддръжка на устройство

PIA предлага клиентски приложения за основния поток операционна система. Той също така осигурява браузър разширения за Chrome, Firefox и Opera.

Частен достъп до интернет за всички ваши устройства - Източник: www.privateinternetaccess.comЧастен достъп до интернет за всички ваши устройства – Източник: www.privateinternetaccess.com

PIA значително подобри своите настолни клиенти, откакто последно използвах услугата. Компанията е създала последователна, привлекателен клиентски интерфейс в своите настолни клиенти, въпреки че мобилните приложения и разширенията на браузъра не съвпадат с тях в момента.

Снимката е предоставена от London Trust MediaСнимката е предоставена от London Trust Media

След като влезете в клиента, имате достъп до широк набор от опции, които обикновено не се виждат в VPN клиенти, включително избор на DNS (включително такъв, предоставен от PIA), тип криптиране, дори светла или тъмна тема за самия клиент.

Вземете частен достъп до интернет

Скорост

Обсъждането на скоростта на VPN услугата винаги е трудно, тъй като зависи от толкова много фактори. Откъде се свързвате, когато го правите и кой ISP, който използвате за тестовете, са само някои от тези фактори.

За щастие, когато става въпрос за PIA, имаме някои независими резултати от теста, които можем да използваме, за да отговорим на въпроса за скоростта. През 2018 г. един от конкурентите на PIA поръча компания, наречена AV-TEST GmbH да направя някои независими тестове. Извърши голям набор от тестове на дузина VPN услуги, включително PIA.

Скорост (PIA) - Източник: Shutterstock.comСкорост (PIA) – Източник: Shutterstock.com

The VPN сравнителен тест доклад показва, че PIA има по-добра латентност (пинг), скорост на поточно предаване, качване и изтегляне от повечето тествани VPN. Като се има предвид това, беше изненадващо, че PIA беше един от тях най-бавните VPN сред тестваните.

Тези резултати предполагат, че при повечето обстоятелства PIA ще бъде достатъчно бърз за повечето потребители. За да разберете дали ще бъде достатъчно бърз за вас, препоръчваме ви да се възползвате от него 7-дневна гаранция за връщане на парите да провеждате някои тестове за скорост с помощта на вашите устройства и вашия доставчик на интернет на местата, където най-вероятно ще използвате VPN.

След това сравнете резултатите от теста си с данните на този 5 април 2019 г., Статия за потребителски отчети обсъждане на скоростите на изтегляне, необходими за поточно предаване на различни видове мултимедийно съдържание.

Няколко кръга тестове в типични ситуации, в които бихте използвали PIA, трябва да ви дадат достатъчно информация, за да решите дали тази VPN е достатъчно бърза за вас.

Сигурност и поверителност

Сега трябва да поговорим за сигурността и поверителността. Въпреки че са свързани, те не са едно и също нещо. Разликите стават особено важни, когато се говори за тях PIA тъй като е базиран в Съединени щати.

Сигурност и поверителност (PIA) - Източник: Shutterstock.comСигурност и поверителност (PIA) – Източник: Shutterstock.com

Докато приключите този раздел на статията, ще имате добра представа за това как сигурността и поверителност се различават и как двамата играят PIA.

Отидете на PIA

PIA сигурност

Сигурността означава да можете да попречите на другите да се забъркват с вашите неща. Заключването на вратите на къщата ви осигурява сигурност за вас и всичко останало в къщата. Поставянето на пари в трезора осигурява сигурност за парите ви.

VPN сигурност се осигурява от две технологии: тунелиране и криптиране.

Тунелиране

Тунелирането включва вземане на всеки пакет данни, който се движи между вашия компютър и VPN и поставяне на този пакет данни в друг пакет данни. Това „Външен“ пакетът данни има стандартен формат, който се използва от VPN.

Оригиналният пакет е скрити във VPN форматиран пакет данни. За външен наблюдател това просто изглежда като стандартизирано пакети данни преминават напред-назад между вашия компютър и VPN.

Тунелиране (PIA) - Източник: Shutterstock.comТунелиране (PIA) – Източник: Shutterstock.com

Поставянето на вашите пакети с данни в стандартизирани VPN пакети с данни се нарича капсулиране. The VPN софтуер на вашия компютър и софтуерът на VPN сървъра могат да капсулират пакети във форматирани VPN пакети и да ги извлекат отново. Веднъж извлечени, тези пакети функционират по същия начин, по който биха действали, ако изобщо не участва VPN.

OpenVPN е широко уважаван софтуер с отворен код, който се справя с капсулирането, както и с криптирането за най-добрите VPN услуги.

Шифроване

Инкапсулацията осигурява един слой защита за съобщенията, протичащи между вашия компютър и VPN. Но някой с правилния софтуер, който може да прихване VPN пакетите, които се движат напред и назад, може да извлече оригиналните пакети с данни.

За да се справят с този проблем, VPN използват криптиране. Преди да капсулирате пакетите съобщения за тунелиране, софтуерът VPN на вашия компютър или на сървъра криптира пакетите съобщения. На теория само вашият компютър и VPN могат да четат криптирани пакети.

Шифроване (PIA) - Източник: Shutterstock.comШифроване (PIA) – Източник: Shutterstock.com

VPN използват различни техники за криптиране. Някои вече са остарели, тъй като компютрите са станали достатъчно мощни, за да пробият бързо криптирането си. Другите са твърде трудни за разбиване, но в тях са вградени слабости, наречени backdoor, които позволяват на всеки, който знае как да използва backdoor, лесно да дешифрира съобщенията.

И други са, доколкото знаем, неподлежащ на разбиване в рамките на разумен период от време и без задни врати.

PIA поддържа няколко от най-популярните техники за криптиране, включително AES-256. Този стандарт за криптиране се разглежда „Военен клас“ тъй като се използва в най-сигурните военни и търговски приложения.

Отидете на PIA

Изтичане на IP адрес

Вашият IP адрес може да се използва за идентифициране на конкретния ви компютър или мобилно устройство, което улеснява сравнително лесното ви идентифициране. Искате да сте сигурни, че вашият VPN никога не излага тази информация в Интернет.

Без да навлизаме в много подробности, има три вида течове: IP течове, DNS изтичания и WebRTC течове. Тестването показва, че PIA предотвратява и трите вида течове.

Друга ситуация, която може да доведе до изтичане на вашия IP адрес, е ако връзката ви с VPN се провали по някаква причина. Обикновено, ако VPN връзката не успее, компютърът ви ще се върне към нормалната си връзка с Интернет. Това излага вашето IP адрес на всеки, който случайно търси.

Изтичане на IP адреси (PIA) - Източник: Shutterstock.comИзтичане на IP адреси (PIA) – Източник: Shutterstock.com

За да се справите с този проблем, най-добрите VPN мрежи включват Kill Switch. Kill Switch е софтуер, който автоматично изключва компютъра ви от интернет, ако VPN не успее.

PIA идва с вграден Kill Switch. Превключвателят за убиване обаче не е активиран по подразбиране. Трябва да го активирате ръчно. Имаше малко противоречия относно Превключвател за убиване на PIA в 2018 г., като някои потребители съобщават, че превключвателят не е успял надеждно да изключи компютъра си от интернет при определени обстоятелства.

Не сме виждали скорошни оплаквания по този проблем, но ако Kill Switch е важен за вас, ние ви предлагаме да се свържете Поддръжка на PIA и попитайте за това, преди да лицензирате продукта.

PIA DNS

Като лидер в бранша ExpressVPN, PIA предоставя свои собствени DNS услуга. Много VPN шифроват съобщения, преминаващи през тяхната мрежа, но използват DNS сървъри на трети страни за разрешаване на IP адреси.

PIA задава Адреси на DNS сървъра във вашата операционна система, за да сочи към нейните частни DNS сървъри. Насочване на всички DNS заявки чрез VPN на частни PIA DNS сървъри предотвратява излагането на вашия IP адрес като DNS изтичане.

Политика за поверителност на PIA & Потвърждение на състоянието без регистриране

PIA е VPN „без регистрация“. Това означава, че не записва данни, които биха могли да се използват за проследяване на вашите дейности онлайн или за свързване с конкретни дейности. Илюстрирайки колко сериозно е това, PIA публикува това видео от Rick Falvinge.

Рик Фалвинг основава шведската пиратска партия през 2006 г. Днес той е ръководител на личния живот при частния достъп до интернет. В следващото видео той обяснява, че PIA не регистрира и какво би направил, ако правителството на САЩ (или някой друг) се опита да го принуди да води дневници.

Рик е виден член на биткойн паричната общност и е много идеологически ориентиран човек и много антиправителствен. Да имаш някой такъв, който да оглавява поверителността ти, е много добър знак, че нещата работят правилно.

И отдадеността на PIA на поверителността на своите потребители не е просто разговор. Това е демонстрирано в две съдебни дела. Първо, в случай на ФБР от 2016 г., занимаващ се с фалшива бомба заплаха, и отново през 2018г Дело за хакване на ФБР, PIA не успя да предостави на ФБР желаната от тях информация. И в двата случая PIA просто не разполагаше с данните, защото не води дневници на активността на потребителите. Той записва само имейл адреса, който използвате, за да се регистрирате за услугата му.

Географски и правни съображения

Засега PIA изглежда като много добра VPN услуга. В този раздел на статията нещата стават малко по-кални.

Юрисдикция

От VPN съществуват, за да осигурят онлайн поверителност и сигурност, където се намират, могат да имат голямо значение. Различните държави имат различни закони за поверителността, използването на интернет, криптирането, цензурата и т.н..

Например, някои страни изискват всички онлайн услуги, включително VPN, да водят подробни записи за това къде потребителите отиват онлайн и какво правят. Тези записи трябва да бъдат предоставени на разположение на местните правоприлагащи органи или държавни служители, както се изисква от местните закони.

Юрисдикция - Източник: Shutterstock.comЮрисдикция – Източник: Shutterstock.com

Други страни са силно подложени на цензура, изисквайки онлайн услуги (евентуално включително локални VPN) блокират потребителите да посещават сайтове, които местните бюрократи не харесват.

САЩ възприемат различен подход. Правителството не цензурира сайтовете. Вместо това частни бизнеси като Google и Facebook цензурират съдържанието под натиска на политици и активистки групи.

САЩ също не изискват VPN базирани в САЩ, за да записват всичко, което потребителите правят онлайн. Вместо това правоприлагащите и разузнавателните агенции могат да принудят онлайн услугите, включително VPN, да записват тайно данни за конкретни лица, използващи техните услуги.

Какво общо има всичко това PIA? London Trust Media, Inc., компанията майка на PIA, е със седалище в Денвър, Колорадо. Това означава, че е под Юрисдикция на САЩ, и може да бъде подложен на натиск от правоприлагащите и разузнавателните агенции тайно да записва данни за вас.

London Trust Media, Inc. - Източник: londontrustmedia.comLondon Trust Media, Inc. – Източник: londontrustmedia.com

Обикновено сървърите, които се намират в други страни, се уреждат от тези закони, а не законите на държавата, в която се намира компанията. Въпреки това, в минали спорове, Съединените щати се опита да принуди компаниите да спазват американското законодателство дори за ресурси (като VPN сървъри), които се намират отвън Територията на САЩ.

Въпреки че настояваме да избягвате да правите нещо незаконно онлайн и е малко вероятно някой, който чете това, да бъде насочен към индивидуално внимание от ФБР или НСА, има и други висококачествени VPN, базирани в по-удобни за поверителност юрисдикции.

The Mt. Gox / PIA връзка

Ако се интересувате от криптовалути, вероятно сте чували за Mt. Gox. Това беше рано Биткойн обмен със седалище в Япония. В крайна сметка той обяви несъстоятелност през 2014 г. след съдебен процес, конфискация на пари в брой от Министерството на вътрешната сигурност на САЩ, технически проблеми, пречещи на потребителите да теглят пари, такси за откраднати биткойни, наред с други проблеми.

The Mt. Gox / PIA връзка - Източник: Shutterstock.comThe Mt. Gox / PIA връзка – Източник: Shutterstock.com

Планина Gox кредиторите твърдят, че са загубили над 2 трилиона долара по време на тази бъркотия. Главният изпълнителен директор на Mt. Гокс беше арестуван през август 2015 г. и е обвинен в няколко престъпления, включително присвояване и измами.

На 14 март 2019 г. Токио Окръжният съд призна бившия изпълнителен директор за фалшифициране на данни, но го оправда за присвояване и други обвинения. В момента той е свободен от затвора в 4-годишна условна присъда.

Какво прави Планина Gox ситуацията е свързана с PIA? Марк Карпелес е първото Главен изпълнителен директор на Mt. Gox. Нает е като главен технически директор на London Trust Media, компанията майка на PIA, през април 2018 г. Наемането му породи съмнения за продължаване с PIA сред някои потребители.

Фактът че Г-н Карпелес наскоро беше оправдан по повечето обвинения е добър знак, въпреки че следващият пасаж от Bloomberg история за скорошната му поява в съда не е утешително:

“Бившият Планина Главен изпълнителен директор на Gox понякога смесваше личните си финанси с тези на борсата и бъркаше в сметките му, очевидно, за да скрие факта, че платформата е загубила пари за хакери, съобщи Токийският окръжен съд в петък. Съдът освободи Карпелес от обвинения за присвояване, като заключи, че 33-годишен Французинът е действал без недоброжелание. “Г-н. Марк Карпелес, Bloomberg.comГ-н Марк Карпелес

Физическо разстояние

Съобщенията отнемат краен период от време, за да прекосят връзките в Интернет въз основа на това колко далеч трябва да стигнат. Свързване към a VPN почти винаги кара съобщенията да пътуват по-далеч. Но можете да минимизирате този проблем, като изберете да се свържете с a VPN сървър близо до вашето физическо местоположение или физически близо до интернет ресурса, който искате да използвате.

PIA има сървъри в 32 държави. Това ви дава сравнително добър шанс за свързване с VPN сървър, който е физически близък. Може да искате да разгледате страницата на PIA Network, за да видите дали има сървъри, където имате нужда от тях.

Отидете на PIA

Глобално покритие

Както можете да видите на екранната снимка по-долу, към На 23 април 2019 г. PIA имаше над 3300 сървъра в 52 места, разпределени в 32 държави.

Глобално покритие-PIAГлобално покритие-PIA

The PIA мрежа има голям брой сървъри, но те се намират в по-малко държави от някои от основните му конкуренти като NordVPN и ExpressVPN. И все пак, освен ако не е необходимо да достигнете до някои от по-малко популярните услуги в света, това трябва да е достатъчно.

Ако искате да получите достъп до услуга за стрийминг, която приема само потребители от държава, която не е изброена по-горе, може да искате да преразгледате. Има много други доставчици на VPN, които имат по-добро разпространение на сървъри на много места по света. Ако търсите списък с нашите най-добри препоръки, вижте нашето най-добро VPN ръководство.

Стрийминг и торент

За много хора използването на VPN номер едно е за стрийминг на мултимедийно съдържание и / или торент (изтегляне на съдържание). В този раздел ще разгледаме доколко PIA обслужва тази аудитория. Понастоящем го класираме на номер 4 в най-добрите ни VPN списъци за торент.

Streaming and Torrenting (PIA) - Източник: Shutterstock.comStreaming and Torrenting (PIA) – Източник: Shutterstock.com

Скорост на поточно предаване и торент

PIA сървъри обикновено са достатъчно бързи за стрийминг и торент без много досадни капки или закъснения. И като лидер в бранша ExpressVPN, той също така предоставя a ЧОРАПИ5 прокси сървър, който ви дава по-бърза връзка. Но трябва да внимавате. Защо? Ще разгледаме това в следващите раздели.

Сигурност по време на поточно предаване

Повечето медийни компании за стрийминг често имат договорни и законови изисквания за контрол къде по света се предлага тяхното съдържание. Например Netflix има една библиотека със съдържание за САЩ, друг за Великобритания, и така нататък.

Те използват техника, наречена геоблокиране, за да попречат на хората да имат достъп до „Грешно“ библиотека. Тази настройка означава, че може да нямате достъп до съдържанието, за което плащате, просто защото случайно се намирате на друго място, когато се опитате да се свържете.

Гео-блокиране системи проверяват IP адрес използвате, за да решите дали ви е позволено да преглеждате съдържанието, което се опитвате да получите. Можете да използвате VPN или прокси, за да заобиколите този проблем. Чрез свързване към услугата с помощта на a VPN сървър който се намира в „Одобрен“ местоположение, може да успеете да избегнете системата за геоблокиране.

Сигурност при стрийминг (PIA) - Източник: Shutterstock.comСигурност при стрийминг (PIA) – Източник: Shutterstock.com

Стандартните прокси сървъри предоставят същия вид способност за промяна на местоположението като VPN, но без криптиране. Прокси сървър SOCKS5 като този, предоставен от PIA осигурява по-голяма защита от обикновения прокси сървър, но по-малко от VPN.

С други думи, вие имате компромис да се направи:

 • Етап 1: Можете да използвате пълния PIA VPN услуга когато искате да предавате поточно съдържание. Това е най-сигурният начин, но силното криптиране, което ви дава, означава, че ще имате по-бавна връзка.
 • Стъпка 2: Можете да използвате SOCKS5 прокси когато искате да предавате поточно съдържание. Това е по-бързо, но по-малко сигурно, отколкото използването на пълния PIA VPN.

Ще трябва да решите кое е най-смисленото за вас във всяка ситуация. Един фактор, който трябва да се вземе предвид е приемливост / законност на поточно съдържание. Ако услугата за стрийминг разбере, че вие ​​се опитвате да я заобиколите геоблокиране, може да ви забрани. В някои страни всъщност е незаконно поточното предаване на съдържание чрез заобикаляне на геоблокове.

Ами Netflix?

Нетфликс полага много усилия, за да гарантира, че съдържанието му се излъчва само там, където иска. Той използва инструменти като бази данни на IP адреси на известни VPN да се опита да попречи на никого да заобиколи неговия геоблокиране. И Netflix е добър в това. PIA е постигнал известен успех при заобикалянето на тези блокове, но това е продължаваща битка и няма гаранции.

За Netflix (PIA) - Източник: Shutterstock.comЗа Netflix (PIA) – Източник: Shutterstock.com

Не сме виждали никакви резултати, показващи, че SOCKS5 прокси е по-добър от пълния PIA VPN за свързване към Netflix или обратно. Ако се свързвате с Нетфликс е много важно за вас, може да искате да помислите ExpressVPN или NordVPN, и двете имат добра репутация като VPN за Netflix.

Отидете на PIA

Сигурност по време на торент

Да бъдеш сигурен по време на торент е важен въпрос. Това е така, защото в много, ако не и в повечето страни, торентите са незаконни. The САЩ, например има DMCA (Закон за съдържанието на цифровото хилядолетие).

Съгласно Закона за авторските права в цифровото хилядолетие (DMCA) изтегляне на защитен с авторско право филм или дори единичен 3-минутна песента може да доведе до 5 години в затвора и глоба до 150 000 долара на файл. Независимо дали смятате тези наказания като несъответстващи на тежестта на „Престъпление“ това е законът.

Сигурност при торент (PIA) - Източник: Shutterstock.comСигурност при торент (PIA) – Източник: Shutterstock.com

Този закон не се прилага само за търговски пирати. Тук са някои случаи където са приложени тези масивни наказания:

 • Студент глоби 675 000 долара за изтегляне на 30 песни.
 • Самотна майка на име Jammie Thomas-Rasset, който е глобен над един милион долара за изтегляне на 24 песни.

Няколко други държави имат подобни брутални закони за авторското право.

Очевидно, най-добрият начин да се избегне този вид риск за унищожаване на живота е да не изтегляте съдържание, защитено с авторски права. Но ако сте един от десетките милиони хора по света, които възнамеряват да поток мултимедийно съдържание въпреки подобни закони, VPN може да осигури известна защита.

Услуги като PIA скрий си IP адрес когато си торентен и не пазете дневници, които да позволят на властите да ви идентифицират.

Въпросът е какво се случва, ако връзката ви с VPN се проваля. С някои услуги компютърът ви просто се връща към комуникация без защита, излагайки вашата IP адрес на света. Колкото по-добре VPN всички изпълняват нещо, наречено a Kill Switch. Това е система, която прекъсва връзката ви компютър от интернет, ако връзката с VPN се проваля.

PIA включва Kill Switch, който трябва да активирате ръчно. Силно препоръчваме да включите това и да го оставите включено. Обърнете внимание, че наскоро Май 2018г, имаше онлайн оплаквания че PIA Kill Switch не беше надежден и понякога излагаше потребителски IP адрес когато не трябва да има. Но оттогава не сме виждали подобни оплаквания, което предполага това PIA е решил проблема.

Допълнителни съображения

Ето допълнителни съображения, които трябва да се вземат предвид при разглеждане PIA.

Допълнителни съображения (PIA) - Източник: Shutterstock.comДопълнителни съображения (PIA) – Източник: Shutterstock.com

Връзки

Това е една област, където PIA блести. Позволява 10 едновременни връзки към неговия сервиз. Тоест можете да имате 10 устройства от какъвто и да е тип, който активно използва VPN услуга веднага.

Това е впечатляващо щедро. Повечето услуги предлагат между 3 и 6 едновременни връзки.

Връзки (PIA) - Източник: Shutterstock.comВръзки (PIA) – Източник: Shutterstock.com

Сега е трудно да си представим, че повечето хора се нуждаят от повече от 10 едновременни връзки, но какво можете да направите, ако имате нужда от повече? PIA може да се инсталира на рутер, което означава, че всяко устройство, свързано с този рутер, автоматично се свързва с PIA VPN мрежа.

PIA ви дава няколко начина да настроите това:

 • Етап 1: Можете да си купите рутер, който се доставя PIA вече инсталиран и конфигуриран. Можете да получите рутери с PIA предварително инсталирани върху тях от няколко производители. Повече информация за тази опция е достъпна в заглавието Plug n ’Play Router Setup.
 • Стъпка 2: Можеш Инсталирай PIA на текущия ви рутер. Това отнема малко технически котлети, и не всеки рутер се поддържа. За да разберете кои рутери се поддържат, проверете заглавието Разширена настройка на рутера.

Цена

До този момент, вероятно се чудите какво би ви струвало да се регистрирате за PIA. За разлика от някои негови конкуренти, PIA улеснява нещата. Всяка опция за плащане включва предлагането на пълен набор от услуги. Единствената разлика е, че цената варира в зависимост от продължителността на абонамента, за който се регистрирате. Ето цените, изброени в края на Март 2020:

Цена (PIA) - Източник: privateinternetaccess.comЦена (PIA) – Източник: privateinternetaccess.com

Дължина на плана Цена Обща цена, фактурирана отпред
1 месец $ 9.95 на месец 9,95 долара
Една година $ 5.99 на месец (таксува се веднъж годишно) 71,88 долара
2-годишен $ 3,49 на месец (таксува се веднъж на 2 години) 83,87 долара

Месечен абонамент за PIA е за $ 10 на месец, което е доста типично. Както може да очаквате, ако се регистрирате за по-дългосрочен абонамент, месечната цена пада. The $ 3,49 на месец за 2-годишен абонамент е добре, поставяйки PIA в класацията на по-евтините услуги.

PIA предлага a 7-дневна гаранция за връщане на парите вместо безплатен пробен период. Това е добре, но би било хубаво, ако даде по-дълъг пробен период.

PIA е креативна с методите си на плащане. Той поддържа всички обичайни кредитни карти, PayPal, и набор от криптовалути, както е показано тук:

PIA е креативна с техните методи на плащанеPIA е креативна с техните методи на плащане

Отвъд това, PIA поддържа своя собствена подаръчни карти и дори ви позволява да търгувате с подаръчни карти от различни магазини, за да платите абонамента си:

Подаръчни карти от различни магазини за плащане на абонамента виПодаръчни карти от различни магазини за плащане на абонамента ви

Поддръжка на клиенти

Обслужване на клиенти беше слабо място при PIA, когато този писател беше абонат. Въпреки това, през последната година или нещо, компанията направи големи крачки в тази област. Както самите PIA казаха през 2017 г .:

„… поставяме парите си там, където са ни устата, като увеличаваме бюджета си за обслужване на клиенти, за да ви обслужваме по-добре. Освен това повишихме квалификацията, изисквана за нашите агенти за поддръжка на клиенти. Ние прилагаме по-строги и рутинни оценки на качеството на нашите агенти за поддръжка. Агенти за поддръжка които падат под определен рейтинг на удовлетвореност, както съобщават нашите клиенти, ще бъдат преквалифицирани с надеждата да отговарят на нашите високи стандарти за качество. Ако подобрението не се осъществи, ние ще го заменим членове на отбора при необходимост. ”Отдел за обслужване на клиенти, Частен достъп до ИнтернетОтдел

Поддръжка на клиенти - Източник: www.privateinternetaccess.comПоддръжка на клиенти – Източник: www.privateinternetaccess.com

Изглежда, че този засилен акцент се отплати на компанията. В наши дни има малко оплаквания Поддръжката на PIA се вижда онлайн.

Заключение

PIA е VPN услуга това има някои силни страни и разочароващи негативи. Ако имате нужда от много едновременни връзки на ниска цена и не се притеснявайте Базирана в САЩ услуга, определено трябва да го проверите. Но ако живеете в САЩ или не се нуждаете от много връзки на ниска цена, има други опции, които вероятно биха ви послужили по-добре.

Заключение - Източник: Shutterstock.comЗаключение – Източник: Shutterstock.com

Вземете частен достъп до интернет