Направихме доста прегледи на VPN, но никога не бяхме чували proXPN. След като разбрахме за това, трябваше да направим преглед.

TLDR – Не смятаме, че си струва и бихме посъветвали да не го използваме, особено когато има толкова много чудесни алтернативи в нашия най-добър vpn списък.

Преглед на ProXPNпреглед на proXPN

Бяхме изненадани да разберем, че proXPN е основана през 2009 г., така че е една от най-старите VPN услуги, все още на пазара.

Въпреки че се занимава отдавна, не е оставил отпечатък върху индустрията както имат някои други VPN.

Но всичко това няма значение дали върши чудесна работа в поддържането вашата самоличност / поверителност и предотвратяване на излагането на вашия IP нали?

Нека да видим дали това зависи от задачата.

Какво е VPN?

Първо, първо, ако започвате проучването си за VPN, трябва да разберете какво правят и защо съществуват. VPN означава виртуална частна мрежа. Това са по същество тунели, през които данните преминават. Когато данните преминават през тези тунели, те преминават през процес на криптиране така че не може да се чете от никого извън тунела.

Какво е VPN? - Източник: Shutterstock.comКакво е VPN? – Източник: Shutterstock.com

Тогава VPN ви предлагат a уникален IP адрес на място, различно от истинското ви местоположение. Това пречи на хората да ви проследят и намерят човека зад екрана. Ако търсите анонимно сърфиране в мрежата или разширена защита на данните, ще използвате VPN.

Разбиране на proXPN

proXPN се стреми към защита на вашата поверителност със своята VPN услуга. Какъв пакет ще изберете ще определи степента на ползите, които получавате. Ако изберете основния му пакет за плащане, ще имате ограничения. Например основните потребители могат да използват само Windows или Mac.

Разбиране на ProXPN - Източник: Shutterstock.comРазбиране на proXPN – Източник: Shutterstock.com

Ако изберете премиум пакета, ще получите достъп до Linux, iOS и Android. Компанията е със седалище в САЩ, страна, която е част от нея споразумението за девет очи което изисква неговият член да споделя информация с други държави в рамките на алианса.

Какво е толкова страхотното в proXPN?

Има няколко точки, които си струва да се отбележат за proXPN. Като цяло той предоставя a прилично обслужване с някои предимства. Нека да разгледаме някои от най-добрите неща за proXPN.

Без регистрация

Юрисдикцията на компанията в САЩ е обезпокоителна. Въпреки че пише, че няма политика за регистриране; никога не можете да бъдете твърде сигурни, когато имате работа с правителството на Съединените щати. За щастие изглежда, че proXPN има стриктна политика без регистрация.

Без регистрация - Източник: Shutterstock.comБез регистрация – Източник: Shutterstock.com

В своята политика за поверителност той твърди, че само събира вашата информация за регистрация, електронна поща, и парола. Това е стандартна процедура.

Някои VPN мрежи вземат вашия истински IP адрес, домашен адрес и социалноосигурителен номер. (шегувам се за последния)

Сигурен протокол

Въпреки че proXPN предлага само две VPN протоколи за избор, те са два от най-добрите vpn протоколи. Той предлага OpenVPN, кой е Най-бързият и най-сигурно протокол на пазара. Освен това не би трябвало да се притеснявате, че имате нужда от друг протокол.

Сигурен протокол - Източник: Shutterstock.comСигурен протокол – Източник: Shutterstock.com

Безплатна опция

Едно чудесно нещо за proXPN е, че той предлага напълно безплатен пакет, който ви дава достатъчно, за да започнете. С безплатен акаунт, получавате криптирано сърфиране, неограничен трансфер на данни и анонимен IP адрес. За много хора това може да е достатъчно, за да ви зарадва известно време. Платеният му пакет също не е прекалено скъп.

Безплатна опция - Източник: Shutterstock.comБезплатна опция – Източник: Shutterstock.com

Недостатъци на proXPN

Въпреки че може да сте в привидно добри ръце с proXPN, има много място за подобрение. Тук са някои от проблемите намерихме с proXPN.

Ограничена информация

Най-лошото при някои VPN мрежи е, че те не ви предоставят цялата информация трябва да придобиете солидно разбиране за услугата. Това е толкова вярно, колкото и за proXPN. Трудно намерихме нещо за тяхното местоположения на сървъра, торент, и Нетфликс.

Това вероятно означава, че те не позволяват торенти и това би имало смисъл, тъй като те са базирани в САЩ. Базираните в САЩ VPN са наистина добри само когато имате нужда от достъп до услуга, базирана в САЩ, с ip адрес в САЩ. В противен случай те обикновено са ужасни за неприкосновеността на личния живот и не позволяват неща като торенти, офшорни биткойн казина и т.н. За добър списък с VPN, които позволяват торенти, прочетете това.

Ограничена информация - Източник: Shutterstock.comОграничена информация – Източник: Shutterstock.com

Отвън, гледайки, proXPN изглежда е „Голи кости“ услуга, която не предлага много.

Нискокачествено криптиране

256-битовото криптиране AES се превръща в стандарт за всички VPN услуги. ProXPN обаче използва 2408-битов и 512-битов тунел за криптиране, който е по-малко защитен. Почти всички други VPN мрежи, които разгледахме, използват 256 бита. Невероятно разочароващо е да се види, че proXPN все още не е скочил на влака.

Нискокачествено шифроване - Източник: Shutterstock.comНискокачествено шифроване – Източник: Shutterstock.com

Ценообразуване на proXPN

Както знаете, той предлага a безплатно и премиум опция. Първо, нека разгледаме безплатния пакет.

Безплатно получавате всички основи и нищо друго. Ти няма да има неограничена честотна лента, което ще доведе до бавни скорости. Ти няма да може да торентира, и ти също няма да имат достъп до приложения за смартфони. Освен това пише, че то не предоставя поддръжка на клиенти на свободни членове, което е лудост в съзнанието ни.

Ценообразуване на ProXPNЦенообразуване на proXPN

Нека да преминем към платения пакет. Премиум акаунтът няма ограничение на скоростта на мрежата и ви позволява да се свързвате с някой от неговите сървъри по целия свят, заедно с няколко други предимства, включително поддръжка за мобилни устройства. Ето обобщена разбивка на ценовите планове:

  • Три месеца – $ 9.98 на месец ($ 29.98 таксувани на тримесечие)
  • Шест месеца – $ 8.33 на месец ($ 49.95 се таксуват два пъти годишно)
  • 12-месечен – $ 6.25 на месец ($ 74.95 таксувани годишно)

Щяхме да излезем на крайник и да кажем, че има по-достъпни VPN, които предлагат много по-добро обслужване.

Нашата присъда

Нека се върнем назад и да разгледаме няколко неща. С proXPN, не получавате разширено криптиране, не получавате бързи скорости на изтегляне, и не получавате достъпна услуга.

Нашата присъда - Източник: Shutterstock.comНашата присъда – Източник: Shutterstock.com

Какво получаваш?

Имате дъно на VPN услугата, която не предлага много друго освен сигурност за основно сърфиране. Ако искате да защитите ценна информация или да скриете онлайн дейността си от властите, доставчиците на интернет услуги, хакерите и правителствата, със сигурност искате да стойте далеч от proXPN.

Ако търсите сериозна VPN услуга, която предоставя всичко необходимо, за да се предпазите онлайн, разгледайте някои от нашите рецензии за най-добрите VPN услуги.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me